Jump to content

Mazda Yakıt tüketimi

Ilgaz-p
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet fabrika değerleri de öyle nekadar gerçek bilemem ama kilometre arttıkça düşer diyolar ama verilen değerler gibi yakıyor daha da düşüp koklayacak mı diye düşünmeden edemiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erzurum' da doldurdum ve 90 km sabit hızla trabzona geldim burada tamamen  doldurdum tekrar 41.69 tl tüp aldı ve katettiğim yol 374 km idi yani 11.1 krş yaktım.Kendinizi kasarsanız çok az yakıo tüple :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 depoyu hesaplamadım da 100 km de 4.7 litre yakmıştım mazda 2 1.5 ile bir ara ama çok fena kastım :D sağ şeritten gittim devamlı yokuş aşağı yollarda 5.vitesde saldım. Ortalamanın da altına düştüm. Dizele kafa tutuyorum :D:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

1 depoyu hesaplamadım da 100 km de 4.7 litre yakmıştım mazda 2 1.5 ile bir ara ama çok fena kastım :D sağ şeritten gittim devamlı yokuş aşağı yollarda 5.vitesde saldım. Ortalamanın da altına düştüm. Dizele kafa tutuyorum :D:D

arabanın zevkini alabiliyomusun öyle kullanınca ?  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabanın zevkini alabiliyomusun öyle kullanınca ?  :D

Yok :D ama inat ettim hani, arkadaşlar hep benzinli daha çok yakar diyo bende bir kasayım dedim kaç yapiyor diye 4.7 yaptım kimse laf atamıyor artik :D Zevkini alınca arabanın oran oluyor 8.0 :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araç mazda 2 1,3 son 2 depodur bakıyorum hep 7,6 litre yakmışım 100 km de.Az yaksın diye uğraşmıyorum ama 6.5 veya 7 ortalamayı yakalasam hiç fena olmaz.2500 devirde aynı vitesle devam ediyorum 2700-3000 gibi yükseltiyorum vitesi.1700 devirin altına düşünce bi alt vitese geçiyorum.Araba alt devirlerde de gazı alıyo esasında,daha yüksek vites alt devirde mi kullanmam lazım.

İstanbul içi ve işyerinin uzaklığı 8 km bu arada...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araba şehir dışında 6.7 ile 7.0 arası gidiyor şehir içi biraz kasınca 8.2 trafik malum  normal kullanımda 8.5 rakibleri ile aynı  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

......

İstanbul içi ve işyerinin uzaklığı 8 km bu arada...

motor daha ısınamadan gideceğin yere varıyormuşsun zaten. bundan sebep ortalaman yüksek çıkıyordur ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmrenmemek elde değil

bugun servistena ldım arabayı 50 ytl benzinle

maslak oto sanayiiden bahcelievler hacı bozan ogullarının roaya kadar gidebildim toplamda 121 km yaptım biraz gazladım 60 70 ytl arası mazot yaktı bıde bu arabada kacbind evirde kullanmak lazım üst ve alt limit olarak yani sakin kullanım kac bin devir? bir zahmet yardım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet Hakkaten MAzot nerden cıktı :D

keşke mazotlu olsa diye iç geçirmiş olailirim:D

cok keyifli olmasına ragmen ozellkle 8bin devirden sonra aynen yandaki arkadaşımın diyalogu

ben= olm süper kaçıyor

ark= bas bas bir 8bini geçsene

ben= ok

ark=mauhauh olm ibrenin düşüşünü görüyorum eve gitmeden biter bu yakıt

5 dakka sonra

evin yarı yoluna gelmeden ilk benzinciye girdik tabi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya arkadaşlar o bu değil hakkaten can sıkıcı bir surum almaya başladı kaç bin devir altında kullanılmalıki yaklasık 10 12 lt gibi yaksın keza beylikdüzü bakırköy zeytinburnu hattı gidiş gelişle takribi max 60 km eder sadece cok ender gaza basmama ragmen deponun 1/4 ü bitti ya ben çok gözüm ilişiyor yada motor yeni diyemi böyle birşey yapıyor yada 2.5 araçlar gayet öylemi yakıyor keza yorumlar arasında corvette c5den daha fazla yaktıgı söylendi ve araçta akış metre yok 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...