Jump to content

Mazda Yakıt tüketimi

Ilgaz-p
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu arkadaşlarımız daha genç, önlerinde vakitleri var, dolayısiyle tahammül edebiliyorlar 90 lı hızlara, sana bana göre iş deel... :)

Not: Bu konu altında yazdıklarım ileride gençlere "Hız yapmayın evladım" öğütleri verdiğimde aleyhime kullanılamaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arkadaşlarımız daha genç, önlerinde vakitleri var, dolayısiyle tahammül edebiliyorlar 90 lı hızlara, sana bana göre iş deel... :)

Not: Bu konu altında yazdıklarım ileride gençlere "Hız yapmayın evladım" öğütleri verdiğimde aleyhime kullanılamaz...

Abim özlemişiz senin güzel mesajlarını  :) özellikle not kısmı süper  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla en çok Oğuz bunu aleyhine kullanacak gibi geliyor Selman Abi :)

Yalnız hakkaten bu 90 km/h hakkaten pahalıya mal oluyordu bize.. Sabaha karşı 4 gibi Yalova'ya vardık ve diğer megane'ı kullanan ablam pek hızlı gitmiyor.. 90ı hiç geçmedi ve ben yalova-karamürsel arasını nasıl geldiğimi hatırlamıyorum.. Hakkaten uyumuşum yolda.. Önümde lacivert bi megane var, sadece onu izlediğimi hatırlıyorum.. Bizim arabada da herkes uyuyordu.. Kenarda durmadık da, bir an önce eve varmak için 30 km öle gittim.. İnsan nasıl uyuyakalır diyodum, demek böle hızla giderken kalınıyormuş  :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aman dikkat et Helin direksiyonda gözlerin açık olur ama kalbin uyur,bu durumlarda en güzel yapılacak şey durmak ve 5 dk.da olsa dışarı çıkıp temiz hava almaktır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

depoyu elle fullettim kapaktan taşana kadar ... sonra 100 km yol yaptım ve tekrar fullettim kağak taşana kadar...

tamamen şehir içi kullandım... trafiğe takıldım, ara sokaklara girdim ve tüketilen benzin 7.4 lt oldu...

gayet iyi bir değer... daha azını gören var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim izlenimlerim ise şöyle oldu..

Bodrum'a kadar 2000 model 1.6 110hp bir renault megane ile peş peşe gittik. İki arabayı da aynı anda doldurduk ve hızlarımız hep aynıydı. Veeeee bizim mazda3'lerimiz megane'dan daha az yakıyor. 140 milyonluk benzinde 20 milyon civarı daha az yaktı mazda3..

Bodrum'a giderken saat 13.30 gibi yola çıktığımız için klima devamlı açıktı, hiç kapamadık. Bazen maksimuma getirdik, bazen de minimuma. Hızımız ise 100-110 arasındaydı. Giderken ortalama 7.7 yaktı. Dönüşte ise 16.30 gibi yola çıktığımız için klimayı giderkenki kadar kullanmadık hatta yolun yarısında hiç açmadık nerdeyse ve ortalama 6.7'ye düştü. Hızımız ise 90-100 arasıydı..Döner dönmez depoyu doldurdum veeeee menzilimiz 740 oldu... işte ispatı :)

menzilin 740 olması bence pek bişey ifade etmiyor..yani ben menzili hiç kaale almıyorum..çünkü menzil son 33 km deki ortalama yakıt tüketimin ile gidebileceğin değeri hesaplıyor..misal son 33 km de çok az benzin tükettiysen benzini fullediğinde çok yüksek gösterecektir..ben genelde 850-900 lü rakamları görüyorum ancak hiç bir zaman 900 km yapmadım yapılmazda zaten..benzin almaya giderken artık depodaki son damlayı sömürdüğüm ve iyice sakin gittiğim için böyle oluyor bu değer..

ben en fazla 729km yol yapmışım ve bunun üzerine benzin aldığımda depoyu taşana kadar doldurduğumda ise 53,95lt benzin almışım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir bilgide benden;

Tombak; 2.0 115BG Otomatik. En son tüketim verileri:

Şehir İçi; 100Km.de 8Litre Şenirler Arası 7,09 litre Ortalama devir 2000-2500 arası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bravo Murat, 850-900 leri gördün mü info'da.. Muhteşem vallahi.. Kullandığın son 30-40km de bile bu değeri yakalamak.. bravo hakkaten..

benim de kastettiğim 740 km gidebildiğimdi zaten.. yol boyunca gittiğim hız sabitti zaten, belirtmiştim.. hem son 33km hem tüm 740km boyunca yakıt tüketimi aynıydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet 5 günlük 2873 km lik yolculuktan sonra yakıt tüketim değerlerimi aktarıyorum  :)

NOT:Araç 5 kişi,AT ve çakılı bagajla bu değerlere ulaştı  :eek:

Erzurumdan full depo çıktım yol bilgisayarında 649km gösteriyordu.95-100 km/h hızla gittim ve ilk benzinimi 743. kmde ılgazda akpetten aldım.Depo 134 ytl benzin aldı(47 lt).yani 8 lt daha benzin vardı ;) depoyu doldurduğumda yol bilgisayarı 870 km gösteriyodu  :D

Ilgazdan çıktıktan sonra düzceye kadar 140-150 civarı gittim.Otobana çıktığımda 180-190km/h gittim.arada bi 220 de yaptım  :) Düzcede bi gün kaldıktan sonra karamürsele geçtim ve 140 dan aşağı gitmedim.Karamürsel'de bir gün kaldım ve dönüşü 582. kmde Sakarya'da Alpette benzin aldım.depo 130 ytl ye doldu (45.760 lt) :)

Daha sonra otobana çıktım ve 150 km/h civarı ortalamayla ankaraya girdim.Bu arada volkswagen bora 1.6 210' dan sonra kesildi gelemedi  :) Otobanda çoğu yerde tam gaz gittim. Şehir içindede biraz gezerek 562.km de ostim Opetten benzin aldım.depo 133.76 ytl (47lt) ye doldu.

2 gün Ankara'da kaldıktan sonra erzuruma yola çıktım ve 120-140 km/h arası gittim ve 586.km de Sivasta benzin aldım.Depo 130 ytl (45.61 lt) ye doldu.Erzuruma geldikten sonra depo yarısına kadar dolu olduğundan doldurmadım.hesapları sivasa göre yapıyorum ;)

Sonuç; bu araç çok yakıyo diyenler bence yanılıyo.Yada benim araçta bişe var. :D

Toplam sivasa kadar 527 ytl benzin aldım ve 2473 km yol yaptım.Aracım 213 ykr yaktı.Bence AT araca göre mükemmel yakıo.O kadar hızlı gitmeme rağmen çok iyi yaktı bence.Hatta Mükemmel.Hesaplamalarımda 7.34 litre yaktım.Yol bilgisayarında 7.3 gösteriyodu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vala biz tek basımıza manuel fitesle çesme otobanında yokusasagı baya uzunca bi mesafede 220 yi göremedik 217-18 gibi kaldık ki 3 arabaydık 220yi gören olmadı.. sen 5 kişi bide çakılı bagajla gördüysen o hızı bu işin sırrını isteriz, öğrenmeden biyere bırakmayız seni :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vala biz tek basımıza manuel fitesle çesme otobanında yokusasagı baya uzunca bi mesafede 220 yi göremedik 217-18 gibi kaldık ki 3 arabaydık 220yi gören olmadı.. sen 5 kişi bide çakılı bagajla gördüysen o hızı bu işin sırrını isteriz, öğrenmeden biyere bırakmayız seni :fiuw:

Bastığım bi çok yer var ama aklımda kalan bolu tüneline girmeden bi yokuş var orda kaptırdım focus 1.6 ve transporter 130 bg üçümüz bastık.transporter 200 civarı kesildi.Focus 215 civarına kadar tamponumda geldi ondan sora gelemedi ben yavaş yavaş uzadım  :D Ankaraya gidişte bora 1.6 gelmedi 210 civarı kesildi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...