Jump to content

Reflex ve Power Hız Göstergesi

kaankalay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bizim ülkede manuel power yok ama başka ülkelerde var sanırım. bir kablo veya soket farklıdır, daha fazla maliyetli birşey olacağını zannetmiyorum.  çünkü power devir göstergesi manuel araçlarında da görülüyor. ürküttüğün kuşa değmez bilmeden araştırmadan yaparsan bozarsın bile . ama belki de çok karmaşık birşey değilse yapılabilir. tabiiki fabrika çıkışı bir arabanın bir yerini sökmek mantıklı değil ama nasıl yapacağını araştırıp bulursam yapabilirim kablolama işi basitse. skyactiv x ortaya çıksa da iç dış tasarımı belki de onu bekleriz. 2014 modelin göstergeleri daha güzel, 2017 sade göstergeler memnuniyete göre daha sportif kadranlar yapabilirler çok sade duruyo 2017 kadranları. resimdeki manuel vites ve devir saatli power gösterge başka ülkelerde var.   

mazda-3-yeni.jpg

2016-mazda3-18.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, demirtugalp :

ürküttüğün kuşa değmez bilmeden araştırmadan yaparsan bozarsın bile .

ama belki de çok karmaşık birşey değilse yapılabilir. tabiiki fabrika çıkışı bir arabanın bir yerini sökmek mantıklı değil

Sıfır araba sökülürmü? Ben honda 2017 civic hb sökmedik bir motorunu bıraktım birde alt takımları....

Misal bendeki multimedya connect sistem yazılımı kitledi. Garantiden değişim yapılacak. Ana ünite 16 bin tl ekran içinde değil bu fiyatın. Exculisive,rs ve hb gömülü garmin navigasyonlu ünite civicte diğer donanımlara uygulanmıyor. Yada dubledin bir teyip alıp kendi aracınıza takamıyorsunuz. Diğer paketlerde durum farklı.Şimdi honda global bir kasa ile tüm dünyaya satılıyor ve connect sistem ve kablolama farkı var.

Ecu farklımıdır bilemem bakmak lazım. Toyotada 1.33 ile 1.6 motorların farklıydı bir zamanlar hatırladığım. Mazda da durum nasıldır bilenler cevaplar. 

Mutlu hocamın dediği gibi ecu ve kablolama şemalarına bakmak lazım. Maliyet azaltmak için bir çok araç aynı kablolama ve ecu ile çıkıyor. Durum böyle ise sadece gösterge paneli değişimi ile yapılabilir belki?!!!

Ecu aynı olduğunu düşünelim ,gösterge paneli ve bazı kablo demetlerine ihtiyacınız olacaksa ve bunları sıfır alacaksanız işçiliği geçtim maliyetli olur. Bir oem kablo demetinin fiyatını duyunca şaşırmayın.Aracınızı satıp power donanım almak ( manuel elzem değilse) daha mantıklı. Ekstra gelen donanımlarıda düşününce hele...çıkma uygun fiyat alınabilirse iş değişebilir.

Gene söylüyorum araç bu yapılamayacak bir iş değil. Para,zaman ve işi yapabilecek bir usta bulun yeter.

Forumda gerekli teknik bilgiye sahip ve parça fiyatlarını verebilecek değerli üyeler mevcut.

Benim yorumum kendi tecrübelerime dayanarak yazdığım bir fikir sadece. İşlemi yapmayı ciddi olarak düşünen varsa araştırıp bizide aydınlatabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reflex araca power göstergesi takabilirsiniz. Ekstra bir kablo ya da ecu değişimine gerek. Eski göstergeyi çıkarıp yenisini takacaksınız. Fiziksel gereksinimi bu şekilde. Malesef iş bununla bitmiyor. Yeni göstergeyi taktığınızda çalışmayacaktır. IC modülüne forscan ile bağlanıp önce hata kodlarını temizleyeceksiniz, ardından da yeni göstergeye göre asbuilt kodlarını değiştireceksiniz. Bütün bunları yaptığınızda geriye aracın km göstergesi sorunu kalıyor. Yani değişimi yapıp çalışır hale getirseniz de, araç yeni göstergenin çıktığı aracın kmsini gösterecektir. Sizin gerçek kmnizi değil. Bunu da yapmanın yolları var. Değer mi derseniz, bence bu uğraşa değmez. Evet power göstergesi güzel fakat, power göstergesinde de reflex göstergesinin sağ tarafındaki lcd ekran yok. En basitinden, power araçlar size aracın hangi kapısının açık olduğu dahi gösteremiyor. Reflex araçlarda bunu görebiliyorsunuz. Göstergeden daha önemli olanı ADD (HUD ekranı). Bu da sonrada eklenebiliyor basit bir şekilde. Ben benzin seviyesi dışında aracın göstergesine baktığımı pek hatırlamıyorum. Sadece ADD ekranına bakıyorum ve yetiyor.

Şekil 1a:

69MkjW.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gösterge değişmek isteyenler (1. mesaj) veya HUD eklemek isteyenler  (8. mesaj) için yönergeler. Kayıt olursanız resimleri görebilirsiniz. Detaylıca anlatılmış. Tek sıkıntı uygun parçaları bulmak.

http://mazda3revolution.com/forums/2014-2017-mazda-3-skyactiv-audio-electronics/185050-success-swap-base-model-cluster-sp25-gt-cluster-mazda-3-2014-a.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...