Jump to content

Mazda 626 Fan Sorunu

ahmet2574
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Termostat dan olması mümkün değil termostat fandan daha önce açıp suyun radyatörden geçmesine için veren bir ekipman, su radyatörden bir kez geçmeye başladığı zaten sıcaklığı , termostatın derecesine göre ki 80 ile 88 derece arası olur genelde, artık termostat sürekli açık kalır, ama fan sıcaklık 90 olunca açar ve her 90 olduğunda tekrar tekrar açar ve kapatır yani o sırada termostat zaten sürekli açıktır. Sebebi detaylandırınız lütfen.

Termostat derken acaba başka bir parçamı kestettiniz. ???

Abi termostad değiştikten sonra araba düzeldi. Benim arabada termostad hiç açmıyor değil. Sorunu şöyle farkettik araca gaz verince fanlar kapanıyordu. Buradan anladık ki ya devirdaim tam görev yapmıyor ya da termostad da bir sorun vardı. Neyse motoru açıp baktığımızda termostadın olduğu yerdeki soğutma boruları buz gibiydi. Yani motor ısındıktan sonra sıcak su motorun içinde tam olarak devri gerçekleştirmiyordu. Gaza bastığımızda ise termostaddan geçen su miktarı devirdaiminde hızlanması ile arttığı için araç soğutma gerçekleşiyor ve fanlar kapanıyordu. Termostad belki açıyor ama tam görev yapmıyordu yani.(Belki yarım açıyor, belkide daha yüksek sıcaklıklarda açmaya başlamış).

Değiştirdiğimiz parça bu. Adım gibi emiminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginç,  dediğiniz gibi bir açıp bir kapatıyormuydu ne , neyse önemli olan sorunun çözülmüş olması, güle güle kullan. Kazasız belasız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginç,  dediğiniz gibi bir açıp bir kapatıyormuydu ne , neyse önemli olan sorunun çözülmüş olması, güle güle kullan. Kazasız belasız.

Çok teşekkürler, hepimize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar biraz önce rolantide arabayı çalıştırdım 10 dakika sonra fan devreye girdi bir dakkaya yakın çalışıp durdu sonra 5 dakika sonra yine çalıştı aynı şekilde durdu 3 defa fan actı kapattı stop eddim herşey normal geldi bana sizcede araç durduğu yerde rolantide çalışırken fanın devreye girmesi belli aralıklarla çalışıp durması normalmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araciniz nedir? resimde eski model bir mazda gorunuyor, DPF yani dizel partikul filtresi de ayni olaya neden oluyor ancak eskilerde bu yok bildigim kadariyla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten normalide bu kardeş ,fanın çalışma şekli budur. Araba hareket haline olmadığından ve önden rüzgar girmediğinden fan daha çabuk devreye girer motor soğuyuncada kapanır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...