Jump to content

1.2 TSI mı Skyactiv mi ?

Guest tamirer

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Şaka bir yana gerçek fikrimi söyliyeyim. Hiç bir arabaya içine binip sürmeden karar verilemez. Muhakkak iki aracı da test etmekte fayda var. Ondan sonra zaten içinden bir ses birini daha fazla isteyecektir. O da bizim için değil senin için doğru olan tercih olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar sanırım gayet mantıklı bir soru sordum ama bazı arkadaşlar nedense dalga geçer gibi cevap vermişler..neden TSI ile Skyactiv karşılaştırılmasın arkadaşım ? güçleri ve fiyatları birbirine yakın iki motor ve aynı segmentteki araçları karşılaştırmanızı istedim sadece..git clio al ne demek kardeşim..bu arada mantıklı cevaplar yazanlara çok teşekkür ediyorum..

Gerçekten alay dalga vs söz konusu değildir sadece komik buldum ve güldüm affola .. ben kendimi bildim bileli mazdacıyım iyki de mazdacıyım bir gün olsun TÜH demedim .. vw vb alman gurubuna hiç bir şekilde ısınamadım sözgelim 1.2 tsı motora gelince az yakar çok kaçar yalıtım iyidir hızlanması güzeldir vs vs amaç burda araçtan ne beklediğinizdir .. ben mesela isterse altın kaplama bir vw olsun yinede dönüp bakmam bunun sebebi ise doğuş oto başlığı altında bir tok hissi ilgisizlik vs var servise gelince her taraf vw arızası ile dolu bakıma gelince fiyatları 500 600 civarı şimdi bu durumda mazdayı neden övmiyim abi der geçerim skyactivle bir ilgisizlik olduğu doğru araçlar teslim edilmesi gereken tarihlerde bazı müşteriler sıkıntı çekti fakat hiç bir bayi de doğuş oto gibi kibirli ukala değiller cana yakınlar bi kere aile ortamı var servise gelince 250 300 tl ye çok rahat rutin bakım yaptırıyosun arıza desen 2012 dizel mazda3 lerde kronik bişiler olduğu doğru ama hepsinde değildi .. sözegelim opel kofti denmiş koftinin daniskası hemde astra yı ele alalım zaten hepsinin içi aynı rezillik ya neyse o içerideki akış nerde abi müzik sisteminin olduğu konsolunu çözmek bir dahi işidir gerçekten yani ben araba kıyaslayacaksam eğer tasarım yol tutuş kalite servis ilgi alakaya bakarım gerisi faso fiso ..

bu arada 16 yılım dolucak mazda ile ben hemen hemen 23 yaşındayım bugüne kadar yaklaşık son 6 7 yılım bayilerde tek tek araba incelemek araçlar üzerinde araştırma yapmak kıyaslamakla geçti yani dalga geçer bir tavrım yoktu tekrar söyliyim yok hızlanması iyimiş yok yakıtı azmış vs vs ben 2012 model at mazda3 sedan ile bir depo ile ortalama uzun yol 90 100 110 km hızla 850 km civarı yapmış biriyim .. fakat siz tutup skyactiv gibi bir şaheser 14:1 sıkıştırma oranı olan motoru 1.2 tsı ile kıyaslarsanız kusura bakmayın ama gerçekten gülerim ..

sadece zoom zoom ruhu yeter mazdaya sahip olmak için bu ayrıcalığa sahip olmak için gerçekten onu tanımalısınız .. ruhu olmayan araba benim için teneke parçasından öte değildir  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vw'nin el arabası donanımında sattığı arabalar ile mazda'lar karşlaştırılırsa üzülürüm şahsen:))

hele ki bi de skyactive falan. nıç nıç nıç diyorum.. en son üçüncü stop lambasını da donanım fukaralığından donanım diye yazan polo satıyorlardı jant kapaklı durum nedir şimdi bilmiyorum.

bir iki yıl önce  ablam dizel polo mu alayım dediğinde kendi sınıfında gırtlağına kadar dolu daha ucuza tdci fiesta aldırmıştım kendisine hem de titanium x paket.. arabadaki donanım poloyu zaten geçiyorum iki buçuk katı fiyata satılan abisi golf'te yoktu.. far sensörü yağmur sensörü park sensörü otomatik klima ışık paketi elektrikli katlanır ısıtmalı aynalar otomatik kararan ayna cruise control multifonksiyonel deri direksiyon alüminyum jant yol bigisayarı aux falan falan..

geçen komşu sıfır polo almış şöyle bi baktım bakmaz olaydım:))

allahtan kasetçalar yoktu öyle diyiim, bi tek cd çalar vardı.

siz de arkadaşın motor almıyorsunuz araba alıyorsunuz demesine içerlemeyinz efenim. arabayı uzun süre kullanacaksanız bu tarzdonanımlara falan zamanla özeneceksinizdir. 65 bin tl az değil neticede..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adamlar öyle kaliteliler ve öyle markalarki  1.2 motora highline donanımını bile koymamışlar

Golf 1.2 TSI BMT 105 PS DSG Comfortline 67.600 TL

Mazda3 Skyactiv 1.6 120 PS AT Reflex 67.000 TL

ki reflex de olan donanımların yarısı bille golf te yok

keza facebook ta mazda3 sayfası açıp hala golf demeniz ayrı bir çelişki ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşım kaçıncıya açıklayacağım..mazda 3 e aşık oldum..ama 65 bin lira senin için az para olabilir ama benim için çok..dolayısıyla sonradan keşke dememek için deneyimli arkadaşlardan aynı fiyattaki araçlar hakında fikir alıyorum..zaten forumun amacı da bu değil mi..tutturdunuz bi çelişki diye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn. tamirer siz mazda dan başka almazsınız belli, bari golf le karşılaştırmayı bırakalım 3 hakkında muhabet edelim derim ben arabaların fiyatlarıda biribirine yakın zaten.

Ama düşündümde karşılaştırma daha iyi olur,Arkadaşlar gelin puanlama yapalım.

1- Motor Teknolojisi.

2- Donanım

3- Fiyat

4- Ekonomi

5- İç dizayn

6- Dış dizayn

7- Servis ağı

8- Yedek parça

9- Satış piyasası

10- Garanti şartları

11- Kullanıcı Yorumları

Aklıma gelen kriterler bunlar bu kriterleri göz önüne alarak değerlendirme yapalım hem yorumlarımız belirgin olur,

Değerlendirme şöle olsun diyelimki Motor da mazdaya or verdiniz Mazda ana başlığı altında motor deyip parantaz içinde nedenini kısaca yazacaz.

Diğer taraftan poloya oy verdiniz, vosvegen başlığı altında donanım deyip yorumu yazacaz, ne dersiniz güzel olmazmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu linkte epey bir kullanıcı yorumu ve değerledirme var lakin sadece puan verebilelim istedim yani daha basite indirgedim, bahsi geçen link kullanıcı yorumu kriterini resmen doldurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu linkte epey bir kullanıcı yorumu ve değerledirme var lakin sadece puan verebilelim istedim yani daha basite indirgedim, bahsi geçen link kullanıcı yorumu kriterini resmen doldurdu.

Biliyorum Gürhan bey, siz zaten forumu yakından takip eden birisiniz. Linki paylaşmamda ki asıl amaç, konu sahibi arkadaş içindi. En azından bir nebze fikir sahibi olur diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence bu kriterlere puan verme olayı çok net bir sonuç olacaktır. ancak mazda forumunda olduğumuz için bir nebze mazdahayranlığı etkisini gösterecektir. yinede güzel olur diye düşünüyorum.

bu arada yalıtım kriterini unutmayalım. malum alman arabalarının en önde olduğu kriter.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biliyorum Gürhan bey, siz zaten forumu yakından takip eden birisiniz. Linki paylaşmamda ki asıl amaç, konu sahibi arkadaş içindi. En azından bir nebze fikir sahibi olur diye.

Çok haklısınız , zaten sn. tamirer konuyu okuduktan sonra, kararını kesin olarak verecektir. 

bence bu kriterlere puan verme olayı çok net bir sonuç olacaktır. ancak mazda forumunda olduğumuz için bir nebze mazdahayranlığı etkisini gösterecektir. yinede güzel olur diye düşünüyorum.

bu arada yalıtım kriterini unutmayalım. malum alman arabalarının en önde olduğu kriter.

Haklsınız onuda puanlıyalım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam gayet açık ve net; aracı kısa sürede değişiyorsanız 1.2 TSI Golf mantıklı. 2 yıl ve daha uzun kullanırsanız Mazda3 Sykactiv mantıklı.

Bu mantıkla yaklaşan biri için geçerli tabi. Hissetmek!! için Mazda 3 tabiki de :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam gayet açık ve net; aracı kısa sürede değişiyorsanız 1.2 TSI Golf mantıklı. 2 yıl ve daha uzun kullanırsanız Mazda3 Sykactiv mantıklı.

Bu mantıkla yaklaşan biri için geçerli tabi. Hissetmek!! için Mazda 3 tabiki de :)

Duygusal ve mantıksal düşünmenin sınırlarını güzel çizmişsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

VW gibi sadece saf insanları söğüşleme mantığıyla araç üreten bir üreticinin çoğu teneke olan modelleriyle, otomobile gerçek anlamda başka bir açıyla yaklaşan bir üreticinin gözde bir modeli karşı karşıya. 1.2 tsı ekonomik falan değildir, katalog verisini 1,5 lt farkla bile tutturmanız mümkün değildir (tecrübe ile sabit). Tasarım, motor, sorunsuzluk, donanım, materyal kalitesi, ruh kategorilerinde yeni Mazda 3 'ün eline su dökemez hiçbir şekilde.

Not : Objektif yorum, henüz subjektif olmadım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...