Jump to content

1.2 TSI mı Skyactiv mi ?

Guest tamirer

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sürekli araba değiştiren biri değilim..en azından 6-7 sene değiştirmem..şu anda Mazda çooook ağır basıyor

Tamam artık daha fazla üzme bizi :D:geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

eğer forumdaki bilgiler doğru ise zaten lpg ihtiyacı duymayacaksınız. ben henüz aracıma kavuşamadığım için net birşey söyleyemiorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

VW gibi sadece saf insanları söğüşleme mantığıyla araç üreten bir üreticinin çoğu teneke olan modelleriyle, otomobile gerçek anlamda başka bir açıyla yaklaşan bir üreticinin gözde bir modeli karşı karşıya. 1.2 tsı ekonomik falan değildir, katalog verisini 1,5 lt farkla bile tutturmanız mümkün değildir (tecrübe ile sabit). Tasarım, motor, sorunsuzluk, donanım, materyal kalitesi, ruh kategorilerinde yeni Mazda 3 'ün eline su dökemez hiçbir şekilde.

Not : Objektif yorum, henüz subjektif olmadım ;)

Yakıt tüketimi konusunda yanılıyorsun. Şehir dışı 4.1 tutturabiliyordum,  şehir içide 6.6. 30 bin km kullandım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tüketimi konusunda yanılıyorsun. Şehir dışı 4.1 tutturabiliyordum,  şehir içide 6.6. 30 bin km kullandım.

Bizim jetta tutturamıyordu, çevremdeki diğer jettalarda. Sen şanslısın o zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada bir soru daha...bazı yerlerde skyactiv motorun lpg uyumlu olduğu bazı yerlerde olmadığı yazıyor. Hangisi doğru

Direk enjeksiyonlu olduğu için çok sıkıntılı olabilir. SKYACTIV nedir bilmeyen sanayi ustalarının  eline bırakabilecek misin o güzelim makineyi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne desem bilemedim..

Ben 2013 golf comfort 1.2 sahibiyim. Yakıtından çok memnunum . Bir depo benzinle (47-48  litre) 900 km civarı yapıyorum (en az 820 en çok 960 yaptım)

Çıktığı gün mazda3 ü de alma umuduyla test etmiştim. Test başlığına da yazmıştım.

Ancak o para etmez dedim almadım . Şimdi fiyat nedir bilmiyorum.

Küçük hacim turbonun alt devir ataklığı çok güzel. Huzurevinden Gülsuyuna 3. viteste 35 km gibi hızla çıkmak paha biçilemez. Makul mülayim kullanırsanız hem yeterli hem ekonomik ancak biraz basacak olursanız çok yakar.

Şu 1.6ların vergisi artarsa zaten mecburen golf 1.2 ye veya focus 1.0a dönersiniz ?

Benim bir araba almam lazım makyajlı focusu beklemekteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu 1.6ların vergisi artarsa zaten mecburen golf 1.2 ye veya focus 1.0a dönersiniz ?

Yeryüzünde 4 tekerli araç kalmasa golf, focus üstelik 1.0 ve 1.2 motor tercih etmem.

Not : 1840cc olduğu için 1800-2000 vergi dilimine tabi 1.8 kullanıcısıyım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim okulda Ayhan ustanın aracı polo 1.2, benzinli bir depo benzinle 800 km gitmiş.

kalkışları da fena değişmiş, Mazda kadar olmasada. Tabi mazdadan vazgeçebilenler için ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Müsaadenizle bende küçük bir yorumda bulunmak isterim... Bence arabayı beğenip almakla iş bitmiyor diye düşünüyorum. Lakin birde bunun yürütülmesi var , yani bir VW ile mazdanın servis maliyetlerinin arasında mazda dan yana uygunluk var diye düşünüyorum VW kullanmis biri olarak. Ayrıca bana göre VW nin turbo motorları çok uzun ömürlü değil. ( bakiniz doğuş oto servis park alanı ). Tabiki turbo motorlu araç kullanmak birazcik bilgi gerektirir. Belki bu araçların yaridan çoğu bilinçsiz kullanma ile bu hale gelmiş olabilir ancak bu ihtimal bile sahsim adina VW sen uzak durmak için yeterli bir neden... Ayrıca parca maliyetlerinin yuksek olmasinida bir sebep olarak görüyorum. ( bilhassa motor parçalarının..)

Bugün Audiyi servise götürdüm sabah 9 akşam 16 dediler , yağ değişimi yapılacak gittim araç hazır değil.. Bagaj plastiğindeki çıkmış 2 segmanı takamıştı adamlar,takılmıyor dediler müdürleri geldi,  15 binde bir bakıma giren aracın lastiklerini de ön arka yapamayız dedi  benim tansiyon fırladı tabi verin lifti ben yapayım dedim, randevu alamama sisteminden başlayarak saydım sövdüm, zor bela  yaptılar işi... Mazda, Hyundai servislerinde aracınınızın bakımını 2 saate yaptırmak biyana bu süre zarfında ufak boya kaporta tamirlerini dahi birçok kez yaptırdım... Doğuş otoya bunları yaptırabilen var mı , sanmıyorum..

Dönüş yolundada dönemeçli dar rampada bir otomatik Passat dörtleri yakmış telefonla yardım istiyordu, Allah yardımcısı olsun bozulacak çok ters bir yer , ne zaman yolda bırakacak kaygısıyla binilecek araç değil bence DSG ler, kuzenin Golfu 60.000 de 4. yılında garantisi bitince bozuldu, ilk sahibi diye değiştiler yoksa satmış olsaydı alanın vay halineydi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeryüzünde 4 tekerli araç kalmasa golf, focus üstelik 1.0 ve 1.2 motor tercih etmem.

Not : 1840cc olduğu için 1800-2000 vergi dilimine tabi 1.8 kullanıcısıyım.

size söylemedim zaten. başlıkta 1.2 tsi mi skyactiv mi denmiş ben 1.2 tsi tercih ettim ve de ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elma ile armut karşılaştırması...1.2 motor ,1.5 motor..ne alaka..:-)))

Işıklarda kırmızı bir yeni mazda3 ile bir Mercedes durunca bakın bakalım ,hangisine bakılıyor?..1.2 tsı ile mazda 3 ü karşılaştırmak ,hacı murat ile fordu karşılaştırmak gibi bir şey:-))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman jetta 1.2 biraz daha çok yakabilir ağır olduğu için

Ondan değil de VWde 2 çeşit 1.2 tsi motor var. Biri şu an jettada kullanılan eski nesil EA111 kodlu 8 valf 1.2 motor bu da 105 bg ama maksimum tork biraz daha yüksek devirde .. Oysa 2013te golfte kullanılmaya başlanan şu an skoda ve seatlarda da kullanılan yine 105 bg ancak maksimum torkunu biraz daha erken veren 16V 1.2 tsi motor var. O da EA211 kodlu.

Bu EA211 1.2 tsi nin 2014 modelle birlikte 110 bg olacağı söyleniyor. 90 km sabit hız tüğketimi azıcık düşecek ama şehiriçi tüketimi azıcık a artacak ortalama tüketim gene aynı olacak. 1.2 tsi alınacaksa golf ; golf pahalı bulunuyorsa Leon (şu an çok iyi kampanyası var); yok sedan isteniyorsa skoda octavia 1.2 tsi elegance (istenirse DSG opsiyonu var) alınabilir. Octavia 1.2 tsi DSG alınırsa  68 bin TLye DSG li bi-xenon farlı ful ve çok şık ve içi de bagajı da inanılmaz geniş olan bir sedan  alınmış oluyor. En büyük kusuru biraz yol sesi alıyor (gerçi 2014te bir nebze giderildi diyorlar). Bu araçta paralel park asistanında dar park yerinden çıkma yardımcısı bile var...

Yani kısaca ben HB istersem mazda3 ü golfle, sedan istersem mazda 3ü octavia 1.2 tsi (+DSG) ile karşılaştırırdım.

EDİT: "Bu EA211 " ile başlayan cümle 2104 değil 2015 olacak. 2015 üretiminde golf 1.2 110 bg 1.4 125 bg olacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şahane bilgiler çok sağolun..ben de jettayı octavia ile kıyasladım ve octavianın çok daha kaliteli olduğunu düşünüyorum..hb almak istemiyorum sedan tercih ederim..octavia 1.2 tsi elegance mantıklı ama dsg istemem..sorunlu bir şanzuman bence..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn Tamirer hemen bir mazda servisine uğra ve kendine bir tane 3 al ve çık derim ben,  boşuna onu bunu karıştırıp vesveseye düşme.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...