Jump to content

Siz kaç elle kullanıyorsunuz?

Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 59
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

4

• Selman

5

• 47erdem47

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Ben de bugün gelirken fark ettim. Sağ elim direksiyonda sol dirseğim cam altında sol elime başımı dayıyorum.

Bunun dışında genelde çift elimle 10'u 10 geçe şeklinde tutarım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla benim bi çok sürüş pozisyonum var, eğer yavaş gidiyosam sol dirseğim camda sol elimle direksiyonu tutarım, sağ elim de ya viteste ya da kucağımda durur. Eğer yorgunsam ve düz bi yolda gidiyosam iki elimle birden direksiyonun en alt noktasından direksiyonu sadece düz tutucak kadar ağırlık uygulayarak minimum enerji sarfiyatı yolu izlerim. Otobanda veya dikkatli gitmek gereken yerde de 9:15 pozisyonunda tutarım ama direksiyonu kavrayışım da gariptir biraz, anlatabilir miyim bilmiyorum o yüzden hiç kasmıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk öğrenirken iki elle kullanıyordum doğal olarak. Sonra bigün bayan bir arkadaşım nasıl tek elle kullandığımı sorunca farkettim ki tek elle kullanıyomuşum :D Ama direksiyonu saat 6 yönünden yani aşağıdan tutuyordum. Sonraları 12 yönünden tutmaya başşadım. Çok havalı oluyor öyle :D

Şimdilerde, neye göre değişiyor bilmiyorum ama sağ el 12, sol el 12, sağ el 6, sol el 6 olmak üzere dört değişik şekilde kullanıyorum. Favorim sol el 12 :)

Bir de Allah'a şükrediyorum erkek olduğum için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genellikle tek el kullanırım.Hızlı giderken,yolun bozuk olduğunu hissettiğim zaman yada sağlam virajlarda çift ele geçerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

direksiyonu tutmayın arkadaşlar çok gereksiz el frenini tutun yan dikiz aynasını tutun ellerinizi koltuğun arkasında birleştirin neyi istiyosanız onu tutun ama direksiyonu tutmayın :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otobanda veya dikkatli gitmek gereken yerde de 9:15 pozisyonunda tutarım ama direksiyonu kavrayışım da gariptir biraz, anlatabilir miyim bilmiyorum o yüzden hiç kasmıyorum :D

Ben hislerine tercüman olayım over  :) Aynısı mı bilmiyorum ama tarif edeyim ben de bi garip tutuyorum çünkü :)

Direksiyon simidi ile gövdenin birleştiği noktaya elimizi koyuyoruz. Direksiyondan gelen çubukların üst tarafından (çok düşündüm ama isim bulamadım bu çubuklara  :-\ ) baş parmaklarımızı serçe misali kavrıyoruz. Geri kalan dört parmak direksiyon simidini kavrıyor. Bu tutuşa milyonda bir görülen formula 1 pilotu tutuşu denir  :-*

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her yıl test pilotlarıyla beraberatıyorum 45 pilot gecse f1den ve f1 hadi 50 yıldır düzenleniyo desek 2bin2yüz50 yapıyor sanırsam ki milyona cok var demek oluyo ??? burdan anlıyoz ki önümüzdeki birkaç yüzyıl boyunca bu tutustan baska kimsede görmicez :D:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sol elimle kullanırım sağ elim radyo kanallarında olur biri uyarıp çok lakayit araba kullanıyosun dediği zaman 10:15 direksiyon tutuşu yaparım ama acayip geriliyorum kullanamıyorum arabayı bence alışkanlıkla alakalı .... 8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bitek saat 12 konumundan anlıyom gerisi kasar beni :D direksiyon basında saat ayarlayıp aynı sekil ve şemali direksiyona tasımak zor iş kanımca :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...