Jump to content

Siz kaç elle kullanıyorsunuz?

Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ben bitek saat 12 konumundan anlıyom gerisi kasar beni :D direksiyon basında saat ayarlayıp aynı sekil ve şemali direksiyona tasımak zor iş kanımca :D

bencede haklısın fakat sürüş tekniklerine fln gitmiş arklarım var onlar da hep öle tutuyorlar bana söyledikleri lastik patlasa önüne bişey çıksa nasıl manevra yapacakmışım?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 59
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

4

• Selman

5

• 47erdem47

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Ben hislerine tercüman olayım over :) Aynısı mı bilmiyorum ama tarif edeyim ben de bi garip tutuyorum çünkü :)

Direksiyon simidi ile gövdenin birleştiği noktaya elimizi koyuyoruz. Direksiyondan gelen çubukların üst tarafından (çok düşündüm ama isim bulamadım bu çubuklara :-\ ) baş parmaklarımızı serçe misali kavrıyoruz. Geri kalan dört parmak direksiyon simidini kavrıyor. Bu tutuşa milyonda bir görülen formula 1 pilotu tutuşu denir :-*

Ben şöyle anlatmaya çalışayım, direksiyon kollarının simitle birleştiği yere avuç içleri bilekler yere paralel olacak şekilde konur. (Yani direksiyon simidini değil, kolları tutucaz bi anlamda) Daha sonra işaret, orta ve yüzük parmakları kolu üst tarafından kavrayacak şekilde bükülür. Baş parmaklar da yine kolları alttan kavrayacak şekilde bükülür. Bu pozisyondan sonra serçe parmaklar nasıl daha rahat hissediliyorsa o şekilde bırakılır, şahsen ben direksiyon simidinin üstünde açık bi şekilde bırakıyorum. Ben de buna Kartal Pençesi Tutuşu diyorum. :D

Şaka bi yana dışarıdan bakıldığında oldukça komik gözüken, çok büyük direksiyon hareketleri yapmaya engel teşkil eden bu tutuşun asıl özelliği özellikle direksiyonu tek elle tutarken elin kayma riskini sıfıra indirmesi. Telefonla konuşurken, teyp ayarlanırken, sağ el viteste şekil yapılırken veya burun karıştırılırken :D uygulanmasında sonsuz fayda gördüğüm bi yöntem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bencede haklısın fakat sürüş tekniklerine fln gitmiş arklarım var onlar da hep öle tutuyorlar bana söyledikleri lastik patlasa önüne bişey çıksa nasıl manevra yapacakmışım?

deseymiş ya okadarı da onun kısmeti :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla saygılarımısı sunuyoruz burdan aynı zamanda kendileri ilk tanıstıım drift yapan Turk bayan bide hery mulerin takımında bi alman ablam war ki o da fena yanlıodu :D kısmetse simgeyide gorcez bakalm nası kontra werio,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...