Jump to content

Chery Sağlamlık testi:) By Erman


cerman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

Şimdi atlasam mı atlamasam mı diye tereddütte kaldım ama :D

People's Republic of China

Çin Halk Cumhuriyeti

:2funny: ulen verecek macun ve türevide yokki elimizde dayanamayıp acıklar diyordum  :2funny: :2funny:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat Abi Çin malı değil de Alman, İtalyan, Fransız malı olarak görülen şeyleri açıkliim biraz, bizim sektörde bu olay çok olduğu için biraz bilgim var.

Bir malın üstüne "Made in Bilmemnere" yazabilmek için o malın üretim maliyetinin en az %51'inin Bilmemnere'de ödenmiş olması lazım. Bizim sektörden örnek vereyim, bi çok meşhur marka (hatta hemen hemen hepsi bile diyebilirim) gözlük çerçevelerini Çin'de ürettirip demonte vaziyette Fransa'ya, İtalya'ya, veya hangi ülkeyse oraya getirtiyor. Tabi bu haliyle maliyeti oldukça düşük. İtalya'da bunları monte eden (monte etmek derken 2 tane vida sıkmaktan bahsediyorum) elemanın aylık maaşı 5000 € olduğu için otomatik olarak maliyetin yarısı İtalya'da ödenmiş oluyor. Bu nedenle de "Made in Italy" denebiliyor bu mallara.

Ha Çin markalarından kalitesiyle ön plana çıkmış bi firma yok çünkü stratejileri bu değil. Arkalarında inanılmaz büyük bir devlet desteği var ve bugüne kadar Çinli firmaların 2 seçenekleri vardı: Ya tamamiyle seri üretim ve dolayısıyla maliyet düşüklüğüne yoğunlaşmak, ya da yukarıda dediğim gibi ünlü markalara ucuz fason mal üretmek. Dolayısıyla da bu nedenden dolayı kaliteli Çin markası çıkmadı bugüne kadar.

Ama mesela şöyle söyliim, en problemsiz otomobil markası Mazda, Japon teknolojisi filan diyoruz ama benim arabanın teybi Sanyo marka, Made in PRC... Eminim ki arabadaki bir çok başka komponent de Made in PRC'dir. Mazda'nın tek yaptığı şey çıkan ürünleri kendi kalite kontrolüne tabi tutması...

Ozan bende onu demek istiyorum.Çinde üretilen (Puma ,Adidas,V.s.) gibi markaların kalite kontrollerini Çin yapmıyor.Altında her ne kadar made in china yazsada buna çin malı denmez.Benim demek istediğim mesela ben hayatta çin malı laminat almam.Yada uyduruk çin malı mp3 player.Yada büyük konuşmayayım çin malı bir araba.Ucuz diye alıcağım ham maddesi gübreden oluşan çin malı laminanttan kanser olma riskin var.Yada arabaya kullandıkları boyadan kanser olma riskin var.Adamlar hiç insan hayatına önem vermiyor.Her halde oralarda bol olduğu için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yatır power yine iş başında... Ben Okan, memnun oldum, Ozan kimdi, yeni bi arkadaşsa söyleyelim de önce kendini tanıtsın... :D :D :D

Neyse, tabi Çin'den alınan hizmet tamamiyle verilen parayla alakalı. Bugüne kadar kendi markaları altında kaliteli mal üretme yoluna gitmediler ama tabi kaliteli başka markalar altında ürettikçe onlardan bişeyler kapıyolar ve isteseler şu anda gayet kaliteli ve ucuz ürünler çıkarabilecek kapasitede ama tabi ülke stratejisi olarak tabana yayıldılar. Tahminimce yakın gelecekte gittikçe üst ürün basamaklarına da çıkacaklar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

chery nin bahsedildiğ kadar dandik bir marka olduğunu düşünmüyorum.

Çindeki fabrikaları vs. üretim kalitesi olarak hiçte kötü deil

Araçlarda illaki fiyat / kalite endeksi olur bence karşılaştırılacaksa Loganla kıyaslanmalı ama onlar bile çok pahalı kalıyo.

Chery çok yakında motor üretiminde dünyada söz sahibi olacak.

Lineaların yeni motor seçeneklerinde bile hala kullanılması düşünülmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...