Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - III "Ortak Konu"

aytacesen

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim sana tavsiyem alma !! ( Git 2009-2011 arası Mazda 6 al derim.) Aynı paraya D segmenti otomobile binmiş olursun. Dizel Mazda 3'e bindin keyfini ve tadını aldın. Bence tekrar geri dönme derim.

Vallahi İlhan ağabeyimiz doğru demiş. Parantez içi tartışılacak bir konu üstadım ama aynı aracı tekrar almak iyi bir şey de değil bence de.  İyice bir araştır ve gönlüne göre bir araç al.  :clap:  :dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 986
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Onur 2009 Model, 6 yaşında ki Mazda 6'nın vergisi bu sene 1.839.-Lira. Seneye yaşı 7 yaş olacağı içinde 1.080.Lira. Temmuz ayını devirdikten sonra alırsan bu sene vergide ödemezsin.

2012 Model Mazda 3 vergisi 859 lira.

Dizel-benzin yakıt fiyat aralığı her geçen gün kapanıyor. Sıfır otomobilde dizel otomobil amorti edebilmesi için. Sanırım artık 45-60 bin km arası yol yapıyor olmak gerekiyordur.

Senelik kaç km yaptığını bir hesapla. İyi düşün taşın derim. Otomobil ekonomi işi olduğu gibi. Aynı zamanda keyif işide. Bilmiyorum hiç Mazda 6 kullandın mı ama. Keyfi, konforu ve tadı başkadır.

Bu söylemleri sana satın almak istediğin aracın sahibi olarak yapıyorum !! Aynı şekilde bende arayış içindeyim. Ailemize eklenen 2.çocuğumuzla, genişleyen ailemize bir otomobil bakıyorum.

Subaru Forester'dan başladım bende bakalım araştırmalara. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 ve 6 arasında çok gidip gelmiş ve mantık ve maddiyat olarak 3'ü tercih etmiş birisi olarak çok ihtiyaç (genişlik, uzun yol sürüşü vs.) değilse mazda 3 tavsiye ederim...

Travers konusundaki tecrübemi PM olarak gönderiyorum.

Hakkında hayırlısı olsun Onur, sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suan Ankaradayim dun yola ciktik ve yolculuk esnasinda 2 kisi 1 de cocuk arabaya bildigin sigamadik :) genislik ferahlik onemliyse mazda6 derim bende. Fakat suan 900 km yol gelmisim ve 150 km de daha gider diyor. Ceyrek depoya yakin mazot var. Ekonomi ve serilikse amac dizel mazda3 derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında parametreler açık ve net ,

Benim Mazda3 dizel seçmemdeki en belirgin sebep yakıt tasarrufu ve verdiği performans hissi.

Evet benzin fiyatlarıyla , mazot fiyatları  arasındaki fark kapanıyor.

Ama ben dizelin gücünü hiseederek korkmadan kullandığımda bile 6 litreyi zor geçiyorum ki yaklaşık 5.5 gibi ortalamalarda geziyordum.

Benzinlide ise çok dikkatli kullanırsan 8 litrelerde gezersin diye düşünüyorum biraz keyif alıp basayım dersen bu rakamda çok üstlerede çıkabilir.

Ayrıca gönlümde hep makyajlı kasayı kullanmak vardı.

2 gün içinde aracın dinamiklerindeki farklılıkları hissetmeye başladım ve inanın benim bunlar düzeltilmeli dediğim konular düzeltilmiş gibi geldi bana.Özellikle tork silkelemesi kalmamış.

Kazasız sürüşler , iyi bayramlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 ve 6 arasında çok gidip gelmiş ve mantık ve maddiyat olarak 3'ü tercih etmiş birisi olarak çok ihtiyaç (genişlik, uzun yol sürüşü vs.) değilse mazda 3 tavsiye ederim...

Travers konusundaki tecrübemi PM olarak gönderiyorum.

Hakkında hayırlısı olsun Onur, sağlıcakla.

Veli abi ,

Travers konusundaki açıklaman için ayrıca teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba dostlar, aşağıdaki aracı almayı planlıyorum, Mazda 3 Impressive 2011 model, 50 binde, galericiyi aradım sadece 300 tl ön çamurluk hasar kayıtlı dedi, bilmiyorum, bana güvenilir geldi adam, başka bir kusuru olmadığını söyledi. Bu araca daha önce bakan arkadaş olduysa bilgi verirse sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2011-mazda-3-hb-1.6-impressive-49.000-km-de-full-ilk-el-hatasiz-172541935/detay

ilan no su: 172541935

Birde Diyabakırda bir araç var, dizel ve 85 binde. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Alınırmı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-yusuf-otomotiv-2010-mazda-3-ve-1.6-171235878/detay

ilan no : 171235878

Düşüncelerinizi önemsiyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba dostlar, aşağıdaki aracı almayı planlıyorum, Mazda 3 Impressive 2011 model, 50 binde, galericiyi aradım sadece 300 tl ön çamurluk hasar kayıtlı dedi, bilmiyorum, bana güvenilir geldi adam, başka bir kusuru olmadığını söyledi. Bu araca daha önce bakan arkadaş olduysa bilgi verirse sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2011-mazda-3-hb-1.6-impressive-49.000-km-de-full-ilk-el-hatasiz-172541935/detay

ilan no su: 172541935

Birde Diyabakırda bir araç var, dizel ve 85 binde. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Alınırmı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-yusuf-otomotiv-2010-mazda-3-ve-1.6-171235878/detay

ilan no : 171235878

Düşüncelerinizi önemsiyorum. Teşekkürler.

Şahsi fikrim iki aracında pahalı olduğu yönünde. Ilk araç sedan ve 39-40 gibi bir rakam olsa alınabilirdi.Ikinci araç dizel ve kilometresine göre yine pahalı.Acil bir durum yoksa 20 gün kadar sonra alin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar birde aynı fiyat aralığında kia rio dizel 20000km de bir araç var. Kafam çok karışık. Yaşadığım yerde mazda servisi de yok. Bir akıl verin ne yapsam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben mazdayla rio yu şöyle yan yana düşündüğümde aynı kullanıcının tercihleri arasında göremiyorum. Fiyatlarsşu anda aşırı şişmiş durumda.Gecen hafta zonguldak ta 2011 siyah sedan 39 binde impresive 38500 e gitti hatasızdi.Ben de araç arıyorum ama şöyle bir iki ay beklemeye değerli diye düşünüyorum. Arabasizlik zor hele de küçük çocukla. Hic olmadı ucuz ve elden kolay çıkarabilecek bir araç alıp eylül ekimi beklemeyi düşünüyorum. Tercih tabiiki senin kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, eğer vergi gözünüzü korkutmuyorsa daha düşük model servis bakımlı mazda 6 derim. Kısa süre süre yaklaşık aynı modellerde mazda 6 ve mazda 3 deneme fırsatım oldu. D segmenti diye boşuna demiyorlarmış gerçekten. Mazda 6 ya göre 3 ün kaporta naylon gibi sanki. Goğüste kullanılan malzemenin kalitesi bile farklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

http://kolayurl.com/wb2

http://kolayurl.com/wb3

Paylaşmış olduğum linklerde, iki tane Subaru Forester Dizel araç var. İkisininde ortak yanı motorlarının garanti kapsamında değişmesi. Birisi 107 Bin km'de, diğeri 140 Bin Km'de yenilenmiş. İkisi de 2009 model

2009 Modeller de mi sıkıntı var ? Tesadüf müdür ? 2010-2011 modellerde bir iyileştirme yapılmıştı sanırım. Bir yerlerde okumuştum sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boxer dizelin problemli olduğunu bende duymuştum ... Bu motor subarunun bugünkü parça fiyatlarıyla 2. el bir Mazda3 fiyatından aşağı gelmez tahminimce, o nedenle garantisiz binilecek araç değil gibi görünüyor...

Manuel araçda devam edeceksen CX-5 in 4x2 2. ellerine mutlaka bak derim İlhan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boxer dizelin problemli olduğunu bende duymuştum ... Bu motor subarunun bugünkü parça fiyatlarıyla 2. el bir Mazda3 fiyatından aşağı gelmez tahminimce, o nedenle garantisiz binilecek araç değil gibi görünüyor...

Manuel araçda devam edeceksen CX-5 in 4x2 2. ellerine mutlaka bak derim İlhan...

Emre'cim benim aileye eklenen 2.çocuktan sonra. Büyük ve geniş araç arayışına girdim. Aklıma ilk düşen otomobil aslında CX-5. Fakat 2 elde zaten yok gibi. Olanlarda pahalı geliyor bana.

4x2 olanlarda otomatik vites ve sunroof olmayışı da, birazcık soğuk bakmama neden oluyor. Hadi otomatik vitesi geçtim, bundan feragat ederim. Lakin büyük Suv veya Mpv tarzı araçlarda. Sunroof kesinlikle olmalı bence.

Mazda 5'i bile inceledim...Benim şu anki aracımla aynı motora sahip. Lakin  sunroof yok...Aracın içi çok büyük, ferah. Elektrikli kayar kapılar, bir sürü eşya saklama gözleri vs...Donanım, konfor ne ararsan var.

Ama yine sunroof yok. O yüzden aracın içi karanlık kalıyor, boğuyor adamı. Hele ki arkada oturanlar için.

Bu arada ailemize eklenen oğlum da adaşın sayılır. İsmini Çınar Emre koydu Eylül. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah bağışlasın  :nazar: İlhan ... Kayınbiraderde 2. çocuğu yapınca uygun fiyatlı Chevrolet Captiva dizel otomatik aldı  anca sığdırabildi eşyaları...

Bu aralar ucuza elden çıkarıyorlar panik halinde ancak daha epey bir süre bir sıkıntı yaşatmaz bu araçlar, Daihatsu gideli kaç yıl oldu, hala çatır çatır biniyor vatandaşımız...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-tam-donanimli-captiva-160331097/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...