Jump to content

2. Nesil Mazda3 Android Multimedya

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

27 dakika önce, alpay99 :

hocam geri görüş kamerasının elektriği gerivites lambasından alınıyor. aux girişinin yanına alınır alınmasınada, usb için soket aparatıda alınması gerekir, oda  ekstra para bence. ben torpidodan cıkartmayı dusunuyorum. tampona kamera  taktırmak gercekten ıyı olur. sokme aparatı bende mevcut dilersenız size verebilirim, ben daha once Çinden almıstım.

usb soket evet ekstra bir para ama şık olmaz mı :) evde plastik birşeyler vardı sökmek için olmazsa sizden yardım isteyebilirim. izmirin neresindesiniz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, taner35 :

usb soket evet ekstra bir para ama şık olmaz mı :) evde plastik birşeyler vardı sökmek için olmazsa sizden yardım isteyebilirim. izmirin neresindesiniz 

hocam gazıemırdeyım (ailem gazıemırde ben işim gereği bursada yasıyorum) ama yarın döneceğim bursaya. musayıt olursanız goruselım bugun beraberce takmaya calısalım yada size vereyım  sokme aparatını, bende fazla var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 Mart 2016 at 14:13, taner35 :

mimar2125

cihazı ptt kargodan 193 tl lik gümrük vergisini depoda ödeyerek 6 gün içinde teslim almış oldum.

fakat aceleye geldi sanırım bazı kablo ve antenler yerine aynı kablo demetinden 2 tane göndermişler.

mimar2125 sizde problem varmı ??

20160310_123807.jpg

eonon.JPG

Ben şehir dışındaydım cihaz ptt kargo merkezinde şu an henüz almadım. Alınca bir bakar yazarım.firmayla iletişeme geç bak ne diyecekler. Gümrük vergisini kapıda gelen görevliye mi ödedin nasıl oldu o iş cihazı adrese mi getirdiler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, mimar2125 :

Ben şehir dışındaydım cihaz ptt kargo merkezinde şu an henüz almadım. Alınca bir bakar yazarım.firmayla iletişeme geç bak ne diyecekler. Gümrük vergisini kapıda gelen görevliye mi ödedin nasıl oldu o iş cihazı adrese mi getirdiler

Kapıda ödeniyormuş Ben direk ptt ambardan aldım bozuk para istiyorlar sadece. Firmayla iletişime geçtim depoya bakıp yardımcı olacaklarını söylediler haber bekliyorum. Eksik parçalarla kurulum yaptım navigasyon hariç çalışıyor geri vitesi bağlamadım diğer parçalarla birlikte toparlarım.

11.03.2016 at 12:52, alpay99 :

hocam gazıemırdeyım (ailem gazıemırde ben işim gereği bursada yasıyorum) ama yarın döneceğim bursaya. musayıt olursanız goruselım bugun beraberce takmaya calısalım yada size vereyım  sokme aparatını, bende fazla var.

alpay99 sökme aparatları çok işime yaradı teşekkürler. Tanıştığıma da çok memnun oldum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, taner35 :

Kapıda ödeniyormuş Ben direk ptt ambardan aldım bozuk para istiyorlar sadece. Firmayla iletişime geçtim depoya bakıp yardımcı olacaklarını söylediler haber bekliyorum. Eksik parçalarla kurulum yaptım navigasyon hariç çalışıyor geri vitesi bağlamadım diğer parçalarla birlikte toparlarım.

alpay99 sökme aparatları çok işime yaradı teşekkürler. Tanıştığıma da çok memnun oldum 

rica ederim hocam, bende çok memnun oldumn, kısa ama hoş bir sohbetti. inşallah tekrarlarız. Bu arada benim multimedyada bugun geldi, şimdi kontrol ettim, eksik yok, gümrük vergisi ödemedim. henüz kurmadım, kurunca ayrıntıları paylaşırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün ürünü gidip PTT şubesinden aldım ödemeyi de oradan yaptım. kutu içeriğinde herhangi bir eksik parça çıkmadı.

E8r5pZ.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, mimar2125 :

bugün ürünü gidip PTT şubesinden aldım ödemeyi de oradan yaptım. kutu içeriğinde herhangi bir eksik parça çıkmadı.

E8r5pZ.jpg

Hayırlı olsun hocam, gule gule kullanın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cihaz kurulumunu dün yaptırdım. Cihaz gayet güzel. dokunmatik iyi çalışıyor. bluetooth la konuşurken karşı tarafın sesi istediğim gibi değildi ses boğuk geliyor. Tek sıkıntım canbusta oldu. cihazı yerleştirmeden önce direksiyondaki butonlar çalışıyordu. Yerine taktıktan sonra denedim baktım çalışmıyor. Canbus ve kablo bağlantısında bir temassızlık var sanırım. Onun dışında herşey güzel

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir video iyi olurdu.

18 dakika önce, mimar2125 :

Cihaz kurulumunu dün yaptırdım. Cihaz gayet güzel. dokunmatik iyi çalışıyor. bluetooth la konuşurken karşı tarafın sesi istediğim gibi değildi ses boğuk geliyor. Tek sıkıntım canbusta oldu. cihazı yerleştirmeden önce direksiyondaki butonlar çalışıyordu. Yerine taktıktan sonra denedim baktım çalışmıyor. Canbus ve kablo bağlantısında bir temassızlık var sanırım. Onun dışında herşey güzel

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dokunmatik hassasiyeti ve gündüz görüntüyü merak ediyorum açıkçası.Genelde piyasada olan cihazlarda gündüz özellikle güneşli havalarda ekran çok soluk gözüküyordu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, mimar2125 :

hayırlı olsun hocam, extra mikrofonu nereye yapıştırdınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, osk@r78 :

Dokunmatik hassasiyeti ve gündüz görüntüyü merak ediyorum açıkçası.Genelde piyasada olan cihazlarda gündüz özellikle güneşli havalarda ekran çok soluk gözüküyordu..

Dokunmatik hassasiyeti bence gayet güzel. Şu an gündüz görüntüsü iyi ama güneşli zamanda nasıl olur bilmiyorum açıkcası.

2 saat önce, alpay99 :

hayırlı olsun hocam, extra mikrofonu nereye yapıştırdınız?

Ekstra mikrofonu sol ön direğe taktım şu an orada duruyor.

4 saat önce, Mehmet Özdemir :

bir video iyi olurdu.

mehmet bey video kurulum içinse eğer kendim takmadım. Kullanım ile ilgili olarak diyorsanız ben de cihazı yeni yeni çözmeye başladım müsait bir zamanda ekleyebilirim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, mimar2125 :

Dokunmatik hassasiyeti bence gayet güzel. Şu an gündüz görüntüsü iyi ama güneşli zamanda nasıl olur bilmiyorum açıkcası.

Ekstra mikrofonu sol ön direğe taktım şu an orada duruyor.

mehmet bey video kurulum içinse eğer kendim takmadım. Kullanım ile ilgili olarak diyorsanız ben de cihazı yeni yeni çözmeye başladım müsait bir zamanda ekleyebilirim

hayırlı olsun güle güle kullanın ben hala parça bekliyorum tam kurulum yapamadım...

bir kaç sorum olacak izninizle,  

bende tuşlar üzerindeki ışıklar renk değiştiriyor fakat sürekli yanmıyor sizde ki durum nedir.birde farları açtığınızda yada hava karardığında ekran parlaklığı azalıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, taner35 :

hayırlı olsun güle güle kullanın ben hala parça bekliyorum tam kurulum yapamadım...

bir kaç sorum olacak izninizle,  

bende tuşlar üzerindeki ışıklar renk değiştiriyor fakat sürekli yanmıyor sizde ki durum nedir.birde farları açtığınızda yada hava karardığında ekran parlaklığı azalıyor mu ?

Teşekkür ederim sizinde hayırlı olsun güle güle kullanın. sizin şu an sadece anten ve gps mi yok başka eksik var mı? harita şu an çalışıyor ayrıca yandex navigasyonu kurdum cihaza google store aracılığıyla. ha bir de aklınızda bulunsun gps yazan yere benim gibi navigasyon kartı almadıysanız orayı da sd kart yeri olarak kullanabilirsiniz. ben şu an oraya DVR kamera kaydının yapıldığı sd kartı yerleştirdim.

tabii ki sorabilirsiniz. bende tuşlar üzerindeki ışıklar sadece ayarlara girip renk seçtiğim zaman yanıyor onun dışında yanmadı hiç nasıl olacak onu da bilmiyorum ayarlara baktım bir şey bulamadım. ekran parlaklığı normalde gece gündüz modunda değişmesi lazım ama bende hep aynı farları yandığında da değişen bir şey yok. benim sıkıntım şu an canbusa takılan soketle canbusta. tam bir temas olmuyor sanırım. elimle sokete bastırdığımda direksiyondaki kumandalar çalışıyor fakat üniteyi yerine yerleştirince oynuyor mu yerinden artık bilemedim tekrar devre dışı kalıyor. ben firmadan kullanım kılavuzunu istedim gönderirlerse buraya da eklerim ya da link verebilirim.

Bluetooth la konuşmayı denediniz mi acaba? Karşı tarafın ses kalitesi nasıl? ya da sizin sesiniz karşıya iyi gidiyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, mimar2125 :

Teşekkür ederim sizinde hayırlı olsun güle güle kullanın. sizin şu an sadece anten ve gps mi yok başka eksik var mı? harita şu an çalışıyor ayrıca yandex navigasyonu kurdum cihaza google store aracılığıyla. ha bir de aklınızda bulunsun gps yazan yere benim gibi navigasyon kartı almadıysanız orayı da sd kart yeri olarak kullanabilirsiniz. ben şu an oraya DVR kamera kaydının yapıldığı sd kartı yerleştirdim.

tabii ki sorabilirsiniz. bende tuşlar üzerindeki ışıklar sadece ayarlara girip renk seçtiğim zaman yanıyor onun dışında yanmadı hiç nasıl olacak onu da bilmiyorum ayarlara baktım bir şey bulamadım. ekran parlaklığı normalde gece gündüz modunda değişmesi lazım ama bende hep aynı farları yandığında da değişen bir şey yok. benim sıkıntım şu an canbusa takılan soketle canbusta. tam bir temas olmuyor sanırım. elimle sokete bastırdığımda direksiyondaki kumandalar çalışıyor fakat üniteyi yerine yerleştirince oynuyor mu yerinden artık bilemedim tekrar devre dışı kalıyor. ben firmadan kullanım kılavuzunu istedim gönderirlerse buraya da eklerim ya da link verebilirim.

hocam geri görüş kamerası yada ön dvr kamera bağlanması için kameraların kablolarını multimedyanın arkasına nerden geçirdiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, alpay99 :

hocam geri görüş kamerası yada ön dvr kamera bağlanması için kameraların kablolarını multimedyanın arkasına nerden geçirdiniz?

DVR kamera için torpidonun arka tarafından geçirdiler oradan da sağ direğin üstündeki kaplamaları ve fitili söktüler Dvr kamera kablosunu  camla tavan kaplamasından yürütüp camdaki sensör kablolarının olduğu yerden geçirip cam yapıştırdılar.  gps anteni de aynı şekilde torpido arkasından geçirilip direk kaplaması altından geçirip sağ ön direğe sabitledik. ha bu arada sağ ön kapıyı açınca orada sert plastik bir kapak var onu söktüler yerinden zaten tırnakları var tornavida yardımıyla kaldırdılar.

İşin zor olan kısmı da geri görüş kamerası. Torpidonun arkasından geçirdiler. sonra sağ ön kapının kapı kaplaması ve sağ arka kapının kapı kaplaması altından yürütüp bagajda çıkardılar. sol arka bagaj direğin sert plastik kaplamasını esnetip geri vites lambasına bağladılar. bagaj kapağının kapandığı noktada bulunan plastik kaplamayı söktüler oralardan bir yerden kabloyu arabanın altından çıkarttılar ama tam nereden girdiler bilmiyorum. arka plakanın üstü ile tampon plastiği arasındaki boşluktan tampona geri görüş kamerasına sabitlendi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, mimar2125 :

DVR kamera için torpidonun arka tarafından geçirdiler oradan da sağ direğin üstündeki kaplamaları ve fitili söktüler Dvr kamera kablosunu  camla tavan kaplamasından yürütüp camdaki sensör kablolarının olduğu yerden geçirip cam yapıştırdılar.  gps anteni de aynı şekilde torpido arkasından geçirilip direk kaplaması altından geçirip sağ ön direğe sabitledik.

İşin zor olan kısmı da geri görüş kamerası. Torpidonun arkasından geçirdiler. sonra sağ ön kapının kapı kaplaması ve sağ arka kapının kapı kaplaması altından yürütüp bagajda çıkardılar. sol arka bagaj direğin sert plastik kaplamasını esnetip geri vites lambasına bağladılar. bagaj kapağının kapandığı noktada bulunan plastik kaplamayı söktüler oralardan bir yerden kabloyu arabanın altından çıkarttılar ama tam nereden girdiler bilmiyorum. arka plakanın üstü ile tampon plastiği arasındaki boşluktan tampona geri görüş kamerasına sabitlendi.

kurulumu kendim yapmak istiyorum tek kafama takılan geri görüş kamerasının kablosu multimedyanın arkasına nasıl girecek :)

gps antenini videoda multimedyanın gırdıgıyı yuvaya monte ediyorlardı, sız değişik yaptınız sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, alpay99 :

Sedansa arka bagaj kapağı trimi içinden bagaj sol trimi, arka sol kapı eşiği, ön sol kapı eşiği, direksiyon altındaki metal boruya sardırarak/bantlayarak orta konsol ön tarafının içine alıp oradan da teyp boşluğuna alınabilir. 

Gps için de multimediadan direksiyon altına kadar aynı yol, sonra sol a sütunu trimi içinden geçirilir, ardından ön camla tavan döşemesi arasına sokuşturularak dikiz aynası hizasına getirilir.

Geri görüş kamerası ve araç içi kayıt cihazlarını böyle yaptım.

Teyp Çıkarınca tamamen aşağıya klavuz kablo salarsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, alpay99 :

kurulumu kendim yapmak istiyorum tek kafama takılan geri görüş kamerasının kablosu multimedyanın arkasına nasıl girecek :)

gps antenini videoda multimedyanın gırdıgıyı yuvaya monte ediyorlardı, sız değişik yaptınız sanırım

multimedyaya bağlantısı kolay alpay hocam. cihazın arkasını kendinize çevirdiğinizde sağ alt taraflarda CAM yazan yere kameranın kablosunu bağlıyorsunuz. Onu bağladıktan sonra turuncu bir kabloya bağladı sanırım. turuncu kabloyla temas edince kamera aktif oldu fakat geri vites lambasına bağlantı yapmayınca sürekli çalışıyor. Geri vites lambasına bağladığınızda geri vitese aldığınızda aktif hale geliyor. Siz cihazı henüz bağlamadınız değil mi?-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Anarchist
      Yazan: Anarchist
      Kullanım klavuzuna falan baktım ama göremedim, bu ekranda hiçbir şekilde video oynatma ihtimalimiz yokmu ya?  Eğer yoksa çok bozulucam
    • xendaba
      Yazan: xendaba
      ekranda tv benzeri işlemler yapılabiliyoprmu diye soranlar olmuştu , bende merak ediyordum bu videoda adam rahat rahat tv izleyebiliyor 
      ama orjinal özelliğindemi var ( japonya için ) yoksa sonradan eklediği birşeyler ilemi başarmış orası meçhul

• honuuu
      Yazan: honuuu
      Malum double din sistem konusunda genellikle forum üyelerinin tercihi necvox, flyaudio vb araçların marka ve modele özel ürünlerden yana oluyor. Alan arkadaşların tercihine saygı duymakla beraber piyasadaki bu tarz ürünlerin tam olarak beklentilerimi karşılayamamasından dolayı böyle bir konu açma gereği duydum.

Bu cihazlardaki menü tasarımları, ses kalitesi, dokunmatik hassasiyeti gibi şuan aklıma gelmeyen bazı konulardan dolayı, pioneer, alpine, kenwood gibi markaların double din ürünlerine göz attım. Onlarda bu bahsettiğim konulardan bazılarını internetten izlediğim inceleme videolar sayesinde açıklığa kavuşturabildim ama en basitinden mesela dokunmatik konusunu kullanmadan denemeden algılamam pek mümkün değil gibi.

Etrafında bu cihazlardan olan, kullanan veya kurcalayarak tecrübe etme fırsatı bulmuş kimseler varsa tavsiyeleriniz hem benim için hemde forumda ki bilgi birikimi için oldukça faydalı olur diye düşünüyorum.

Aklımdaki fikri tam olarak söyleyeyim belki ona göre de farklı önerileriniz olabilir; Öncelikle ses kalitesi iyi bir double din, kapı hoparlörleri değişecek, amfi ve subwoofer eklenecek ve bagaja müdahale edilmeyecek tabii ki

Saygılar

• Yeni Oluştur...