Jump to content

Mazda CX-3 Test ve İzlenimler

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Captur B segmenti Suvu değil mi ? Yeni Kadjar Cx-5 sınıfında. Ama Captur küçük, Juke ayarında bir Suv o.

Captur'un ne alakası var Cx5 ile :) Evet abi ben Captur'la Kadjar'ı karıştırmışım :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kol dayamayi nereden aldiniz aksesuar paketi aciklandi mi?

Bodykit ile birlikte Merser'den aldım

arkadaşlar kendimizi kandırmayalım lütfen.sırf mazdayı seviyoruz diye fiyatlar aslında normal deyip vergi sistemi falan gibi bahaneler üretmeyelim.cx 3 yada başka rakipleri olsun hiçbiride kesinlikle bu paraları vermeye değecek arabalar değil yazıktır yazık.tamam devlet yüksek vergi alıyor ama inanın ithalatçılarda bu vergi olayını bahane ederek kendi yaptıkları aşırı zamları örtmeye çalışıyorlar ve yüksek karlarla satıyorlar araçlarını.

kaç tanemiz gönül rahatlığıyla cx 3 e 100 bin lira verip ohh be ne kadar güzel bir araç aldım değdi vallahi diyecek çok merak ediyorum.hadi ilk andaki heves ve gazla bunu söyledi,peki 6 ay yada1 sene sonra bunu hala söyleyebilecekmi? hiç sanmıyorum. kusura bakmayın ama yemişim tasarımını,yemişim donanımını şu donanım meselesine çok takılıyor insanlar anlamıyorum aynı akıllı telefon meselesi gibi olmazsa olmaz diyebileceğimiz donanımlar dışında pek kullanılmayacak olan ve  olmasada çok önemli değil denebilecek gereksiz para tutan özelliklere aldanırsanız sadece  boşyere fazladan para ödersiniz hep.kardeşim madem alacaksın zorla kendini iyi bir pazarlıkla beraber mazda 6 yada cx 5 al hiç değilse arabaya bindim dersin.mazda 6 arabadır,cx5 arabadır,mx5 arabadır,cx 3 ise suyununda suyudur heleki 1.5 motor.Kimse kızmasın ama gerçek bu ama yok birileri çıkıp benim son limitim zaten 100 bin tl derse ona da tavsiyem gidip  ikinci el bir cx 5 alsın,yok motor hacmi derse 1,6 dizel honda crv, ford kuga,vw passat vs alsın. 

unutmayın bugün çok teknolojik dediğimiz bir araç 1 yıla kalmadan zaten demode oluyor teknolojiye yetişmek artık imkansız. bir ton para verip televizyon alırsın 1 yıla kalmaz yeni teknoloji çıkar demode kalırsın,telefon alırsın böyle olur,araç alırsın böyle olur,ve sen zengin değilsen yenisini alamazsın yada gereksiz zararlar ederek elindekini satıp yenisini zorlada olsa alırsın ama nereye kadar.

Türk insanının bir ara fatih altaylı nında belirttiği gibi dizginlenemez bir otomobil tutkusu var bununla beraber illa sıfır araç alma isteğide anormal derecede fazla başta devlet olmak üzere  otomobil satan şirketler de bu durumu çok iyi analiz etmişlerki bizleri parmaklarında oynatıyorlar yalansa yalan deyin sonuçta insanımızın çoğu bu tuzağa düşüp asla vermemesi gereken paraları bu araçlara ödüyor,ve bu yüzdende araba fiyatları çok artıyor.. alan kişi bir sürü borca giriyor,aile içi huzur ve düzenleri bozuluyor,bankalarla başı derde giriyor ve sonuçta fahiş fiyatına rağmen gözünü karartıp aldığı otomobil yüzünden gereksiz sıkıntılara düşüyor,ama otomobil şirketleri kandırma sanatı dediğimiz reklam ve pazarlama faaliyetleri sayesinde olmayacak paralara bu araçları bizlere satmanın sonucu elde ettikleri tamamen duygusal kazançlarla muttluluktan uçuyorlar ve sonuç.... onların umurunda bile değiliz..

Katılmadığım noktanız şunlar; zorla kendini Mazda 6 - CX5, Miata al :)

Bu araçlardan Miata'nın fiyatı henüz açıklanmadı ama 6 ve CX5 aynı fiyat 140'larda geziyor.

Arada 45 bin TL gibi bir fark var ki bu da %50 ye yakın :) Ve 45 bin TL ye bir araç daha alabilirsiniz :)

Burada biraz farklı değerlendirdiniz sanırım.

Ayrıca benim eşim Polonyalı, defalarca yazdım tekrar yazıyorum Polonya'da bu araç 31.500 TL en dolusu ! Polonya'da ben 96.400 TL verdiğimde 08' Mercedes SL65 AMG alıyorum ! Değerlendirmeye diğer ülkeleri katarsak yine kendimden örnek vereyim; ben KKTC liyim, Türkiye'den 0 km Mercedes almak isteyin, bir de KKTC'den aynı arabayı sol direksiyonlu olarak almaya çalışın arada tam 17.000 TL farkla karşılaşırsınız... Fakat ülkemizde vergilendirme, verginin vergisi üzerinden de olduğu için kimse kusura bakmasın düz yazıcam durmak yok ..........(!) devam ;)

Fluence dolu dizel otomatik almaya kalksanız 80, Corolla almaya kalksanız 90 bin TL...

E şimdi siz tercihinizi Corolla'dan mı, Fluence'ten mi yoksa sizin "yediğiniz" tasarım ve teknoloji ödüllü, donanımlı CX3'ten yana mı yapardınız ? ;)

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serkan abi her kesin otomobile bakış açısı ve beklentisi farklıdır. Sen koyu bir profesyonel anlamda otomobil kullanıcısı gözüyle bakıp yorumluyorsun. 

Şimdi herkes 2.el otomobil almaya cesaret edemez. Öyle tanıdıklarım var ki sıfır otomobil alır 2-3-5 yıl kullanır. Sonra satacağım diye bile uğraşmaz, takasa verip gider yine sıfır bir otomobil alır. 

Segment farkı ihtiyaçlara göre değişir. Sen büyük araç olsun dersin. Ama İstanbul'da oturan adam, trafiği, park sorununu düşünerek küçük otomobil olsun der. Birde üzerine belki aracı eşi kullanacaktır o yüzden küçük sınıfı tercih ediyordur.

Sen motor performansını düşünüyorsundur, çok km yapmıyorsundur misal. Ama aracı alacak kişi performanstan önce, yakıt yönünden ekonomik olsun diyordur. Mtv yönünden ödemeleri düşük olsun istiyordur.

Yani üretilen her aracın hitap ettiği bir kesim vardır. Her insanın bütçesi farklıdır. Şimdi senin dediğin gibi olursa o paraya vereceğim parayla gider, X, Y, Z alırım vs dersen bunu sonu yok abi. O zaman bir Tv, Cep Telefonu, Bilgisayar vs almaya kalktığında da aynı durum geçerli. Benim salonum 24 m2'dir  Sony 102" Tv almaya kalkarım. Biri çıkar bana der ki yahu ona vereceğin parayla git 140" Vestel al der. Akıllı telefon almaya kalkarım X telefon...Biri çıkar ona vereceğin parayla git şunu al daha büyük ekranlı, hafıza kapasitesi daha büyük. Yani demem o ki bunun sonu yok abi. Bu tamamen arz talep meselesidir.

Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz. Aynı şekilde dünyanın en pahalıları arasında haberleşme, internet ücretleri ödüyoruz. Bu rekorlara sahip ülkede her şey pahalı ki. Artık ucuz otomobil yok !!! Ucuz ev yok Ucuz elektronik eşya yok !!!

Yani o parayı şu hak etmiyor, bu hak etmiyor demenin sonu yok. Bu bir arz taleptir, bu bir tüketim tercihidir. Sana göre hak etmiyordur. Ama X kişi derki verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor. Abi yani bu durumun sonu olmadığından, saygı duymaktan başka çare yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeşim madem alacaksın zorla kendini iyi bir pazarlıkla beraber mazda 6 yada cx 5 al hiç değilse arabaya bindim dersin.mazda 6 arabadır,cx5 arabadır,mx5 arabadı

Hiç 2. el araba almadım. Almamda, bu benim tercihim.  Zaten 2. ci el al şunu al diye bakarsanız bunun sonu yok. 40 yaşında ferrari de alıp ferrari aldımda denebilir.

Bir ürün pazarda kaça saıtlıyorsa eder ide değeri de odur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

değerli dostum bu düşüncelerine zaten katılan ve onaylayan birisiyim.. biraz yanlış anlaşılıyorum galiba :) sanal ortam işte bazı şeyleri derinlemesine anlatmak biraz zor oluyor burada :)

tamam birisi hiç arabadan anlamaz kalkıp tonla para verip olmayacak arabalar alabilir,diğeri sırf küçük diye alır,diğer sırf dizel yada otomatik diye alır,kimisi de şu meşhur renault megan reklamındaki adamın dediği gibi hiçbir nedeni yok sadece almak istiyorumda diyebilir bu konuda hiç problem yok aynı düşünüyoruz. bence otomobil kullanıcılarını gruplara ayırsak acaba şöylemi olurdu??   

1-) sadece ulaşımını sağlamak için araba alanlar

2-)tipini beğendiği için alanlar

3-) tamamen duygularıyla hareket eden (örneğin benim gibi bir şapşik :) yılda yedi tane sıfır mazda almasına rağmen kıymet verilmeyen ve göçen kişi)

4-)sırf dizel diye alanlar 

5-)ikinci el değeri için alanlar

6-)marka imajına bakarak alanlar

7-)sonradan görme yada parası çok olanlarki bunlar fenaaa :) arabın yağı bol bulunca yaptığı gibi yaparlar

8-)tüm bunların bileşkesini alarak en mantıklı aracı almayı başaranlar

olaya burdan bakarsak zaten işin içinden çıkılmaz zaten :) :)) yüzden ben yorumlarımı 7si mazda toplam 11 araba satın alan birisi olarak edindiğim her türlü tecrübe sonucu sekizinci maddenin Türkiye şartlarında en doğru seçim olduğunu düşünerek ifadeediyorum.durum bundan ibaret ve herkesin kararına da saygı duyuyorum

Abi Türkiye geneline vurursak tek madde var. 

Oda;

1- Kullanırken zevk, keyif almak için değil. 2.el satabilmek için otomobil alanlar. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır pan bey hepsini mazda aşkım yüzünden sıfır satın aldım zaptedemedim kendimi :)

türkiye rekoru kırdım sanırım

2. el değeri çok düşen araçlarda alıp uzun kullanmak ( en az 5 yıl) çok daha mantıklı olur. Evet biraz gaza gelmişsiniz. Yada paranız çok. :)

Valla ben galerici filan sandım sizi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet ülkenin genel profili böyle malesef... ama soruyorum sana ilhan fatma gülün suçu neydi 7 mazda aldıkta ne oldu : :):)

Niye abi zevk ve keyif aldın.

Şu forumda kaç kişi vardır biliyor musun ? Senin Mazda konusunda aldığın zevk, keyif, deneyim ve tecrübeyi tatmak isteyecek kişi. En basiti ben isterdim 7 tane Mazda sahibi olmak. Bir Mps otomobil keyfini yaşamış olmak. Aynı şekilde RX-8 bir otomobilin keyfine varmak. Bırak bu iki modele sahip olmak, bunların direksiyonuna bile oturamadım. 

Bence çok ama çok şanslısınız. Tamam bir takım tatsız, sizi üzen şeyler yaşamışsınız. Fakat bu gibi durumlar hayatımızın her anında karşımıza çıkabilir. Kişiler gider, kurumlar kalır..

Bu arada Fatma Gülün suçunda bayağı bir Mazda serisi otomobiller kullanılmıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar kendimizi kandırmayalım lütfen.sırf mazdayı seviyoruz diye fiyatlar aslında normal deyip vergi sistemi falan gibi bahaneler üretmeyelim.cx 3 yada başka rakipleri olsun hiçbiride kesinlikle bu paraları vermeye değecek arabalar değil yazıktır yazık.tamam devlet yüksek vergi alıyor ama inanın ithalatçılarda bu vergi olayını bahane ederek kendi yaptıkları aşırı zamları örtmeye çalışıyorlar ve yüksek karlarla satıyorlar araçlarını.

kaç tanemiz gönül rahatlığıyla cx 3 e 100 bin lira verip ohh be ne kadar güzel bir araç aldım değdi vallahi diyecek çok merak ediyorum.hadi ilk andaki heves ve gazla bunu söyledi,peki 6 ay yada1 sene sonra bunu hala söyleyebilecekmi? hiç sanmıyorum. kusura bakmayın ama yemişim tasarımını,yemişim donanımını :) şu donanım meselesine çok takılıyor insanlar anlamıyorum aynı akıllı telefon meselesi gibi :) olmazsa olmaz diyebileceğimiz donanımlar dışında pek kullanılmayacak olan ve  olmasada çok önemli değil denebilecek gereksiz para tutan özelliklere aldanırsanız sadece  boşyere fazladan para ödersiniz hep.kardeşim madem alacaksın zorla kendini iyi bir pazarlıkla beraber mazda 6 yada cx 5 al hiç değilse arabaya bindim dersin.mazda 6 arabadır,cx5 arabadır,mx5 arabadır,cx 3 ise suyununda suyudur heleki 1.5 motor.Kimse kızmasın ama gerçek bu :) ama yok birileri çıkıp benim son limitim zaten 100 bin tl derse ona da tavsiyem gidip  ikinci el bir cx 5 alsın,yok motor hacmi derse 1,6 dizel honda crv, ford kuga,vw passat vs alsın. 

unutmayın bugün çok teknolojik dediğimiz bir araç 1 yıla kalmadan zaten demode oluyor teknolojiye yetişmek artık imkansız. bir ton para verip televizyon alırsın 1 yıla kalmaz yeni teknoloji çıkar demode kalırsın,telefon alırsın böyle olur,araç alırsın böyle olur,ve sen zengin değilsen yenisini alamazsın yada gereksiz zararlar ederek elindekini satıp yenisini zorlada olsa alırsın ama nereye kadar.

Türk insanının bir ara fatih altaylı nında belirttiği gibi dizginlenemez bir otomobil tutkusu var bununla beraber illa sıfır araç alma isteğide anormal derecede fazla :) başta devlet olmak üzere  otomobil satan şirketler de bu durumu çok iyi analiz etmişlerki bizleri parmaklarında oynatıyorlar yalansa yalan deyin :) sonuçta insanımızın çoğu bu tuzağa düşüp asla vermemesi gereken paraları bu araçlara ödüyor,ve bu yüzdende araba fiyatları çok artıyor.. alan kişi bir sürü borca giriyor,aile içi huzur ve düzenleri bozuluyor,bankalarla başı derde giriyor ve sonuçta fahiş fiyatına rağmen gözünü karartıp aldığı otomobil yüzünden gereksiz sıkıntılara düşüyor,ama otomobil şirketleri kandırma sanatı dediğimiz reklam ve pazarlama faaliyetleri sayesinde olmayacak paralara bu araçları bizlere satmanın sonucu elde ettikleri tamamen duygusal kazançlarla muttluluktan uçuyorlar :) ve sonuç.... onların umurunda bile değiliz..

sayın arkadasım surda haklısınız bu arac bu parayı etmez,ama türkıyede hiçbir araç satıldığı fiyatı  hakketmiyor.sizde bu arac bu fiyat etmez 2.eli yok satarken zarar diyerek devletin aldıgı 40-45binlik verginin üstünü örtecek bahaneler üretmeyiniz.

haklısınız 100bin çok para,para kolay kazanılmıyor cok tecrubelisinz mazda konusunda hizmet alamıyorsunuz çok sıkıntılar yasamıssınız 7kez sıfır alıp kıymet görmemiş müşteriymişsiniz bu kısımdaki yazdıklarınıza katılıyorum

katılmadıgım nokta fiyat cok değil bnce abi mokka 102bin miş.ne farkı var ya amblemi tipi farklı benzer 2araba sonucta mokkanın 102olması garip değilde cx3 100 olmasımı garip

habu paraya orta halli insan zaten alamaz kolay kolay..ama alanada saygı gösteririm ve hata yaptı diyemem.araba işinde doğru araç diye bir kavram oldugunu düşünmüyorum.herkezın ihtiyacını karsılayan gönlüne yatan doğrudur..dediğiniz gibi olsaydı dünyada sade passat corrolla megan üretilirdi başka bişeye ihtiyaç yok çünkü en doğrusu bunlar..

ha 100bine bn alırmıydım almazdım e90 3.20d alırdım düşük kmli.sedan bir otomobile ihtiyacım var.maalesef kolay kazanamıyorum o yüzden 100e alıp 80e satamam.yedek parça yansanayi ve usta konusunda cok cevrem yok o yüzden heryerde herseyi bulunan bir araç diyerek terch ederdim.

iş hangi araba hangi parayı hakkeder noktasındaysa herkez 2004-2005 bmw 7.60li fln almalı 100bine

passat mı karsılıgını verir 100binin bu araç mı?

velasıl kelam ben almam alana niye aldın hata yapmısın değil hayırlı olsun güle güle günlerde kullan derim.5 parmak bile bir değilken 80milyonluk ülkeden herkezden benzer hareket ve düşünce beklemekte olmazdı zate dünya bu yüzden güzel bnce. 

saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hemde ne gaz ne gazzz :) haklısınız özellikle mazda gibi ikinci eli sıkıntılı markaları en az 4-5 yıl kullanmak lazım ama  mazda öyle bir girdiki kanıma başka araca binemedim ve neredeyse her modelin de gözüm kaldı o zevki tatmak istedim ve aldım :)  zom zoom olayını dibine kadar yaşadım ve hala doyamadım bilmiyorum ne yapacağım  :D

Abi sende şu an 2.nesil Dizel Mazda 3'mü var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vardııı :) yakın zamanda onu da sattım ilhan.tekti vallaha Türkiye de. çok emek vermiştim onada

Evet anlatmıştın umarım değerini bilen bir kişiye gitmiştir.

Şimdileri akbile mi talim, tabanvay mısın ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet özellikle bt 50 pick up çok kullanıldı. ya ilhan inanırmısın mazda da aldığım keyfi hiçbir araçta almadım.ya da sadece mersedeste aldım diyebilirim. belkide bu yüzden japon mersedesi diyorlardır :) konuya mazda olarak baktığımızda o kadar para harcayıp neredeyse tüm modellerini almaktan hiç pişman olmadım. 7 tane aldım ve seve seve bir 7 tane daha alırım.ama insan mazda türkiyenin izlediği politikalar ve ikinci el zorlukları karşısında maddi manevi üzülünce pek de mutlu olamıyor be ilhan :(

sayın suyun öbür tarafı hemşerim :) bende suyun öbür tarafındanım ve giriş cümlende 45 yaşında bir adam olmama rağmen bana arkadaşım diye hitap etmeni hoş görüyorum : :) ayrıca ilk cümleni doğrulayacak bir eleştiri yapmadım ki yazdıklarımı doğru okumamışsın herhalde. ve bunun dışında yazdıklarında zaten benim söylediklerimi doğruluyor 100 bin lt verip cx 3 almazsın.. cx 3 ü beğendim diyen çoğu kişi 100 bin tl verip almaz almaz almazzzz  bu kadar basit :)

45 yasındaki abiciğim zaten herkez almalı fiyatına göre süper demiyor kimse..hatta herkez pahalı da diyor.benım o tarz ufak bi araca hem ihtiyacım olmadıgı hemde mantıksız geldiği içinde almam diyorum.ama alana hayırlı olsun kazasız belasız kullan demek düşer..bu paraya alınmaaaazz sunlar bunlar vaar kazıklandın o araba o para etmezz değmezz.bunlar değil..alan için gayet o paraya değer bir araçmış demekki hayırlı olsun demek düşer bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar hepimizin katkısıyla, konumuz sapmaya başladı. malum konu başlığımız "Mazda CX-3 Test ve İzlenimler" Bırakalım da aracı kullananlar test edenler, inceleyenler yorumlasın artık. O yüzden artık lütfen asıl konumuza geri dönelim. 

Şu andan itibaren konu haricinde ki mesajlar halen devam ederse. Uyarısız sileceğim. Bilginize..

İlgi alakanıza ve hoşgörünüze şimdiden çok teşekkürler.

Not: Lütfen kullandığımız üsluba dikkat edip. Birbirimize karşı daha saygılı olalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaslar,forumumuzda cx-3 teslim alan oldumu?kullanıcı olarak ilk izlenim ve fikirlerini merak ediyorum

Recep şu ana kadar forumda teslim alan yok.

Not: Açmış olduğun başlığı bu konuyla birleştirdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Cx-3 inceleme imkanımız oldu. Test arabası Power Sense 1.5 Dizel Otomatik + Bej Deri idi.

Öncelikle tasarım olarak bence çok şık bir model. Mazda3'ten çok daha şık durduğunu düşünüyorum. Ayrıca bindiğimiz araçta body kit gibi birşey vardı. Tampon köşelerinde ve arkada ekzostların arasında kırmızı süslemeler vardı ve çok şık duruyordu.

Daha önce de bahsetmiştim; araba son derece dar, ufak... Neye göre ufak ? Arka koltuklardaki diz mesafesi olarak. Diz mesafesi olarak ta başarısız genişlik olarak ta başarısız bence. Baş mesafesi olarak iyiydi diyebilirim.Boyum 184, arkada oturdum.

Malzeme kalitesi olarak segmentinde öncü bir model olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Çok inceleme fırsatım olmadı ama genel olarak malzeme kalitesi ve işçilik gayet iyiydi ve kaliteliydi. Kaliteyi hissettiriyor.

Performans olarak gazetecilerin yorumlarına bakmıştım. Zaten ne zaman bir araba çıksa gazetecilerin  %80i  ''Gayet iyi performans sunuyor, performans ihtiyacına cevap veriyor .'' vs gibi kaçamak ve iddiasız cümleler kurar. İster BMW 320i ED olsun ister Mazda3 olsun.. Mazda CX-3 için de aynı şeyleri duydum ama arada '' çok performanslı değil '' yorumlarını görmüştüm..

Araba hantal değil... Hızlanıyor ama dizellerden beklediğimiz tork hissiyatı açıkçası pek yok. Sebebi mühendislerin güncel motorlarda, tork patlaması yapmasını engellemek üzere, torku tüm devirlere homojen dağıtma çalışmasından mıdır yoksa mazda'nın  performans törpüleyici otomatik şanzımanı mıdır bilmiyorum. Hantal diyemem,  çok güç üretilen devirlerde bile performansı hissettirmiyor ama arabanın hızlanabildiğini fark ediyorsunuz. Mazda3 1.5 benzindeki gibi sadece bağıran bir motor değil. Hızlanıyor ama bu hızlanmayı hissetmiyorsunuz. Motordan mıdır şanzımandanmıdır bilemedim. Her ikisinin de payı var gibi.. Zaten teknik verilerde otomatik şanzıman ile düz vites arasında da  0-100 olarak bir hayli fark var.

Şanzımana ayrı bir şekilde değinmek istiyorum. Sarsıntısız ve net geçişleri var. Ama tıpkı mazda3te olduğu gibi, üstüne gidilmedikçe hızlıca vites değiştirebiliyor ama performans beklediğiniz zaman sanki vites değiştirme hızı çok yavaşlıyor. Ve bunların hepsinin yanında tork konvertörlü yapısından ötürü de performans çok düşüyor. Diğer forum sayfalarında bu şanzımanın sık sık DSG ile karşılaştırıldığını gördüm. Şuanki aracımız 1.6 TDI DSG kombinasyonlu. DSG kadar başarılı bir sürüşü yok bana kalırsa. DSG, Manuel temelli bir şanzıman olması, 7 ileri olması ve çift debriajı sayesinde çok hızlı vites değişimleri sunması sayesinde sürüşte daha başarılı bir şanzıman. Fakat sky-at de tork konvertörlü olması sayesinde kalkışlarda size titreşim hissettirmiyor ve daha dayanıklı bir şanzıman olabileceğini düşünüyorum. Ben bu şanzımanı yapısı gereği DSG ile karşılaştırmak istemiyorum ama piyasadaki diğer tork konvertörlülerle karşılaştırdığım zaman farklı düşünüyorum Sezarın hakkı sezara.. Bana kalırsa Mazda'nın tork konvertörlü şanzımanı, Mercedes'in yeni çıkarttığı tork konvertörlü şanzımanı ve gönlümde taht kurmuş olan ZF şanzımandan bir hayli geride. Fakat Ford'un veya Opel'in kullandığı tork konvertörlü şanzımanlardan çok daha başarılı. Fakat, BMW dışında tüm bu firmalar tork konvertörlü şanzımanları dışında çift kavramalı şanzımanlara da sahip ki bu şanzımanları güçlü motorlarında kullanıyorlar. Eğer sky-at, Mazda'nın tek otomatik şanzımanıysa ki öyle, biraz daha geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Tabi 2.2 ve 2.5 motorlarda vaziyet nedir bilmiyorum, hiç binmedim. Youtube'tan izlediğimde sky-at'nin  2.2 ve 2.5 motorlarda daha hızlı vites değiştirdiğini düşündüm. Fakat 1.5 motorlarda sky-at bence biraz verimsiz oluyor...

Fiyat olarak gereksiz pahalı buluyorum. Gerçi ülkemizde bu segmentteki tüm araçlar hadlerinden fazla pahalı. Fakat gırtlak doluluğunda bir otomobil isteseydim ve 90.000 TL-100 000 TL  arasında bir fiyat aralığında olsaydı bu otomobil cx-3 olmazdı.  CX-3'ün  esprisi yerden yüksek olması ve çoook şık tasarımı. Onun dışında iç hacim ve performans olarak(otomatik) çok tatminkar değil... 90.000 TL'yi gözden çıkarmış, full ve dizel otomatik 0 km otomobil arayan biri olsaydım  açıkçası cx-3 yerine  1.6 tdi dsg highline golf tercih ederdim... Veya daha düşük fiyata  başka 1.6 tdi dsg araçlara bakardım.

Cx-3  çok şık ama sunduğu performans ve hacim göz önünde bulundurulunca maalesef çok pahalı kaçıyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de test ettim geçen. Sınıfına göre ekstra özellikleri mevcut, kutu gibi bir otomobil. Dışarıdan gerçekten ilgi çekiyor. Kırmızı buna da çok yakışmış. Vites geçişlerinin sarsıntısızlığı, yol tutuşu diğer Mazda modellerinde olduğu gibi başarılı. İç mekan sınıfından beklenmedik derecede güzel.

Awd deneyecek parkur veya ortam yoktu. Her ne kadar beğensem de şu an kullanmış olduğum otomobili bununla değiştirecek kadar fark olduğunu zannetmiyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün trafikte test aracını gördüm :) tasarım müthiş çok uzaklardan ben geliyorum diyor.

Bence bu araç herkese hitap etmiyor. Yorumlar birbiriyle çok zıt geliyor çünkü :) 

Golf cx-3'den geniş mi? golf bana hep basık ve dar gelmiştir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün trafikte test aracını gördüm :) tasarım müthiş çok uzaklardan ben geliyorum diyor.

Bence bu araç herkese hitap etmiyor. Yorumlar birbiriyle çok zıt geliyor çünkü :) 

Golf cx-3'den geniş mi? golf bana hep basık ve dar gelmiştir.

Abi nerede ve saat kaçta gördün test arabasını belki bizizdir. Golf açık ara daha geniş cx3ten zaten biri c segment şaside öteki b segment şaside. Ben golfün arkasına rahat sığarım ama cx3te arkada şekilden şekle girdim açıkçası
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef tek başınayken çok rahat ettiğim CX-3'e ailemle birlikte bindiğimde sığamadık. (4 kişi)

Hele arkada 3 kişi yolculuk çok zor olacağını düşünüyorum.

Arkamda bir yetişkinin oturması çok zor maalesef. Diğer konuları önemsemedim açıkçası.

Bunlar biliniyor, ben arklı bir yere geçeceğim. Mazda'nın kredilendirme oranları. Çok yüksek. %1,19

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...