Jump to content

3. Nesil Mazda 3 İçin HGS veya OGS Yeri

Faruk ozturk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Fotoğrafta görünen yer derken, ben mi bir şeyi atlıyorum yada görmüyorum. 

Ama şöyle tarif edebilirim. Dikiz aynanın ön camda ki ayağının hemen altına yapıştırabilirsiniz.

Düzeltme: Kaldı ki Arabalar (mete) abi eni iyi verimli yeri tarif etmiş zaten.

Ben OGS ciyim. Otomatik ödeme talimatı veriyosun bittimi kaldımı düşünmen gerekmiyor. Ve OGS şeridi daha hızlı oluyor.

Ama artık Ogs satışı yok, şu an sadece Hgs satılıyor. Bende Ogs kullanıcısıyım, ama yarın bir gün pili bittiğinde ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Ogs gişesi olup devam ederse. Bende Ogs cihazını Karaköy yada Kadıköy'de ki elektrikçilerde hallettirmeye çalışırım. İçinde ki mevcut pili çıkarmadan, mevcut sahip olduğu elektiriği vererek cihazı besliyorsun. O esnada biten pili çıkarıp, yerine yeni pili takıyorsun. Eski o büyük ogs cihazlarında bu yapılabiliyordu. Bilmiyorum inşallah bu küçük ogs çihazlarında da yapılıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotoğrafta görünen yer derken, ben mi bir şeyi atlıyorum yada görmüyorum. 

Ama şöyle tarif edebilirim. Dikiz aynanın ön camda ki ayağının hemen altına yapıştırabilirsiniz.

Düzeltme: Kaldı ki Arabalar (mete) abi eni iyi verimli yeri tarif etmiş zaten.

Ama artık Ogs satışı yok, şu an sadece Hgs satılıyor. Bende Ogs kullanıcısıyım, ama yarın bir gün pili bittiğinde ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Ogs gişesi olup devam ederse. Bende Ogs cihazını Karaköy yada Kadıköy'de ki elektrikçilerde hallettirmeye çalışırım. İçinde ki mevcut pili çıkarmadan, mevcut sahip olduğu elektiriği vererek cihazı besliyorsun. O esnada biten pili çıkarıp, yerine yeni pili takıyorsun. Eski o büyük ogs cihazlarında bu yapılabiliyordu. Bilmiyorum inşallah bu küçük ogs çihazlarında da yapılıyor mu ?

dikiz aynasının solundaki siyah noktalar bahsetmiş onu resimle desteklemek istedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dikiz aynasının solundaki siyah noktalar bahsetmiş onu resimle desteklemek istedim

Mete abinin (Arabalar) mesajını görmemişim, birde siz o mesajdan alıntı yapmayıp. Yayınladığınız fotoğrafa da her hangi bir açıklama yapmayınca. Bende kaçırmışım mevzuyu. :)

Neyse çözümlenmesine sevindim. Bir işi en iyi yapan bilirmiş. Mete (Arabalar) abi test etmiş, onaylamış..İşlem tamamdır..

Kolay gelsin, keyifli forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ogs satışı var bankadan alıyorsun. Pili biterse bankaya haber veriyosun aynı plakaya yeni bir ogs çıkıyor. pil ömrü yanılmıyorsam 5 yıldan uzun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ogs satışı var bankadan alıyorsun. Pili biterse bankaya haber veriyosun aynı plakaya yeni bir ogs çıkıyor. pil ömrü yanılmıyorsam 5 yıldan uzun.

Allah Allah, son 1 yıldır bankalar bize satış yok diyor. O yüzden yeni satın alınan şirket araçlarına hep Hgs satın alındı.

Bu konuda emin misin abi ? Çünkü ben İş Bankasının yalancısıyım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah Allah, son 1 yıldır bankalar bize satış yok diyor. O yüzden yeni satın alınan şirket araçlarına hep Hgs satın alındı.

Bu konuda emin misin abi ? Çünkü ben İş Bankasının yalancısıyım.

arabayı 6 ay önce aldım. Garanti bankasından satın aldım. arkadaşım 3 ay önce aldı oda öyle .. şubeden alamıyorsun ama internetten başvuruyorsun adrese geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

valla ben daha hgs o siyah yere takan görmedim :D

ben o siyah noktalı bölgeye yapıştırdım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben o siyah noktalı bölgeye yapıştırdım

Peki o siyah böygeye yapıştırdıktan sonra çıkartan var mı ?

Aklıma gelen o siyah noktaların yapışkan ile birlikte çıkma ihtimali olup olmadığı. Muhtemelen çıkmaz gibime geliyor ama yine de tecrübe eden var mı diye bir sorayım dedim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

merhaba,

bende sizlerin tavsiyesiyle bugün bende siyah noktalı alana taktım ama daha gişelerden geçmedim. geçince sizlere sonucu söylerim ama problem olacağını sanmıyorum. 

post-10286-0-98925900-1444580003_thumb.j

post-10286-0-92166200-1444580097_thumb.j

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben, çalıştığım kurumdan bir iki öğretim elemanı arkadaştan da duydum bunu. Oraya yapıştırmışlar ve güzel çalışmış.

Elimde şu an PTT'ten geçici olarak aldığım bulunmakta. Yapıştırmadım, elimle cama yaklaştırarak geçtim bir iki defa, fakat bankadan direkt maaş hesabımla ilintili olanından alınca yapıştıracağım. Ay sonu deneme fırsatım olacak. Ben de paylaşırım sonucu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba

Geçtiğimiz hafta sonu iki kere otoban gişelerini kullandım hiçbir sıkıntı olmadı. Resimde gördüğünüz yere takmanız durumunda hiç sıkıntı yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdilik gişelerden geçerken etiketi cama elimle tutup öyle geçiyorum, yapıştırmadım.

Hgs etiketleri için şeffaf plastikten yapılmış cama yapışan kaplar var onlardan almayı düşünüyorum , etiketi üstten içine yerleştirip, öyle kullanıyorsunuz, arabayı satarken de etiketi kabın içinden alıp işi bitiriyorsunuz , sökme derdi olmuyor , çok güzel bir aparat, internette bolca seçeneği var ama ben internetten alışveriş yapmıyorum, sanayide aradım ama bulamadım, bulunca alıp direkt kullanıcam. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o kapları kırtasiyecilerden bulabilirsiniz  benim fikrim hiçbiryere takmayın kamera etiketi okumuyor plakayı okuyor isterseniz hgs yi göstermeden geçin 2 -3gün sonra kartınızı kontrol edin (aynı gün işleme girmiyor genelde karayolları sitesi göstermiyor) hgs sitesinden bakın geçtiğiniz yer gün saat parasını takip edebilirsiniz ben hgs yi aracım eski  diye taktım söke, aydın otoban giriş ve çıkışlarda cihazlar okumadı ama hesaptan parasını almıştı birkaç kez başıma geldi böyle bir durum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar. Ben Hgs etiketi yerine kart aldım ve onu da sürücü güneşliğinin iç kısmındaki gergide tutuyorum. Ilk zamanlarda her geçişimde hgs yi oradan alıp elimle ön cama yerleştiriyordum. Sonradan kart orada dururken de işlem yapılabildiğini farkettim. Eğer sizde arabanin camına birşeyler yapıştırmak istemiyorsanız hgs etiketi yerine kart alıp bu dediğimi uygulayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...