Jump to content

Otomatik Mazda3'lerin Rampa Performansı Nasıl?

bagetci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadasla otomatik mazda 3lerin uzun yolda rampa cikislari nasildir can sikarmi fsi golf ile kartepeye gitmek tam bir iskenceydi mazda 3 alma asamasindayim tavsileriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zannediyorum; bahsettiğiniz Mazda3, SKYACTIV olmayan, bir önceki nesil.

Ben 2. Nesil Mazda3 Otomatik sahibiyim. Geçtiğimiz yaz, Ermenek yaylarına bir yolculuk yaptık, benim hayatımda bir otomobille çıktığım en yüksek rampaydı diyebilirim. Araçta 5 kişi, bağaj ağzına beraber doluydu. Ben beklediğimden daha iyi bir sonuç aldım, tatmin oldum.

Tabii sizin kullandığınız FSI Golf'ü test etme şansım hiç olmadı. Belki de sizin beklentileriniz daha fazladır, bunu bilemeyiz. Forumda o kadar yazan çizen oldu, belki önceden dizel araç kullanıp, benzinli Mazda3'e geçenler haricinde, rampa performansından hoşnut olmayan üyemize rastlamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zannediyorum; bahsettiğiniz Mazda3, SKYACTIV olmayan, bir önceki nesil.

Ben 2. Nesil Mazda3 Otomatik sahibiyim. Geçtiğimiz yaz, Ermenek yaylarına bir yolculuk yaptık, benim hayatımda bir otomobille çıktığım en yüksek rampaydı diyebilirim. Araçta 5 kişi, bağaj ağzına beraber doluydu. Ben beklediğimden daha iyi bir sonuç aldım, tatmin oldum.

Tabii sizin kullandığınız FSI Golf'ü test etme şansım hiç olmadı. Belki de sizin beklentileriniz daha fazladır, bunu bilemeyiz. Forumda o kadar yazan çizen oldu, belki önceden dizel araç kullanıp, benzinli Mazda3'e geçenler haricinde, rampa performansından hoşnut olmayan üyemize rastlamadım.

tesekkur ederim aslinda arkadasimdada var duz yolda gayet iyi ivmelenme mazdanin fakat kartepe gibi surekli yukari cikilan yollarda soru isatetlerim var cunku fsi golfu yol donusu direk ilana koyup sattim 6 ileri avantaji vardi ama rampada resmen yigiliyodu arac bagiriyo gitmiyo ve 13.4 lt ortlamasi vaedi yakitin bende direk satisa koydum ve sattim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

golf fsi den sonra mazda 3 benzinli model sizi hayal kırıklığına uğratır birde 6 vitesin uzun yoldaki düşük devir yüksek km özlemi duyarsınız eğer rampada performans istiyorsanız direk mazda 3 dizel yada diğer dizel araçlara bakın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadasla otomatik mazda 3lerin uzun yolda rampa cikislari nasildir can sikarmi fsi golf ile kartepeye gitmek tam bir iskenceydi mazda 3 alma asamasindayim tavsileriniz nelerdir?

Atmosferik motorlu araçlar 2.0 motor altında sizi üzer...

1.4 tsi golf yada dizel araçlara yönelmeniz lazım....  

Hatta benim araç bile 2.0 olduğu halde rampada 3000 devirin üzerinde kalmaya çalışır.... Atmosferik te düşük devirde rampa tırmanmayı beklememeliyiz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rampada manuele alıp kullanırsanız çok iyi gidiyor.özellikle 3 viteste keçi, gibi tırmanıyor....ama otomatikte vites 4 te kalıyor ve yığılıyor .....gaz verip vites küçülttürürseniz bu sefer 2 ye atıyor ve bağırıyor....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Rampa çıkma,  eğer arabaların HP  leri aynı ise, direkt şanzıman oranlarıyla vede kullancıyla alakalı bir durumdur, sonuçta siz arabayı dik bir yerde büyük viteste bayıltırsanız araba çekmez ama seri kullanılırsa sorun olmaz, oto şanzıman kullanan biri olarak size önerim oto viteste , çok vites değişimi gerekiyosa D'de  olsun ama gaza basın . çünkü gazı bıraktığınız anda araba sanki düz yolda gibi davranıp vites büyütür ama gaza aslırsanız araba vites büyütmekte acele etmez ve yüksek torkla seyahat edersiniz, çok vites değişimi gerekmiyosa, yol virajlı ise manuel modda kalsın arada , büyütür ve küçültürsünüz. Ben mersin antalya arasındaki dağ yolunda bile, D'de  kullandım, hem rampa, hem de virajlıdır o yol, arabayı hiç baymadım, her ne kadar araba otomatik modda yani D de olsa bile , eğer dilinden anlarsanız ve yakıta tamah etmezseniz sizin isteginize yani gaza basışınıza göre istediğiniz gibi vites değişir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim önceki lantis  135 hp otomatikti onunda perfonmansı rampada iyidi aynı belen geçidi rampasını şimdiki mazda 3 At ile çıkıyorum  bunun perfonmasıda iyi özellikle rampa ortasında kamyon kamyonu solluyo mesala  araç hızı 90dan bi anda 40 lara düşüyo ondan sonra toparlaması mazda 3 ün çok çok iyi.... eğer birde manuel kısmına alırsan tadından yenmiyor....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...