Jump to content

Mazda3 Bakım Fiyatları

Guest architect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

20 bin bakımı daha doğrusu 12 ay bakımı (araç km si yaklaşık 11 bin km idi)  geçenlerde Damlada yaptıdım ..300 küsür  tl tuttu.. Kampanya vs yetişememişim .. Bana çok geldi o zaman yaklaşık 1 yıl bakımı 500-600 tl tutmuş oluyor .. Herzamanki bakım .. yağ,filte ,polen filtresi vs  .. bu arada yağı castrol koyuyorlar .. İtiraz etmedim tabi ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hem damla hem de evo ya mail attım ama hala bir cevap gelmedi. pazartesi telefonla arayıp birer birer neler yapılacağını ve fiyatlarını soracağım. damla 300 derken evo nun 400 demesi biraz enteresan geldi şimdi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

aracımız bakımını geçenlerde evo da yaptırdım. damla dan 420 tl gibi bir fiyat almıştım. evo da 400 tl fiyat verdi. daha önceden de kafamda evo vardı ve oraya gittim.

öncelikle cem bey e ve diğer bütün çalışanlara çok teşekkür ederim. hem ilgileri hem de aracımdaki küçük problemleri giderdikleri için. ayrıca ben daha ağzımı açmadan verdikleri fiyat üzerinden de indirim yapmışlar. bu da hoşuma gitmedi değil. belki pazarlık yapsam biraz daha indirebilirdim ama ben sormadan kendileri gerekeni yaptıkları için daha fazla zorlamadım. bu samimiyetlerinin göstergesidir benim için.

bakım için yapılanlar aynı. 

yağ ve buji değişimi yapıldı, filtreler değişti. yağ olarak dexelia istedim ve onu koydular. dah önce gittiğim servis garantiden arka sol stop lambasını değişmişti ama sağ taraftaki stop lambasına göre biraz açıklık var gibiydi. onu da düzelttiler. şu anda aracım tıkır tıkır. bütün evo çalışanlarına ve cem bey e tekrar teşekkür ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu 6 aylık bakım zorunluluğu kalkmaz is eğer Mazda epey daha kan kaybedecek(ne kaldı ise artık)...

Ford aynı dizel motora 15 bin 1 yıl bakım derken Mazda' nın stratejisi anlaşılır gibi değil... Yeni müşteri kazanmak bir yana var olanları kaybediyorlar... 6 aylık Bakım zorunluluğu nedir yavf, Suudi Arabistan mı burası...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön cam ve arka cam silecek lastiklerini değiştirdim. 50 tl ücret ödedim.

geçen 100tl dediler vermem dedim.ben sanayide 10 tl verip değiştirdim ama ses yapıyor.mitsuba markaydı heralde silceklerin markası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu 6 aylık bakım zorunluluğu kalkmaz is eğer Mazda epey daha kan kaybedecek(ne kaldı ise artık)...

Ford aynı dizel motora 15 bin 1 yıl bakım derken Mazda' nın stratejisi anlaşılır gibi değil... Yeni müşteri kazanmak bir yana var olanları kaybediyorlar... 6 aylık Bakım zorunluluğu nedir yavf, Suudi Arabistan mı burası...

50 kere yazıldı :) yağın ömrü 6 ay zaten .Yıllık bakım ile 6 ay arasında fiyat farkı yok neredeyse.  Niye gücünüze gidiyor bende onu anlamıyorum . Yaz-kış bakımı zaten hayati önem taşıyor . Kasım - Nisan bakıma gidersiniz aracınız uzun ömürlü , sorunsuz olur . Ben doktora yılda 1 gitsem nalları dikerim :D 1 yıl  4 teker için uzun bir süre bence .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 kere yazıldı :) yağın ömrü 6 ay zaten .Yıllık bakım ile 6 ay arasında fiyat farkı yok neredeyse.  Niye gücünüze gidiyor bende onu anlamıyorum . Yaz-kış bakımı zaten hayati önem taşıyor . Kasım - Nisan bakıma gidersiniz aracınız uzun ömürlü , sorunsuz olur . Ben doktora yılda 1 gitsem nalları dikerim :D 1 yıl  4 teker için uzun bir süre bence .

50 kere yazılmış olması kabul etmemi zorunlu mu kılıyor... Kaldı ki bende fikrimi söylüyorum ve arkasındayım...

Arabayı ilk aldığımda 1 yıldı servis... Gerçi hiç bir yılda gitmedim ama 6 ay zorunluluğu doğuştan kaynaklı bir durum mu ki kabul edeyim... Daha önce 3-4 yıl 1 yıllık bakımlarla gidenlerin arabaları motor mu dağıttı yoksa benden daha fazla mı sorun yaşadılar...

Yağı 1 yıllık koyarsın olur biter farklıymış, zaten 2 defa 6 ay aynı fiyata geliyormuş... benin bu kadar sık servise gitme zorunluluğum yada vaktim var mı acaba sizin kadar... Zorundamıyım :)) 6 ayda bir servise gitmeye...

Mesajınıza gülücükler eklemeniz üslubunuzu yumuşatmamış maalesef... benim yazdıklarım sizin niye bu kadar gücünüze gidiyor bende bunu anlamıyorum... VW forumdaki jettacılar gibisiniz maalesef...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 aylık yağ diye zeytinyağı mı koyuyorlar acaba?  Kusura bakmasınlar da hiç yağ koymasınlar daha iyi, ben alırım adam gibi yağ, kendim koyarım. Müşterisini çok seven(!) VW de bile böyle saçmalıklar yok. 1 yıl, 4 teker için gayet normal bir süre, burada bir makinadan bahsediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer yağın ömrü 6 aylık ise 6 ay sonra o yağ işini görmez hale gelir. Değiştirmek lazım. Mazda'nın 6 aylık bakım periyodunu kimse savunmuyor zaten. KM bazlı parça değişimi yapıldığı için masraflar çok tutmuyor demek istenmiş. Ben 6 ayda bir yağımı değiştiriyorum her ne sebep olur ise olsun. Bunu da yaz ve kış aylarının başlarına denk getirdim. Böylece yazlık kışlık bakımlarını da aradan çıkartıyorum. Ben şu ana kadar 6 ayda bir 4 defa bakıma gittim garanti dahilinde. 200 lira üstü tutmadı. +/- 10 tl oynamıştır.

Buradan şu sonuç çıkar; aracına çok titiz olan birisi 6 ayda bir götürür bakım yaptırır.

Yok ihtiyaç yok diyen birisi yılda bir götürür. Çok abartılacak bir durum yok bana kalırsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Selamlar,Bugün Eskişehir Esotoda 20000 bakımı yaptırdım.303,40tl tuttu.Ayrıntılar,yağ filt.hava filt.gtxmagnatec 10/40 yağ polen filtresi+işçilik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motoryağı + yağ filitresi+hava filitresi+buji (NGK bkr5es) +10.000 km bakım işçiliği =  190,00 tl Japon Car Servis İzmir güvencesi ile....

Ayrıca arkadaşlar aracımızın benzin filitresi değişebilir tip değildir benzin filitre fiyatı verenlere aldanmayın, kendi kendine temizleme özelliğine sahiptir.

Motor yağına gelince motor yağımız ne kadar kaliteli  olursa olsun iki şeye karşı koyamaz birinci si kirlenmeye, ikinci de havadan aldığı nem ile oksidasyona uğramaya karşı korunaksızdır bu yüzden fuzuli yere pahalı yağlara para vermeyiniz, yağlar fiyatına göre ömrü uzamaz sadece kullanılacak şartlara göre kaliteleri değişir.Mesela aracınızla yarışlara giriyorsanız veya performanslı kullanıyorsanız Mobil1 kullanın ama normal şartlarda kullanıyorsanız standart 10W40 yarı sentetik herhangi bir marka yağ kullanabilirsiniz.

Her iki şarttada yağımız kilometresi dolmamış ise 6 ayda bir değiştirmenizi tavsiye ederim, iyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dündar bilgi için teşekkürler.Artık Eskişehirdeki Mazda servisine gitmeyeceğim :kafa:,insanları resmen enayi yerine koyuyolar.Yazları Dikiliye gelince bende Japan Car servise gelmeyi düşünüyorum.Adresi detaylandırabilirsen sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

bugün mazda 3 aracımın 60.000 km bakımını yaptırdım.

dexelia ultra 5W/30 : 94 TL

conta : 2,86 tl

yağ filtresi kartuşu : 10,8 tl

bujiler : 23,16 tl

pollen cabin filter : 43,77 tl

element air filter : 35,32 tl

işçilik : 100 tl

toplam 360 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün mazda 3 aracımın 60.000 km bakımını yaptırdım.

dexelia ultra 5W/30 : 94 TL

conta : 2,86 tl

yağ filtresi kartuşu : 10,8 tl

bujiler : 23,16 tl

pollen cabin filter : 43,77 tl

element air filter : 35,32 tl

işçilik : 100 tl

toplam 360 tl

Kampanyadan yararlanabildinizmi ? %20 indirim ve 50 Tl hediye çeki aldınızmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

M.E.B. Başayar 30000 Bakım

yağ : 87

yağ filtre : 10

polen filtre : 59

buji :23

genel temizlik spreyi : 6 (sonradan farkettim koymamışlar)

cam tem. sıvısı : 2.5

karter tapa pulu : 1

hava filtresi : 35

işçilik : 87

(küsüratları yazmadım)

kdv dahil toplam : 298.42 TL.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni Otomotiv Gaziemir/İzmir

Mazda 3 40000 Bakımı

Yağ 96,64

Conta 2,85

Park ampul 2,50

Beyaz led 12,71

Yağ filtre 10,80

Polen filtre 59,05

Fren hid. 16,95

Cam suyu 0,85

Cam sabunu 2,97

Balata spreyi 6,36

Saf su 0,85

Element Air Filter 35,32

İşçilik 79,00

Toplam 326,87

İndirim 62,82

ind. top 264,05

KDV 47,53

Genel Toplam 311,58

20000 bakımında gittiğim Volcar sağolsun buji değişimini yapmadığı için 30000'de yapmıştım dolayısıyla 40000 de yapılmadı. Listede buji o nedenle eksik. İşçiliği de geçen bakımda (30000) buji değişimi yaptıkları için yanlışlıkla 40000 bakımı işçiliği almışlardı, ondan dolayı işçilikte de indirim yaptılar. Ayrıca alt korumalığım ve yan korumalığım kırılmıştı, sanayide tamiri için 100TL istemişlerdi işçilik ücreti almadan onları da tamir ettiler. Faturayla birlikte 50 TL hediye çeki verdiler, ilgi alaka ve hizmetten memnun kaldım, geçen sefer bakımda işçilikle ilgili yapılan hatayı ben söylemeden telafi etmeleri de çok güzeldi. Mert beye samimi tavrı ve içtenliği için buradan da teşekkürler  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• CRO
      Yazan: CRO
      Merhaba Değerli forum üyeleri;
      Aracım Mazda3 BL 2012 Otomatik makyajlı kasa 72.000 km de olup bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı; ancak gerek garanti süresinin dolması gerekse de yetkili servis ücretlerini yüksek bulmam sebebiyle bundan sonraki bakımlarını özel servis aracılığıyla yaptırmayı düşünüyorum. Bakım ile ilgili forum üzerinden önceki mesajları elimden geldiğince okuyarak bakım için tercih edilebilecek ürünleri oluşturmaya çalıştım. Bu noktada sizlerin de görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bakım için gerekli malzeme listelerini aşağıya sıralıyorum, daha önce kullandığınız memnun olduğunu ürünleri de söylerseniz memnun olurum.
      Araç Yağı;
      Liqui Moly Toptec 4200 5w30 (Sentetik, ACEA:C3 - API:SN) Liqui Moly Longtime High Tech 5w30 (ACEA:A3/B4/B3 - API: SM,CF) Liqui Moly Toptec 4500 5w30 (ACEA:C1 - API bulamadım, yalnız üzerinde direk mazda ibaresi mevcut olduğundan listeme ekledim.) Motul 8100 xClean EFE 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 - API:SN) Motul Energy 5w30 (ACEA:A5/B5 - API:SL) Castrol Edge 5w30 C3 (Tam Sentetik ACEA:C3 -API:SN/CF Son bakımda bu yağ konulduğu için listeme ekledim.) Mobil 1 ESP 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 -API: SN Forumda da araç yağı tercihi konularını okudum ama tam manasıyla şu kullanılabilir şeklinde bir öneriyle karşılaşmadım herkes gerekli özellikleri barındıran uygun yağı tercih ettiği sonucuna ulaştım. Benim listelemiş olduğum yağlar arasında Motul 8100 xClean EFE ile LiquiMoly Toptec 4500 arasında kaldım ama açıkcası netleştirmedim birsürü özellik viskozite, farklı derecelerdeki akışkanlık vs gibi birsürü özellik söz konusu olduğundan yağ konusunda önerilerinize açığım.
      Fren Hidroliği;
      Fren Hidroliği konusunda konusunda Dot3 veya Dot4 niteliklerine sahip bilindik markalardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bi önceki bakımda değişmedi diye biliyorum araç kitapçığında ise yanlış hatırlamıyorsan 2 yıl veya 40Bin km de değişimden söz ediyordu. Bakımda durumuna göre değiştirmeyi düşünüyorum.
      Direksiyon Hidroliği; 
      Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ile otomatik şanzımanlarda kullanılan yağ aynısı tercih edilebileceğini öğrendim. Bu noktada Dexelia ATF 3 (M-V) veya Liqui Moly Atf Toptec 1200 (Dexron2-3 ) değerlerine sahip yağların işimi görebileceği sonucuna ulaştım.
      Bujiler;
      Buji konusunda muhtemelen aracın üzerinde orjinal mazda bujileri var diye biliyorum, değişimin gerekli olduğu görülürse Denso, Ngk veya Mazda Orjinal buji markalarından birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu noktada da kararsızım önerilerinize açığım.
      Yağ Filtresi;
      Yağ filtresini orjinal ürün tercih etmeyi düşünüyorum, yine forumdaki konuları incelediğimde Mahle OC195 markalı ürünün orjinal ürün ile birebir aynı olduğunu öğrendim. Orjinal filtre bulamaz isem eğer bu ürünü tercih edebilirim.
      Hava Filtresi; 
      Hava filtresinde de orjinal ürün kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz ürünlere de açığım bu konuda net bir karar veremedim açıkcası.
      Polen Filtresi;
      Polen filtresinde ise muadil ürün kullanmayı düşünüyorum. İnternetteki araştırmalarımda Bosch, Filtron ve blueprint markalarını gördüm bu konuda da önerilerinize açığım.
      Uzunca bir yazı oldu arkadaşlar sürçü lisan ettiysek kusuruma bakmayın. Konu ile ilgili hertürlü tavsiyelerinize açığım. Teşekkür eder keyifli günler dilerim.

• sany
      Yazan: sany
      Arkadaşlar merhaba,
      Hepinizin araştırmalarınızdan bildiği üzere, otomatik şanzıman yağı el ile değiştirildiğinde 4 Litresi değişiyor,
      diğer yarısı şanzımanın içinde kalıyor. Yani yarım iş yapmış oluyoruz. 
      Bu sebepten yağ değişimini makine ile yapan servisleri araştırdım ve adreslerini sizinle paylaşıyorum.
      İzmir ve Çevre iller'de
      Otomatik Şanzıman yağını makine ile değiştiren servislerin iletişim bilgileri;

İzmir
      KEBAN OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ !!!
      (Makinası arızadan dolayı yurt dışına değişime gitmiş - Yurt dışından gelmesi bekleniyor) !!!
      http://www.kebanotomatiksanziman.com
      3.Sanayi Sitesi 405 Sokak No:17 Kazımdirik Mahallesi
      İzmir/Bornova
      Mobil: 0506 328 44 44
      Servis: 0232 486 44 10
      Yetkili - Hasan usta

Manisa
      Kaizen Oto
      Manisa Sanayi - (Manisa Merkezde)
      5305-(3) Sk.
      T.+90 532 634 19 82
      Yetkili - Bekir Usta

Denizli
      OTO TEKNİKER 
      Sümer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi
      37 Sokak No: 43-45-47
      Denizli/Türkiye
      T.+90 532 431 6145
      +90 258 251 3433
      Yetkili - Şeref Usta

Denizli
      JAPON OTO
      Sümer Mah. 3. Sanayi Sitesi 37Sk. No.49
      Denizli
      +90 532 481 5057
      Yetkili - Ahmet Canyılmaz

Umarım ihtiyacı olanlara faydalı olurum.

Ben İzmir'den Manisa'daki Kaizen Oto'ya gittim.
      Bekir ustanın titiz ve temiz işçiliği var. Ayrıca, Makine, Techizat ve Donanımı çok iyi .
      Çok bilgili, memnun kalırsınız. Tavsiye ederim.

• noers
      Yazan: noers
      Merhaba arkadaşlar,
      Geçtiğimiz ağustos ayında 2014 model polumu satıp, Ankara Mazda S.K otomotivden 1.5 skyactiv-g power sense mazda 3 aldım. 
      Önümüzdeki ay aracın ilk 6 ay bakımı gelecek, normalde ara bakımlarda sadece kontrol yapıldığını herhangi bir işlem yapılmadığını söylemişlerdi ancak ben yine de yağını değiştirmek istiyorum aracın. SK ve herter var Ankarada, bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi duymak isterim.  

• Atchsn
      Yazan: Atchsn
      Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;
      2015 model aracımın 20.000 bakımı geldi de geçti. 22000 lere yaklaştım. Kayseri'de ikamet ediyorum ve maalesef burda yetkili servis yok. Aracı alırken 3 sene garantili demişlerdi ama birkaç yerde 5 yıl olduğunu duydum. Hangisi doğrudur?
      Eğer 3 sene ise garantinin bozulmasını göze alıp Kayseri'de özel bir serviste mi yaptırsam? (Yer tavsiyelerine açığım, hatta ihtiyacım var.)
      5 sene ise; bozmam uygun olmaz ve Kayseri'ye en yakın Adana Mıçı görünüyor. Fakat orası ile alakalı da şikayetvar sitesinde 1 - 2 şikayet  gördüm.
      Tavsiyeleriniz neler? 
      teşekkürler...
    • Guitarist5993
      Yazan: Guitarist5993
      Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünki sorucağım soru aracımın artık vites geçişlerinde eskiye göre yıprandığını hissediyorum hele ki geri viteste. Dün bulunduğum yerdeki ustama bu konuyu danıştım ve bana artık aracının baskı balata değişme zamanının geldiğini söyledi. Bende bunun üzerine ustama bana tavsiye edebileceğin bir marka var mı diye sordum oda bana genellikle japon araçlarında sıkça kullanılan bir marka olarak SACHS marka debriyaj setini önerdi. Çünkü senin aracına uyum sağlayabilecek bir debriyaj seti ve diğerlerinde sorun yaşayabilirsin dedi. Birde son soracağım soru şanzıman yağı olarak hangi marka tavsiye edebilirsiniz. Bu arada aracım mazda 3 2006 1.6 Benzin şuan 152.000 de. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yeni Oluştur...