Jump to content

İlk Çalıştırmada Egzozdan Çıkan Yoğun Duman?

bosphoruss9
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba dostlar belki kış olduğu için gözüme çarpmaya başladı bilemiyorum ama aracı soğukken ilk çalıstırdıgımda egzozdan yaklasık 20-30saniye kadar gayet açık renkli yoğun bir beyaz duman çıkışı oluyor sonra bir anda kesiliyor egzozdan nerdeyse hiç duman çıkmıyor?bunlar olurken araç benzinle çalısıyor fakat aracımda aynı zamanda lpg de mevcut.belki teknik bir konudur açıkcası bilemıyorum ama her aracta varmıdır bu neden böyle oluyor merak ettim?bir fikri yada bilgisi olan dostlarımız varsa yorumlarını beklerım tşkler..

internette aynı konu üzerinde yaptığım araştırmalarda motor soğukken özellıkle kışın normal olduğu şayet yazında varsa problem olabileceği yazılmıs

Dizel veya benzinli motorlar soğuk havalarda ilk marş esnasında aktif olan jikle sistemi sayesinde zengin yakıt karışımla çalışırlar. Motor ısındıkça, bu zengin karışım kademeli olarak azalır. Zengin karışım sırasında oluşan yoğun karbonlar ve yanmamış gazlar duman halinde atmosfere katılırlar.(bunuda aynı probleme cevap olarak onno usta yazmış)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zengin karışımla çalıştığından ilk calistirmada normaldir sıcak motorda buhar varsa zengin karşımdan dolayi olabilir lpg de varsa tırnak aralığıni kucultmenizi tavsiye ederim

Oğuzhan ALTUĞ

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

normaldir dert etmeyin..  ilk çalıştırmada zengin karışım + su buharı..

olağan çalışma sıcaklığında da sadece su buharının havada yoğuşmasıdır. 

dizellerde pek belli olmaz.

öte yandan çift eksozlu araçlarda  kışın çok yakışıklı bir görüntü oluşturması gibi bir durum da söz konusudur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla gördüğümde ilk aklıma o geldi ya hatta 3.20 olsun A5 olsun 2.0 motor da  olsa 4egzoz çıkışı koyanlar oluyor ya acaba onlarda nasıl görünür dedim ya..hatta arıza olsa adam husisi bozar be :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an dışarı çıkıp üflediğinizde ağzınızdan beyaz bir buhar çıkıyor mu? Çıkıyor. Bu sizde bir arıza olduğunu mu gösterir? Yok. Bu olay bu kadar doğal ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum yukarıda yazdığımı tam olarak okusaydın böyle bir cevap yazmazdın heralde.zira egzozdan duman çıkıyo eyvah bozuldu diye evham yapacak kadar saf değilim.ben bu foruma nedenini bilmediğim şeylerin nedenini öğrenmek için yazıyorum sade bitarafım sıkısınca değil..sizin saçma örneğe gelirsek evet bu soğukta ağzımızdan duman çıkar ama sürekli çıkar saatlerce çıkar benım sorum neden ilk 20-30 sanıye cıkıp kesilmesiydi 30saniye içinde güneş çıkıp 40 derece olmuyor hava.kaldıki teknik bir konuymus ilk çalıstırmada arac fazla benzınle calısırmıs sebep buymus.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

.belki teknik bir konudur açıkcası bilemıyorum ama her aracta varmıdır bu neden böyle oluyor merak ettim?bir fikri yada bilgisi olan dostlarımız varsa yorumlarını beklerım tşkler..(soruda yazdığım şey buydu-sizce bozukmudur kaç paramasrafı var değil)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...