Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Rvm Arızası

cemoka
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yurt dışı mazda forumlarında araştırma yaptım genel olarak lastiklerden kaynaklı bir sorun olduğu yazıyor.lastiklerin özellikle kış lastiklerinin verdiği titreşimler sistemde arkada bir taşıt varmış gibi algılanmasına sebep oluyormuş.Bende kış lastiği yok 1buçuk senedir kullandığım lastik şimdilerde bunu yapmaya başladı.araştırmaya devam..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşten güçten fırsat olmuyor ki.Burada ki mazda bayiisini de kapattılar.Hyundai plazanın bodrumuna taşıdılar mazda servisini. 2 tane usta çalışıyor.Araç varsa işlem çok uzuyor.Gidemiyorum o yüzden şimdilik.Yarın boşluk bulabilirsem en azından sorayım diye gideceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün gece yolda ilerlerken aynada hafif ce belli olan rvm nin turuncu ışıklarının yanmadığını ve rvm çalişmadığını farkettim fakat gösterge ışığı yeşil olarak yanıyordu sorun ne olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün gece yolda ilerlerken aynada hafif ce belli olan rvm nin turuncu ışıklarının yanmadığını ve rvm çalişmadığını farkettim fakat gösterge ışığı yeşil olarak yanıyordu sorun ne olabilir

1- RVM bozulmuş olabilir

2- Aynada sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RVM butonunu aç kapa.Trafikte aynada sembolün görünüp görünmediğini kontrol et.Sorun çözülmüyorsa servise uğraman gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açtım kapadım olmadı rvm nin çalışmaması bitarafa aynalarda sönük turuncu da yanmıyo

bi servise gitmeyi düşünmez misiniz hocam... sanırım hiç birimizin bozuk  RVm yi uzaktan tamir etme gibi bir yeteneğimiz yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende RVM arızası yaşıyorum.Benim ki çalışıyor fakat bazen araç olmasa da yanıyor,siz de RVM 'den dertlisiniz,site de bir arkadaş daha özelden yazdı o da RVM den dolayı sıkıntılar yaşıyor.Belki kronik belki zamanla her araçta oluşabilecek bir arızanın dillendirildiği bir platformda ters cevaplar hoş değil.Bulunduğum ilde bende servis sıkıntısı yaşıyorum kapandı ve usta yok.Burada servis geçmişi olanlar,serviste çalışan yakınları olanlar vardır,başına gelen çözümü bilen vardır diye yazıyoruz uzaktan tamir yeteneği olan varsa tamir etsin diye değil..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumların kuruluş ve işleyiş amacı da bu değil mi zaten? Karşılıklı fikir alışverişi. Böyle bir arızayı tamir edebilecek kapasitede değiliz hiçbirimiz. Başına gelen, fikri olan düşüncelerini söyler, bazen servislerin çözemediği şeyleri çok basit şekilde çözmüş üyelerimiz oluyor. En azından servise gittiğimizde, buradan duyduklarımız sayesinde daha bilinçli hareket edilebiliyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

,başına gelen çözümü bilen vardır diye yazıyoruz uzaktan tamir yeteneği olan varsa tamir etsin diye değil..

İyide zaten arızanın nedenlerine dair  bir sürü yanıt yazılmış... arızanın olası nedenleri sayılmış. Sonuçta elektronik bir sistem bu arızası içinde bir servise götürmekten başka çareniz yok.

olmazsa olmaz bir sistem değil bir şekilde bir servise götürüp baktırmak zorundasınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli de hiç sıkıntı yaşamadım da dizel de kendi kafasına göre yanıp sönüyordu. Ciddi bir kaza da atlattım bunun yüzünden. Aracın arkasındaydım aynaya falan baktım araç yok, sollamaya çıkıyorum sinyali verdim aniden uyarı verdi, bende araç var diye aniden sağa kırdım frene asıldım falan öndekine dokunduruyordum az kaldı. Baktım araç falan yok :)

Servise de götürdüm fotoğraf falan da çekmiştim, düz yolda araç yokken yanıyor diye ama arıza bulamadılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz önce bi aracı solladım ve sağa. Geçtim geçerken sinyalimi verdim verir vermez dı dı dıt diye ötüp aynada belirmesinmi rvm aha dedim çalıştı ama nafile. Sanırım rvm çalışıyor ama uyarı ışıkları yanmıyor sadece sinyal verince yanıyor ve ses çıkarıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...