Jump to content

Mazda 626 91 Model Subap ve Buji Tırnak Ayarı

zoptrik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracım hala düzgün çalışmıyor ve çok yakıyor. Bu işi bir başka ustaya yaptıracam. Ama kimsenin

bir şeyden anladığı yok. anladığım kadarı ile sübap ayarı emme ve egsoz olmak üzere iki ayardan oluşuyor. 

Bizim araçlarda bu ayar emmede ayrı egsozda ayrımı. Ayar ne olmalı 25'mi 30'mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımda herhangi bir problem yokken çekiş artar yakıt düşer düşüncesi ile
subap ayarı yaptırmak istedim. Ustaya gösterdim, araç biraz soğusun dedi, yaklaşık
1,5 - 2 saat soğuduktan sonra üst kapağı açtı evet sıkıymış dedi. Sente denilen
alet ile ayar yaptı İşi bitirdi. Aracım ölçümde 0,75 kuruş yaktı, bende gaz ile ilgili problem olduğunu yada

kaçak olduğunu düşündüğüm için bir kaç lpg'ciye gösterdim, araç titreyerek çalışıyordu 
hepsi aracın sübap ayarı sıkı yada bozuk dediler. Yaptırdığım ustaya tekrar götürdüm olayı anlattım, açtılar üst kapağı 
sente denilen alet ile bir kaç tanesini gevşetti geri taktı. Şu an için 39 kuruşa düştü yakıtım fakat yine çok yüksek. Bu ayarı
yeniden yaptıracam. 

Anladığım kadarı ile 4 silindirli bir araçta 8 adet subap bulunuyor, bunların 4'ü emme 4'ü egsoz.

Bu araçta subap ayarı nasıl yapılmalıdır?

1- Araç motoru sıcakkenmi yoksa soğuması beklenilmelimi?
2- Emme ayarı ve egsoz ayarı farklımı?
3- Emme ayarı ve egsoz ayarı ne olmalı? (25-25 yada 30-30 gibi)
4- Üst kapak açılmışken sübap ayarı yapılan bir araca başka bir ayar gereklimidir?

Vereceğiniz yanıtlara teşekkür ederim... 

dba tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- Araç motoru sıcakkenmi yoksa soğuması beklenilmelimi?
2- Emme ayarı ve egsoz ayarı farklımı?
3- Emme ayarı ve egsoz ayarı ne olmalı? (25-25 yada 30-30 gibi)
4- Üst kapak açılmışken sübap ayarı yapılan bir araca başka bir ayar gereklimidir?

Vereceğiniz yanıtlara teşekkür ederim... 

Konunuz forumda ki mevcut konu ile birleştirilmiştir. Buradan devam edebiliriz. Geçmiş olsun..

İlhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

istanbulda yaşayanlar için bir bilgi vereyim Kadıköy fikirtepe (1990 lı yıllarda) oto sanayisinde bir ustaya haziran ayında sıcak motora subap ayarı yaptırmıştım o ayarla aracımı yıllarca kullandım yanlış hatırlamıyorsam hasanpaşadan fikirtepe ye girince çevre yolu üst geçide geçmeden soldaki cadde üzerindeydi (hala duruyormu bilmiyorum cok cok uzun kuyruklar olurdu)bilgilerinize paylaşmak istedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1993 de ayrılmıştım istanbuldan doğrudur ayrıca şimdi aklıma geldi o yıllarda kartal maltepede 18 yaşlarında bir genç her türlü karbüratör tamirini ve bakımını yapıyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araca ait kılavuzda şöyle birşey buldum.. 

Anladığım kadarıyla  motor çalışma sıcaklığında ayar yapılır.

ve bu ayar emme 0.30 egsoz 0.30 şeklinde yapılmalıdır diyor.

iki defa yaptırdım her ikisinde de motorun soğumasını bekledik. Ayar o yüzden

tutmamış olabilirmi?

subap ayarı.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ustasından ustaya değişir tabiki ben yıllar önce sıcak motora subap ayarı yaptırıp marşa basıp gitmiştim o ayarla yıllarca kullandım modern cihazlar yokken Mercedes in ekzosuna telefona dayayıp karşı taraftan arıza tespiti yapan ustalar vardı şimdi nerede bulucaz o ustaları

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 1 kez soğuk yaptırdım pişman oldum daha sonra 2 kez sicak 30 30 yaptırdım harkulade oldu...soğuk veya usta tavsiyesiyle farkli değerlerde yapıldığında tam randimanli çalışmaz.zorla veya usta degistirerek sicak 30 30 yaptirin bunu havalar sonbahar ve ilkbahar olarak senede 2 kez yaptirirsaniz tüketim ve performans olarak geri döner size

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnanın şu sentil çakısımıdır nedir , o elimde olsa söküp kendim yapacam, anlamayan

ustalar sayesinde zırt pırt söküp takdırdığım için artık ezberlerdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Dün motor sıcakken sübap ayarını 30-30 olacak şekilde yaptırdım. Bujileride değiştirdim.

Buji tırnak ayarlarını 0,7 olarak ayarlattım. Bakalım birşey değişecekmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...