Jump to content

3 . Nesil Mazda 3 Hızı Hissetme

xanatoliax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 hafta sonra ...

Mrb herkese...  Bu gün d.bakir - antep arası gidiş dönüş yol katettim.  Ilk defa uzun yol yaptim. Urfa - antep arasinda giderken otoban kullandım donerken otobana girmedim. Otobana ilk girdigimde 185 km hiz sinirina kadar bastim rahat 200 görebilirdim. Yol sesi disli asfaltta belirginlesiyor  ( 120 'den sonra ) ancak beton asfaltta 185 te dahi yanimdaki insanlar kacla gidiyorsun hani basacaktin dediler. 185 dedigimde inanmadilar o derece sessiz ve hız hissettirmedi.  Yolda epeyi rampa var gidenler bilirler. Özellikle de normal yolu kullananlar. Cekiste hicbir sıkıntı yok ama devir ibresinin hep 1 ve 2 arasinda olmasina alisinca devir ibresi 3 ve 4 arasina cikinca insan kendini kötü hissediyor. :) Ama net bir şekilde tehlikeli sollamalar dahi yaptım ( övünmuyorum ) hic bir sekilde cekisinden suphe ettirmedi. Genelde 110 - 120 km sbt hizla gittim ama dediğim gibi 185 ile gittiğimde oldu. 100 km sehir ici olmak uzere ve 70 km sehirler arası  cok tıkanık tek serit yol olmasina rağmen 715 km yol yaptim ve tam 195 tl yakit aldi. ( lt fiyatı 4. 52 ) ...  Sanırım 93 km sbt hizla düzgün bir yolda 800 km 1 depo ile rahatca yapilabilir. Bu arada aracta 3 yetişkin  adam ve yarı bagaj vardı.  Kisacasi ben cok memnun kaldım.  Keşke biraz daha iyi yalıtım olsaydi diyorum ama kadı kızında bile o kadar kusur olur. Yardimci olabildiysem ne mutlu bana...

2010 Mazda 3 kullanıcısı olarak nasipse 2015 le yenilemeyi düşünüyordum yakın mesafede bayi olmadığından deneyemedim ,yorumların için teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ben haziran sonu erzurumdan temelli ayrılıyorUm ozaman gelirsen benim aracı test edebilirsin hatta mazda 6 ya göz kırpiyom sana vereyim;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Sanırım bu iş biraz göreceli, ve aksine ben hızı hissedememekten korktum. :)

Acarı aldğım gün, rodaj sebebiyle Toroslara tırmanırken 4bin ve üzerine mümkün olduğunca çıkmadan Mersin-Konya yaptım. Virajlar ve rampalar pek kalmayınca biraz süratlendim ve 130-140'ı görünce hafiften "nasıl yani?" dedim kendime.

Yıllarca dizel Clio 3'ü kullandıktan sonra ne motor sesi ne de yol sesi duyuyor insan. Geriye biraz rüzgar sesi kalıyor. E o da gelsin, uzayda mı gidiyoruz? :P Zaten yolda sürekli Eric Clapton ve Eros Ramazzotti dinleyerek geldim orta volümde. Müzikten başka ses yoktu ve aracı 120'ye sabitledim. Ya değilse araç "bas basabildiğin kadar" diyor resmen.

Yani özetle, öncekinden sonra bu araçta 160'la da gitsem hızı hissettirmeyecek bana anlaşılan...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani özetle, öncekinden sonra bu araçta 160'la da gitsem hızı hissettirmeyecek bana anlaşılan...

Önceki araçtan sonra bu araçta gelecek olan ses olsa olsa yakıt alırken gelecek olan yutkunma sesidir zannedersem :) güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...