Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Büyük Problem

raptorcengiz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba. 2004 model otomatik vites mazda aracim yolda giderken ariza lambasi yanip sonmeye basladi, saga cekip bosa aldigimda araba siddetli sekilde titreme yapti. Kontagi kapattim, ustaya goturdum. Usta buyuk ihtimal lpg yuzunden oldugunu, arabanin silindir kapagini yedigini, ama daha kesin olmadigini motoru komple acip sorunun ondan sonra kesinlesecegini ve en az 2000 tl civarinda tutacagini soyledi. Araba su an ankara sasmaz sanayiide, konuya cok hakim olmadigim icin birseyde diyemiyorum ama lpg taktirali daha 20.000 km oldu ve arabam 140.000 yardimci olursaniz cok sevinirim. Arabanin basinda oylece kalakaldim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arabayı ben 120.000 de ben almıştım, 20.000 km'dir lpg ile çalışıyor araba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tanıdık bir usta varmış arabayı ona bıraktım artık ondan almak olmaz diye düşünüyorum yine de teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlattiginiz şey bana biraz bobin arızası gibi geldi bence önce bobin ve bujilere bakmalisiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba. 2004 model otomatik vites mazda aracim yolda giderken ariza lambasi yanip sonmeye basladi, saga cekip bosa aldigimda araba siddetli sekilde titreme yapti. Kontagi kapattim, ustaya goturdum. Usta buyuk ihtimal lpg yuzunden oldugunu, arabanin silindir kapagini yedigini, ama daha kesin olmadigini motoru komple acip sorunun ondan sonra kesinlesecegini ve en az 2000 tl civarinda tutacagini soyledi. Araba su an ankara sasmaz sanayiide, konuya cok hakim olmadigim icin birseyde diyemiyorum ama lpg taktirali daha 20.000 km oldu ve arabam 140.000 yardimci olursaniz cok sevinirim. Arabanin basinda oylece kalakaldim.

dostum basıma gelmedi ama bildiğim kadarıyla lpg subap erimesi bir anda patlayan bir olay değil yavas yavas belli olan uzun vadede yasanabilecek bir sorun.bakan usta ezbere subap diyerek bakmasın bence başka şey arasın.subapsada geçmiş olsun çok talihsiz olmus.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motordan çok anlamadığım için bir şey diyemedim bende, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok bilmeden de olsa bana sanki bobinlerden biri kesmiş gibi geldi, bence önce bobinlerinizi kontrol ettirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

120.000 de sen aldıktan sonra mı taktırdın tam anlamadım eğer öyle ise 20.000 km az sübap sorunu için . Ezbere sübap denmez bu arada kompresyon testi yapıldı mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kompresyon testi yaptı arabaya, arabaya ben lpg yi 120.000 de taktırdım, 20.000 km kullandım lpg de, şu anda araç 140.000 de. Bugün usta beni tekrar aradı ve bu arabaya yağ katkı maddesi koydunuz mu diye sordu, önceki bakım yaptırdığım yer, "bunu koyalım çok iyi bir şey, amerikan malı yağ katkı maddesi, piyasadaki tek sağlam katkı maddesi" diyerek bir madde eklemişti yağ ile birlikte, oda eksantrik milini falan kitlemiş, canım iyice sıkıldı, bakalım daha neler çıkacak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eklediğimiz yağ katkı maddesini buldum "RESTORE 250 ML" bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha 140.000 km deki hiçbir aracın hem de 20.000 km lpg kullanılmış bir aracın sübaplardan arıza vermesi olacak iş değil. Mazda'dan bahsediyoruz. Böyle durumlarda bir tamirciyle bağlı kalmamak lazım. İyi araştır hocam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende sizin söylediğinize katılıyorum ama kompresyon sonuçlarıda subapları işaret ediyor ve başka birşey aklımıza gelmiyor. Başka ustalarada danıştığımda onlarda bana kompresyonu söylüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu subap olayini anlayamiyorum zaten bi arkadasim yillarca mazda 3ünü sadece lpgde kullandi farkli farkli insanlar kullandi arabayi ve cokda kibar davranmadilar. araba satildiginda hala canavar gibiydi, diger arkadasim mazda 3üne gözü gibi bakti emanete verilmedi araba gayet temiz kullanildi ama subaplar gitti ve yeni subaptan sonrada eski verim olmadi. bu iste neyi referans alicaz anlamiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...