Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Büyük Problem

raptorcengiz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arabanın sorunu sonunda bitti, maliyeti 4600 tl, altta içinden çıkan silindir kapağının fotoğrafınıda paylaşıyorum. Kırmızı yuvarlak içine aldığım yerler bozulan kapak yatakları, siz siz olun aracınıza hiç bir yağ katkı maddesi ekletmeyin, umarım kimsenin başına gelmez. gkRE35.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun bende bu yağ katkı maddesini koydurmayi düşünüyordum ustamın yanina gittim sordum nasil olur diye oda bana motorunu sokmuş olduğu Ford focusu gösterdi bunada koymuşlar dedi :) bir cay içip ayrıldım oradan ::)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. İçim acıdı kapağın halini görünce. İnşallah gönlünüzce yapılmıştır. 

Neler yapıldı ne ne kadara çıktı özetleyebilirseniz sevinirim. 

Tekrar geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence bu arabanın kapağı çok kötü, geçmişte yağ değişim periyodu atlatılmış veya aşırı şehir içi kullanılmış. 

yanlış görmüyorsam kapağa yapışmış şekilde katranlaşmış yağ tabakası var.. valve lifter 'lar da kötü gözüküyor.

fotoğraftan görebildiğim kadarıyla yine  üst kapak contasının olduğu yerde bostik(silikon) izleri var..  sanırım üst kapaktan yağ kaçırmış, üst conta değişmiş ve müdahale etmişler..  yok o izler orjinalinde öyle ise,  oldukça zorlanmış bu motor..   

yani motor ustası değilim, fotoğraftan da çok birşey anlaşılmıyor ama  zannediyorum sizin katkınız  sadece süreci hızlandırmış.. 200bin kmde olacak şey 150bin de olmuş..   benim tahminim bu yönde..  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...