Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Far Yıkama Motoru (pompasi) Sorunu ve Tamiri

sahmelik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

araci akdigimdan beri far yikama calismiyordu bugun bi baktirayim dedim ve kotu haber. Usta bozuk.dedi hemen bi mazda.servisini aradim ve 365 dedi.sanirim yuh dedim :-) sonra bi elektrikciye gidip motoru gosterdim himm dedi soke bakti ben bunu yaparim. Dedi bende yapabilirsen yapzaten bozuk dedim ya herro ya merro. Acti bakti obur.ustanin dedigi gibi sadece SIKISMIS donen meret biraz.ugrasla. birlestirdi kapatti ilk ve son halini cekmeyi unuttun dagilmis hali buyrun buarada tamponu soktu fiyat 50 tl

gkByVQ.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun.. Forumda bir arkadaşımızın da başına gelmişti. O kendisi söküp dağıtıp, sıkışıklığı gidermişti. Konuyu bulamadım şimdi. Uğraşacak vakti ve becerisi olmayanlar için 50 TL iyi fiyat. Güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Başına gelen arkadaş bendim ben dagitmadim sadece bir kaç yerinden tahta parçasıyla vurup ara ara elektrik verdim ve sikisikligi kurtartim dağıtmaya gerek yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Ben de bu haftaiçinde bu sorunuma yoğunlaşmak istiyorum. Uğur abi bu motorun yeri ön tamponun yolcu kısmı köşesi. Fakat nereden nasıl erişeceğiz, ön tamponu indirmeye gerek var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bu haftaiçinde bu sorunuma yoğunlaşmak istiyorum. Uğur abi bu motorun yeri ön tamponun yolcu kısmı köşesi. Fakat nereden nasıl erişeceğiz, ön tamponu indirmeye gerek var mıdır?

Tampon iniyo
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar 2010 mazda 3 impressive de far yıkama varmı acaba ben bi türlü çalıştığını göremedimde

Var. Farlarınız açıkken camlara su fışkırttığınız kolu 2 - 3 kere çekin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2-3 kez çekicem cama su fışkırtıcam öylemi? o sırada farda yıkanacak doğrumu anladım?

evet doğrudur. farlarınızın açık olması ilk koşul.

Şurada daha detaylı açıklamalları bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer çalışmıyorsa önce sigortayı kontrol edin. Benim sigorta sağlamdı.

Geriye motora 12v vererek çalışmasını sağlamak kalıyor. Bu akşamüstü ya da yarın hava serin olursa ön tamponu indirmeyi planlıyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer çalışmıyorsa önce sigortayı kontrol edin. Benim sigorta sağlamdı.

Geriye motora 12v vererek çalışmasını sağlamak kalıyor. Bu akşamüstü ya da yarın hava serin olursa ön tamponu indirmeyi planlıyorum

Evet önce sigortayı kontrol edin. Ben de aracı aldığımda far yıkama çalışmıyordu, sigortayı değiştirdim, çalıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet önce sigortayı kontrol edin. Ben de aracı aldığımda far yıkama çalışmıyordu, sigortayı değiştirdim, çalıştı.

ben denedim ama çalışmadı sigortaya bakmadım henüz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi hallettim far yıkama motorunu. Öncelikle tampon sökmeden erişmek imkansız. Alt tampon köşesinden erişmek istedim arada sis farı vardı. Mecburen söktüm. Altta üstte yanda tüm vidaları söktükten sonra tamponu yavaşça çekerek geldi tampon. Önce far yıkama motorunun elektrik kablosunu çıkardım ve elimde bulunan pil ile (lipo 3s 4400 mah) 12v verdim ama çalışmadı, yani dönmeye çalışıyordu ama dönemiyordu. Borularda mı tıkanıklık var acaba diye en yakından boruyu çıkardım. Bir yandan silecek suyu akarken motora elektrik verince çalıştı, çalıştığı gibi elektriği kestim. Boruyu geri bağladım ve yine pille denedim bu sefersistem çalıştı ve yer yatan tampondan çıkan far yıkama nozzle ları su içinde bıraktı beni. :D

Aracın kontağı açıp denedim çalışıyor, toparladım ardından. Çok basit yapmak. Ayrıca 3 4 kere far yıkamayı çalıştırdım ardarda hiç bir şey olmadı motora :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...