Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Rölanti Sorunu

ugur0932
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

çok çok zorunlu kalmadıkça söktürme.

problem yaratan şeyi yukarııda anlattım. kelebeğin etrafındaki kurumdur. çünkü kelebek çok kısıkken hava o kurumlardan geçemiyor.  bir bez ile güzelce temizlediysen , bez simsiyah olduysa, başarılı olmuşsunuzdur. söktürmek daha kötü problemler yaratıyor. 

konuya geri dönersek,  hava filtresinden sonra kelebeğe giren hortuma bir kablo giriyor.  "MAF" "havaakışmetre"  yıldızla söküyoruz.   mümkünse yağsız KONTAK SPREY ile,  mecbur kalırsak balata sprey ile temizleyip tamamen kurumasını bekliyoruz. (yaklaşık 3-5 dk)  

toplam işçilik 15dk. 

problemin çözümüne 1 adım daha yakaşıyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sorun umarım en kısa sürede en masrafsız şekilde çözülür. Devirle ilgili bende de sıkıntı var. Yalnız sizinki gibi değil, dalgalanma olmuyor. Bende ki sorun, araç p yada n de iken gaz pedalına basıp 3000 4000 devire çıkınca bir anda 900 e düşmüyor da, ibre tam 1500 devir de yaklasik bir saniye kadar bekledikten sonra iniyor. Konuyla ilgili fikri olan varsa, paylasirsa sevinirim. Saygilar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar denilenleri yaptım biraz düzelme oldu ama tam değil rölanti 750 devirin altında duruyor bu arada motorun arkasında manifoldun üstünde bir parca var sanırım sıcak hava gönderiyor boğaz kelebeğine adi nedir o parçanın onun temizlenmesi gerekirmi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

efendim bu rölanti 750 devrin altında duruyor demişsiniz ya,  

siz kaçta durmasını isterdiniz.  size kaç lazım.  sizi rahatsız eden tam olarak nedir.  aracın çalışmasında gidişinde bir problem var mı sizce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi sorun olmasa neden yazayım buraya rölanti 750 de dururken arac çok rahat gaz yiyor ve kalkış rahat oluyor ama 750 devirin altına düşünce araçta hafif bir titreme ve gaz verildiğinde geç tepki oluyor yani ani gaz yemiyor. Araç sogukken iyi 10 km kadar gidince devir düşük oluyor rolantide oynama falan yok tabi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu bir problem değil. yazılımsal birşey.  rölanti devrinde aracı rahat kaldırabilmek için, patinaj çektirmemek, hoplatmamak zıplatmamak için   zannediyorum 750 d/d altında  gaza ne kadar basarsan bas,  kelebek çok az açılıyor.  o barajı geçince normal tepkilerine dönüyor. 

bundan önce telli gazlı bir araç kullandıysan sana bir şeyler anormalmiş gibi gelebilir ama öyle değil.  aracın sağlam. çiçek gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli araçlarda bu boğaz kelebeğini temizlemeye gerek varmı? Yoksa illa bir gariplik olunca mı temizlenmesi gerekiyor? Birde yeri nerededir bunun. :) Resim ile gösterme şansınız varmıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta bir sorun yoksa ellemeye gerek yok yok illa temizlemek istiyorsan motorun on sağında oluyor boğaz kelebeği kalın dirsek seklinde bir boru giriyor iki tarafında kelepçe var onu sok yukarıda arkadaş geri kalanını anlatmış ona gore yap..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Dun muglaya görene gittim kampanyadan yağ filtre ve hava filtresi artı check-up yaptırdım maşallah arabada en ufak bir sorun çıkmadı usta hatta senin araba kadar temizi zor bulunur dedi ve beni onurlandırdı :) hava filtresi orijinal değildi değişim yapıldıktan sonra aracın daha rahat kalktığını ve atiklestigini fark ettim ve sunu anladım ki bizim gaz pedalı çok yumuşak ve hassas yumuşak olduğu için gaza ya çok basiyorsun yada hic basmiyorsun basmadigin zamanda aracı titretiyorsun gün geçtikçe alisyorum bu duruma..yani galiba bir sorun yok arabanın huyu boyle :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...