Jump to content

3. Nesil Mazda3 Vuruk

PAN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim araba 5. seneyi geçti aynı duygular :) :)

Bazen insan arabasına bağlanıyor. :) Ben bir süre sonra kabulleniyorum sanırım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar,

benim aracımda aşağıdaki vuruk vardı, o da çizgi üzerinde. Kozyatağı carrefour un bahçesinde Bahattin usta nın yeri var, netten telefonunu bulabilirsiniz veya pm den bende gönderebilirim. Whatsapp tan resim isteyip cevabı verecektir. Benim vuruk için 200 TL ve 2 saat demişti. 1 saatte halloldu. Fabrika çıkışı boyalıysa herhangi iz kalmaz demişti, dediği doğru çıktı. Umarım olmaz ama tekrar bir sorunum olursa ilk gideceğim yerdir. Tavsiye ederim.

2g8682.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu sorununu halledebildin mi abi ? Soruyorum çünkü tatilde bir benzer durum benim başıma geldin. Nasıl nerede ve ne kadara hallettiğinle ilgili bilgi paylaşabilir misin ? Ve hatta onarım öncesi ve sonrası fotoğraflar da herkes için bir fikir oluşturur.

Teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorununu halledebildin mi abi ? Soruyorum çünkü tatilde bir benzer durum benim başıma geldin. Nasıl nerede ve ne kadara hallettiğinle ilgili bilgi paylaşabilir misin ? Ve hatta onarım öncesi ve sonrası fotoğraflar da herkes için bir fikir oluşturur.

Teşekkürler. 

Düzeltme işi için Maslak sanayi de bir yer söylediler ismi şu anda aklıma gelmiyor. Hatta kışın dolu zamanı Kia'nın deposunda bekleyen 1000 küsür Ceed aracı bu firma onarmış, sonrasında sıfır diye satmışlar. Araç piyasasında olan arkadaşlarım ile sohbet ederken geçmişti bu konu geçen gün. İstersen öğrenebilirim yeri. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düzeltme işi için Maslak sanayi de bir yer söylediler ismi şu anda aklıma gelmiyor. Hatta kışın dolu zamanı Kia'nın deposunda bekleyen 1000 küsür Ceed aracı bu firma onarmış, sonrasında sıfır diye satmışlar. Araç piyasasında olan arkadaşlarım ile sohbet ederken geçmişti bu konu geçen gün. İstersen öğrenebilirim yeri. 

Yazdıklarından firma iyi mi kötü mü karar veremedim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu güzeldi...

Bu çok daha güzeldi... :D

Vay bee neler dönüyor arkadaş. Kimi marka var araçları yolda gemide hasar gördü diye. Hepsini hurdaya çevir. Kimiside var çaktırmadan halledip. Müşteriye kusursuzmuş gibi sat.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok hani bu firma satmamış :)

Bu firma iyi iş çıkartıyor demek ki, Kia firması araçlarının onarımını yaptırmış.

Daha düzgün cümle oldu :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. 

Benzer birşey benimde başıma geldi ben anlatayım.

Dün babamın SuberB'sini Bostancı sanayi sitesinde "Göçük Timi" diye bir dükkana götürdük. (İçereköy Hello Baby mağazının tam arkasında, bebeği olanlar bilir :)  )

Babam sağ arka kapıyı park halindeki başka bir aracın tamponuna sürtmüş ve ince uzun bir göçük oluşmuş ve göçüğün en ucunda da madeni para büyüklüğünde bir alanda boya kalmış altta siyah saç gözüküyordu. İlaveten de sağ arka çamurlukta yumruktan biraz küçük hafif bir göçük vardı.  

İlk önce yetkili servise gittik. Onlar çizik çok ince ve uzun yapacak çok bir şey yok, illa düzelsin derseniz kapı komple boyanması lazım dediler. Neyse bir arkadaşın tavsiyesi ile Bostancı'da bir kaportacıya gittik onlarda bizi aşar dediler. Ve o usta bizi "Göçük Timi" dükkanına yönlendirdi.

Usta kapıdaki çiziği inceledi ve boyası kalkan yere rütüş boyası yaparız, sadece rütüş kısmı belli olur ama diğer yerleri düzeltirim garantisini verdi. Çamurluktaki göçük ve kapı için 450₺ istedi uzun pazarlık sonucunda 300₺'ye anlaştık.

Kapıyı onarmak için kapı ve iç döşemesini söküldü ve "masaj yöntemi" dedikleri yöntemle düzeltti. (Ucu L şeklindeki uzun bir çubukla yaklaşık 2,5 saat süren bir düzeltme işlemi) Çamurluk düzeltilmesi için arka stop lambaları söküldü ve aynı alet yardımıyla yaklaşık 1 saatte düzeltildi.  

Sonuç olarak bence başarılıydı. Çamurluktaki düzeltmede hiç iz kalmadı, kapıda ise rütüş boyası yapılan yer dışında tamamen düzeldi.

Kapının fotoğrafları ekte, ama maalesef çamurluğun fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum.

Biz oradayken Balıkesir'den kaput ve tavanda dolu hasarı olan bir araç geldi. Adam %100 düzeltme garantisi verdi ama 2500₺'de para istedi.  :ohmy:

post-8171-0-15425600-1435655338_thumb.jp

post-8171-0-29928900-1435655349_thumb.jp

post-8171-0-56051500-1435655386_thumb.jp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın boyalı yüzeyine taş geldi ve 2mm genişliğinde bir bölge metale kadar görünüyor! Boyası ezilip döküldü yani. Bunu nasıl kapatabilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın boyalı yüzeyine taş geldi ve 2mm genişliğinde bir bölge metale kadar görünüyor! Boyası ezilip döküldü yani. Bunu nasıl kapatabilirim?

Öncelikli olarak geçmiş olsun. Bu dediğiniz durum aracın ön kaputunda filan mı oluştu ? Oluştuğu yüzeye göre uygulanacak işlem değişebilir. Çok göz önünde bir yer değilse lokal boya yapılabilir. Ama göz önünde bir yer ise, komple o parça boya isteyebilir.

İzmit Haldız bu konuda size yol gösterip, fiyat teklifi verebilir.

Yok ben maliyetin altına giremem diyorsanız. Oluşan çukur bölgeyi dolgu malzemesi ile doldurup.Bu çizik onarcı kalemler var. Onlar mum gibi, çizig yüzeyi şeffaf bir dolguyla dolduruyor. Küçük bir fırça yardımıyla rötuş boyası ile boyayabilirsiniz. Ama bu durum belli olacaktır.

Rötuş boyasını da servisten temin edebilirsiniz. Ama hiç bir müdahale servisin o bölgeyi temizleyip, doldurup, boyamasının yerini tutmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn PAN çok geçmiş olsun.

Aynen geçmiş olsun.

Yalnız Koray abi bu konuyu gözden mi kaçırıyor anlamadım. Sorununu halletti mi ? Yoksa halen o şekilde dolaşıyor mu ? Şahsi fikrim o şekilde dolaşacağına ihtimal vermiyorum.

@Pan Koray abi sesimizi duy !!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen geçmiş olsun.

Yalnız Koray abi bu konuyu gözden mi kaçırıyor anlamadım. Sorununu halletti mi ? Yoksa halen o şekilde dolaşıyor mu ? Şahsi fikrim o şekilde dolaşacağına ihtimal vermiyorum.

@Pan Koray abi sesimizi duy !!!

yok halen halletmedim arabayı eşim kullanıyor bir kaç tane daha olursa hepsini yaptırayım dedim. Birde sanırım zaman bulamadım.

Carrefour içerenköyün bahçesindeki tamirciyi çok övdüler ona gideceğim sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok halen halletmedim arabayı eşim kullanıyor bir kaç tane daha olursa hepsini yaptırayım dedim. Birde sanırım zaman bulamadım.

Carrefour içerenköyün bahçesindeki tamirciyi çok övdüler ona gideceğim sanırım.

Speedy servisi... Sen söyleyince bende hatırladım. Göçük onarım hizmetleri var evet.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bir iki vuruk ve çizik bende de var. Çoğuda bu sene ki tatilde yollarda oluştu.

Kış öncesi bende bu işe el atmak istiyorum. Bazı yerlerde çünkü boyada da zedelenme var. Gerekirse boya rötüşü yapılması.Akabinde pasta-cila-boya koruma vs yaptırmayı düşünüyorum. Guzuyu kışa hazırlamam lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yenisini alıver nolcak yav, dert ettiğin şeye bak allasen... (:

he birde usta sağlam olursa düzeltilmeyecek birşey değil. kapı vuruklarını düzelttirdim geçen gencecik bir çocuk düzeltti(maks. 15 yaşındadır.) mis gibi oldu. hatta benim göremediğim 2 yer daha bulup oraları bile düzeltti, o kadar temiz çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...