Jump to content

2015 Mazda 6 İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

blackicx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 dakika önce, M.E.G :

İnşallah bir an önce alırsın hocam. İşin latifesi o kısım :) ben zaten uzun süreli binemem...

:) aksine bende aldımmı binebildiğim kadar binerim o benden bıkmadan ben ondan bıkmam 

ALLAH hepimize ve olmayanlara hayırlısıysa daha iyilerini nasip etsin  inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun güle güle kullan @M.E.G

Bugün Eskişehir den yola çıkıp Mersin' e doğru bir yolculuk yaptım. Aksaray sonrası tamamen kar ve tipi, hele Pozantı faciaydı. Silecekler dondu.

Uygun bir yerde durup silecek pabuçlarında ki buz parçalarını temizleyip yola ancak o şekilde devam edebildim.

Kış lastiklerinin önemini bu vesile ile bir kez daha idrak ettik. O0

Tabi senin yapacağın/yaptığın Erzurum yolunu çok merak ediyorum. 4X4 bir araç gibi beklentileri karşılıyor mu?
Elbette 4X4 gibi olmaz sanırım...
En iyisi bu ve daha fazlasını sana bırakalım ve detayları sabırsızlıkla beklediğimi ileteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanının. Mazda 6 çok özel, hatta çok çok özel bir araçtır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Arman-1999 :

Hayırlı olsun güle güle kullan @M.E.G

Bugün Eskişehir den yola çıkıp Mersin' e doğru bir yolculuk yaptım. Aksaray sonrası tamamen kar ve tipi, hele Pozantı faciaydı. Silecekler dondu.

Uygun bir yerde durup silecek pabuçlarında ki buz parçalarını temizleyip yola ancak o şekilde devam edebildim.

Kış lastiklerinin önemini bu vesile ile bir kez daha idrak ettik. O0

Tabi senin yapacağın/yaptığın Erzurum yolunu çok merak ediyorum. 4X4 bir araç gibi beklentileri karşılıyor mu?
Elbette 4X4 gibi olmaz sanırım...
En iyisi bu ve daha fazlasını sana bırakalım ve detayları sabırsızlıkla beklediğimi ileteyim.

Teşekkürler abi :) 

Hiç bir 4x2 yoğun karda 4x4 gibi olmuyor. Heleki sürekli 4 çeker ise fark çok büyük. Xdrive çok başka bir dünyaydı benim için, kışın çok zevkli. 

4x2 ilk kalkışta 4x4 ile gidemez bide yokuş çıkışsa...Normal düz karlı yolda farkları yok denecek kadar az.

Şuan 4x4 ü arıyor muyum? Hayır... 

Ama 3.20 d xdrive olsa daha zevkli olur mu? Tadından yenmez :) 

11 dakika önce, Renegade :

Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanının. Mazda 6 çok özel, hatta çok çok özel bir araçtır.

Teşekkürler daha iyileri sizlere...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı biraz daha anlatayım...

İstanbul- Erzurum yolculuğumda 115 sabit geldim genelde ama yol boş oldukça da ara sıra denedim 220 ye kadar rahat çıkıyor. Kış lastikleri takılıydı ve 1800 rakıma çıkarak gidiyordum ona rağmen 6.2 yaktı. Erzurum' da işe gidip gelirken denedim 100 km sabit  hızda 5.1 e kadar düşüyor. Yoğun olarak şehir içi kullanmama rağmen 7.6-7-8 arası geziyorum. Bu ihtişama göre az yakıyor denebilir :) 

Aracın içi beyaz deri. Çok ferah hissettiriyor. Delikli deri koltuklar şimdilil hiç terletme yapmadı. Yazın sıcağında göreceğiz. Ön koltuklar ısıtmalı. Erzurum' da olmazsa olmaz özellik :) 

Yol tutuş olarak şöyle bahsedeyim. Bilenler vardır belki Erzurum üniversite kavşağını mazda3 ile 78 civarında kaymaya başlıyordu. Passat 77 civarı önden kayıyordu. Mazda 6 80 ile dönerken en ufak kayma yok. Diğerlerini yaz aylarında denemiştim mazda6 kışlık lastik ve -10 derecede denedim. Gayet iyi hatta muhteşem :) 

Performans olarak çok muhteşem diyemem. 1.4 tsi act ile hiç bir şekilde başa çıkamaz. Ama çok da kötü değil. Vasattan biraz daha iyi. Bunda Erzurum' daki atmosfer basıncı da çok etkili. Yaklaşık 140 bg olarak gidiyor araç burada. Şehir içinde çok ihtiyacınız olmuyor zaten bose müzik sistemini açık yavaş yavaş sağdan zevkini çıkararak gidiyorsunuz. Spor sınıf araç gibi herkes ışıklarda gaza gelip kornaya basıyor, gaza basıyor. Aldırış etmeyin, herkesin bakışları altında sağdan gitmeye devam :) 

Vites geçişleri dsg gibi değil, ZF kadar da hızlı değil. Ama erken kilitliyor ve Zf kadar zevkli. Eski tork konvertörlere göre gayet hızlı. Ama vites küçültmesi harika. Dsg, ZF halt etmiş, yüksek devirlerde de olsa çok çok hızlı küçültüyor.

Aklıma geldikçe yazarım....

IMG_1790.JPG

IMG_1800.JPG

IMG_1815.JPG

IMG_1823.JPG

IMG_1921.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba yılan, kazasız belasız inşallah. Merak ettim, 1.4 tsi act Passat derken 150lik modelden bahsediyorsunuz sanırım, deneme imkanınız oldu mu yoksa performans hissi olarak farklı oldukları için mi bu kadar fark olduğunu düşünüyorsunuz? 150lik değil ama çok yakın olarak 140lık act Golf kullanmıştım zamanında, alt devirde sürekli sarıp kafa kaldıran, gaza basınca 180hp gibi çeken araba yüksek hızda çok zayıflıyordu. Mazda ile Passatı deniz seviyesinde şöyle 50den başlayıp bir rollstart yapmak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Leanback :

Araba yılan, kazasız belasız inşallah. Merak ettim, 1.4 tsi act Passat derken 150lik modelden bahsediyorsunuz sanırım, deneme imkanınız oldu mu yoksa performans hissi olarak farklı oldukları için mi bu kadar fark olduğunu düşünüyorsunuz? 150lik değil ama çok yakın olarak 140lık act Golf kullanmıştım zamanında, alt devirde sürekli sarıp kafa kaldıran, gaza basınca 180hp gibi çeken araba yüksek hızda çok zayıflıyordu. Mazda ile Passatı deniz seviyesinde şöyle 50den başlayıp bir rollstart yapmak lazım.

Kafa kafaya deneme yapamadım. Fakat 30 bin km kullandım Passat'ı. Bir çok araçla denedik. Passat ağırlığına rağmen çok iyi gidiyor. 0-100 8.4 zaten. Denediğim araçla (fr leon 150bg) mazda6 hiç gidemiyor. Arayı açarak gidiyor leon. Yüksek hızlardan çok bahsetmeyeyim de kadran bitiyordu passatta ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, M.E.G :

Aracı biraz daha anlatayım...

İstanbul- Erzurum yolculuğumda 115 sabit geldim genelde ama yol boş oldukça da ara sıra denedim 220 ye kadar rahat çıkıyor. Kış lastikleri takılıydı ve 1800 rakıma çıkarak gidiyordum ona rağmen 6.2 yaktı. Erzurum' da işe gidip gelirken denedim 100 km sabit  hızda 5.1 e kadar düşüyor. Yoğun olarak şehir içi kullanmama rağmen 7.6-7-8 arası geziyorum. Bu ihtişama göre az yakıyor denebilir :) 

Aracın içi beyaz deri. Çok ferah hissettiriyor. Delikli deri koltuklar şimdilil hiç terletme yapmadı. Yazın sıcağında göreceğiz. Ön koltuklar ısıtmalı. Erzurum' da olmazsa olmaz özellik :) 

Yol tutuş olarak şöyle bahsedeyim. Bilenler vardır belki Erzurum üniversite kavşağını mazda3 ile 78 civarında kaymaya başlıyordu. Passat 77 civarı önden kayıyordu. Mazda 6 80 ile dönerken en ufak kayma yok. Diğerlerini yaz aylarında denemiştim mazda6 kışlık lastik ve -10 derecede denedim. Gayet iyi hatta muhteşem :) 

Performans olarak çok muhteşem diyemem. 1.4 tsi act ile hiç bir şekilde başa çıkamaz. Ama çok da kötü değil. Vasattan biraz daha iyi. Bunda Erzurum' daki atmosfer basıncı da çok etkili. Yaklaşık 140 bg olarak gidiyor araç burada. Şehir içinde çok ihtiyacınız olmuyor zaten bose müzik sistemini açık yavaş yavaş sağdan zevkini çıkararak gidiyorsunuz. Spor sınıf araç gibi herkes ışıklarda gaza gelip kornaya basıyor, gaza basıyor. Aldırış etmeyin, herkesin bakışları altında sağdan gitmeye devam :) 

Vites geçişleri dsg gibi değil, ZF kadar da hızlı değil. Ama erken kilitliyor ve Zf kadar zevkli. Eski tork konvertörlere göre gayet hızlı. Ama vites küçültmesi harika. Dsg, ZF halt etmiş, yüksek devirlerde de olsa çok çok hızlı küçültüyor.

Aklıma geldikçe yazarım....

IMG_1790.JPG

IMG_1800.JPG

IMG_1815.JPG

IMG_1823.JPG

IMG_1921.JPG

Valla ne yalan söyleyeyim! Mazda 3 Power Sense'imin kadranı daha sportif ve güzel geldi bana.

Fakat en son fotoğraftaki yakıt tüketim grafiği hoşuma gitti. 2.0 bir atmosferik motor AT için iyi gibi ki bu değerler sanırım uzun yol.

220 ile giderken 12.1 litre gibi bir ortalama gösteriyor. Bu da çok iyi bir değer bence. Hani ileride Mazda 6 ya geçiş için bir istek yaratıyor insanda. Ki bu kasada I-Eloop var sanırım. Mazda'nın sitesinde Power donanımdan başkası da yok.

Ha aklıma gelmişken: Geri kamerasındaki çizgiler dinamik mi acaba? Yani sabit mi yoksa direksiyon açısına bağlı olarak kıvrılıyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, robosapiens17 :

Valla ne yalan söyleyeyim! Mazda 3 Power Sense'imin kadranı daha sportif ve güzel geldi bana.

Fakat en son fotoğraftaki yakıt tüketim grafiği hoşuma gitti. 2.0 bir atmosferik motor AT için iyi gibi ki bu değerler sanırım uzun yol.

220 ile giderken 12.1 litre gibi bir ortalama gösteriyor. Bu da çok iyi bir değer bence. Hani ileride Mazda 6 ya geçiş için bir istek yaratıyor insanda. Ki bu kasada I-Eloop var sanırım. Mazda'nın sitesinde Power donanımdan başkası da yok.

Ha aklıma gelmişken: Geri kamerasındaki çizgiler dinamik mi acaba? Yani sabit mi yoksa direksiyon açısına bağlı olarak kıvrılıyor mu?

5.1 uzun yol tüketimi tabiki :)

220 ile giderken 5. Vites 11.5 litre falan yakıyordu. 6. Vites 9.5 lara kadar düşüyor. Fotoğrafta zaten 5. viteste. Orada yazan 121 hız sabitlemedeki değerim. Yani hız sabitlemeyi tekrar aktif yapsam 121 ile gidecek.

Geri görüş kamerasındaki çizgiler dinamik. Direksiyona göre açıları değişiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ah bir de TR'deki mazda 6 larda MRCC olsa eksiksiz olacakmış. 2015 modellerde gelmedi belki 2016 modellerde gelir TR'ye. 2016 2.2 dizel otomatik Mazda 6 kullandım yurtdışında hem şehir içi hem de şehir dışı. 420 tork 175 beygir. Tek kelimeyle kusursuzdu. Yakıt verileriniz 2.0 benzinliye göre süper maşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Tarahumara :

Ah bir de TR'deki mazda 6 larda MRCC olsa eksiksiz olacakmış. 2015 modellerde gelmedi belki 2016 modellerde gelir TR'ye. 2016 2.2 dizel otomatik Mazda 6 kullandım yurtdışında hem şehir içi hem de şehir dışı. 420 tork 175 beygir. Tek kelimeyle kusursuzdu. Yakıt verileriniz 2.0 benzinliye göre süper maşallah.

Yakıt tüketimi 2.0 165 bg 1400 kg otomatik araca göre gayet iyi. Mrcc olmaması çok büyük eksik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Havalar ısındıkça arabayı daha çok seviyorum... :D 

Bugün havada biraz ısındığı için (-8 derece) 90 km sabit hızda tüketim testi yapayım dedim. 65 km yol boyunca 3 kırmızı ışık, yokuş iniş çıkışlar var. Kış lastiği takılı ve ilk 10 dk motor ısınana kadar yüksek tüketim (11 litreler civarı) olmasına rağmen 4.6 tüketimi rahatlıkla yakaladım. Yaz aylarında 4.0 litrelere kadar düşeceğine eminim. 

Skyactiv sıcakta güzel :D 

IMG_4317.JPG

IMG_4323.JPG

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, M.E.G :

Tam 2 ay oldu bugün 6100 km yol yapmışım... Çoğu zaman mazda3 ü kullanmama rağmen km sayacı sanki çift çift atıyor :D 

Zaten Erzurum a gitmen 1200 küsür km değil mi ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• cmrisk
      Yazan: cmrisk
      Merhabalar geçtiğimiz günlerde yeni aldığım aracım (Mazda 6 - 2005) ile kaza yapmıştım. Tanışma bölümüne de olayı detaylı yazmıştım. Öncelikle bu gün itibariyle şunu öğrendim; hatalı ben olduğum için sigorta şirketi masrafları ödemiyor. 

Mecburen ordan burdan çıkma parça bulup toplatacağız. Aracım tanıdığım bir serviste onlar çoğu parçaları temin edebiliyorlar ve hesaplı oluyor. Fakat başımı ağrıtan tek bir parça var. Hava Filtre Kazanı. Mersere sorduğumda 500 TL gibi bir fiyat veriyorlar sadece parça için. Çıkma olarak temin edebileceğim bir yer var mıdır? Veya farklı bir modelin kazanı benim aracıma uyuyor mudur?
      Bu konuda benden daha tecrübeli olanlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
    • Halit ikiz
      Yazan: Halit ikiz
      SAhibinden.com ilan no 198401099 Aralik 2011 sonu trafige cikti en son bakimi aralik 2014 de yapildi 2016 yili sonuna kadar arti garanti yapildi Tum bakimlari Merser Oto'da yapilmistir. Ilk alindiginda Zibart Diamond paketinden yapildi
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2016-yili-sonuna-kadar-plusgarantisi-devam-ediyor-198401099/detay
    • mgursoy
      Yazan: mgursoy
      Merhaba değerli üyeler,

Yaklaşık 15 gün önce 2006 model 176.000 km'de Otomatik Mazda 6 aldım. Bundan önceki aracım peugeot 406 SV-BVA idi. Fakat Mazdayı  aldığımdan beri arabadaki performans beni hayal kırıklığına uğratıyor. Araba 130-140 a çıkmak için çok fazla efor sarfedip bağırıyor. Gidişi, sessizliği ve sorunsuzluğunu bir kenara koyacak olursak beni mutlu etmedi. Almadan önce Arabayı mazda başayarda ekspertize soktum. motor, şanzumanında elektrik aksamında ve mekanik kısımlarda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Sadece motor kulağı kırıkmış yaptırdım.

Ayrıca tam gazda araç 3 den 4 e geçerken bazen vuruntu yapıyor. Bundan önceki aracımda sadece şanzuman için 4000 e yakın para harcamıştım. Bu sebeplerden dolayı hiç istemediğim halde  araçtan soğumaya başladım.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla...

• Yeni Oluştur...