Jump to content

2015 Mazda 6 İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

blackicx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tekrar merhabalar. Aşağıdaki aracı aldım. İnşallah uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Uzun süren araştırmalardan sonra aldım. Buradaki tavsiyelerden de istifade ettim ve cesaret aldım. 2015 model makyajlı kasa. 140 binde araç. Km yüksek ama fiyatı da ona göre tabi. Ben çok km yapan birisi olmadığım için yıllar içinde inşallah dengelerim. 

250 km kullanım sonrası araçta müdahale etmem gereken şeyler olduğunu gördüm. 

- Sağ ön hoparlör sanırım patlak. Baslı müziklerde direkt belli oluyor.  Bu konuda tavsiyelere açığım. Aracın garantisi dolmuş. Servis harici bir alternatif lazım o yüzden. 

- Diskler, balatalar ve arka salıncaklar için Ankara'da Bekir Usta'yı tavsiye ettiler. Tabi diğer bakımları için de. Direksiyon derisini 400 TL'ye sıfır gibi yapan birkaç yer olduğunu duydum. Onlara da başvuracağım. 

- Yol sesi ve rüzgar sesi sanırım kabul görmüş bir eksi. Hiç aracında bu konuda çalışma yaptıran var mı? İzolasyon anlamında. 

- 120 km ortalama/sabit hız ile 6, 2 lt yakıt ortalaması normal midir? 

Değerli fikirlerinizi bekliyorum. 

IMG-20191112-WA0027.jpg

IMG-20191112-WA0026.jpg

amirbey tarafından düzenlendi
İmla hatası
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, amirbey :

Tekrar merhabalar. Aşağıdaki aracı aldım. İnşallah uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Uzun süren araştırmalardan sonra aldım. Buradaki tavsiyelerden de istifade ettim ve cesaret aldım. 2015 model makyajlı kasa. 140 binde araç. Km yüksek ama fiyatı da ona göre tabi. Ben çok km yapan birisi olmadığım için yıllar içinde inşallah dengelerim. 

- Sağ ön hoparlör sanırım patlak. Baslı müziklerde direkt belli oluyor.  Bu konuda tavsiyelere açığım. Aracın garantisi dolmuş. Servis harici bir alternatif lazım o yüzden. 

- Diskler, balatalar ve arka salıncaklar için Ankara'da Bekir Usta'yı tavsiye ettiler. Tabi diğer bakımları için de. Direksiyon derisini 400 TL'ye sıfır gibi yapan birkaç yer olduğunu duydum. Onlara da başvuracağım. 

IMG-20191112-WA0027.jpg

IMG-20191112-WA0026.jpg

Çok güzel bir renk.Güle güle kullanın.Hoparlör Bose marka büyük ihtimal ile değiştirmeniz gerekiyor.Garantiden değişebilirdi ama neyse artık.

6.2 lt çok iyi bir değer.Park ettiğinizde ayağınız frende iken el frenini çalıştırın, vitesi N ye alın araç frenlere otursun daha sonra P ye alın.Özetle P ye aldığınızda kesinlikle aracın yükü şanzumana binmesin.Umarım önceki sahibide böyle yaptıysa çok uzun yıllar sorunsuz binersiniz.Çeyrek depodan aşağı düşmeyin.Kavşakta beklerken direksiyon tam tur çevrili kalmasın.Bir kaç konu daha var ama sizde eminim bilinçli bir kullanıcısınızdır daha fazla yazmaya gerek yok.Tekrar hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

İyi günler dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, amirbey :

- Yol sesi ve rüzgar sesi sanırım kabul görmüş bir eksi. Hiç aracında bu konuda çalışma yaptıran var mı? İzolasyon anlamında. 

IMG-20191112-WA0027.jpg

IMG-20191112-WA0026.jpg

Hayırlı olsun çok güzel renk. Rüzgar sesi çok rahatsız etmiyordu beni. Sınıfında üst sıralardadır. 

Yakıt olarak 120 ile 6 litre gayet normal. 90 ile 4,5 litreye kadar düşüyor. 

Direksiyonu servis ile görüşün servis bakımlıysa değişme ihtimalleri yüksek. 

Herkesin trafikte baktığı, sürüş zevki yüksek bir araç. Keyifle bineceğinize emin olabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, amirbey :

Sağ ön hoparlör sanırım patlak. Baslı müziklerde direkt belli oluyor.  Bu konuda tavsiyelere açığım. Aracın garantisi dolmuş. Servis harici bir alternatif lazım o yüzden. 

Araciniz hayırlı olsun. Hoparlör degisimine cok yüksek ihtimal gerek yok. Hoparlöru cercevesine yapıştıran yapıştırıcı özelliğini yitirebiliyor boselerde. Güçlü bir yapistirici ile yapistirmaniz yeterli olacaktir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, tansu87 :

Makyajlılar 2016 ortasında geldi diye biliyorum. Direksiyon fotoğrafı paylaşır mısınız?

2015 de makyajlandı. İçi komple değişti. 2017 de çok küçük bi makyaj daha geçirdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, M.E.G :

2015 de makyajlandı. İçi komple değişti. 2017 de çok küçük bi makyaj daha geçirdi

Tmm. O şekilde doğrudur o zaman. Çünkü ses yalıtım esas 2017 de bahsedilen makyajda çok geliştirildi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.11.2019 at 23:11, Tarahumara :

Araciniz hayırlı olsun. Hoparlör degisimine cok yüksek ihtimal gerek yok. Hoparlöru cercevesine yapıştıran yapıştırıcı özelliğini yitirebiliyor boselerde. Güçlü bir yapistirici ile yapistirmaniz yeterli olacaktir. 

Teşekkür ederim. Buna dair youtube'da herşeyi apaçık tarif eden bir kaç video izledim. Ustaya izletip hemen çözmesini isteyeceğim. Bu konu halloldu gibi. 

Yalıtım konusunda da Ukrayna'lı bir izolasyon ustasının 2014 Mazda 6'ya yaptığı bir uygulama var. Koltukları ve döşemeyi tamamen söküp, hem tabana hem kapı içlerine "areo" markalı bir izolasyon malzemesi döşüyor. Türkiye'de buna benzer bir uygulama yapan, yaptıran var mı acaba? Rüzgar sesi bir nebze daha az rahatsız edici çünkü 120 km'den sonra başlıyor. Ancak yol sesi her daim aracın içinde. Bakalım bir şeyler bulabilecek miyim? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, amirbey :

Teşekkür ederim. Buna dair youtube'da herşeyi apaçık tarif eden bir kaç video izledim. Ustaya izletip hemen çözmesini isteyeceğim. Bu konu halloldu gibi. 

Yalıtım konusunda da Ukrayna'lı bir izolasyon ustasının 2014 Mazda 6'ya yaptığı bir uygulama var. Koltukları ve döşemeyi tamamen söküp, hem tabana hem kapı içlerine "areo" markalı bir izolasyon malzemesi döşüyor. Türkiye'de buna benzer bir uygulama yapan, yaptıran var mı acaba? Rüzgar sesi bir nebze daha az rahatsız edici çünkü 120 km'den sonra başlıyor. Ancak yol sesi her daim aracın içinde. Bakalım bir şeyler bulabilecek miyim? 

Camlarinizi akustik camlarla degistirmediginiz sürece pek faydasini goremezsiniz gozlemledigim kadariyla. Faydasi elbette var ama yuzdeye vursaniz %20 degismez. Ben epey denemeler yaptim. Kapilara, bagaja vs. En son sesin camlardan geldigini fark edince biraktim. Hoparlöru yaptirip yüksek sesle muzigin keyfini cikarin. Kapilara yapilan yalitim, bose sistemin basslarini fark edilir derecede iyileştiriyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Tarahumara :

Camlarinizi akustik camlarla degistirmediginiz sürece pek faydasini goremezsiniz gozlemledigim kadariyla. Faydasi elbette var ama yuzdeye vursaniz %20 degismez. Ben epey denemeler yaptim. Kapilara, bagaja vs. En son sesin camlardan geldigini fark edince biraktim. Hoparlöru yaptirip yüksek sesle muzigin keyfini cikarin. Kapilara yapilan yalitim, bose sistemin basslarini fark edilir derecede iyileştiriyor. 

Evet kaymak asfaltta pek fark etmez, fakat pütürlü asfaltta çok fark ediyor. 

Ayrıca kapılara yapılan yalıtım sadece kapının sac kısmında gelen sesleri engelliyor ve aslında güzel de engellediğini camdan sızan sesleri daha net duymaya başlayınca farkediyorsunuz.

3 saat önce, amirbey :

Tabanı tamamen yalıtım yapılmış mazda 3 ile kendi aracımı kıyaslama şansı bulmuştum ve bariz fark vardı. Süspansiyon çalışma sesi bile daha toklaşıyor. 

Camlardan ses geliyor evet, fakat bunu vortex generatorlar ile azaltmak mümkün.

120 km altındaki hızlarda yol sesi baskın olacağından, tabana yalıtım baya faydalı olacaktır. Bitüself üstüne firex tarzı kapalı hücre sünger ile iyi sonuç alabilirsiniz. Daha iyi sonuç almak isterseniz bitüself üstüne ağır ses yalıtım bariyeri kullanabilirsiniz. Öncesinde davlumbaz içlerine bu işlemi yapıp sonucun sizi tatmin edip etmeyeceğine bakabilirsiniz. Ayrıca lastikleriniz gürültülü ise 69 db sessiz lastik ile değişirseniz de baya farkedilir bir rahatlama olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, amirbey :

Daha önceden de yazmıştım. Bunu profesyonel olarak yapan var. Subigarage. Otopark.com da videosunu çekti denediler. 10-12 desibel fark oluştu. C segmentinde. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, tansu87 :

Daha önceden de yazmıştım. Bunu profesyonel olarak yapan var. Subigarage. Otopark.com da videosunu çekti denediler. 10-12 desibel fark oluştu. C segmentinde. 

Evet 5bin tl. :) Bin tl ye işçilik kendinden bu iş çıkartılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Mutlu Tekir :

Ne 5’i O geçen sene idi. 10 olmuştur :)

9 saat önce, Mutlu Tekir :

Ama hakkını vereyim. Adam aynı zamanda tesisatçı. Elektrik alırken bile olası yangın tehlikelerine karşı önlemler alarak kablo çekiyor. Japonyan değişik multiplayerlar kablolar vs getirtiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkürler. Buradaki bilgiler gerçekten çok yardımcı oluyor yeni araç alacak olanlara. 

Ben de Mazda 3 aracımı yeni sattım ve 2015 üzeri Mazda 6 almayı düşünüyorum. Malum sitedeki araçlar çok az maalesef. Bir de içi dışı beyaz renk istemiyorum. Dışı beyazdan sıkıldım açıkçası, ayrıca aracın ağırlığını göstermiyor bence. İçinin beyaz rengi de hoşuma gitmedi. Krem olsaydı belki daha iyi olabilirdi. 

Aracını satmayı düşünen veya tavsiyede bulunabilecek olan varsa çok memnun olurum. Bol Mazdalı günler... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, zevgarli :

Merhaba arkadaşlar,

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkürler. Buradaki bilgiler gerçekten çok yardımcı oluyor yeni araç alacak olanlara. 

Ben de Mazda 3 aracımı yeni sattım ve 2015 üzeri Mazda 6 almayı düşünüyorum. Malum sitedeki araçlar çok az maalesef. Bir de içi dışı beyaz renk istemiyorum. Dışı beyazdan sıkıldım açıkçası, ayrıca aracın ağırlığını göstermiyor bence. İçinin beyaz rengi de hoşuma gitmedi. Krem olsaydı belki daha iyi olabilirdi. 

Aracını satmayı düşünen veya tavsiyede bulunabilecek olan varsa çok memnun olurum. Bol Mazdalı günler... 

İnşallah aradığınız aracı istediğiniz fiyata bulursunuz. Otomobil piyasası her hafta yükselişine devam ediyor. Yaz başından bu yana yüzde 20 civarı artmış fiyatlar. Ben kendi aracımı sattım Mazda 6'yı alırken. İlana koyan yer hemen üstüne ciddi bir zamla ilana koymuş. İlanı görünce şoka girdim. Mazda 6lar da nasibini aldı tabi bundan. 

Bu arada hoparlör işini hallettim. Sanayide bir cam filmi ve ses sistemi işi yapan yerde halloldu. Kapı içi açıldı. Hoparlör silikon bazlı bir yapıştırıcı ile yapıştırıldı ve sonuç iyi. Kesinlikle serviste veya yeni hoparlör arayışına girilerek ciddi meblağlar ödenmemeli. 

Ses yalıtımı konusunu ise şimdilik erteledim. Bunu da kasa değiştirerek bir kaç yıl sonra hallederiz inşallah. Allah sağlık ve ömür versin. 

Bir de direksiyon derisi yaptıracağım. Direksiyon çıkarılarak tam deri uygulaması yapan bir yerden 400 TL fiyat aldım. Muhtemelen önümüzdeki ay onu da hallederim. 

Araç ve sorunların çözümü konusunda tavsiye veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, amirbey :

İnşallah aradığınız aracı istediğiniz fiyata bulursunuz. Otomobil piyasası her hafta yükselişine devam ediyor. Yaz başından bu yana yüzde 20 civarı artmış fiyatlar. Ben kendi aracımı sattım Mazda 6'yı alırken. İlana koyan yer hemen üstüne ciddi bir zamla ilana koymuş. İlanı görünce şoka girdim. Mazda 6lar da nasibini aldı tabi bundan. 

Bu arada hoparlör işini hallettim. Sanayide bir cam filmi ve ses sistemi işi yapan yerde halloldu. Kapı içi açıldı. Hoparlör silikon bazlı bir yapıştırıcı ile yapıştırıldı ve sonuç iyi. Kesinlikle serviste veya yeni hoparlör arayışına girilerek ciddi meblağlar ödenmemeli. 

Ses yalıtımı konusunu ise şimdilik erteledim. Bunu da kasa değiştirerek bir kaç yıl sonra hallederiz inşallah. Allah sağlık ve ömür versin. 

Bir de direksiyon derisi yaptıracağım. Direksiyon çıkarılarak tam deri uygulaması yapan bir yerden 400 TL fiyat aldım. Muhtemelen önümüzdeki ay onu da hallederim. 

Araç ve sorunların çözümü konusunda tavsiye veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. 

Sağolun, sizin mazdanız da hayırlı olsun, kazasız belasız binin inşallah. Fiyatlarda gerçekte  aşırı bir şişkinlik var. Geçen yıl bu aylarda ilana koyduğumda kimse aramazken,  bu yıl 10 bin farkla sattım Mazda 3'ümü.  

Mazdanın bir diğer sıkıntısı da alan bir daha satmak istemiyor :)  Piyasada da fazla araç olmayınca araç bulamıyor insanlar istediği anda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, zevgarli :

Merhaba arkadaşlar,

2017 üstü 1 tane satılık ilan vardı. 10 ay falan kalmıştır ilanda..daha yeni sattı.. 160 bin TL den birden 195'e çıkmıştı fiyatı..

benim anladığım bu saatten sonra satın alan her türlü kazanır..fiyatlar düşmeyeceği gibi çok hızlı yükselecektir..

Takip ettiğim kadarıyla esaslı makyaj dokunuşları 2017 sonrasında yapıldı, özellikle yalıtım konusunda.. 2018 modeller tam kıvamına geldi aslında..alınıp uzun süre binilebilir..ama 230 bin TL isteniyor :(

12.11.2019 at 19:11, amirbey :

IMG-20191112-WA0027.jpg

IMG-20191112-WA0026.jpg

Hocam hayırlı olsun..maşşallah resmen ateş ediyor..eşim kullanabilse hemen alacağım bir araçtır..güle güle kullanın..

arkadaşımda aynısının beyazından var.. geçen bir arkadaşının dükkanının önüne yan yana BMW 5 serisi ile park etmişler..BMW sahibi kızmış buna şaka yollu çek arabanı, bu nasıl heybetli ve çekici bir araç diye :) Onlarca hikayesi var arkadaşın böyle..

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Tekrar merhabalar.

Aracım 140 küsür binde. Servisten kayıtları istedim. Araç 134 bine kadar servise girip çıkmış olmasına rağmen, servis kitapçığına göre 100 binde yapılması gereken önemli şeyler yapılmamış görünüyor. Bu durum biraz canımı sıktı açıkçası.

4 bin km kullandım şu ana kadar Gerçi ne motorda ne şanzımanda şu ana kadar beni rahatsız eden bir ses, durum vs. olmadı. Bir de de Ankara'da Mazda yetkili servisinden ayrılma Serdar Usta'dan olumsuz bir geri bildirim almadım aracı gösterdiğimde. Orda fren balataları, motor kapağı contası değişimi yaptırmıştım. Baya da inceledi usta aracı.

Bunların yapılmış olma ihtimali var mıdır? Veya önceki sahibi servis fiyatlarını pahalı bulup dışarda yaptırmış olabilir mi acaba? Yoksa ben her ihtimale karşı bu masrafı yapıp gerekli işlemleri yapsam mı? Ve bu konuda maliyet, parça, usta veya servis anlamında nasıl bir kombinasyon tavsiye edersiniz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• cmrisk
      Yazan: cmrisk
      Merhabalar geçtiğimiz günlerde yeni aldığım aracım (Mazda 6 - 2005) ile kaza yapmıştım. Tanışma bölümüne de olayı detaylı yazmıştım. Öncelikle bu gün itibariyle şunu öğrendim; hatalı ben olduğum için sigorta şirketi masrafları ödemiyor. 

Mecburen ordan burdan çıkma parça bulup toplatacağız. Aracım tanıdığım bir serviste onlar çoğu parçaları temin edebiliyorlar ve hesaplı oluyor. Fakat başımı ağrıtan tek bir parça var. Hava Filtre Kazanı. Mersere sorduğumda 500 TL gibi bir fiyat veriyorlar sadece parça için. Çıkma olarak temin edebileceğim bir yer var mıdır? Veya farklı bir modelin kazanı benim aracıma uyuyor mudur?
      Bu konuda benden daha tecrübeli olanlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
    • Halit ikiz
      Yazan: Halit ikiz
      SAhibinden.com ilan no 198401099 Aralik 2011 sonu trafige cikti en son bakimi aralik 2014 de yapildi 2016 yili sonuna kadar arti garanti yapildi Tum bakimlari Merser Oto'da yapilmistir. Ilk alindiginda Zibart Diamond paketinden yapildi
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2016-yili-sonuna-kadar-plusgarantisi-devam-ediyor-198401099/detay
    • mgursoy
      Yazan: mgursoy
      Merhaba değerli üyeler,

Yaklaşık 15 gün önce 2006 model 176.000 km'de Otomatik Mazda 6 aldım. Bundan önceki aracım peugeot 406 SV-BVA idi. Fakat Mazdayı  aldığımdan beri arabadaki performans beni hayal kırıklığına uğratıyor. Araba 130-140 a çıkmak için çok fazla efor sarfedip bağırıyor. Gidişi, sessizliği ve sorunsuzluğunu bir kenara koyacak olursak beni mutlu etmedi. Almadan önce Arabayı mazda başayarda ekspertize soktum. motor, şanzumanında elektrik aksamında ve mekanik kısımlarda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Sadece motor kulağı kırıkmış yaptırdım.

Ayrıca tam gazda araç 3 den 4 e geçerken bazen vuruntu yapıyor. Bundan önceki aracımda sadece şanzuman için 4000 e yakın para harcamıştım. Bu sebeplerden dolayı hiç istemediğim halde  araçtan soğumaya başladım.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla...

• Yeni Oluştur...