Jump to content

Mercedes CLA - SKYACTIV Mazda 3 İç Mekan Karşılaştırması

xanatoliax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Konuyu yeni farkettim ama gözünüzde daha iyi canlanması için karşılaştırma görseli oluşturdum. Autoshow'da her iki aracın direksiyonuna oturmuş birisi olarak (karşılaştırma yapacak kadar hatırlayamasam da) iki mekan da çok başarılıydı. Mazda 3''ün iç mekanı ve malzeme kalitesi bir japon otomobilinden beklenmeyecek ve bir alman otomobilini aratmayacak kadar iyiydi. Bana kalırsa aradaki fiyat farkına değecek bir fark kesinlikle yok. Zaten kaput üzerinde yıldız görmek isteyen kişi fiyat farkının çoğunu marka imajı için verdiğini bilir. Mantıklı düşünülecek olursa kişisel fikrim Mazda 3'ü almak olurdu. Çok param olsa ve para hesabı yapmayacak kadar ekonomik özgürlüğüm olsa tabiki üç büyüklerden birini (BMW, Mercedes, Audi)tercih ederdim :)

i5xagg.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CLA dediğimiz araba turbo benzin bir motora sahipken, mazda3  atmosferik motora sahip.  İki araç ile de ekonomi kasarsanız CLA size daha ekonomik bir sürüş verebilir ama ben kafama göre basayım kafama göre konfor yapayım derseniz haliyle atmosferik olduğu için mazda3 daha ekonomik sürüş verecektir.  

Performans isterseniz cla daha çok yakar ama mazda3'ten de daha iyi performans sunar. Ekonomi kasarsanız turbo motorlu cla,  7 ileri çift kavrama robotik şanzımanın da etkisiyle mazda3'ten daha iyi tüketim verileri sunabilir diye düşünüyorum.

İç malzeme kalitesi olarak  aklımda kaldığı üzere çok büyük bir fark yok.  CLA'nın içini incik cincik kurcalamadım hiç kapı plastkleri vs. nasıldır hatırlamıyorum ama ortada bulunan trim parçasından gelen ses hakkında şikayet duyuyorum. Onun dışında genel olarak cla'nın iç kalitesi fena değildi diyebilirim. Bir de mercedes, parayı veren düdüğü çalar misal çalıştığı için parasıyla deri kaplı konsol ile alabiliyorsunuz.

CLA'nın içinde hiç yolcu olarak bulunmadım ama A200 ile test sürüşü yaptığımızda bana içeri fazla yol sesi geliyor gibi gelmişti.  Ön koltukta oturmama rağmen yol sesi rahatsız etmişti.

He CLA alcak param olsa alır mıydım ?  CLA'yı AMG paket dışında almazdım, AMG paketli CLA olmuş 140.000 TL.  130.000 küsur TL'ye  makyajlı 318İ M paket var. Giderim o paraya M paket bir 318i aırım, bence CLA biraz fazla pahalı.. 

Urban pakedi 128.000TL o fiyata da Türkiye Paketli BMW 318i alınabiliyor..

3 serisinin, CLA'dan bir üst segment model olduğunu da hatırlatırım. CLA, mazda3 segmentinde©;  bmw 3 serisi mazda6 segmentinde(D).

Bu arada ben CLA'nın arka koltuklarına sığamıyorum bile ama derin mevzu onlar :D :D; :D :D;

CLA çok şık güzel ama fiyatı hakettiğinden fazla pahalı, hele ki en büyük rakibi BMW o fiyata bir üst segment ve full paket araç sunabiliyorken daha da göze batıyor.  

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mercedes cla yı ayrıntılı olarak inceledim...iç mekanın mazdadan tek farkı biraz oyuncaklı görünmesi ..o da çekici kılıyor.ancak mazda çok daha nesnel   ve  sade bir tasarım...taban halısı tavan kaplaması mersoda daha kaliteli...ayrıntılara gelirsek  cla da camlar çerçevesiz..çok şık duruyor..ancak cam fitillerine yıkamcılar ne yapar ben hayal etmek istemiyorum..çünkü fitiller o kadar korumasız ki  asılsan kopacak gibi duruyor...resmen sallanıyor....ön camın kenarlarına plastik bir parça kullanmışlar.bu parça tavandan arkaya uzanır..aracın renginde boyanmış bir bakalit benzeri ....dokuduğunda sallanıyor esniyor...bu parçanın başına bir şey gelse fiyatı uçuktur muhtemelen...buna benzer ilginç zyıflıklar. var..çok nazik kullanım gerektiren gerekirse kendinizin yıkaması gereken bir araç diye düşünüyorum....motora gelince tabiki cla çok üstüünn...şanzımanı da daha hızlı vites atıyor doğal olarak....totalde mazda3 tercih edilebir bir araç konumunda.hem 50 bin tl daha ucuz hem de yapısal hiçbir zaafı yok...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...