Jump to content

3.Nesil Mazda 3'te Ön Camları Yarım İndirdiğinde Gelen Tıkırtı Sesi

serdarhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçmiş olsun. Ben de öncelikle Mazda İletişim hattı vasıtasıyla Mazda Türkiye'ye kayıt açmanızda fayda görüyorum. Bu tür durumlardan haberleri olsun ki bundan sonraki yapılandırmayı daha sağlıklı şekilde yapabilsinler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kronik bir sorun ise, servislerde konuyla ilgili bülten olması lazım. Bu cam titreme olayını bir kaç kişiden daha duydum. Kaldı ki çok bozuk zeminde bende bile oluyor. Ama cam kapalıyken yada tamamen açıkken değil. Kısmi yada yarım açıkken yapıyor.

Bu sorunun çözümü var mı ? 

Kesinlikle var !!

Çözümü nedir peki ?

Öncelikli olarak bu işi çözmeye gerçekten niyetlenmek. Ve sonrasında  bu işe "Zaman" ayırmak. 

Bu zaman maalesef bende çok kısıtlı. Öyle ki aracımı yetkili servise bile çoğu zaman kendim götüremiyorum. 

Sizin asıl sorununuz daha doğrusu şansızlığınız. Bulunduğunuz bölgede ki servis hizmetinin kalitesizliği.

Antalya, Ankara, Konya servisleri daha deneyimli, tecrübeli ve titizlerdir eminim ki. Bu şehirlere seyahatiniz olduğunda zaman yaratabilirseniz, sorununuzu çözebilirler.

Bu tip sorunlar günümüzde her markanın otomobilinde olabilir. Sonuç itibari ile hepsi kul yapısı. Bu gün Mazda'yı satar gider başka bir marka otomobil alırsınız. Onda da farklı sorunlarla kaşılaşabilirsiniz. Biraz şans, kısmet işi bu işler.

Ama yok ben servisten güzel hizmet alamıyorum. Verdikleri hizmetinde kalitesinden şüpheliyim diyorsanız. O zaman yapacak bir şey yok. Sizin için zor ve şansız bir durum maalesef.  Yaşadığınız şehri değiştirecek değilsiniz ya bir otomobil için. Satın gitsin o zaman,  bu stresi çekmektense. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu mazda kullanıcılarını anlamıyorum. Toyotada çok daha fazla tıkırtı sorunu var ve herkes ya bunla yaşamayı göze alıyor ya da sorunları kendi çözüyor. Sürücü olmaktan çok şöförler, araçlarıyla ilgilenmeyi seviyorlar. Yanlış anlamayın yıkama vs anlamında değil, mekanik sökme takma, küçük bakımlar falan.

Mazda kullanıcıları ise bu forumun verdiği izlenimdir, çoğunlukla sürücü gibi geldi. Tamam sıfır araçta sıfır sorun ister insan da bu kadar basit çözümü olan şeyler için de sıkıntıya girilmez ki.

Yurtdışı forumları araştırdım çözümü 1. Sayfanın son mesajında açıkladım. Eli yatkın olan her insanın yapabileceği birşey, ki bir insanın sadece sürücü değil eli yatkın arabasının dilinden anlayabilen bir şöför olması gerektiğini düşünürüm.

Bir önceki aracım yarisimin direksiypn hizasından bi cızırtı gelirdi. Benim kulak tıkırtı cızırtı gibi seslere sinir olur :D o sesi bulmam 2 ayımı almıştı mesela. Birgün yanlışlıkla dizim trime değince ses kesilmişti, oradam geleceğini düşünmemiştim bile. V kayış gergi bilyasından uzun yolda sabit hızda karın gurultusu zırıltı gibi ses gelirdi, bunu da bulmam 6 ayımı almıştı.

O nedenle ilgilenim aracınızla. Toyotads tıkırtı, hondada yol sesi. Japonların mercedesi mazda varken.. Az sıkıntısı varken bir de. 40 yılın başında 1 yerinden ses geliyor. O da nazarlık olsun, ilgilem benle demesi Guzuların :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eli yatkın olan her insanın yapabileceği birşey, ki bir insanın sadece sürücü değil eli yatkın arabasının dilinden anlayabilen bir şöför olması gerektiğini düşünürüm.

Bu çağ çoktan geçti. Şimdi beklenti hemen hemen sorunsuz araçlar, sorun çıktığında da hızla ve kusursuzca bu sorunu çözen servisler.

Bu ikisini sağlayamayan firmaların ayakta kalma şansı yok.

Mazda da napıp edip bunu sağlamalı. Bu basit sorunu dahi çözemeyen servislerini değiştirmeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun, umarım uygun bir çözüm bulunur.

Konuyu okuduktan sonra bende bi denedim, camları yarılayıp bozuk bi zeminde dolaştım ama (maşallah!) herhangi bir çıtırtı tıkırtı felan olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu çağ çoktan geçti. Şimdi beklenti hemen hemen sorunsuz araçlar, sorun çıktığında da hızla ve kusursuzca bu sorunu çözen servisler.

Bu ikisini sağlayamayan firmaların ayakta kalma şansı yok.

Mazda da napıp edip bunu sağlamalı. Bu basit sorunu dahi çözemeyen servislerini değiştirmeli.

Haklısın da abi çok daha beter servisler var. Toyota servisleri artık tıkırtıların önünü alamıyor, sıfır araçta da sürüş yapıyorlar aynı ses onda da varsa normal diyorlar gönderiyorlar. Burada da iş kullanıcıya düşüyor. Aracın heryerinden ses gelmiyor ki kafanı dağlara taşlara vuracan. :) Bir yerinden geliyor sadece, kapı sökülür, içine ses yalıtım malzemesi konulur. Hem bu tıkırtı sesinden kurtulunur hem de kapılardaki yalıtımla yol sesi biraz azaltılır. :)

Bu sıkıntılar yerine Almanlardaki gibi sıkıntılar mı olsaydı? dsg değişimi için perişen olanlar, motor sabah şıngırtılı çalışıyor diye kafasını vuranlar, servisler çok pahalı diyenler, 100bine gelmemiş araç sorunları ardı ardına çıkarmaya başladı diyenler (bmw, mercedes ayrı kefede) Varsın olsun bizim araçlarda tıkırtı, sorunsuzluğu yeter. ;) Dediğim gibi Toyota'dan sonra bu tıkırtı sesleri benim için hiçbir şey. tıkırtı sesini önlemek yerini bulabildiysen kolay.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracı 112bin km'de aldığımda parke taşlı yollarda ön tekerleklerden garip bir tıkırtı geliyordu, ön fren balata ve kaliperlerin olduğu yerden. Önceki sahibini arayıp sorduğumda, tıkırtının yerini bir türlü bulamadıklarını söyledi. Ben yöntemde biraz değişiklik yaparak, arabayı Mazda değil, bildiğim özel bir VW servisine götürdüm, parke yolda sesi dinlettirdim sonra aracı liftte kaldırdı ve tekerleği parke taşta gidiyormuş gibi salladı ve o ses yine geldi ve sesin geldiği yeri gösterdi.Kaliperleri tutan pim yuvaları genişlediği için boşlukta kalan pimler ses yapıyordu. Hemen kaliperleri söktü ve o tür şeyleri tamir eden yer tavsiye etti oraya götürdüm 50TL'ye yaptı, taktık ve bir daha hiç o ses gelmedi.

yetkili servise gitseydim, 50 liraya yapılabilecek bu şey için her 2 tekerleğin de kaliperlerini değiştirirlerdi yedek parça + işçilikten bir güzel öperlerdi.

vEvMGz.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşım bende de aynı sorun var.Bu öyle pislik mislik sorunu değil. Benimde arabam 6300 km de Ağrı'da yaşıyorum.Aracın camı açıksa tıkır tıkır ses geliyor.Ya tam kapalı olacak yada tam açık arada kaldı mı, bozuk ve taşlı yollarda takır takır vuruyor.Çözüm üretemedim ben henüz kapıyı da söktürmek istemiyorum ama sinir bozucu.Kim önce çözüm üretirse paylaşsın benim problemim şimdilik sağ ön camda.

Aynı sorun bende de var. Sağ ön cam yukarıdan 5 cm aşağıda iken ve bozuk zeminde ilerlerken tak veya tık sesi duyuluyor. Cam bu konumdayken duran araçta da denedim. İleri geri değil de sağa sola hareket ettirdim ve sesin aynısını elde ettim. Ne diyeyim. Sağlık olsun. Çözümlendiğinde buradan paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Antalya sevisi için bilgi istenmiş tarafımdan , ben aracımın tüm bakımlarını orada yaptırırım, Sahibi Mehmet bey çok hoşsohbet iyi biridir, servis birimine Şaban bey bakar, ustaları da iyidir, çözemedikleri bir sorun duymadım, Mevki olarak Alanya yolu üzerinde olup hava alanı yol ayrımına varmadan hemen üst geçidir hizasındadır. Bulvardan paralelindeki yan yola giriş yapmak gerek zaten servis hemen yan yolun üzerindedir. Mepaz da baştan savma olmaz , istenilen ne ise yapılır, yapılabildiği sürece tabii, telefonla arayıp bilgi alabilirisniz.

0.242 340.22.37

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araçta da aynı sıkıntı var yaklaşı 4000 km civarı başladı..şuan 8700 lerdeyim ara ara yapıyo ancak çoğunlukla klima açık dolaştığım için bu aralar duymuyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba,

Bu konuyla ilgili teknik servis bülteni vardır. Aracınızı en yakın mazda yetkili servisine götürürseniz bu sorunu halledebilirler. Ön kapı cam fitilleri gücü yetersiz kalıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlaşılıyorki bu sorun tasarım hatası. Cam biraz açıldığında sağ, sol ve üstten cam fitilleri ile desteklenen cam, üst mesnetinden yoksun kalınca aracın sarsıntılarına karşı koyamıyor ve tıkırtı çıkartmaya başlıyor. Yeni olan bir Volvo S40'da da bu durumu gözlemlemiştim. Tüm araçlarda bu durum gözlenmediğine göre uygunsuz tasarım söz konusu olmalı.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ribosapiens tamda bahsettigim sorun buydu işte .rahatsız olmuyirmusun? 15 güne antalyadayim gideceğim inş tskler

15 Gün süre geçti :D Umarım sorununu halledebilmişsindir.

Pazartesi hatırlatırsanız bunu servise bir sorayım ;) bakalım kalıcı bir çözüm geliştirilmiş mi. Geliştirilmişse ben de nasipleneyim bari :D

Yahu benimde aklımda bir şey var bir şey..Sana bunu hatırlatacaktım..Abi kaç Pazartesi geçmiştir bilmiyorum ama. Bakabildin mi bu işe. :D

Merhaba,

Bu konuyla ilgili teknik servis bülteni vardır. Aracınızı en yakın mazda yetkili servisine götürürseniz bu sorunu halledebilirler. Ön kapı cam fitilleri gücü yetersiz kalıyor

Kesinlikle var ben hatırlıyorum böyle bir mevzu. Ya burada konuşuldu, yada servisten duymuştum.

Anlaşılıyorki bu sorun tasarım hatası. Cam biraz açıldığında sağ, sol ve üstten cam fitilleri ile desteklenen cam, üst mesnetinden yoksun kalınca aracın sarsıntılarına karşı koyamıyor ve tıkırtı çıkartmaya başlıyor. Yeni olan bir Volvo S40'da da bu durumu gözlemlemiştim. Tüm araçlarda bu durum gözlenmediğine göre uygunsuz tasarım söz konusu olmalı.

Selamlar.

Küçük bir müdahale ile bu sorun ortadan kalkıyor. Yeter ki konunun başında dediğim gibi istensin ve zaman ayrılsın bu işe.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Antalyaya yeni geldim araç hala erzurumda 1 2 haftaya Aracida getirecek sonuç alır almaz haber verecem

Serdar öncelikli olarak yeni taşındığın yer hayırlı uğurlu olsun inşallah. Diğer foruma girememe sorununu da halletmemize sevindim. Antalya'da ki servis sorununu çözeceğini düşünüyorum.

Keyifli forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Antalyaya yeni geldim araç hala erzurumda 1 2 haftaya Aracida getirecek sonuç alır almaz haber verecem

Hoşgeldin. Araç gelsin baktır bakalım ne imiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...