Jump to content

Kontağı Açınca Çıkan Fan Sesi

OveRMinD
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 yıl sonra ...

Aynı ses benim araçta da var, sesi duyunca km saatinin içinden geliyor sandım ve korktum :) çünkü bu ses hiç benzin pompası sesine benzemiyordu, km saatinin motorlarındna birinin arızalı olduğunu sandım. Neyse ki konu sayasin de rahatladım, h.sonu söküp bir temizlik yapayım oraya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta da var, araç sıcakken pek hissedilmiyor ancak ilk çalıştırışta rehatlıkla duyulabiliyor.. temizliği ben de düşünüyorum, fanın önündeki plastik aksamı tutan civatalar var mı yoksa klipsler mi tutuyor ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
Kontak açınca gelene elektrik motoru sesinin kaynağını geçen gün keşfettim. Direksiyon kolonunun sağ tarafında hafif aşağıda 3 tane hava deliği gibi olan trimin içinden geliyor. Bastırınca sesin şiddeti değişiyordu ve trimi çıkartmaya çalıştım fakat başarılı olamadım. Ucunu çıkarabildim sadece. Görünen parça bu.

62z6WE.jpg
vEBo2m.jpg
rQbdkV.jpg

Yurtdışı forumlarını araştırınca bu sesin kabin içi sıcaklık sensörünün soğutma fanından geldiğini öğrendim. Otomatik sıcaklık ayarını kullanmayanlar bu konektörü çekerek sesten kurtulmuşlar, kimileri de motoru temizleyip yağlayarak sorunu açmış. Direksiyon alt trimini çıkartabildiğim en kısa sürede bu sesin çözümüne odaklanacağım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. Nesil mazda 3ümde de aynı durum var. Özellikle soğuk havalarda o motoru bogazliyor gibi geliyor ses, şahsen ben alistim farkına bile varmiyorum bazen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu fotoğraflar senin araca ait değil herhalde. Fotoğrafta görünen 1. Nesil , senin araç 2010 model yazıyor.. Kafam karıştı :)

Bu arada bu sorunun çözümü için yurtdışına gitmene gerek yoktu, bizim sitede de yıllardır mevcut ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. resim google dan alınma, 2. ve 3. resimler aracımdan. 
Özür diliyorum dikkat etmeden konu açtığım için. :) Başlık silinebilir. 

Fakat silinmeden önce son bir soru. Direksiyon altındaki o trimi nasıl çıkartabilirim? Tutan vidalar mı var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bugün fanı temizleyeyim dedim, ama bir türlü direksiyon altındaki trimi çıkartamadım. O fanı oradan nasıl çıkarabilirim?

Orası gerçekten de çok garip bir bağlantıya sahip. Solundaki sekmanlar çok kolay çıkartılabilirken, orayı çıkarmak çok zor. Az daha zorlasam, plastiği kırıyordum neredeyse. Bence o müzik sistemi ve klima konsolunun olduğu yerle bir bağlantısı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...