Jump to content

Mazda RX-8 LPG Montajı ?

Hayrettin3450
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim şahsi düşünceme göre 231hp bir araca hemde Rotary motor bir araca LPG takmak mantıksız bir iştir 2.'si iş adamıysa o kadar seyahate çıkıyorsa RX8 almış yani benzine yedirecek parası da olması gerektir ha takılmasına karşı değilim ama bence akıl karı bir iş değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kocaeli'yse doğrudur beyler. Gebze-İzmit arası Çalışan dolmuş taksiler var burada. Bir keresinde aralarında sanki bir Rx-8 gördüm sanmıştım. Sonra yok ya, yanlış görmüşümdür, yanılmışımdır demiştim kendi kendime..Ama günlük 450 km denilince, birden dejavu oldum..O sahne gözümün önüne geldi..Evet evet o bir Rx-8'di...kesinlikle Rx-8'di...Günlük 450 Km'nin başka açıklaması olamaz zaten..Tezimi de ispatlıyor bu durum..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında lpg nin benzine göre soğuk bir yakıt olması, motoru koruması ve aynı zamanda diğer sıvı yakıtlardan daha temiz olduğu gibi gerçekleri hepimiz biliyoruzdur. fakat rx8 e lpg takılmasını bende pek anlayamıyorum. evet cebimiz rahat eder ama şu anda bile sürekli benzin istasyonuna gitmek gerekirken o minik bagaja sığacak lgp deposu ile heralde her dışarı çıktığımda mutlaka istasyona uğramam gerekecek.

öte yandan Hydrogen RE versiyonu olsaydı onu alabilirdim ya da hibrit bir modeli olsaydı tercih edebilirdim. tabi kullanırken aldığım hazzın değişmeyeceği veya aracağı durum olursa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RX-8 e lpg takılır. Sonuçta alıcının insiyatifine kalmış. Ben yıllar önce ferrariye lpg takılmaya çalışılmış ancak başarılı olunamadığını duymuştum. Günlük 450 km belki daha fazla yolda yapılabilir. İş bütçeye ve uykudan kalan zamana bakar. Benim anlamadığım 500.000km sadece bobinin değişmesi yalan olurda, bu kuyruklu yalan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses farkı İngiltere'deki vatandaşın şu videosunda daha net

ve yorumlarda ses farkı sorulmuş:

hi, really nice video! though i have a question. there is a little sound differenct when you turn your petrol off en run on gas the kind of tikking sound ? what is that ? :P

Ancak soruya cevap verilememiş!

Benim 2 sene önce çektiğim bir video. Gerçi bu videoyu motorun sesi için değil, sıcakta ne kadar kolay çalıştığını göstermek için cekmiştim, o sıralarda RX-8 uyumlu fakat farklı tipte buji aldığımdan soğukta çalışma zorluğu vardı, onunla ilgili bir çalışmaydı. Ancak yine de motorun sesi duyuluyor, dikkat edilirse nerdeyse sadece egzos sesi geliyor, ek sesler yok.

Ve bu da, doğru tipte bujileri taktıktan sonra soğuk çalışmanın nasıl düzeldiğini gösteren videomdu. Yine dikkat edilirse motorda rotorların dönmesi harici bir ses yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kim ne derse desin sonuç olarak emek verilmiş birşey ister 10 binde dağılsın gönül verilmiş emek verilmiş birşey bu eğer ki performanst çok az bi düşüklük olucak ve 500 bin gidersin deseler rx8 olarnların alayı yaptırır bu uygulamayı belki şimdi değil ama bi kaç seneye bu konuştuklarımızı yapıcaklar ki inşallah yaparla ama söylede bi durum çıkar ortaya bu sefer araç herkesin altında olur herkes drift yapmaya falan kalkar bu da rx8 in sonunu getirir ama genede  ben umutluyum 500 bin banada abartı geldi ama 200 bin gidicek deseler yaptırırdım direk düşünmeden :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

emek verilmemiş demedik ki, tabi ki emek verilmiş LPG çalışmasının  onca resim ve videosunu yayınlamış ustamız ancak sorun şu ki, 500bin km'yi geçti dediğii şeyin bir resmini neden çekememiş. Belki gerçekten 500bini geçti , belki geçmedi fakat cep telefonuyl ada olsa 1 tek resim olayı netliğe kavuştururdu. Şu haliyle ustanın böyle spekülasyon yapması, onun iyi özelliklerini de 2. planda bırakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle haklısın abim eğer bize gerçekten buyrun bakın 500 bin yapmış bu da resmi diye bi resim atsa tüm rx8 camiası ayakta alkışlayıp kapısında sıra bekler bu usta bunu yapsaydı resmini çekip atınca sonucunun bu olucagını da bilirdi bana bu yandan pek inandırıcı gelmedi o yüzden gene de tebrik etmek gerek ne kadr gittiyse gitti türkiyede bi ilki başarmış öncülüğünü yapmış belki şimdi olmasada bi kaç sene sonra resimleriyle veya canlı canlı görebilcez bu usta sayesinde saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsi geçen insan, yeraltı ustası değil.

kim olduğu ne olduğu belli olmayan biri hiç değil.

bir kurum, şirket sahibi. esnaf.

kendisini hiç tanımadım ama, burada size kendisini ispatlamak zorunda olduğunu da düşünmüyorum.

kendisi bir başlık açsaydı buraya, 500bin yaptım diye,  ispat isterdik. 

burada kapalı kapılar ardında tartışıp da, fotoğrafı var mı, videosu var mı demek mantıksız. belki kendisinde arşiv vardır.

arayın sorun efendim.bu kadar merak ediyorsunuz. çok zor bir şey değil telefon açmak

buyrun yıllar önce paylaştığı videosu 

https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150894404104151&saved

fotoğraf albümü

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150881683026864.410091.321206501863&type=1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genç arkadaşımın meragı üzerine yorum yapıyorum Zealot; kendim LPG taktırmayı falan düşünmüyorum. O resim albümü ve videoları çoktan gördüm, nitekim o yüzdn emek verilmiş dedim. Biz kapalı kapı ardında değiliz herşeyimiz ortadadır, DonanımHaber'de ustanın kendisi yorumlarıma daha dün teşekkür etti; ayrıca RX'te bir sorun yaşayan başka bir kişi özelden telefonumu istedi, telefonlaştık. Bunun neresi kapalı kapı ?

Fakat 500bin km yapma konusunda başka bir sorun sözkonusu, söylemeye gerek yok Internette hergün milyarlarca resim upload ediliyor, . 500bin km gibi önemli bir km taşı geçildiğinde onun bir resmi çekilir. Ustaya istediğim kadar telefın acıp sorayım adam bana ne derse desin 1 resim kadar anlatabilir mi? Peki resim çekilmek zorunda mı, değil. ama o durumda söylenen şeylere spekülasyon demek kimsenin gücüne gidemez. Usta kendini ispatlamak zorunda mı, değil ama zaten usta 500bin km resmi ve vidosu ile kendini ispatlasa dahi ben zaten LPG taktırmayı düşünmüyordum ki, RX'in benzinli halinden memnunum .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genç arkadaşımın meragı üzerine yorum yapıyorum Zealot; kendim LPG taktırmayı falan düşünmüyorum. O resim albümü ve videoları çoktan gördüm, nitekim o yüzdn emek verilmiş dedim. Biz kapalı kapı ardında değiliz herşeyimiz ortadadır, DonanımHaber'de ustanın kendisi yorumlarıma daha dün teşekkür etti; ayrıca RX'te bir sorun yaşayan başka bir kişi özelden telefonumu istedi, telefonlaştık. Bunun neresi kapalı kapı ?

Fakat 500bin km yapma konusunda başka bir sorun sözkonusu, söylemeye gerek yok Internette hergün milyarlarca resim upload ediliyor, . 500bin km gibi önemli bir km taşı geçildiğinde onun bir resmi çekilir. Ustaya istediğim kadar telefın acıp sorayım adam bana ne derse desin 1 resim kadar anlatabilir mi? Peki resim çekilmek zorunda mı, değil. ama o durumda söylenen şeylere spekülasyon demek kimsenin gücüne gidemez. Usta kendini ispatlamak zorunda mı, değil ama zaten usta 500bin km resmi ve vidosu ile kendini ispatlasa dahi ben zaten LPG taktırmayı düşünmüyordum ki, RX'in benzinli halinden memnunum .)

Sayın Revivo73

Ben kendi adıma söyleyeyim, sizin lpg takmayı düşündüğünüzü hiç ama hiç düşünmedim. Eminim ki Zealot (Ufuk)'ta düşünmemiştir. Kaldı ki onun yazısından öyle bir mana çıkaramadım ben.

Kapalı kapılar ardında derken,  burayı forumu kastediyor. Bu cümlesinden de ben şu manayı çıkarıyorum. Biz ne konuşursak konuşalım  burada boşuna çenemizi yoruyoruz. Halbuki bu uygulamayı yapan kişi foruma üye. Ama en son  Ekim 2013 yılında forumda aktif olmuş. Kendisi gelip cevap verse amenna..Ama şu koşullarda beklenen yanıtı kendisinden almamız zor gibi. O yüzden adam esnaf adam. Yeri yurdu, telefonu belli. Çok merak eden, niyeti olan telefon açar sorar. Hem kendisi bilgilenir, aldığı bilgiyide burada paylaşır bizi de bilgilendirir.

500 Bin Km ispat fotoğraf olayına gelince. Daha yeni siz konu açtınız km düşürme olayı diye. Düşüren adam aynı zamanda km'yi istese yükseltemez mi ?

Onu geçtim fotoğrafla halletmek daha kolay. Photosopla istediğinizi yaparsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi sanayide 50 tl ateş ettin mi km saati 5 dakikada 500 bine geliyor.  :)

yalan sölemek isteyen zaten söyler.  

belki fotoğrafı vardır  

adam bizim burda kendimizi paraladığımızı bilmiyor ki,  merak eden arasın sorsun 

belki de 50 bin yazacaktı. 500bin yazdı.  geçti gitti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi sanayide 50 tl ateş ettin mi km saati 5 dakikada 500 bine geliyor.   :)

yalan sölemek isteyen zaten söyler.  

belki fotoğrafı vardır  

adam bizim burda kendimizi paraladığımızı bilmiyor ki,  merak eden arasın sorsun 

belki de 50 bin yazacaktı. 500bin yazdı.  geçti gitti

Bu mesajı da, yukarıda ki tezimi ispatlıyor.

Revivo Abi senin bir şeylere canın filan mı sıkkın ?

Yani bu hafta aşırı alınmalar, sinirlenmeler, yanlış anlamalar vs. Bir önce ki konuda da beni haşladın. :fiuw: 

Halbuki amacım senin ve dolayısı ile bizlerin başının ağrımasını engellemekti. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ferrari ye LPG taktıranın aracını Ferrari parasını verip geri aldıydı diye hatırlıyorum.

3 yılda 500 bin km ne demek yaw. Şehirler arası Otobüsler zor yapar o km yi. Bence yalan.

İşadamı Rx8 de yatmış kalkmış hiç eve uğramamış herhalde.

Daha önce bir araca bakıyorduk sahibindende adam 2012 model 240 bin km deki araca garaj arabası demiş. Ne ara garaja girdiyse artık :)

Rx8 im olsa ustadan başka kimsenin elini değdirtmem bile. O da her ustaya de el sürdürmem. LPG ciye hele uzaktan bile baktırmam.

Faruk Sevgili donanımhaber in en çok LPG konusunda aranan adamıdır. Brc üzerine ihtisas yapmıştır adeta. Ama Gerçekten arayıp sorulmalı. Nedir bu işin ASLI Astarı. Wankel motorun ustasını bulup millet aracını teslim edemezken Wankel motorun LPG ustasını bulmuş adamlar valla helal olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...