Jump to content

Mazda RX-8 LPG Montajı ?

Hayrettin3450
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sayın Revivo73

Ben kendi adıma söyleyeyim, sizin lpg takmayı düşündüğünüzü hiç ama hiç düşünmedim. Eminim ki Zealot (Ufuk)'ta düşünmemiştir. Kaldı ki onun yazısından öyle bir mana çıkaramadım ben.

Kapalı kapılar ardında derken,  burayı forumu kastediyor. Bu cümlesinden de ben şu manayı çıkarıyorum. Biz ne konuşursak konuşalım  burada boşuna çenemizi yoruyoruz. Halbuki bu uygulamayı yapan kişi foruma üye. Ama en son  Ekim 2013 yılında forumda aktif olmuş. Kendisi gelip cevap verse amenna..Ama şu koşullarda beklenen yanıtı kendisinden almamız zor gibi. O yüzden adam esnaf adam. Yeri yurdu, telefonu belli. Çok merak eden, niyeti olan telefon açar sorar. Hem kendisi bilgilenir, aldığı bilgiyide burada paylaşır bizi de bilgilendirir.

500 Bin Km ispat fotoğraf olayına gelince. Daha yeni siz konu açtınız km düşürme olayı diye. Düşüren adam aynı zamanda km'yi istese yükseltemez mi ?

Onu geçtim fotoğrafla halletmek daha kolay. Photosopla istediğinizi yaparsınız.

Faruk Sevgili adındaki LPG'cide  herhangi bir kusur eksiklik bence de yok; bu işi hakkını vererek yapıyo nitekim RX-8'e uyarladığı LPGnin resim ve videolarında teknik açıdan en iyi şekilde uğraşıp yaptığı ortada.

donanimhaber de ve burada RX-8' e LPG konusunda eleştirim ise başka açıdandı, zaten küçük ve dar olan RX-8'in önü arkası sağı solunu bu LPG tesisatı ile iyice daraltıp karmaşıklığı arttırmak estetiği, kullanışlığı, performansı azalmak var. RX-8'in karizması bir LPG'yle gitti mi, bence gitti. 

Öyle LPG'li bir RX-8'i gerçek hayatta görsem ben onu artık spor bir Mazda olarak görmem. Acı bir gerçekler bunlar. Yukarda RX-8'i çalıştırma videolarıma bak, motor sesi nasıl geliyor, LPG'de motor sesi nasıl geliyor. Gaz pedalına dokunduğunda devir ibresinin yukarı çıkışı bile değişmiş adeta zorlanarak çıkıo.

Bunların ötesinde 500bin km iddiası var. Usta yalan söylüyor gibi birşey ne düşündüm ne söyledim ki öyle birşey ne bana ne ustaya uygun kaçmaz. Ancak bakın, benden sonra Redstone78 de 500bin km iddiasını sorgulamış. Bunu km yükseltme ile de ilgisi yok. Bu arada, Faruk Sevgili'nin 500bin km demesine kızmış, isyan etmiş değilim, sadece tatlı tatlı bir resmi falan yok mu diye takılıyorum, bunda pek büyütülecek birşey yok;  canım birşeylere sıkkın falan değil yani. Bu arada sadece araba değil, diğer birçok alanda da bazen iddiaları Internetten araştırıyorum fakat Almanca ve İngilizceyi teknik olarak ta baya bildiğim için araştırmalarım coğu kişiyi şaşırtacak türden olabiliyor. Bu noktada  önemli şey kendimin ve insanların birşeyin doğrusunu bilmesi, olay budur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Faruk Sevgili adındaki LPG'cide  herhangi bir kusur eksiklik bence de yok; bu işi hakkını vererek yapıyo nitekim RX-8'e uyarladığı LPGnin resim ve videolarında teknik açıdan en iyi şekilde uğraşıp yaptığı ortada.

donanimhaber de ve burada RX-8' e LPG konusunda eleştirim ise başka açıdandı, zaten küçük ve dar olan RX-8'in önü arkası sağı solunu bu LPG tesisatı ile iyice daraltıp karmaşıklığı arttırmak estetiği, kullanışlığı, performansı azalmak var. RX-8'in karizması bir LPG'yle gitti mi, bence gitti. 

Öyle LPG'li bir RX-8'i gerçek hayatta görsem ben onu artık spor bir Mazda olarak görmem. Acı bir gerçekler bunlar. Yukarda RX-8'i çalıştırma videolarıma bak, motor sesi nasıl geliyor, LPG'de motor sesi nasıl geliyor. Gaz pedalına dokunduğunda devir ibresinin yukarı çıkışı bile değişmiş adeta zorlanarak çıkıo.

Bunların ötesinde 500bin km iddiası var. Usta yalan söylüyor gibi birşey ne düşündüm ne söyledim ki öyle birşey ne bana ne ustaya uygun kaçmaz. Ancak bakın, benden sonra Redstone78 de 500bin km iddiasını sorgulamış. Bunu km yükseltme ile de ilgisi yok. Bu arada, Faruk Sevgili'nin 500bin km demesine kızmış, isyan etmiş değilim, sadece tatlı tatlı bir resmi falan yok mu diye takılıyorum, bunda pek büyütülecek birşey yok;  canım birşeylere sıkkın falan değil yani. Bu arada sadece araba değil, diğer birçok alanda da bazen iddiaları Internetten araştırıyorum fakat Almanca ve İngilizceyi teknik olarak ta baya bildiğim için araştırmalarım coğu kişiyi şaşırtacak türden olabiliyor. Bu noktada  önemli şey kendimin ve insanların birşeyin doğrusunu bilmesi, olay budur.

Revivo abi yine yeniden yanlış anlamışsın.

Bu konuda kimse Faruk beyin ustalığını yaptığı işi sorgulamıyor. En azından ben öyle bir imada bulunmadım.

Mazda RX-8 ve Lpg bende bağdaştıramıyorum. He ne kadar yapılsın, sorunsuz çalışsın vs. Bence bu otomobilin genlerine aykırı bir durum Lpg. Yaptıranada hayırlı olsun demek düşer bize.

Kimse sana usta yalan söylüyor demiyor. madem böyle bir söylenti, iddaa var. Bunun kanıt niteliğinde bir fotoğrafı, bir videosu yahutta bir resmi açıklaması olmaz mı diyorum-diyoruz. Çok merak eden telefon açar ustaya sorar diyoruz. Burada boşuna çenemizi yoruyoruz diyoruz.

500 bin km olayına kızıp isyan filan ettiğini de düşünmedim. Aynı şekilde diğer arkadaşların da düşündüğünü pek sanmıyorum. Neden böyle bir izlenime kapıldın anlamadım.

500 bin km'de fotoğraf olayında aynı senin gibi bende takılıyorum. Fotoğraf olsa da inanmam buda bir gerçek. !! Fotoğraftan daha resmi kanıtlayıcı durumlar var. Fotoğrafta istediğiniz her şeyi yaparsınız.

Bunun km yükseltme ilgisi var yok demiyoruz. Bir önce ki kendi açtığın konudan sadece örnek verdim. Niyeti kötü olan insanın yapmayacağı şey yoktur demek istiyorum-istiyoruz. Senin Km düşürülüyor dediğin gibi, bende dilendiğinde yükseltilebilir diyorum.

Ben kendi adıma bir şeyi büyütmüyorum. Aksine orta hiç bir şey yokken, yanlış anlamalarından dolayı sen büyütüyorsun gibi geliyor bana abi. Özellikle o yüzden sordum olur ya insanlık hali, bir şey olmuştur, canın sıkkındır, moralin bozuktur. vs..

Aynı senin gibi hem kendimin hemde burada ki arkadaşlarımın en temiz, en pratik ve en doğru bilgiye ulaşmasını istiyorum. Bu yüzden de elimden geldiğince çalışıyorum bu forumda. Hepimizin ortak çabası zaten bu durum. Zaten bu yüzdendir ki bu konuya en doğru cevabı usta verir diyorum ya...Merak eden niyeti olan arar ustayı sorar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence lpg li aracı sevin..  lpg güzeldir

ben 10 senedir lpg li araç kullanıyorum. zannediyorum hayatımın geri kalanında da lpg li araç kullanırım.
sandığınız kadar kötü bir şey değil lpg. 
motor içinde yanarken onun ısısından sıcağından v.s faydalanmıyoruz zaten
patlama anında oluşturduğu itme gücünden faydalanıyoruz.  
neredeyse yandığında alevi gözükmeyen, içten içten yavaşça yanan kolonya (etil alkol) ile de aracınız çalışabilir.
lpg pis değil benzinden daha temizdir. 
lpg nin zararı fazla temiz olmasındandır. 
ne alev sıcaklığı yüksektir. ne kalorifik değeri yüksektir. 
doğa için , dünya için lpg.

lpg li araç hakkında ön yargısı, merak ettiği bir şey olan arkadaşlar, buyurup gelebilir, benim aracıma bakabilirler. başım üstüne
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence lpg li aracı sevin..  lpg güzeldir

ben 10 senedir lpg li araç kullanıyorum. zannediyorum hayatımın geri kalanında da lpg li araç kullanırım.
sandığınız kadar kötü bir şey değil lpg. 
motor içinde yanarken onun ısısından sıcağından v.s faydalanmıyoruz zaten
patlama anında oluşturduğu itme gücünden faydalanıyoruz.  
neredeyse yandığında alevi gözükmeyen, içten içten yavaşça yanan kolonya (etil alkol) ile de aracınız çalışabilir.
lpg pis değil benzinden daha temizdir. 
lpg nin zararı fazla temiz olmasındandır. 
ne alev sıcaklığı yüksektir. ne kalorifik değeri yüksektir. 
doğa için , dünya için lpg.

lpg li araç hakkında ön yargısı, merak ettiği bir şey olan arkadaşlar, buyurup gelebilir, benim aracıma bakabilirler. başım üstüne

Fanatik Lpg karşıtı değilim. Ama bazı araçlara da, Lpg takılmasın be Ufuk. 

Yarın bir gün Lpg düşündüğümde ilk başına ekşiyeceğim kişilerden birisisin Ufuk. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden olduğunu anlayamadığım bir fikir ile çok sevdiğim Tombak'a LPG taktırdım. Sonrası pişmanlıklar geldi. 5. ayında arabayı sattım.

Her şey ekonomi değilmiş.... :

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fanatik Lpg karşıtı değilim. Ama bazı araçlara da, Lpg takılmasın be Ufuk. 

Yarın bir gün Lpg düşündüğümde ilk başına ekşiyeceğim kişilerden birisisin Ufuk. :D

Ben bir şey demeyeyim..  Benim arabayı burak hocam anlatsın, yada akşam gel bi tur atalım :) ciddiyim 

yani ben öyle böyle memnunum. anlatamam :) nazar değmesin maşallah inşallah :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bir şey demeyeyim..  Benim arabayı burak hocam anlatsın, yada akşam gel bi tur atalım :) ciddiyim 

Ferrari alsanız tüp taktıracaksınız diye korkuyorum sizden :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

feerrari  biraz extreme  

ama

bi suv  filan düşünsem  kesinlikle benzinli alırım.

2000-2005   x5 ,,  530i   740ia   FX35-45  ,  benz CLK  filan alsam  kesinlikle LPG li tercih ederim. diesel almam

mazda  6 dan sonra düşündüğüm araçlar

lpg + benzinli

insignia turbo manual 180hp   ,  

benzinli guilietta turbo 170hp tct ,

mini cooper S  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

feerrari  biraz extreme  

ama

bi suv  filan düşünsem  kesinlikle benzinli alırım.

2000-2005   x5 ,,  530i   740ia   FX35-45  ,  benz CLK  filan alsam  kesinlikle LPG li tercih ederim. diesel almam

mazda  6 dan sonra düşündüğüm araçlar

lpg + benzinli

insignia turbo manual 180hp   ,  

benzinli guilietta turbo 170hp tct ,

mini cooper S  

Hem turbo motorlu performanslı araba istiyorsunuz hemde tüp taktırıp bu performansa ekonomi adına yazık ediyorsunuz.

Bunu inanın anlamıyorum. Kendi çapında ferrariye çok yakıyor diye tüp takma çabası bu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem turbo motorlu performanslı araba istiyorsunuz hemde tüp taktırıp bu performansa ekonomi adına yazık ediyorsunuz.

Bunu inanın anlamıyorum. Kendi çapında ferrariye çok yakıyor diye tüp takma çabası bu. 

Abi hiç Lpg'li otomobil kullandın mı ?

Benim Lpg taktıran  Turbo Subaru'lu bayağı bir tanıdığım var. Hiç sorun yaşamayan da var, sorun yaşayanda var. İş birazcık doğru markaya, doğru ustaya kalıyor.

Ama performans yanından hayıflananı görmedim hiç. Lpg'ye karşı birazcık ön yargı var. Kaldı ki bu ön yargı bende de var..Daha doğrusu vardı...Bayağı bir araştırıp incelediğimde çok ön yargılı davrandığımı gördüm.

Lpg halen bana yakın değil. Ama eskisi gibi inatçıda değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben kendi aracımda lpg den benzine geçtiğimde oluşan güç kayıbını..   ancak kronometre ile saliselerle anlayabiliyorum.  gözle kulakla, ivmeyle bilmemneyle anlaşılacak gibi değil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende inatçı değilim ekonomiklik gerçekten önemliyse eksileri görmezden gelinebilir.

Ama zaten amacım performanslı bir araba almaksa buna niyetim varsa benzin yakmasını düşünmem sanıyorum.

LPG li hiç araba kullanmadım ama olan arkadaşım var ve performansın düştüğünü ben hissettim oda hissetti. 

Sorun aslında LPG nin enerjisi az bir yakıt olmasında.

Fakat cidden araba çok az yakıyor ve ister istemez olabilir mi diyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi hiç Lpg'li otomobil kullandın mı ?

Benim Lpg taktıran  Turbo Subaru'lu bayağı bir tanıdığım var. Hiç sorun yaşamayan da var, sorun yaşayanda var. İş birazcık doğru markaya, doğru ustaya kalıyor.

Ama performans yanından hayıflananı görmedim hiç. Lpg'ye karşı birazcık ön yargı var. Kaldı ki bu ön yargı bende de var..Daha doğrusu vardı...Bayağı bir araştırıp incelediğimde çok ön yargılı davrandığımı gördüm.

ya gel bi dolaşalım allahını seversen :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende inatçı değilim ekonomiklik gerçekten önemliyse eksileri görmezden gelinebilir.

Ama zaten amacım performanslı bir araba almaksa buna niyetim varsa benzin yakmasını düşünmem sanıyorum.

LPG li hiç araba kullanmadım ama olan arkadaşım var ve performansın düştüğünü ben hissettim oda hissetti. 

Sorun aslında LPG nin enerjisi az bir yakıt olmasında.

Fakat cidden araba çok az yakıyor ve ister istemez olabilir mi diyorsunuz.

Hem güç, hem ekonomi diyenler için çok cazip bir seçenek abi. 

Ve çevremde bir çok kullanıcı, istemeye istemeye de olsa Lpg'li araca geçtiler. Otomobil fiyatları, vergiler, yakıt litre fiyatları insanları zoraki bu duruma sürüklüyor aslında.

Şimdilik bana uzak bir durum. Çünkü teknik bir adam değilim. Bildiğin düz kullanıcıyım ben. Ama Ufuk gibi, işi bilen anlayan teknik arkadaşlar gözü kapalı giriyor bu işe.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zealot dostum bırak kullanan kullansın kullanmayan pompaya devam etsin, sen ne kadar anlatmaya çalışsan da karşıdakinin anlayabildiği kadarla sınırlı kalacak, denize testiyi doldursan geris kalacak boşver, ben yıllardır anlatmaya çalıştım, anlatamadım, sağ koltuğuma oturanlar hariç kimse ikna olma yönünde gitmiyor, biz LPG nin keyfini sürelim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zealot dostum bırak kullanan kullansın kullanmayan pompaya devam etsin

Formula 1 de ferrari takımı tüplü araba kullanırsa inanacağım ve bende alacağım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tapatalk bildirimi gelip bu forumda belli başlı kişiler mesajlarıma alıntı yaptığında aklıma hep şu caps geliyor engel olamıyorum :D

DRXJr1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG sadece bazı araçlarda çok isabetli. Bazı araçlar LPG 'de daha iyi bile çalışıyor. Ayrıca bagajı genişlerde daha rahat. RX-8 dediğimiz araçta Mazda yedek lastik için dahi kısım yapmamış. İlk mesajda belirttiğim arabanın bakımı konusu var , yağını filtresini kendim değiştiriyorum bu meretin ve yag filtresini yerinden sökerken kolum sekilden sekle giriyor. Sadece yağ cubuguna elin ulaşırken dahi kenardan köşesi batan çelik aksamlar var bu araçta. Şimdi oralar bir yığın LPG borusu, modülü vsyle dolunca  yepyeni bir yük daha binmiş olacak.

LPG'yi kötüleme modunda değilim ancak LPG'de motorun sesi de baya değişiyor. Hoş kendim RX'i alırken motor sesi iyi diye almadım, hatta sesini hiç duymadan bilmeden almıştım (salt görüntüsü ve kazasızlığına tav olmuştum bu arada not: 112 bin km'de aldım .) Ancak sonradan özellikle akşamları çıkarken gece sessizliğindeki rotor devrinin sesine ayrı bir begenmeye başladım. LPG'li RX sesine bakıyorum, yanlış anlama olmasın kötüleme modunda değilim ancak dikiş makinası gibi ek bir ses geliyor. Söylendiğine göre yakıt enjektörlerinden geliyor o ki RX-8'de 6 enjektör var, ses hepten belirgin.

RX için bazı yabancı makalelerde elektrikli motor gibi sesi var denildiğini gördüm. o sesin yerini başka seslerin alması koyar. Tasarruf olayına isyan ettirir.  Tasarruf için arabaya devir yaptırmadan sürekli hızlanıp yavaşlamadan kullanacaksın. Mazda RX'te bu 2 modda kullanıma göre bazı şeyleri düşünmüş,yüksek hacimli (3000cc +) diğer spor araçlarda düşük devir de kullansan yüksek harcıyor, RX'te öyle birşey yok düşük devirde tüketim neredeyse yarıya iniyor. 2002'ye kadarki bir önceki nesil RX-7'de tüketim çok cok daha yüksekti onu da hatırlamalı. Mazda üstüne düşeni fazlası ile yapmış yani.

Ekleme: Youtube'taki LPG taktıran kişinin yorumlarında gördüm, 40kg kadar ağırlığı arttırıyor 40kg ne ki diyeceksiniz ancak baya farkettiriyor diye kendisi yorumu var, şimd hatırladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şahidim arabanın arası ağzına kadar sandalye dolu iken bile çok seri gidebiliyor. Sadece sandalye değil sürekli bir şeyler taşıyor, ben kendisinin Eminönü'nde işportacı olduğundan ve zabıtalardan kaçarken bu kadar hızlı araba kullanmak zorunda kaldığından şüpheleniyorum :D:2funny:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...