Jump to content

Mazda RX-8 LPG Montajı ?

Hayrettin3450
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

rx-8 e lpg montajından lpgli araç kullanımına geldik her konuda olduğu gibi. kısaca demem o ki biraz bilgi sahibi insan aracını orijinal yakıtıyla kullanmak ister ama maddiyat buna elvermiyor bazen. sayfalarca mazda3 lpg konumuz var özel bölümü var. hatta yeni mazda 3 için lpg uyumu nasıldır diye düşünenler oldu.

her zaman dediğimiz bir şey var araçlarımız çok yakmıyor yakıt pahalı.

size bir anımı anlatayım: yıllar önce benim eski aracımla bir yere gitmemiz lazımdı. git gel 15 lira falan yaktı. teyzemlerin 50 nc kamyonu vardı ve bizim araba kaç yakar dedi haliyle. abim 30-40 falan deyince bizim kamyona da tüp taktıralım demeye başladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abilerim bu konuyu açtım çünkü ocak şubat ayı gibi bende bi araç alıcam ve bu rx8 olsun istiyorum ama o yakıt ile üniverste öğrencisini okula gidip gelirken bile zorlar diye düşünüyorum he istda kazanıcagım için yani tercihleri sadece ist.a yazdım o yüzde ekstra evmiş yemekmiş masrafım olmuycak ama bu araç bi öğrenci için benzin parasından zorlar beni o yüzden lpg konusunu araştırdım ve sonuçta fazla fazla bilgiler öğrendim sayenizde fakat şu da bi gerçek ben o aracı çok performanslı bi şekilde kullanmıycam lpg takılınca performans biraz düşücek tabi ama benim için sorun olcanı sanmıyorum hem hayalimde ki arabayı almış olcam hem de daha uygun fiyat ile gezicem 6 ay sonraya kadar bir çok konu açıcam mesela rx8 alınırken dikkat edilmesi gereken altın kurallar gibi sizden o bilgilerinizi tekrar rica edicem o yüzden zamanım çok ama bu lpg işi ciddi ciddi aklıma yatmaya başladı faruk ustayla da görüşücem aracı almaya yakın gene bilgilendirmeye çalışcam sizi sevgilerimle saygılar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Faruk usta donanimhaber'de benim yoruma yeni cvp dönmüş

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=108075981

Araçta 7000 d/d ya kadar güç düşüşü asla yok. bu araca 4 silindirli kit taktığım için 7000 devirden yukarıda beslemiyor, tekrar bir RX8 e montaj yaparsam 6 silindirli kit deneyeceğim bu taktirde 10.000 deviri yakalayacağıma inanıyorum.

demiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o yakıt ile üniverste öğrencisini okula gidip gelirken bile zorlar diye düşünüyorum

Şu gönderime bak, İngiltere'de bir ünv öğrencisi RX-8 almış anlatıyor, birkaç kısmı Türkçeye cevirdim.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/22462-mazda-rx-8-all-you-need-is-rotary-love/#entry515010

Yakıt konusuyla ilgili olarak ta ortalama 16 mpg, düz yolda 19-20 mpg diyor ancak bir benzin firmasına iş yapıyormuş ve oradan uygun fiyata benzin alıyorum sorun olmuyor diyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzini uygun fiyata alsam benim içinde sorun olmaz ama malum türkiye :) hayırlısı artık bakalım inşallah alıcam bi tane başaçıkabildiğim kadar benzinle gezicem baktım olmuyo ya satarız ya da lpg artık teşekkürler ilgin ve ilginiz için abim saygılar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabırla bütün yazılanları okumaya çalıştım lakin bir kısmını atlamış olabilirim... Bu konuya şöyle bir yorum ve bilgi ekleyebilirim sanırım. FS otogaz Derince, Faruk Bey, Türkiye'de LPG işini resmi olarak yapan ilk ustalardandır, ama gerçek ustalardandır. RX8'e LPG işini kendisiyle birebir görüşmüş biri olarak yaklaşık bir hafta kadar arabayı inceleyip, çalışma prensibini vb.. gibi konular için kafa patlattiktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 2 ya da 3 günde de montajını ve testlerini tamamlamış olduğunu söylemişti. İlk etapta istemediğini, daha sonra kendisi için mükemmel bir tecrübe olacağı için yaptığını da eklemişti. Taktıran kişi ise iş adamı lakin kendi işini koşturan ve İstanbul-Ankara arasında ki iller basta olmak üzere bir çok ilde iş bağlamak için koşuşturan biri olduğunu ve arabasının yani RX8'in hastası olduğu gibi sakin kullanımda dahi 85 kuruşlardan aşağı yakıtı düşmediği için LPG'ye yöneldiğini ve sandık wenkel motorun 2012 2013 de 8000 TL olduğunu yine kendinden duymuştum. Cümleyi uzun kurduğumu ve düştüğünü hissettim ama anlaşılmıştır umarım. LPG ile 35-40 kuruşlara kadar yakıtının düştüğü için en kötü ihtimal yılda bir sandık motor alsam bile kurtarıyor demiş araç sahibi. Lakin 500 km. Olmuş mu o motor onu ben de bilmiyorum. Ama gönül rahatlığı ile Faruk Bey ve ekibinin (derince) çok iyi işçiliklerinin olduğunu söyleyebilirim. İzmitte ki 2. Dükkan kızının, o da onun yanında iş öğrenmiş biri ama kesinlikle Derince önerilir....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rx8 i ben üniye gidip gelmek için gezip dolaşabilmek için yani günlük kullanım için almak istiyorum fakat yakıtı insanı üzüceginden fazlasıyla araştırdım bu lpg işini eğer ki doğruysa bu bilgiler kesinlikle gider yaptırırım ve gerekrise her gün bu forumu bilgilendirmeye çalışırım sizce mantıklı bi kararmı çünkü fazlasıyla hastalık oldu bu araç bende almak istiyorum tek korkum yakıt olmasıydı ve bu sorunda çözülürse gözümü kırpmadan bi rx8 arayışına girerim tavsiyelerinizi bekliyorum saygılar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Onu bunu bilmem, forumda Skyactiv motora lpg takana, 1 depo lpg.

Pan abimize 1 adet piknik tüpü.

Ve son olarakta, Rx-8'e Lpg takıp, kullanmaya başlayan arkadaşın 1 yıllık Mtv'sini ben ödemeyi taahhüt ediyorum. Ve yanında bonus olarak 1 depoda lpg benden. Hiç bir makam, kuruluş Lpg'yi bu kadar teşvik etmiyordur herhalde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onu bunu bilmem, forumda Skyactiv motora lpg takana, 1 depo lpg.

Pan abimize 1 adet piknik tüpü.

Ve son olarakta, Rx-8'e Lpg takıp, kullanmaya başlayan arkadaşın 1 yıllık Mtv'sini ben ödemeyi taahhüt ediyorum. Ve yanında bonus olarak 1 depoda lpg benden. Hiç bir makam, kuruluş Lpg'yi bu kadar teşvik etmiyordur herhalde.

bunlara ek olarak bendende araba içine bir ocak seti.. hem arabayı sürüp hemde yemeğinizi yaparsınız

post-8856-0-16804500-1439187666_thumb.jp

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunlara ek olarak bendende araba içine bir ocak seti.. hem arabayı sürüp hemde yemeğinizi yaparsınız

Montaj yapan usta LPG tankından gelen boruya uygun bir noktadan T bağlantı yapar, bir ucunu motora diğerini vanalı hortuma bağlar, hortumun uzunluğunuda 1,5 metre yapar, piknikte, günübirlik gezmelerde, mesire alanlarında her an sıcak yemek ve çay keyfi yaşamak mümkün olabilir :D . Benden de T bağlantı, vana, hortum, çaydanlık, 

5 kilo Lipton yellow çay, 6'lı çay bardağı takımı hediye :D .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda bu araba için cok özel bir tasarım ekibi oluşturmuş ve kâr amacını 2. planda bırakarak üretmiş. göstergeye tüketim hesaplayan yol bilgisayarını dahi koymamış.

LPG taktırıp ticari araç gibi km yapmaya çalışmak tasarıma meydan okumak gibi.

ilk yorumumda, aracın sol panelindeki LPG düğmesi dahi aracın karizmasını bitrmiş ayrıca LPG takılmış bir RX-8'i getirip bedavadan verseler kullanmak istemem demiştim.

Şimdi düşündüm LPG almaya gidince 30 yıllık külüstür Anadol'lar, Lada Samara'larla aynı kuyrukta beklemek te koyar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Montaj yapan usta LPG tankından gelen boruya uygun bir noktadan T bağlantı yapar, bir ucunu motora diğerini vanalı hortuma bağlar, hortumun uzunluğunuda 1,5 metre yapar, piknikte, günübirlik gezmelerde, mesire alanlarında her an sıcak yemek ve çay keyfi yaşamak mümkün olabilir :D . Benden de T bağlantı, vana, hortum, çaydanlık, 

5 kilo Lipton yellow çay, 6'lı çay bardağı takımı hediye :D .

tam teşeküllü bir araba olacak vallahi... özendim sanki :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda bu araba için cok özel bir tasarım ekibi oluşturmuş ve kâr amacını 2. planda bırakarak üretmiş. göstergeye tüketim hesaplayan yol bilgisayarını dahi koymamış.

LPG taktırıp ticari araç gibi km yapmaya çalışmak tasarıma meydan okumak gibi.

ilk yorumumda, aracın sol panelindeki LPG düğmesi dahi aracın karizmasını bitrmiş ayrıca LPG takılmış bir RX-8'i getirip bedavadan verseler kullanmak istemem demiştim.

Şimdi düşündüm LPG almaya gidince 30 yıllık külüstür Anadol'lar, Lada Samara'larla aynı kuyrukta beklemek te koyar.

Abi aslında sendende 1 kg kestane şekeri beklerdim. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tevşik paketlerimize devam.. ocak setine ek olarak iki adet lüx lambası...

hortumla araçtaki tüpe bağlanacak... kullanımı kolay pratik.. far yerine montajı da mümkün

post-8856-0-97509900-1439193789_thumb.jp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında öyle bir piknik tüpü bana lazım. Cunku bazen arabayla kampa çıkıyorum. Arabada portatif buzdolabı ve çadır vardı ancak tüp yoktu .) 2 sene önce arabayla cok gezdiğim dönemden bir foto.

8bZ5X1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında öyle bir piknik tüpü bana lazım.

8bZ5X1.jpg

O zaman tüplü araç sizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Tüp yanında bence size bir miktar ağırlık sporu da lazım ama... dost uyarısı :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...