Jump to content

Hangi GSM Operatörünü Tercih Ediyorsunuz ?

Burak
 Paylaş

38 oy

1. 1. Hangi GSM Operatörünü Tercih Ediyorsunuz ?

• Turkcell
      11
    • Vodafone
      11
    • Avea
      16

Tavsiye Edilen Mesajlar

geçen aydan devredeni ilk kullanıyor, sonra yeni 1000 dakikaya geçiyor. ondan da ne kadar kalırsa sonraki aya devrediyor.

Muhtemel İlhan'ın dediği gibidir zaten sınırlı bir devretme vardır. Tamamen ticari olay :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana göre hepsi aynı. Faturalıda kalan kullanım hakların sıfırlanan tarifeyle bir sonraki aya devreden tarife arasında fark yok sanki. Kullanamayıp bir sonraki aya devredecek ve bu katlanarak çoğalıcak. Burda önemli olan biriktikten sonra tarifeyi sonlandırmanın haklarını sıfırlayıp sıfırlamadığı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana göre hepsi aynı. Faturalıda kalan kullanım hakların sıfırlanan tarifeyle bir sonraki aya devreden tarife arasında fark yok sanki. Kullanamayıp bir sonraki aya devredecek ve bu katlanarak çoğalıcak. Burda önemli olan biriktikten sonra tarifeyi sonlandırmanın haklarını sıfırlayıp sıfırlamadığı.

Hmm bak bu da ilginç bir soru. Tarife devamı boyunca hak kazandığın dakikaları tarife sonlandırdıktan sonraki ( en fazla 1 ay )  içinde kullanma hakkın olması gerekir diye düşünüyorum. Ama tabii önemli olan benim değil Vodafone'un ne düşündüğü :D

Bu arada ankete Vodafone hızlı başlamıştı ama Türkcell atağa kalktı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Haftasonu Vodafone'u test etme şansım oldu. Akçakoca'nın Kalkın köyünün, ücra bir tarlasında 3G internetim bile vardı. Burası sık gidebileceğim en ücra yerlerden birisi olduğu için beni fazlası ile tatmin etti. Yarın itibari ile eşimin hattı da Vodafone'a geçmiş olacak ve işlem tamamlanacak. Biz kazandık, Türkcell kaybetti :D

Fiyat olarak pişman olmayacağımız kesin. İnşallah bundan sonra hizmet olarak da pişman olmayız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1998 den beri Avea (Aycell) müşterisiyim.Hizmet kalitesi ve fiyat avantajlarından çok memnunum. Yıllar yılı Adalet Bakanlığı tarifesi kullandım ve oldukça avantajlıydı.Şuanki tarifem ise Ailece tarifesi ve ben, eşim, oğlum, annem için (4 hat) 80 tl ödüyorum. Tarife detayları; heryöne 3000 dk., grup içi sınırsız, 6GB internet ve sınırsız mesaj.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1998 den beri Avea (Aycell) müşterisiyim.Hizmet kalitesi ve fiyat avantajlarından çok memnunum. Yıllar yılı Adalet Bakanlığı tarifesi kullandım ve oldukça avantajlıydı.Şuanki tarifem ise Ailece tarifesi ve ben, eşim, oğlum, annem için (4 hat) 80 tl ödüyorum. Tarife detayları; heryöne 3000 dk., grup içi sınırsız, 6GB internet ve sınırsız mesaj.

Şu anda fiyat olarak en hesaplı firma Avea. Hemde öyle böyle ucuz değil. Fakat telefon görüşmesi değilde. 3g İnternet sıkıntısı halen, ne bir Turkcell nede bir Vodafone kalitesine ulaşabilmiş değil. (Türkiye yurt genelinde) Özellikle kırsal kesimler ciddi sıkıntı yaratıyor. 

Şirkete 6 adet hat alıp, şirketin saha ekibinde ki personellere dağıttım. (Ücretsiz deneme testi için, 1 ay deneme sözleşmeli) Fakat hemen hemen tüm personel sıkıntı yaşadı.3 g internet sıkıntısını geçtim. Yer yer telefon görüşme sıkıntısı bile yaşadık.

Ama büyük şehirlerde yahutta merkezi yerlerde hiç bir sıkıntı yok. Ama çok sık seyahat edenler için birazcık sıkıntılı.

Yukarıda ki saydıklarım 2014 Şubat ayında yaşanmıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu anda fiyat olarak en hesaplı firma Avea. Hemde öyle böyle ucuz değil. Fakat telefon görüşmesi değilde. 3g İnternet sıkıntısı halen, ne bir Turkcell nede bir Vodafone kalitesine ulaşabilmiş değil. (Türkiye yurt genelinde) Özellikle kırsal kesimler ciddi sıkıntı yaratıyor. 

Şirkete 6 adet hat alıp, şirketin saha ekibinde ki personellere dağıttım. (Ücretsiz deneme testi için, 1 ay deneme sözleşmeli) Fakat hemen hemen tüm personel sıkıntı yaşadı.3 g internet sıkıntısını geçtim. Yer yer telefon görüşme sıkıntısı bile yaşadık.

Ama büyük şehirlerde yahutta merkezi yerlerde hiç bir sıkıntı yok. Ama çok sık seyahat edenler için birazcık sıkıntılı.

Yukarıda ki saydıklarım 2014 Şubat ayında yaşanmıştır.

Doğrudur İlhan, Anadolu kırsallarında deneme şansım olmadı. Ama Ege'de şehiriçi - kırsal farketmez fazlasıyla yeterli, gerek internetinde ve gerekse telefon görüşmelerinde bir sıkıntı yaşamadım. Ama tabiki yaşanılan bölgedeki mevcut duruma göre hizmet kalitesi ve insanların beklentileri - ihtiyaçları farklılık gösterebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrudur İlhan, Anadolu kırsallarında deneme şansım olmadı. Ama Ege'de şehiriçi - kırsal farketmez fazlasıyla yeterli, gerek internetinde ve gerekse telefon görüşmelerinde bir sıkıntı yaşamadım. Ama tabiki yaşanılan bölgedeki mevcut duruma göre hizmet kalitesi ve insanların beklentileri - ihtiyaçları farklılık gösterebilir.

Bizde ailecek gezentigilleriz. Ve gezintilerimizin çoğuda kırsal kesim, doğa, börtü böcek, mangal olduğu için. :) Bir türlü cesaret edemiyorum. Yoksa benim baldızlar, abim filan hepsi Avea Kamu tarifesi kullanıyorlar. Tarifenin adının Kamu tarifesi değilde, "Yok Böyle Bir Tarife" koysalarmış yeriymiş. Ne konuşmayı, ne interneti, nede mesajlajmayı bitirmek mümkün... :D

Ama tahminim Avea 4-5 yıl içinde yaptığı yatırımlarla, diğer operatörlerin kalitesini yakalayacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kürşad, bu tarifeye geçmeyi çok istedim aslında. Eşim , ben ve oğlum için tek fatura ödemek süper olacaktı ama yukarıda bahsettiğim yer çok sık gittiğim bir yer olunca ve akrabalarımın hepsi bu gölgede  AVEA'nın problemli olduğunu söyleyince cesaret edemedim.

İlhan'ın da dediği gibi biraz daha yatırımlar artınca çok daha fazla tercih edilen operatör olacağı kesin. O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Google verilerine göre; forumumuza mobil olarak katılan kullanıcılar -üye olmayanlar da dahil- aşağıdaki eklentide görünen servis sağlayıcılarını kullanmaktalar. İlk sırada Avea var.

gallery_5008_91_10681.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de Turkcell çekim olarak en iyisi ama öğrenci adamız neticede Vodafone çok daha ucuzdu Vodafone'a geçtim :D

Avea, Vodafone'dan da ucuz ama güvenmedim Avea'ya.

Ben Vodafone'a geçtikten sonra Turkcell fiyatları indirdi ama çok geçti.

Yanlış hatırlamıyorsam tarifem aynen şöyle Vodafone'da : 

2 GB İnternet+ 5.000 SMS +  400 dakika    =   22 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1995-2003 telsim 

evlenip aile olunca eski hat kapandı, numara iptal edildi ve avea' ya geçildi :)

avea kamu paketi hali hazırda

açıkcasi mesaj ve konuşma sınırını bilmiyorum tek bildiğim konuş konuş bitmiyor :)

mesaj       ; çok nadir kullanıyorum ( ayda 1 bile değildir)

konuşma  ; konuşuyorum ama bitmiyor (baz alınan kişi eşim olmalı aynı tarife onda da var ve 7 kız kardeşi var) (evli olanlar ne demek istediğimi gayet net anlamıştır ve eşimin bugüne dek süre aşımı hiç olmadı :) )

internet    ; sanırım 4 gb (e o da bitmiyor)

ücret ise çok komik :) 31 tl

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Seşimin Vodafone hattını esnek tarifeye geçirdim. Normalde 24 yaş altı için geçerli bir tarife. Hattın sahibi biz ama  kullanıcısı kızım gibi tanımlattım. 

1 Yıllık taahhüt sonucunda aylık faturamız 25 Lira oldu.

2 Gb İnternet internet

4000 sms

500 dk her yöne konuşma

+Freezone üyesi olduk. Bu sayede çeşitli indirim ve kampanyalardan yararlanabiliyoruz.

Örneğin 2 gb internet hediye etti geçen hafta.

Sinema biletinde 1 blet alana1 bilet bedava. 

Yeme içme mekanlarında indirim vs.

Alışveriş sitelerinde örneğin Gittigidiyor.com 100 üzeri alışverişe 25 lira indirim.

vs gib indirim hakları var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

avea interneti ankara'nın göbeğinde kızılay'da çekmiyor. çıldırmamak elde değil gerçekten.

öyle bi iki günle sınırlı da değil. kronik sorun. sırf bu yüzden kontrarım biter bitmez kendisine elveda diyeceğim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, katil balina :

avea interneti ankara'nın göbeğinde kızılay'da çekmiyor. çıldırmamak elde değil gerçekten.

öyle bi iki günle sınırlı da değil. kronik sorun. sırf bu yüzden kontrarım biter bitmez kendisine elveda diyeceğim..

Avea'nın en büyük sıkıntısı internet.  Adamlar fiyatta çok hesaplılar. Ama hizmet kaliteleri vasat. Ben çok gezen, dolaşan birisiyim. Kuş uçar kervan geçmez yerlere bile gitmişimdir. Çok nadir Vodafone hattımın çekmediği olmuştur. Eşimde 2.bir Turkcell hat var. Benim hattıım gittiğinde %95 oda gitmiş oluyor zaten. Hem görüşme hem 3g internet. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vodafone'a geçeli 5-6 ay oluyor herhalde, bir kere bile pişman olmadım. 13 sene Turkcell kullandım hiç de aramıyorum. Hatta Vodafone'un daha iyi çalıştığını bile düşünüyorum özellikle bilgilendirmeler konusunda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kamu hattı avantajı olmasa bile avea tercih ederdim. gittiğim yerlerde hep çekiyor ama kahvehanede çekmiyor. bu da artı bi avantaj oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Red tarifesi kullanmıyorsanız yurtdışında Vodafone kendi operatörü olan ülkelerde bile ciddi sıkıntı çektirdi bana. 

Günlük 10 TL ye 30 dk, 30 sms ve 100 MB Pasaport kullanmayı tercih ettim ama ilk 2 gün internet hiç gelmedi. Her seferinde suçu bana ve telefona attılar ama en sonunda işi bilen birine denk geldim de "Sanırım hattınızda yurtdışı internete engel olan bir durum var talep girip düzeltilmesini sağlayacağım" dedikten 1-2 saat sonra problem kalmadı ama 2 günümü kaybetmiştim.

30 TL'lik faturama her gün 10 TL lik paketler eklenince toplam 90 TL güncel faturam olması gerekirken şimdi güncel faturam 162 TL görünüyor. Kısaca paketim olduğu halde paket almamışım gibi ücretlendirmişler.

Telefon açtığımda fatura çıkmadan bir şey yapılamayacağını söylüyorlar, bakalım ay başında kızılca kıyamet mi kopacak düzgün mü gelecek :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Red tarifesi kullanmıyorsanız yurtdışında Vodafone kendi operatörü olan ülkelerde bile ciddi sıkıntı çektirdi bana. 

Günlük 10 TL ye 30 dk, 30 sms ve 100 MB Pasaport kullanmayı tercih ettim ama ilk 2 gün internet hiç gelmedi. Her seferinde suçu bana ve telefona attılar ama en sonunda işi bilen birine denk geldim de "Sanırım hattınızda yurtdışı internete engel olan bir durum var talep girip düzeltilmesini sağlayacağım" dedikten 1-2 saat sonra problem kalmadı ama 2 günümü kaybetmiştim.

30 TL'lik faturama her gün 10 TL lik paketler eklenince toplam 90 TL güncel faturam olması gerekirken şimdi güncel faturam 162 TL görünüyor. Kısaca paketim olduğu halde paket almamışım gibi ücretlendirmişler.

Telefon açtığımda fatura çıkmadan bir şey yapılamayacağını söylüyorlar, bakalım ay başında kızılca kıyamet mi kopacak düzgün mü gelecek :) 

Abi fatura basıldıktan sonra tekrar itirazını dile getirerek kayıt oluştur. Onlarda zaten daha önceki işlemlerin, taleplerin gözüküyor. İncelemeler yapıldıktan sonra müşteri memnuniyeti doğrultusunda isteğini yerine getirmeleri kuvvetli ihtimal. Bu güne kadar 2-3 defa itirazım oldu, her seferinde itirazımı yerine getirdiler.

İtirazının sonu fatura son ödeme tarihinden önce gerçekleşirse. İlgili fatura kesiliyor ama iptal ediyorlar. O ay hiç bir fatura ödetmiyorlar sana. Otomatik ödemeye dahi bağlı olsa, faturan ödenmiyor.Bir sonra ki dönem faturanla birlikte, önceki döneme ait olması gereken rakamı ilave ederek faturalandırıyorlar. 

Fatura ödendikten sonra itirazın kabul olursada, sonraki dönem faturalarından mahsup ediyorlar. Her iki durumda başıma geldi abi.

İşini daha çok garantiye almak istiyorsan, vodafone twitter hesaplarına ulaşarak sorununu dile getir. 2-3 twitten sonra sonra bir link gönderiyorlar. Özel iletişim forumu. Sosyal medya iletişim formunuda dolduruyorsun..

Şimdilik bendeki tüyolar bu şekilde.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...