Jump to content

Hangi GSM Operatörünü Tercih Ediyorsunuz ?

Burak
 Paylaş

38 oy

1. 1. Hangi GSM Operatörünü Tercih Ediyorsunuz ?

• Turkcell
      11
    • Vodafone
      11
    • Avea
      16

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bak twitter deyince aklıma geldi @İlhan Esas problem daha uçaktan inince başlamıştı. Buradan olabiliyor mu ? Tanımlanabilir mi diye sorduğum paket oraya gidince yok olmaz illa Red'e geçmeniz lazım diye geri çevrildi. Tabii ben çıldırdım, beni çok kısa bir ihtiyacım için Red'e yükseltecek, her ay en az 30-40 TL fazladan para verdirecek.  Bu durumu kime şikayet edebilirim diyorum, kimseye diyor karşımdaki, tam çıldırmalık. Neyse akşam otelde wifi bulunca araştırdım bahsettiğin twitter hesabını buldum da onlar hallettiler. 

Dediğin gibi oradan önce bir dürteyim bakalım ne çıkacak, hatırlatma için teşekkürler ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ah @İlhan ah nedir bu Vodafone'dan çektiğim :D Bir yurtdışına çıktık her ay bana ekstradan fatura çıkartıyorlar :D Bu ay da 128 TL yurtdışı konuşma diye bir kalem uydurmuşlar fatura geldi 163 TL.. İtiraz ettim fatura ödendi olarak değiştirdiler gelecek ay 35 TL ekleyecekler faturama ( bu ay ödemem gereken tutar ) Bakalım bu sefer kesin olarak çözülmüş olacak mı..

Yurtdışına çıkmazsan Vodafone süper ama Edirne'den adımını attın mı tetikte olmak lazım :D 

Şaşkınım, AVEA hangi ara farkı bu kadar açtı ankette ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Burak :

Ah @İlhan ah nedir bu Vodafone'dan çektiğim :D Bir yurtdışına çıktık her ay bana ekstradan fatura çıkartıyorlar :D Bu ay da 128 TL yurtdışı konuşma diye bir kalem uydurmuşlar fatura geldi 163 TL.. İtiraz ettim fatura ödendi olarak değiştirdiler gelecek ay 35 TL ekleyecekler faturama ( bu ay ödemem gereken tutar ) Bakalım bu sefer kesin olarak çözülmüş olacak mı..

Yurtdışına çıkmazsan Vodafone süper ama Edirne'den adımını attın mı tetikte olmak lazım :D 

Şaşkınım, AVEA hangi ara farkı bu kadar açtı ankette ? :)

Abi şaşkınlıkla takip ediyorum senin bu başına gelenleri. Şirket olarak Turkcell kullanıyoruz, ama y.dışı kullanımlarında Vodafone kullanıyoruz. Şimdi hatırlamadığım bir y.dışı tarife paketi var. Oldukça ekonomik rakamlara uzun süreli konuşabiliyorsun. Fiyat baştan belli ister konuş, ister konuşma onu tanımlıyoruz kafamız rahat ediyor. Senin bu başına gelen bir talihsizlik diyeyim. Vodafone itiraz ettiğinde ama haklıysan hemen düzeltiyorlar. Benimde başıma gelmişti, kesilen ve taraıfıma E-Fatura olarak gelen faturamı iptal etmişlerdi. Yılların muhasebecisi olarak hayretlere düşmüştüm, bu işi nasıl yapabildiklerine. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan alışkanlık yaptı Vodafone'da, önce 175 şimdi de 163 TL lik faturaları iptal ettiler onlar çıkartıyor ben itiraz ediyorum ödendi oluyor sonraki ay normal bir sonraki ay fecaat :D Süreç böyle, inşallah tekrarlamaz :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan alışkanlık yaptı Vodafone'da, önce 175 şimdi de 163 TL lik faturaları iptal ettiler onlar çıkartıyor ben itiraz ediyorum ödendi oluyor sonraki ay normal bir sonraki ay fecaat [emoji3] Süreç böyle, inşallah tekrarlamaz [emoji3] 

Tecavüzcell'i protesto edip Vodafone'a geçtim. İlk tespitim biraz şey oldukları yönünde şey işte [emoji1] 4bucakg gecene kadar deveye Hendek atlattık . Ayrıca Elazığ'da inanılmaz kötü çekiyor. Baz istasyonu atlarken edge'e düşüyor falan. 4g adı var kendi yok. 3G yapıyorsun kaplumbağa hızında . Fatura gelsin bakalım. Türkcell'de 15₺ veriyordum [emoji12] Eskişehir'de de böyleyse geri dönebilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Turkcell candır [emoji4]

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tekrar düşündüm de tecavuzculeri bırakmadıkları sürece dönmeyeceğim :) iki kat fatura öderim sorun değil. Herşeyi görmezden gele gele bu hale geldik. Tepki şart

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, fotifoti :

Tekrar düşündüm de tecavuzculeri bırakmadıkları sürece dönmeyeceğim :) iki kat fatura öderim sorun değil. Herşeyi görmezden gele gele bu hale geldik. Tepki şart

orta gelir sınıfının gücünün, örgütlenince hiç de azınsanamayacağını tekrar hatırladık. 3 ayda sırf ensar tecavüzcülerine verdiği destekten ötürü 600,000 üye kaybettiler. babamı, iki kardeşimi kaybettiler bizim aileden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mehmet Özdemir 600.000 rakamına nereden ulaştın bilmiyorum ama bu rakamlar çok abartılır. Digiturk'te çalışırken sürekli takımların taraftarları bırakma kampanyası yapar ama kolay kolay kimse elini taşın altına koymazdı. Sayı 40-50.000 denirdi ama biz görürdük 1000-2000 ile sınırlı kaldığını. 

Ayrıca Turkcell'in çok da umursadığını sanmıyorum. 13 senelik hattımı sadece paket ücretinden dolayı değiştirmek istediğimde "Siz bilirsiniz" dediler.. Daha ne diyeyim.

Ha, bu 600.000 rakamı da doğru ise o da gerçekten artık tüketicinin bilinçlendiğinin ve örgütlenebildiğinin bir göstergesi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Burak :

Ha, bu 600.000 rakamı da doğru ise o da gerçekten artık tüketicinin bilinçlendiğinin ve örgütlenebildiğinin bir göstergesi..

"GSM operatörü Turkcell, 2016’nın ilk çeyreğinde 600 bin abone kaybetti. Abone sayısı 35.2 milyona inen Turkcell, böylece 4 yıl evvelki abone sayısına düşmüş oldu."

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/528561/Ensar__Turkcell_e_3_ayda_600_bin_abone_kaybettirdi.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://teknoyo.com/turkcell-abone-sayisi-2016/

Bir kaç yerde daha var bu rakamlar. Ama fiber iyi getirmiş bunlara. Ben Musteri hizmetlerine yazdım bak gidiyorum dedim. Üzgünüz basın açıklaması yapıldı şöyle böyle dediler. Şimdi farkında değiller belki ama artık üzerlerine de tecavüzcell ismi yapıştı. Türkcell en iyi operatör ona şüphe yok ama olay bastan sona korkunç.

Neresinden tutsan aklım çıkıyor

122d5d3e594591754c071f5e88969dac.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, Mehmet Özdemir :

"GSM operatörü Turkcell, 2016’nın ilk çeyreğinde 600 bin abone kaybetti. Abone sayısı 35.2 milyona inen Turkcell, böylece 4 yıl evvelki abone sayısına düşmüş oldu."

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/528561/Ensar__Turkcell_e_3_ayda_600_bin_abone_kaybettirdi.html

Rakamlar doğru ama yorum ( yanlış demiyorum dikkat ederseniz ) abartılı bence. Bu tür verilerde bir önceki sene, trend gibi verileri de incelemek gerekir.

Turkcell Süreyya Ciliv'in ayrılması veya ayrılmaya zorlanması sonrasında abone kaybetmeye başladı bence. Yönetimde özellikle de Ziraat Bankasından alınan 1.6 Milyar $ lık kredi sonrası oluşan değişiklikler sonrasında benim de şikayetçi olduğum politika değişiklikleri baş gösterince abone kaybetmeye başladı. Aşağıdaki raporlardan da göreceğiniz üzere Turkcell'in zaten her çeyrekte 300.000 kaybı var, özellikle de ön ödemeli hatlarda.

Şimdi 2016 ilk çeyrek raporundaki 2 rakama bakalım. 2015 4. çeyrekte 17.4 milyon olan abone sayısı 16.6 ya düşmüş ön ödemelide, yani 800.000 azalmış ama gel gör ki 16.6 milyon olan faturalı 16.7 ye çıkmış.

Şimdi olan olaylara bir tek ön ödemeliler mi duyarlı ? Faturalılar aksine Turkcell'i destekliyor mu ? 

Hatta geçen seneki rakamla karşılaştırırsanız rakam daha feci. Bir önceki sene ile fark tam 2.1 milyon ön ödemelide. 

https://s.turkcell.com.tr/hakkimizda/tr/yatirimciiliskileri/InvestorReportLibrary/Turkcell-Basin-Bulteni-1C15-TR.pdf

http://s2.turkcell.com.tr/hakkimizda/tr/yatirimciiliskileri/InvestorReportLibrary/Turkcell-Press-Release-Q116-TR.pdf

Kısaca daha önceki tecrübelerimden yola çıkarak diyebilirim ki Türk tüketicisi maalesef sandığınız kadar tepki vermez. Sadece haber kaynakları zaten olan şeyleri böyle yorumlamayı yeğler. 

Yukarıda da dediğim gibi bilinçli ve haklı bir tüketici hareketi olmasını bende isterim ki o da şirketlere yön verebilir. Benim bugüne kadar bu şekilde hatırladığım tek hareket 2004 yılında yapılan Cola boykotu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Burak :

Rakamlar doğru ama yorum ( yanlış demiyorum dikkat ederseniz ) abartılı bence. Bu tür verilerde bir önceki sene, trend gibi verileri de incelemek gerekir.

Turkcell Süreyya Ciliv'in ayrılması veya ayrılmaya zorlanması sonrasında abone kaybetmeye başladı bence. Yönetimde özellikle de Ziraat Bankasından alınan 1.6 Milyar $ lık kredi sonrası oluşan değişiklikler sonrasında benim de şikayetçi olduğum politika değişiklikleri baş gösterince abone kaybetmeye başladı. Aşağıdaki raporlardan da göreceğiniz üzere Turkcell'in zaten her çeyrekte 300.000 kaybı var, özellikle de ön ödemeli hatlarda.

Şimdi 2016 ilk çeyrek raporundaki 2 rakama bakalım. 2015 4. çeyrekte 17.4 milyon olan abone sayısı 16.6 ya düşmüş ön ödemelide, yani 800.000 azalmış ama gel gör ki 16.6 milyon olan faturalı 16.7 ye çıkmış.

Şimdi olan olaylara bir tek ön ödemeliler mi duyarlı ? Faturalılar aksine Turkcell'i destekliyor mu ? 

Hatta geçen seneki rakamla karşılaştırırsanız rakam daha feci. Bir önceki sene ile fark tam 2.1 milyon ön ödemelide. 

https://s.turkcell.com.tr/hakkimizda/tr/yatirimciiliskileri/InvestorReportLibrary/Turkcell-Basin-Bulteni-1C15-TR.pdf

http://s2.turkcell.com.tr/hakkimizda/tr/yatirimciiliskileri/InvestorReportLibrary/Turkcell-Press-Release-Q116-TR.pdf

Kısaca daha önceki tecrübelerimden yola çıkarak diyebilirim ki Türk tüketicisi maalesef sandığınız kadar tepki vermez. Sadece haber kaynakları zaten olan şeyleri böyle yorumlamayı yeğler. 

Yukarıda da dediğim gibi bilinçli ve haklı bir tüketici hareketi olmasını bende isterim ki o da şirketlere yön verebilir. Benim bugüne kadar bu şekilde hatırladığım tek hareket 2004 yılında yapılan Cola boykotu.

Biz ancak sanal alemde sosyal medyada tepki göstermesini çok iyi biliriz. :(

İlgili kurumda çalışan bir arkadaşım var. Bu yazışmalar esnasında hemen kendisine ulaştım. Durumu sordum eğrisini, doğrsunu.. Yanıt veremedi, daha doğrusu vermek istemedi. üstü kapalı yuvarlak yanıtlar verdi..Sonunda da bir çay içelim, o esnada konuşalıma getirdi. Malum günümüzde her şeyimiz takip ediliyor, kontrol ediliyor. Çekincesini anlıyorum.. Alacağım bilgileri paylaşıyorum. Ama ilk bana söylediklerinden anladığım rakamların tahmini ve abartıldığı..Daha çok sosyal medya tepkisi...:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, İlhan :

Biz ancak sanal alemde sosyal medyada tepki göstermesini çok iyi biliriz. :(

İlgili kurumda çalışan bir arkadaşım var. Bu yazışmalar esnasında hemen kendisine ulaştım. Durumu sordum eğrisini, doğrsunu.. Yanıt veremedi, daha doğrusu vermek istemedi. üstü kapalı yuvarlak yanıtlar verdi..Sonunda da bir çay içelim, o esnada konuşalıma getirdi. Malum günümüzde her şeyimiz takip ediliyor, kontrol ediliyor. Çekincesini anlıyorum.. Alacağım bilgileri paylaşıyorum. Ama ilk bana söylediklerinden anladığım rakamların tahmini ve abartıldığı..Daha çok sosyal medya tepkisi...:fiuw:

Hiç şaşırmam zira yukarıda da dediğim gibi Digiturk döneminde birebir şahidim. 

İnsanlar özellikle de konfor alanlarında değişikliğe çok kolay karar veremiyor veya bunda bir azalmayı göze alamıyor. Zamanımızda da televizyon ve telefon bunların en önemlilerinden . Bu sebeple de olay sosyal medyada yoğunlaşıyor. Tepki duyduğun olayı Topic Trend yap senden kahramanı yok, iş aksiyona gelince ancak Fotim veya Mehmet ve ailesi gibi kararlı kişiler elini taşın altına koyuyor ama sonuç ? Sadece kişisel tatmin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Bu Vodafone iyice beni sinirlendirmeye başladı. Tahhütüm de bitmek üzere , fırsat bilip değiştirsem mi acaba :D

Mesele şu ki devreden tarifelerdeki devretme özelliğinde önemli bir değişikliğe gitti şöyle ki ;

Bu ay kullanmadığınız 500 MB internet hakkınız var diyelim, bir sonraki ay da 1GB kullanacaksınız. Yani yeni ayda 1.5 GB hakkınız var. Eskiden önce 500 MB ı kullandırıp 1GB a sonra geçiyor böylelikle her ay gerçekten kullanmadığınız tutarı bir sonraki aya devrediyordu, geçen aya kadar.

Artık bunu değiştirdi ve önce o ay hak kazandığınız paketi kullandırıyor. Böylelikle 1.5 GB dan 1 GB kullandıysanız bir sonraki aya herhangi bir kullanım hakkı devretmiyor ve bir önceki aydan kalan 500 MB yanıyor.

Şimdi ben ne yapayım bu VODAFONE'u ? :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Burak :

Bu Vodafone iyice beni sinirlendirmeye başladı. Tahhütüm de bitmek üzere , fırsat bilip değiştirsem mi acaba :D

Mesele şu ki devreden tarifelerdeki devretme özelliğinde önemli bir değişikliğe gitti şöyle ki ;

Bu ay kullanmadığınız 500 MB internet hakkınız var diyelim, bir sonraki ay da 1GB kullanacaksınız. Yani yeni ayda 1.5 GB hakkınız var. Eskiden önce 500 MB ı kullandırıp 1GB a sonra geçiyor böylelikle her ay gerçekten kullanmadığınız tutarı bir sonraki aya devrediyordu, geçen aya kadar.

Artık bunu değiştirdi ve önce o ay hak kazandığınız paketi kullandırıyor. Böylelikle 1.5 GB dan 1 GB kullandıysanız bir sonraki aya herhangi bir kullanım hakkı devretmiyor ve bir önceki aydan kalan 500 MB yanıyor.

Şimdi ben ne yapayım bu VODAFONE'u ? :D 

Abi geç BimCell'e, Vodafone'nin kıymetini anla. :D:geyik:

Farklı tarifeleri mevcut, bilmiyorum sana daha uygun bir tarifeleri olabilir. Turkcell'de aynı fiyatı yada daha düşüğünü yakalayabileceğine pek ihtimal vermiyorum. 

Fakat şu var Vodafone geçtiğin günden beri yıldızın barışmadı. Öncesinde Y.dışı acı deneyimlerin oldu.. Ne yaptılar onları iade ettiler mi ? Daha doğrusu mahsup yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan iade ettiler ama hâlâ güvenemiyorum yine bir tane çıkar diye, gözüm sürekli güncel tutarda :D İşin gerçeği mesele 3-5 TL meselesi değil zira bir çok yerde fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı. Mesele tarz değiştirmelerinde. Benim bu tarifeyi seçmemdeki temel sebep bu idi ama şimdi bu sebebi kaldırdılar. Sebep de muhtemelen daha üst paketlere geçmeni sağlamak. Önümüzdeki 20-25 günde bulursam güzel bir tarife veya operatör geçeceğim artık yoksa ilk 6 ayımız çok güzel geçmişti, son 5 aydır süründürüyorlar beni :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan iade ettiler ama hâlâ güvenemiyorum yine bir tane çıkar diye, gözüm sürekli güncel tutarda [emoji3] İşin gerçeği mesele 3-5 TL meselesi değil zira bir çok yerde fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı. Mesele tarz değiştirmelerinde. Benim bu tarifeyi seçmemdeki temel sebep bu idi ama şimdi bu sebebi kaldırdılar. Sebep de muhtemelen daha üst paketlere geçmeni sağlamak. Önümüzdeki 20-25 günde bulursam güzel bir tarife veya operatör geçeceğim artık yoksa ilk 6 ayımız çok güzel geçmişti, son 5 aydır süründürüyorlar beni [emoji3] 

Bu sefer hazır karta geçtim . Eskiden zor kontör al kazı kazan falan. Şimdi paketler de yükleme de güzel. Teminat yok . 5gb, 750dk, 1000sms 35₺. 5gb da hediye etti oldu sana 10gb :) Elazığ'da evde net yoktu gerek kalmadı [emoji1] dönünce geçerim 1gb pakete 19₺ .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...