Jump to content

RX-8 Motor Yenileme ve Yedek Parça

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu akşam yine genç bir arkadaş mesaj atıp RX-8'i için motor yenilemeyi düşündüğünü bu iş için gerekli parçaların nerde bulabileceğini sekman ve conta takımı ortalama fiyatı nedir diye sordu.

Küçük bir araştırmadan sonra bu işler için atkinsrotary.com adlı Amerikan sitesinin oldukça uygun olduğunu görup onu tavsiye ettim. Site RX serisi için (yani RX-7 gibi önceki nesil rotary'ler dahil) tüm y.parça stoğu var ve fiyatları gayet uygun ve Türkiye'ye gönderileri var (Amerikan sitelerinde genelde olduğu üzere) 3 farklı kargo secenekleri ($55-$110 arasında değişen) var.

Renesis 2004-2011 arası (yani Amerika'da bulunan tüm RX-8'ler)  motor conta takımı $155, segman, segman yayı ve ön kapak contası (tam rektifiye için gerekli) seçince toplam parça tutarı $398 'e alabiliyorsunuz. Kargo ve muhtemel gümrük vergisi ile toplamda 1500TL 'ye y.parçayı halledebilirsiniz. Tabi bu motor blokları ve rotorları bozulmamış bir motor için tutar.

arkadaş için baktığım sayfalardan 2 screenshot aldım, aşağıda.

zV217g.png

GkpgOv.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

videolara bakınca motoru açmak ve kapatmak çok kolay görünüyor :) tabi reklamları izlediğimde duvar boyamakta kolay geliyor :) belki motor ile ilgili çok deneyimi olan biri için çocuk oyuncağı olabilir, sonuçta pistonlu motorlar gibi fazla sayıda parçası yok. bi de motoru yerinden sökmek biraz zor gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana y. parça sorusunu soran arkadaş motoru yerinden oldukça kolay çıkartmış. Motorun kendisi 122kg old için aslında kolay olmalı sonuçta 1308cc'lik ufacık birşey .) o konuda süper detaylı anlatımlar RX8club.com'da var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...