Jump to content

2009 Mazda 3 1.6 Touring - Vialle

cemkorkut
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim araç 2010 model ve akü resetlemesi sonrası ne cam ne teyp hiç bir şey, ayar istemiyor.

Taşkın hocam 3.5 km ise ve de yokuşlu ise çok normal.

H.Kayhan abicim, ben mazdama yaristen geçtim. yaris sonrası yakıt üzse de konfor ve rahatlık için değer kesinlikle.

Yariste şehiriçinde 10-11 lt lpg yakardım, uzun yolda 5.5-6 lt lpg. Mazdam ile şehiriçi 12-15 lt, şehirdışı 7-8 lt lpg. Arada o kadar fark hissetmedim, ama otomatik şanzıman, hız sabitleme, daha iyi süspansiyon ve daha iyi yalıtımın faydasını çok gördüm. Aslan besleyen yemini düşünmez. :)

Bu arada bu yakıt tüketimleri düşündürmesin, çünkü hangi tork konvertörlü araç seçerseniz seçin onun da tüketimi fazla olacaktır. Çift kavrama olup da 50-60 bin km.de baskı balata sorunu çıkarmasından iyidir tork konvertörlü olup fazla yakması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstad merhaba, bende lpg düşünüyorum ciddi ciddi ama sürekli usta tarafından kandırılacakmışım gibi hissediyorum o yüzden değerli yorumların benim için çok önemli.

Bir kaç sorum olucaktı nacizane;

1) Atiker, brc gibi lpg kitlerine göre neden tercih ettiniz yani aradaki farkı vermeye değer mi

2)sistemi ile ilgili bir farklılık mı varmış?

3)Usta ile görüşmeniz nasıl geçti ayrıntılı yol testi gibi işlemlerden bahsediyor arkadaşlar bu gibi işlemler oldumu?

4) kontroller için gittiğinizde ücret talep ediyorlar mı?

5) motor garantisi gibi seçenekler sundular mı?

Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar..

Merhabalar.

Şehir dışında olduğum için şimdi görebilme imkanım oldu.

Öncelikle epey bir araştırma yaptım bu konuda. En çok karşılaştığım husus bu subaplar ile ilgili sıkıntılar oldu ama şu ana kadar LPG kullanımından ötürü bunları daha kısa sürede bitirmiş bir kişi okumadım ki aradığım BRC ustaları da bir sıkıntı olmayacağını daha önce Mazda 3'e taktıklarını söylediler. Fakat bazı ustalar Prins, Quant, Teleflex gibi sistemler için ekstra yağlama sistemi önerdiler. Tüm bu araştırmaları yaparken yeni nesil araçlar için sıvı lpg püskürten Vialle'ye denk geldim. Bunu araştırınca çok fazla bir detay bulamadım. Sanırım Türkiye'de çok tercih edilen bir sistem değil fiyatı da biraz ortalamanın üstünde fakat örneğin Prins + ekstra yağlama sistemi için daha fazla bir ücret çıkıyordu. Bu sebeple bu sistem bana daha mantıklı geldi ve bir nevi şansımı denedim. Bu sistemin farkının gazı kuru olarak değil sıvı olarak verdiği için bakımlar vb konularda benzinli araçlardan bir farkı olmayacağını ifade ettiler. Ayrıca ekstra yağlama sistemine de gerek yok. Ben biraz iyi bir araştırmacı olduğum için direkt gidip aracı bıraktım. Bıraktığım yer genel dağıtıcı olduğu için fiyat olarak bir kaç yerden daha uygun (3100 TL) fiyat verseler de buraya götürdüm. Usta performansta dahi artış olacağını fakat benim deneyip görmemi söyledi. 2 yıl veya 100bin km garantisi var. Motor vb garanti için ben Kaskoma LPG'yi arayıp işlettirdim. Henüz kontrole gitmediğim için ücret talep edip etmeyeceklerini bilmiyorum ama aracı teslim ederken etmeyeceklerini beyan ettiler.

Şu ana kadar beni pişman eden bir şey yaşamadım. Ankara-Kemer arasında 20 kuruş (Litresi 2.20  TL) gibi makul bir tüketimi oldu fakat LPG fiyatlarındaki değişimden ötürü bu kesin bir veri değil bence. Çünkü bugün Litresi 1.98 TL'den bir yerden doldurdum bu sefer kullanım değeri 18 kuruşa kadar geriledi. Performans konusunda bir sorun yaşamadım. Benzinden bir farkı yok bence. Stepne yerine 47 litrelik bir tank takıldı. İçine ortalama 37-41 lt arası gaz alıyor ve  bu gazla yaklaşık 360-400 km arası yol alınabiliyor. Ki bu da benzin tüketimi ile arasında bir fark olmadığını gösteriyor. Hatta daha uygun bile sayılabilir. Sanılanın aksine LPG tüketimi fazla olmadı yani. Bunun için ben çok memnunum ve tavsiye ediyorum.

NOT: Yakıt tüketimi 100 km'de benzinde ilk aldığımda 11.5 görünüyordu önceki sahibinden ötürü İstanbul trafiği sebebiyle ben aldıktan sonra sıfırladım benim tüketimim 10.5 - 10.6 civarındaydı. LPG'de de bu oran değişmedi. 

LPG'de 100 km tüketimi 9.5-10.8 arasında. Ayrıca LPG daha da uygun olduğu için tasarruf %50'yi aşıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende BRC var 2010 otomatik mazda 3 benzinde şehir içi 10-11lt lpgde 15-16lt yakıyor. LPG bakımını yaptırdım yeni filtre değişti. Ayarlar bakıldı ancak yakıt düşmedi. Gazda 16lt çok geldi bana en fazla 12-13 lt beklerdim.

Gerçekten LPG için çok yüksek tüketim. Dediğim üzere benimkinde çok değişim olmadı. Hatta enteresan şekilde düştü diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende benzin lpg arası 3 litre fark var lpg de 3 lt fazla yakıyor şehir içi. Önemli değil ne yapalım olsun o kadar

evet en azından lpg fiyatları düşük olduğu için yine de tasarruf sağlar. bendeki sanırım vialle kit ile alakalı bir durum. bazen 9.5'i dahi görüyorum çünkü. gerçekten beni de şaşırtan bir durum. inşaAllâh böyle devam eder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cem hocam valla yorulmadan tüm sorularıma cevap vermişsin çok teşekkür ederim..

Ben vialle kit ile ilgili ikna oldum sadece 1 ay içinde ALLAH nasip ederse üç kişi oluyoruz. Kazasız belasız doğum telaşını atlatınca taktırmayı düşünüyorum.. Çünkü uzun yıllar mazda 3 üme binmek istiyorum..

Bu arada lpg kullanımınız ile ilgili görüş ve kullanım detaylarınızı takip ediyorum..

Tekrar çok teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende BRC var 2010 otomatik mazda 3 benzinde şehir içi 10-11lt lpgde 15-16lt yakıyor. LPG bakımını yaptırdım yeni filtre değişti. Ayarlar bakıldı ancak yakıt düşmedi. Gazda 16lt çok geldi bana en fazla 12-13 lt beklerdim.

bnde 1.nesil var.fakat manuel sizinki otomatik sanıyorum.pek trafık olmayan edirnede şehir içi kullanımımda(gayet sakin) yazın 8 kışın 9lt lpg tüketiyorum.aynı araç bi tek otomatik diye nasıl olur 15-16 yakar hayret yani.çok ilginç..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cem hocam valla yorulmadan tüm sorularıma cevap vermişsin çok teşekkür ederim..

Ben vialle kit ile ilgili ikna oldum sadece 1 ay içinde ALLAH nasip ederse üç kişi oluyoruz. Kazasız belasız doğum telaşını atlatınca taktırmayı düşünüyorum.. Çünkü uzun yıllar mazda 3 üme binmek istiyorum..

Bu arada lpg kullanımınız ile ilgili görüş ve kullanım detaylarınızı takip ediyorum..

Tekrar çok teşekkür ederim :)

Est. Yardımcı olabildimse ne mutlu.

Sizlere de hayırlı olsun inşaAllâh. Rabbim analı babalı büyütsün.

Elimden geldiğince yaşadıklarımı buradan paylaşacağım.

Saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bnde 1.nesil var.fakat manuel sizinki otomatik sanıyorum.pek trafık olmayan edirnede şehir içi kullanımımda(gayet sakin) yazın 8 kışın 9lt lpg tüketiyorum.aynı araç bi tek otomatik diye nasıl olur 15-16 yakar hayret yani.çok ilginç..

Hocam çok yokuş var yollarda da tümsek çok dur kalk yavaşla kalk yapıyorum haliyle. Şu an 14.5 gösteriyor hesap ta tutuyor. Bandırma'da gaz pahalı 2.34. Benzinli 1.4 araçlar kadar gaz yakıyor araba. Ancak şehirler arası bu oran çok düşük olur diye tahmin ediyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam çok yokuş var yollarda da tümsek çok dur kalk yavaşla kalk yapıyorum haliyle. Şu an 14.5 gösteriyor hesap ta tutuyor. Bandırma'da gaz pahalı 2.34. Benzinli 1.4 araçlar kadar gaz yakıyor araba. Ancak şehirler arası bu oran çok düşük olur diye tahmin ediyorum.

valla bn 1depo ile(36liitre)520-530km civarı yol yapmıstım mayıs ayında 100kmde 7.1di yol bilg.gösteriyordu ve hesabıma görede öyle cıkmıstı.90-100 km/h kullanımımla..sürekli dur kalk bayır fln o zaman olabilir heralde.ama cruise bnm araçta yok sizde varsa 95yada 100e sabitleyin eminim 7lt seviyelerinde hatta bnce daha bile az ..seyahat edersinz.zate ordada 10-11 gösteriyorsa bir porblem vardır araçta

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben daha hiç uzun yol yapmadım. 3-4 km yol gidiyorum dur kalk çok yaparak sonra stop ediyorum. Klima da açık. Ama otomatikler en az 2lt fazla yakıyor diye biliyorum. Bir kez lpg bakıma soktum değerlere baktılar normal dediler ama bilmiyorum 50bin bakımına servise gideceğim. Orada da detaylı baktırmayı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cem hocam Merhaba,

LPG ile yaşamınız nasıl gidiyor, yakıt tüketiminiz ve ufak ayarlar ile ilgili servis ziyaretleriniz herşey yolundadır inşallah :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cem hocam Merhaba,

LPG ile yaşamınız nasıl gidiyor, yakıt tüketiminiz ve ufak ayarlar ile ilgili servis ziyaretleriniz herşey yolundadır inşallah :)

Merhabalar. Elhamdülillâh şimdilik her yolunda.

Ayarlar için gitmeden servisi aradım. Yakıt tüketimini söyledim. Gelmenize şimdilik gerek yok ayar için gayet iyi dediler.

Yakıt tüketimi 18-24 arasında kullanımıma, şehir içi - şehir dışı yaptığım yolculuklara göre değişiyor. Bu arada yaşayarak gördüğüm bir tecrübe kullanılan LPG ile alakalı, Aygaz'dan aldığım gaz ile 250 km anca gidebilirken Petrol Ofisi beni 360-400 km civarını zorlatıyor. Fiyatlar Aygaz'da 1,98, Petrol Ofisinde 2,09 ama bu km farkı ciddi bir kazanç sağlıyor.

Performansta ise sıkıntı yok. Ford Focus OMVL LPG taktırmış bir arkadaş aracımı kullandığında performansına hayran kaldı diyebilirim.

Şu anlık güncel değerlendirmeler bu kadar :-)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşallah diyelim o zaman :)

Inşallah sorunsuz uzun km ler binmek nasip olur. Yakıt değerleri çok iyi gerçekten ben istanbul ş.içi 50 tl lik yakıt ile 120 km yi gitsin diye zorluyorum.

Şu bizim haylaz bir gelseydi hayırlısı ile sizde müsait olursanız bir görüşüp tanışmak isterim Ve neticesinde Lpg işlemini yapmayı düşünüyorum :)

(aile büyüklerimiz eryaman göksu da ikame ediyorlar.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşallah diyelim o zaman :)

Inşallah sorunsuz uzun km ler binmek nasip olur. Yakıt değerleri çok iyi gerçekten ben istanbul ş.içi 50 tl lik yakıt ile 120 km yi gitsin diye zorluyorum.

Şu bizim haylaz bir gelseydi hayırlısı ile sizde müsait olursanız bir görüşüp tanışmak isterim Ve neticesinde Lpg işlemini yapmayı düşünüyorum :)

(aile büyüklerimiz eryaman göksu da ikame ediyorlar.)

İnşaAllâh Hocam.

İstanbul'dan aldım ben de aracı. Ortalama yakıt tüketimi 11,5 lt idi benzinde. Şimdi çok şükür tüketimde gayet iyiyiz.

En kısa sürede tanışmak üzere diyelim hocam o halde.

Ben arada yine güncellemeler yazarım inşaAllâh. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son kullanımdan bugüne notlar:

Şehir içi - şehir dışı farkı çok yok.

LPG aldığım istasyona göre ve kullanımın agresifliğine göre 100 km'de yakıt tüketimi 9lt - 11lt arasında. (Normalde benzin tüketimim 10lt - 11.5 lt arasındaydı)

Performans kaybı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Son kullanımdan bugüne notlar:

Şehir içi - şehir dışı farkı çok yok.

LPG aldığım istasyona göre ve kullanımın agresifliğine göre 100 km'de yakıt tüketimi 9lt - 11lt arasında. (Normalde benzin tüketimim 10lt - 11.5 lt arasındaydı)

Performans kaybı yok.

Merhaba cem hocam nasılsın..

Nasıl geçiyor lpg li günlerin güncemelerin gelmiyor artık :)

Inşallah sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde kullanıyorsundur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba cem hocam nasılsın..

Nasıl geçiyor lpg li günlerin güncemelerin gelmiyor artık :)

Inşallah sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde kullanıyorsundur..

Elhamdülillâh.

Epeydir yoğunluktan fırsat bulamıyorum.

Tüketim 9-11 litre arasında değişiyor kullanıma bağlı olarak.

Bu hafta içerisinde 40.000 bakımından önce LPG bakımı da yaptıracağım.

Onunla ilgili de bilgi veririm inşaAllâh.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elhamdülillâh.

Epeydir yoğunluktan fırsat bulamıyorum.

Tüketim 9-11 litre arasında değişiyor kullanıma bağlı olarak.

Bu hafta içerisinde 40.000 bakımından önce LPG bakımı da yaptıracağım.

Onunla ilgili de bilgi veririm inşaAllâh.

Hayırlısı ve masrafsız bir şekilde çıkarsın bakımdan inşallah :)

Gelişmeleri merakla bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...