Jump to content

2009 Mazda 3 1.6 Touring - Vialle

cemkorkut
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hayırlısı ve masrafsız bir şekilde çıkarsın bakımdan inşallah :)

Gelişmeleri merakla bekliyorum..

7000 km yaptıktan sonra kontrole götürdüm. Değerlerde bir sorun çıkmadı. Görüşüm Vialle'nin piyasada takılabilecek en iyi sistem olduğu yönünde. 40000 bakımında da araçta bir sorun yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7000 km yaptıktan sonra kontrole götürdüm. Değerlerde bir sorun çıkmadı. Görüşüm Vialle'nin piyasada takılabilecek en iyi sistem olduğu yönünde. 40000 bakımında da araçta bir sorun yok.

Bende nerdeyse 5000 kmyi devirmek uzereyim vialle ile. 3 kelime ile özetlemem gerekirse: Performans, yakit, sorunsuzluk.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende nerdeyse 5000 kmyi devirmek uzereyim vialle ile. 3 kelime ile özetlemem gerekirse: Performans, yakit, sorunsuzluk.

çok güzel özetlemişsiniz hocam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taktıracaksınız valla sonunda :) maşallahınız var..

Çok sevindim sorun olmamasına cem hocam inşallah sorunsuz binmeye devam edersiniz :)

Kontrolde neler yaptırdın lpg için bir masrafı oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taktıracaksınız valla sonunda :) maşallahınız var..

Çok sevindim sorun olmamasına cem hocam inşallah sorunsuz binmeye devam edersiniz :)

Kontrolde neler yaptırdın lpg için bir masrafı oldu mu?

yok lpg için zaten taktırdığım yere götürmüştüm. bilgisayara bağlayıp değerleri ölçtüler. sonra gaz kaçağı var mı ona baktılar.

mazda yetkili serviste standart işlemler 330 TL falan tuttu normal 40.000 bakımı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok lpg için zaten taktırdığım yere götürmüştüm. bilgisayara bağlayıp değerleri ölçtüler. sonra gaz kaçağı var mı ona baktılar.

mazda yetkili serviste standart işlemler 330 TL falan tuttu normal 40.000 bakımı.

Anladım.. Hazır indirim kampanyasından da yararlanmışsın ne güzel :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

LPG taktıralı 3 ayı geçti,

performans ve yakıttan oldukça memnunum. Tahminim havaların soğumasından kaynaklı olarak 100 km'de tüketim 11-13 lt'yi görmeye başladı bazı zamanlarda ama yine de benzine göre oldukça tasarruflu. geçen istanbul'a giderken sanırım sınırları fazla zorladığım için (ankara-üsküdar arası 2 lpg molasına rağmen 3,5 saat sürdü) benzin yarım depodan çeyrek deponun altına düştü. yakın vakitte bu konuda kontrole götürmeyi düşünüyorum. onun haricinde vialle liquidsi oldukça başarılı bir kit. tavsiye ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, emekli :

benzin neden eksildi acaba benim araçtada zavolli var 300 000 km dayandı şimdilik sorun yok

yüksek hızda ve devirde subaplara zarar vermemek için otomatik olarak benzine geçmiş olabilir diye kendim yorumladım fakat ustaya yine de soracağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, emekli :

viallenin sayfasında direk gazla çalışır diyor aracınız enjeksiyonlu dimi

yani evet. standart 2009 model mazda 3. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, cemkorkut :

LPG taktıralı 3 ayı geçti,

performans ve yakıttan oldukça memnunum. Tahminim havaların soğumasından kaynaklı olarak 100 km'de tüketim 11-13 lt'yi görmeye başladı bazı zamanlarda ama yine de benzine göre oldukça tasarruflu. geçen istanbul'a giderken sanırım sınırları fazla zorladığım için (ankara-üsküdar arası 2 lpg molasına rağmen 3,5 saat sürdü) benzin yarım depodan çeyrek deponun altına düştü. yakın vakitte bu konuda kontrole götürmeyi düşünüyorum. onun haricinde vialle liquidsi oldukça başarılı bir kit. tavsiye ediyorum.

Benzinin dusme sebebi büyük ihtimalle ustanın LPG kitini 4250 - 4500 devir üzeri benzine geçme komutu ile ayarlamış olması. Bana da tavsiye ettiler. Ben istemedim. LPG takilali 7500 km oldu. Benzin deposunu, lpg takıldığı gün fullemistim. Yakıt deposu bugün tek dişe düştü. Havaların soğuması ile şehir içi tüketim de 11 lt ye kadar çıktı. Performans da hiç bir güç kaybı olmadığı ve manüel 2. viteste hala 110 kmyi gorebildigim için vialleye feda olsun diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, quiteguide :

Benzinin dusme sebebi büyük ihtimalle ustanın LPG kitini 4250 - 4500 devir üzeri benzine geçme komutu ile ayarlamış olması. Bana da tavsiye ettiler. Ben istemedim. LPG takilali 7500 km oldu. Benzin deposunu, lpg takıldığı gün fullemistim. Yakıt deposu bugün tek dişe düştü. Havaların soğuması ile şehir içi tüketim de 11 lt ye kadar çıktı. Performans da hiç bir güç kaybı olmadığı ve manüel 2. viteste hala 110 kmyi gorebildigim için vialleye feda olsun diyorum.

Açıklama için çok teşekkür ederim. Tahmin ettiğim gibiymiş demekki. Bundan sonra devir ve hız konusunda dikkatli olmam gerekiyor sanırım. Vialle gerçekten şu anda piyasada kullanılabilecek en kaliteli ve güvenilir kitlerden. 10.000 km oldu benimde. büyük ölçüde (% 65-70 oranında) kendisini amorti etti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cem maşallah ne ara 10 bin yaptın.. hakkını veriyorsun lpg nin :)

Çok sevindim bu zamana kadar bir problem çıkarmamış olmasına. Benimde vaktim yaklaşıyor 1 aydır sıkça mazda yı kullanmaya fırsatım oldu bundan sonrada işlerim de de mazdayı kullanmayı düşünüyorum. lpg işlemini aralık ayı içerisinde yaptıracağım gibi bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, emr4434 :

Cem maşallah ne ara 10 bin yaptın.. hakkını veriyorsun lpg nin :)

Çok sevindim bu zamana kadar bir problem çıkarmamış olmasına. Benimde vaktim yaklaşıyor 1 aydır sıkça mazda yı kullanmaya fırsatım oldu bundan sonrada işlerim de de mazdayı kullanmayı düşünüyorum. lpg işlemini aralık ayı içerisinde yaptıracağım gibi bakalım.

epey uzun yol yapmam gerekti ondan 10.000 km'ye kadar geldik.

çok şükür bir problem yok. %50'yi geçen bir oranda tasarruf sağlacağınıza eminim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaslar konuyu hortlatacam biraz. ben vialle lquidsi taktiracak gibiyim skyactiv motora. ins arabalari satmamissinizdir:) kac km yaptiniz ve herhangi bir sorunla karsilastiniz mi merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skyactive'e uyumluysa 1 dk bile düşünme.

Performans + ekonomi, çünkü sıvı püskürtme aynı benzin gibi.

60.ooo km yaptım neredeyse, hala çok memnunum. Bir defa arıza lambası yandı, o da sağlam bir ayarla halloldu. 

Montaj sağlam olursa ve takılan parçalarda (yüksek basınçlı pompa gibi)) sorun olmazsa ömürlük olur.

Montaj yapılır yapılmaz, Ankara merkezden ltft ve stftye göre ayar isteyin.

Adını bilmiyorum, bir arkadaş pc'den uzaktan bağlanıp gerekli ayarları yapmıştı.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, quiteguide :

Skyactive'e uyumluysa 1 dk bile düşünme.

Performans + ekonomi, çünkü sıvı püskürtme aynı benzin gibi.

60.ooo km yaptım neredeyse, hala çok memnunum. Bir defa arıza lambası yandı, o da sağlam bir ayarla halloldu. 

Montaj sağlam olursa ve takılan parçalarda (yüksek basınçlı pompa gibi)) sorun olmazsa ömürlük olur.

Montaj yapılır yapılmaz, Ankara merkezden ltft ve stftye göre ayar isteyin.

Adını bilmiyorum, bir arkadaş pc'den uzaktan bağlanıp gerekli ayarları yapmıştı.

Ankaradaki bölge bayisini aradım taktık sorun yok dedi. Özellikle direkt enjeksiyon skyactiv 1.5 motor dedim. Sistem kurulumuna baktığımda manifoldu delip enjektör   Karabük de zaten bayisi yok direk gidip ana bayisine taktırmayı düşünüyorum. Sıvı lpg olması gayet güzel fiyat 1100 euro şansımıza da euro artıp duruyor :) Daha önce wolkvagen grubuna lpdi olan(pahalı baya) takılmış oda bazen sabah tek marşla çalışmama ve titreme sorunu yapıyormuş motor ısınıncaya kadar onda hiç benzin kullanmayıp çalışırken dahil lpg ile çalışıyormuş. Liquidsi size takılı degil mi? Bu sistemde ilk benzinle çalıştığı için böyle sorunlarla karşılaşılmıyor galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, ediz07 :

arkadaslar konuyu hortlatacam biraz. ben vialle lquidsi taktiracak gibiyim skyactiv motora. ins arabalari satmamissinizdir:) kac km yaptiniz ve herhangi bir sorunla karsilastiniz mi merak ediyorum

Şöyle bir konumuz var forumda. Bu başlık asıl size yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, İlhan :

Şöyle bir konumuz var forumda. Bu başlık asıl size yardımcı olacaktır.

Bu sayfayı çok yakından takip ediyorum da alternatif başka ne kitler var onları araştırıyorum. Vialle sıvı lpg olduğundan performans artışına(%3-4) ve tasarrufta %40-50 arasına takip etmesi beni bu kite yoğunlaştırdı. Kullananların yorumlarını öğrenmeye çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...