Jump to content

Kurdaki Artış Otomobil Fiyatlarını Artıracak

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yetmez ama evetçiler daha iyi hatırlar 2010da mı ne yine bi seçim vardı,,bilboardlarda yerli uçağımızı otomobilimizi yapıyorz diye afişler astılar 5sene geçti 5 nerde bu araba,,koskoca dünya markaları prototip yapıo amerıkanın dağında gezen araba fotograflanıp dünyaya yayılıyo bu bizim aq arabaları nerde yapılıyo daha 1 fotosunu ceken işçisi olmadı,,hangi yollarda test ediliyor 5 senedir kimse rastlamadı..hangi ilde üretimi yapılıyo o fabrikada calısan 1 allahın kulu yokmu abi tipi şöle farı böle diye anlatsın...hepsi yalan dolan

türkiye aslında yerli otomobilini çok önce üretmişti. toyota ile aynı dönem girdi türkiye. O zaman iktidarda olan CHP bu fabrikaların tümünü kapattı.

neredeyse 70 yıl geri kaldık.

Prototipler hazır tübitak hazırladı üretimini muhtemelen bir konsorsiyum yapacak.

2014 yılı için ithal arabaya 8 milyar dolar harcanmış. vergi biraz düşse hesaplanan 16 milyar doları bulacağı yönünde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ah şu iktisat ilmi somut emekle üretilmis somut ürünü birileri somut bir şekilde 21 dolardan alırken diğerinin 47 dolardan almasını kısa, net ve somut bir şekilde anlatabilse:) üstelik ikisi de ithal ederken!

yoksa hiç uğraştırmasa da muhattabı salak yerine koymasa. hep bu iktisat ilminin suçu yeminlen..

ama beyler tabi ki şunu unutmayalım.

umut!!

memlekette fiyatları aynı düzeye çekecek, dışa bağımlılığı azaltacak cari açığı sorun olmaktan çıkaracak nükleer santraller geliyor! büyük yeni türkiye'nin büyük hayali nükleer santraller, 90 yıl boyunca yatarken düştüğümüz bu hayattan bizi çekip çıkaracak!

ve fakat mühim şeyler oluyor bu arada. yani biz bunu hayal ederken iki katı hızla cebimizdekinden oluyoruz nedense!?.

velhasılkelam bu ülkede hayal bile parayınan aga işine gelirse:))

ama ben şahsen ikna oldum:)

ha gayret çok değil bi 20 sene sonra emekli maaşımızla alacağımız maybach'larımızın arka koltuğundan amarigalıları almanları caponları kıskandıracak cat diye catlatacağız.

gerçi ne maybach'ı ne rolls royce'u! o arada biz kendi ultra lüks otomobilimizi de çoktan yapmış oluruz. torunuma üniverte hediyesi bi lamborghini de düşünmüyor değilim!

(bu arada gariban mazda 2'min sağ rot başında sorun var galiba, usta bi ara getir liftte bakalım dedi ben bi uzyayım realiteye ufaktan. bi de sanayide köfteyi yedim mi malum öglen oldu,oh miss

nükleer enerjilerden elde edilecek enerji tüm ülkenın ihtiyacının yüzde 5i ni karsılıyor...

kayıp kaçak kullanım%15...nükleer kururyoruz eyvallah kuralım sözüm yok,,3 katı büyüklüğündeki kayıp kaçağı önlemek için ne hiçbirsey yapmıyorz neden?? çünkü fatura ödemeden kullanan aç yoksul geberesice kesimden oy alıyorlar zaten(son seçimde onlardada alamadılar ya savas cıktı ya neyse)

Bir casus fotoğrafın bile yayınlanmaması ne kadar garip değil mi? Teknoloji bakanı geçen test ettiğini söyledi bir de.

ya abi imkansız ya su forumda 81ilden insan kayıtlı 1 kişinin bir arkadası bile mi çalısmaz orda ya,,çalısanı geçtim bir kişi görmez mi su fabrıkayı arkadas..araba bu ya mutfak yapılmaz ya fabrıka lazım nerde abi bu..hyundai izmit yolunda  toyota adapazarı girişinde görüyoz,,nerde bu yerli otomobil fabrikamız ya

teknoloji bakanının yaptıgı nedir bılıyomusunuz..bi deli cıktı tv ye(uçan adam sabri) havada durdum şahitlerim var demişti ya,aaynı o ötesi değil...(KENDİM TEST ETTİM ŞAHİTLERİM VAR) ulan test ettinde motor hacmi kaötı gücü kaçtı yakıt tüketimi kaçtı otomatık mı  manuelmiydi hb mi sedan mıydı a sınıfımı e sınıfı mıydı,,neydi arkadas,,mgk toplantısının ses kaydını çekenler bu aracın fotosunu cekecek baglantıya sahip değiller ha))))))))))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nükleer enerjilerden elde edilecek enerji tüm ülkenın ihtiyacının yüzde 5i ni karsılıyor...

kayıp kaçak kullanım%15...nükleer kururyoruz eyvallah kuralım sözüm yok,,3 katı büyüklüğündeki kayıp kaçağı önlemek için ne hiçbirsey yapmıyorz neden?? çünkü fatura ödemeden kullanan aç yoksul geberesice kesimden oy alıyorlar zaten(son seçimde onlardada alamadılar ya savas cıktı ya neyse)

Nükler santraller tamamlanca enerji ithalatında yıllık 7.2 milyar dolar harcanmamış olacak. 10 yılda 72 milyar dolarlık bir kaynak demek bu.

türkiye her 5 yılda iki katı enerjiye ihtiyaç duyuyor.

kayıp kaçak oranı evet yüksek bunun %90 ı güneydoğu anadolu bölgesinden kaynaklı. Bu bölgeden oy alan parti HDP.

Böyle daldan dala atlarsak takdir edersiniz ki bu konu bitmez tek bir konuya odaklanıp onu tartışırsak herkes için daha yararlı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"benim dolarnan, yuroynan işim yoh gardaş, godamanlar düşünsün" diyen anadolu çomarına kapak olmuş zamdır.

tanım: milletini soğüşlemek için her türlü zammı itina ile devreye sokan büyük ve uzun devlet büyüklerimizin icraatı

bu konu hakkındaki son yorumlarımda bunlardı,vatanımıza milletmize hayırlısı olsun diyelim...

yanlış anlaşılmasın mesjda silinen argo ve küfür içerikli paylaşım,,forumdan kimseye söylenmemiştir..yazdığımda şudur;

''skn efendiler skn, bu millet sizin,
doyunca, tiksirinca, çatlayincaya kadar skn'

şu an argo ve küfür yok umarım ilhan bey yanlıs anlasılmama sebep olmmak adına silmez..

İlhan tarafından düzenlendi
Argo ve küfür içerikli mesajlar silinmiştir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konu hakkındaki son yorumlarımda bunlardı

bence isabetli bir karar olmuş düzeyi bir tartışmayı sürdürecek birikim ve üslubunuz ne yazıkki yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biri bu iki otomobil arasindaki 7 farkı görmeyip makul bir şekilde açıklamadığı sürece kimse kusura bakmasın ama her şey hikaye, aldatmaca,ilüzyon, dalavere, laf kalabalığı ve bana kalırsa kılıfına bile uydurulamamış resmi hırsızlık.

buyurun ikisi de otomobili japonya'dan alıyor

u.s.a: mazda 6 2.5 motor 21.195 dolar!

http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=modelsSpecs.touch&vehicleCode=M6G

türkiye: mazda 6 2.0 motor 141.950 tl (47.000 dolar!!!)

http://www.mazda-tr.com/modeller/2015-mazda6-sedan/?deeplink=0

benzin fiyatı litre bazında (dünya geneli ortalama 1.07 dolar)

u.s.a: 0.71 dolar

türkiye:1.51 dolar

http://tr.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

her şey ortadayken neyin tatavasını yapıyoruz hala anlamış değilim. hepsine ilişkin caps yaptım ama dosya büyük diye ekleyemedim. merak eden linklerinden bakar.

yok fed yok çin yok çapraz kur yok cari açık banka kredi enerji falan... işin kafa bulandıran, gerçeği ıskalamanızı sağlayan kötü hikayeler...

asıl açıklanması gerekeni kaçırmayalım yani.. iyi eğlenceler:)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Enflasyon rakamları ortada 6-7 aralığında seyrediyor.

buna gülerim pan bey..fındık üreticisiyim..2013fındık satısımız 8tl 1kg..    2014 15tl 1kg..     2015   20tl-1kg(bu suan tahmin gidişat bu yönde şuanki fiyat bu değil)

çocukken savas yapıp el bombası diye attığımız soğan patates kışın 5tl...3 sene önce yazın kasası 5lira olan domates bu yaz 3kg 5tl..

kırmızı et 40-45tl sızma zeytin yağı litresi 18tl(balıkesirden fabrikadan alıyoruz)

istanbul istisnadır orda yüksek olmadı doğal ama anadoluda ortalama bi sehrin ortalama semtindeki bir ev 120bin tl

2011de 1.6benzınlı baz donanım 37bin tl peşin fiyat olan focus suan 58.700tl

memur zammı 7+6 sonra 4+3  işçi zammı 100-130lira asgari ücret bin lira...

hala hayat hoşsa olanlar mantıklıysa enflasyon 6-7  :2funny:   :2funny:   :2funny:   :2funny:  ise ben nankörlük etmişim hata etmişim durumumuz gayet iyiymiş,kalbini kırdığım herkezden özür dilerim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

asıl açıklanması gerekeni kaçırmayalım yani.. iyi eğlenceler:)

Kaçırmayalım bence de bunca vergiye rağmen 2014 yılı için 8 milyar dolar araba ithal edilmiş. ABD fiyatlarıyla satılsa uzmanlar bunun 5 katı araba satılabileceğini söylüyor. Yani 40 milyar dolar.

Türkiye ekonomisi bu yükü nasıl kaldıracak sizce. 2014 yılı için cari açık 45 milyar dolardı zaten.

80 milyar cari açık demek, ülkeyi kapatıp gidelim demektir. İstediğimiz bumu.

ABD'de benzinin ucuz olması gayet doğal çünkü kendileri üretiyor ve ülke cari fazla veriyor. Ekonomiyi hızlandırmak için subvanse ediyorlar.

türkiye gerçeklerini hesaba katıyoruz dimi bunları yazarken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dünyada artık diz çöktürme gibi bir şey olamıyor. Petrol fiyatlarını düşmesi Rusyayı krize sokuyor ancak bu durumda AB ülkeleri de krize giriyor ve dönüp dolaşıp herkesi vuruyor bu kriz.

Dünya ekonomisi içinde bağımsız hiç bir devletin olmadığı bir büyük ekonomi artık.

ABD'nin en büyük rakibi Çin ancak Çin krize girerse diye en çok korkan ülke ABD.

çünkü ABD tahvillerinin en büyük alıcısı Çin ve ABD mallarının en büyük alıcısı Çin vs vs. Çin de ABD nin en büyük pazarı. 

Herkes birbirine bağımlı yani.

Biraz makro iktisat okumanızı tavsiye ederim. Kolaydır herkes anlayabilir.

Öncelikle ben okuyacakları mı okuyorum. Diz çöktürme sana üslerini aç dediğinde açtırıyor sa bu bir diz çöktürmektir. Daha çok örnekleri var ama yazmaya gerek yok. Doların yükselmesi sadece bu saydığınız nedenlerden değil ülkedeki siyasilerinde etkisi var. Türkiyeye neden turist gelmedi bu sene ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence isabetli bir karar olmuş düzeyi bir tartışmayı sürdürecek birikim ve üslubunuz ne yazıkki yok.

Kaçırmayalım bence de bunca vergiye rağmen 2014 yılı için 8 milyar dolar araba ithal edilmiş. ABD fiyatlarıyla satılsa uzmanlar bunun 5 katı araba satılabileceğini söylüyor. Yani 40 milyar dolar.

Türkiye ekonomisi bu yükü nasıl kaldıracak sizce. 2014 yılı için cari açık 45 milyar dolardı zaten.

80 milyar cari açık demek, ülkeyi kapatıp gidelim demektir. İstediğimiz bumu.

ABD'de benzinin ucuz olması gayet doğal çünkü kendileri üretiyor ve ülke cari fazla veriyor. Ekonomiyi hızlandırmak için subvanse ediyorlar.

türkiye gerçeklerini hesaba katıyoruz dimi bunları yazarken.

abi öncelikle sunu söyleyim uslubun yok demişsiniz ama ordaki kötü sözler kimse için değil dikkatli okursanız sadece baştakilere isyan var..

ha her yıl artıyor araç satısları ama vergisini ödeyerekte bi siz bi biz alıyoruz bu araçları,,satılan araçların hatırı sayılır bir yüzdesi filo satısı veya gider gösterip şirket adına alınıp vergiden düşen araçlar..yoksa 4-5bin tl maaş alıpta 200bin tl bmw ye veren insanların satısı değil..

birde madem bu araç bu kadar büyük yük bu ülkenın sırtına o zaman 550tane+belediyedekiler+valiler+sayısız kan emicide s500lerle 7.60Lİ lerle A8 Lerle en kötü passat mondeo larla gezmeyecek..bizim paramızla alınıyor bunlar..madem cok büyük dert oluyor bu iş bize,,halka örnek olacaklar FRANSA cumhurbaskanı FRANSUVA HOLLANDE  citroene renaulta binerken 

JAPON İMPARATORU ADAMIN SIFATA DİKKAT İMPARATOR mazdaya hondaya binerken İSVEÇLİLER saab volvo AMERİKANLAR cadillaca binerken bizimkilerde örnek olacak yerli aracımız yoksada yerli üretim yapan renault honda toyota hyundai gibi markalara binecek..yerli üretimi destekleyecek,,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle ben okuyacakları mı okuyorum. Diz çöktürme sana üslerini aç dediğinde açtırıyor sa bu bir diz çöktürmektir. Daha çok örnekleri var ama yazmaya gerek yok. Doların yükselmesi sadece bu saydığınız nedenlerden değil ülkedeki siyasilerinde etkisi var. Türkiyeye neden turist gelmedi bu sene ?

diz çöktürme gibi bir durum olmuyor artık uluslar arasında karşılıklı çıkarlar var. Türkiye'nin ezik ve sinik ülke olduğu cezair sömürge kalsın diye bile oy kullandığı o yıllar geçti artık.

Doların yükselmesinin ana nedeni dünyadaki ekonomik değişim. Bütün ülkelerde yükseldi bizden daha fazla yükselen ülkelerde var.

Ama tabiki siyasi belirsizlikte çok önemli. Seçimlerden istikrarlı bir tek parti hükümeti çıkmadı. bütün ekonomik aktörler beklemeye geçti.

koalisyon kurulamadı ve tekrar seçim olacak aynı belirsizlik sürüyor. Bu her ülkede ekonomik sorun yaratır. Ama demokrasi böyle bir şey buna katlanacağız.

Turizmin gerilemesinin iki ana nedeni var dünya ekonomilerinin durgunluğu nedeniyle tüm dünya turizmi geriliyor bu biz ede yansıyor ikinci ise türkiyede yeniden başlayan PKK terörü.

abi öncelikle sunu söyleyim uslubun yok demişsiniz ama ordaki kötü sözler kimse için değil dikkatli okursanız sadece baştakilere isyan var..

ha her yıl artıyor araç satısları ama vergisini ödeyerekte bi siz bi biz alıyoruz bu araçları,,satılan araçların hatırı sayılır bir yüzdesi filo satısı veya gider gösterip şirket adına alınıp vergiden düşen araçlar..yoksa 4-5bin tl maaş alıpta 200bin tl bmw ye veren insanların satısı değil..

birde madem bu araç bu kadar büyük yük bu ülkenın sırtına o zaman 550tane+belediyedekiler+valiler+sayısız kan emicide s500lerle 7.60Lİ lerle A8 Lerle en kötü passat mondeo larla gezmeyecek..bizim paramızla alınıyor bunlar..madem cok büyük dert oluyor bu iş bize,,halka örnek olacaklar FRANSA cumhurbaskanı FRANSUVA HOLLANDE  citroene renaulta binerken 

JAPON İMPARATORU ADAMIN SIFATA DİKKAT İMPARATOR mazdaya hondaya binerken İSVEÇLİLER saab volvo AMERİKANLAR cadillaca binerken bizimkilerde örnek olacak yerli aracımız yoksada yerli üretim yapan renault honda toyota hyundai gibi markalara binecek..yerli üretimi destekleyecek,,

Valla kamudaki araçların GSMH içinde payı 0,0004 tür. çok küçük bir oran üzerinde konuşmaya bile değmez bunla ilgili bir tartışmada yapmıştık zaten.

Filo satışları iyidir vergiden düşme işide doğru değil gideri mahrahtan düşürsiniz Sevgili İlhan muhasebeci o anlatsın bize arada çok fark var.

Benimde bir iş yerim var öyle çok karlı olsa bende kiralardım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

toprağı konya kadar yok nüfusu istanbulun yarısı kadar olan  van minute israil bile

çinli gelly markasıyla ortaklaşa araba yaptı QOROS dağ gibide araba,,dünyanın ambargo koydugu iran SAMAND yaptı..

artan pariteler yükselen kurlar fed amerika;sade bize mi bunların etkisi,,ha ithal ürün fiyatı artarsa caresi zam koymak değil çözüm yolu aramaktır..

ama suan ki durumumuz; EKERKEN YOK BİÇERKEN YOK, HARMANA ORTAK OSMANLI!

ve padişahım çokyaşadır!!!bu yüzden çözüm aranmaz,,%90ötv+%18 kdv es geçilir 2lira olan doların 3lira olması tüm sorumlu kabul edilir sora sloganımız belli

müslüman uyuma,kahrolsun israil,kahrolsun amerika :2funny:  :2funny:  :2funny:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

toprağı konya kadar yok nüfusu istanbulun yarısı kadar olan  van minute israil bile

çinli gelly markasıyla ortaklaşa araba yaptı QOROS dağ gibide araba,,dünyanın ambargo koydugu iran SAMAND yaptı..

artan pariteler yükselen kurlar fed amerika;sade bize mi bunların etkisi,,ha ithal ürün fiyatı artarsa caresi zam koymak değil çözüm yolu aramaktır..

tabiki çözüm yolu arayışı var zaten. bu ülkede araba fabrikası açılmasına CHP engel oldu. Koç ben ithal ediyorum satamam diyince CHP bunu tamamen engelledi.

60 sene bir daha konuşulamadı bu.

İlk kez AKP döneminde otomobil üretmeye karar verdik. Tübitak arge kısmını üstlendi. bir konsorsüyumda bunu üretecek.

AKP değil seçimi CHP kazanırsa tabi bu olmaz türkiyenin araba üretmesine şu anda da karşılar.

Ve bence hibrit araba üretme fikri doğru önümüzdeki 20 yılda elektrikli araçlar tüm araçların büyük çoğunluğunu oluşturacak.

türkiye kendi uydusunu yapabilen 5 ülkeden biri arabayıda yapabileceğine inanıyorum.

keşke o 60 yıl heba olmasaydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

diz çöktürme gibi bir durum olmuyor artık uluslar arasında karşılıklı çıkarlar var. Türkiye'nin ezik ve sinik ülke olduğu cezair sömürge kalsın diye bile oy kullandığı o yıllar geçti artık.

Doların yükselmesinin ana nedeni dünyadaki ekonomik değişim. Bütün ülkelerde yükseldi bizden daha fazla yükselen ülkelerde var.

Ama tabiki siyasi belirsizlikte çok önemli. Seçimlerden istikrarlı bir tek parti hükümeti çıkmadı. bütün ekonomik aktörler beklemeye geçti.

koalisyon kurulamadı ve tekrar seçim olacak aynı belirsizlik sürüyor. Bu her ülkede ekonomik sorun yaratır. Ama demokrasi böyle bir şey buna katlanacağız.

Turizmin gerilemesinin iki ana nedeni var dünya ekonomilerinin durgunluğu nedeniyle tüm dünya turizmi geriliyor bu biz ede yansıyor ikinci ise türkiyede yeniden başlayan PKK terörü.

Valla kamudaki araçların GSMH içinde payı 0,0004 tür. çok küçük bir oran üzerinde konuşmaya bile değmez bunla ilgili bir tartışmada yapmıştık zaten.

Filo satışları iyidir vergiden düşme işide doğru değil gideri mahrahtan düşürsiniz Sevgili İlhan muhasebeci o anlatsın bize arada çok fark var.

Benimde bir iş yerim var öyle çok karlı olsa bende kiralardım. 

isterse gayrisafi milli hasıla içinde oranı 0.000000000000001 olsun 

bu tarz bir yakalsım milliyetçiliktir,,örnek olmaktır,,var olan sorunların farkında olduğunu göstermektir

amerikanın fransanın japonyanın gsmh sına yük oldugu için yerli üretime biniyorlar dimi,,bizim beğenmeyip dalga geçtiğimz renaulta fransa cumhurbaskanı biniyor...bu imam cemaat ilişkisidir.bakıs acısı yaklaşım meselesidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabiki çözüm yolu arayışı var zaten. bu ülkede araba fabrikası açılmasına CHP engel oldu. Koç ben ithal ediyorum satamam diyince CHP bunu tamamen engelledi.

60 sene bir daha konuşulamadı bu.

İlk kez AKP döneminde otomobil üretmeye karar verdik. Tübitak arge kısmını üstlendi. bir konsorsüyumda bunu üretecek.

AKP değil seçimi CHP kazanırsa tabi bu olmaz türkiyenin araba üretmesine şu anda da karşılar.

Ve bence hibrit araba üretme fikri doğru önümüzdeki 20 yılda elektrikli araçlar tüm araçların büyük çoğunluğunu oluşturacak.

türkiye kendi uydusunu yapabilen 5 ülkeden biri arabayıda yapabileceğine inanıyorum.

her ne kadar konumuz oylar akp ye chp ye olmasada..yasım 27 bahsettiğiniz yılları bilmiyorum.o yüzden muhtemelen sizin dediğiniz gibi olmustur size katılıyorum,keşke heba olmasaymıs şu ülkedeki insanlara 1 araba almayı zulüm etmeselermiş

ha kendı aracımız olsaydıda zaten bu vergilerle olacaktı oda ayrı bi nokta ortalamanın 2bin aşşası olurdu yani mucize yine beklemıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

.

güzel cımbızlamışsınız da bi de önceki soruya da cevap alalım:)))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diz çöktürme yok mu çok komik. Pardonda dağları bombalamadan önce kimle görüştü ülkemizin lideri ?

israil mavi marmara gemisinde call of duty oynadı..takır takır taradı noldu?ne yaptık? israille olan tüm ortak arastırmaları durdurduk tüm ortak tatbikatları alısverisi u18 futbol hazırlık maçına kadar herseyi iptal ettik..medya orta doğu aslanı kaplanı yeni mesih oovv ucuyoruz yaptı günlerce yankılandı..peki sonra ne mi oldu???

türkiyenin talebiyle iptal edilen tüm organızasyonlar(DİKKATİNİZİ ÇEKERİM;SURİYEDEN PADİŞAH TÜRBESİNİ BIRAKIP KAÇARAK DESTAN YAZAN ÜLKEMİZİN TALEBİYLE)tıpış tıpış bir bir heepsi u18futbol maçıda dahil hepsi tekrar yapıldı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

....

Unutmayalım bu ülke 90 sene sırtüstü yatmış bir ülkeydi toparlamak zaman alıyor.

...

neredeyse 70 yıl geri kaldık.

...

...

Ha gayret, 13 yıla kadar gidiyorsunuz. :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...