Jump to content

Ağustos ayında otomotiv satışları yüzde 37,17 arttı

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

. Üstelik tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. Çok güzel değil mi :- :-

2002 yılında 9 milyon 924 bin 575 baş olan büyükbaş hayvan sayıs 2014 yılında 14 milyon 123 bin başolmuş. Sorun artan zenginlikle birlikte artan et tüketimi ve bunu karşılayamıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2002 yılında 9 milyon 924 bin 575 baş olan büyükbaş hayvan sayıs 2014 yılında 14 milyon 123 bin başolmuş. Sorun artan zenginlikle birlikte artan et tüketimi ve bunu karşılayamıyoruz.

Sizden iyi bakan olur valla. Kendinizi güzel kandırıyorsunuz. Şimdi et balık kurumu etlerin pahalı olduğundan değilde tüketimi karşılamadığından dolayı yurtdışından et alıyor öylemi gerçekten fena güldüm buna. Siz sanırım bülent Ersoy'un bir mekanda 3 kg et yediği haberde kalmışsınız. Bu haber gerçek olsa bile merak etmeyin herkes 3-5 kg et yemiyor bir günde. Herkes derken elit kesim yani.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizden iyi bakan olur valla. Kendinizi güzel kandırıyorsunuz. Şimdi et balık kurumu etlerin pahalı olduğundan değilde tüketimi karşılamadığından dolayı yurtdışından et alıyor öylemi gerçekten fena güldüm buna. Siz sanırım bülent Ersoy'un bir mekanda 3 kg et yediği haberde kalmışsınız. Bu haber gerçek olsa bile merak etmeyin herkes 3-5 kg et yemiyor bir günde. Herkes derken elit kesim yani.

Pahalı olmasının nedeni üretimin tüketimi karşılamaması... arz talep dengesi denir buna ekonomide...

Devlet ihtal et getirerek arzı karşılamayı umuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pahalı olmasının nedeni üretimin tüketimi karşılamaması... arz talep dengesi denir buna ekonomide...

Devlet ihtal et getirerek arzı karşılamayı umuyor.

Arzı karşılayacak tabi karşılaması gerekir. Ama neden yerli et almıyor da ithal ediyor asıl mesele bu. Çünkü et ithalatı ucuz. Neredeyse kg si 4 dolar. Buradan almaya kalksa 30 tl. Aradaki fark bu.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arzı karşılayacak tabi karşılaması gerekir. Ama neden yerli et almıyor da ithal ediyor asıl mesele bu. Çünkü et ithalatı ucuz. Neredeyse kg si 4 dolar. Buradan almaya kalksa 30 tl. Aradaki fark bu.

Alınacak yerli et yok yahu.. zaten et olsa talep karşılanır hayvan varlığı ciddi oranda artmış ama et tüketimi eskiye oranla çok daha hızlı artmış... yeterli gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alınacak yerli et yok yahu.. zaten et olsa talep karşılanır hayvan varlığı ciddi oranda artmış ama et tüketimi eskiye oranla çok daha hızlı artmış... yeterli gelmiyor.

Yerli et nasıl olmaz anadolu da yerli büyükbaş hayvan kaynıyor. Sadece üreticisi azaldı. İmkansızlıklar yüzünde büyük firmalara bedava debilecek fiyatlara verdiler hayvanları. Önceden böylemiydi değildi. İthal tohum konusuna da geleyin isterseniz :-)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yerli et nasıl olmaz anadolu da yerli büyükbaş hayvan kaynıyor. Sadece üreticisi azaldı. İmkansızlıklar yüzünde büyük firmalara bedava debilecek fiyatlara verdiler hayvanları. Önceden böylemiydi değildi. İthal tohum konusuna da geleyin isterseniz :-)

Şu an cumhuriyet tarihindeki en büyük büyükbaş hayvan sayısına sahibiz. Ancak tüketim çok ciddi bir artış sağlayınca bu talep karşılanamaz oldu.

Anadolu hayvan kaynıyor diyince olmuyor tümü kayıtlı zaten. 

Büyük firmaların hiç biri yerli ırk beslemez verimi çok düşüktür çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an cumhuriyet tarihindeki en büyük büyükbaş hayvan sayısına sahibiz. Ancak tüketim çok ciddi bir artış sağlayınca bu talep karşılanamaz oldu.

Anadolu hayvan kaynıyor diyince olmuyor tümü kayıtlı zaten.

Büyük firmaların hiç biri yerli ırk beslemez verimi çok düşüktür çünkü.

Tamamı yerli demiyorum. Bu firmalar ticaretle uğraşıyor köylüden bedavaya alınca nasılda aldılar kapış kapış. Sütü içince kimse bu angus bu sarıkız sütü demiyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamı yerli demiyorum. Bu firmalar ticaretle uğraşıyor köylüden bedavaya alınca nasılda aldılar kapış kapış. Sütü içince kimse bu angus bu sarıkız sütü demiyor.

bedava olsa da almazlar.. entegre süt üretimine uygun değiller... yerli ırk beslemek ticari olarak bakılıyorsa zarar ettirir.

kültür ırklarını da köy koşullarında besleyemezsiniz..

Dünyadaki trend budur. Büyük işletmeler hayvan varlığına çoğunluğuna sahip olur. Başka türlü tüketim karşılanamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bedava olsa da almazlar.. entegre süt üretimine uygun değiller... yerli ırk beslemek ticari olarak bakılıyorsa zarar ettirir.

kültür ırklarını da köy koşullarında besleyemezsiniz..

Dünyadaki trend budur. Büyük işletmeler hayvan varlığına çoğunluğuna sahip olur. Başka türlü tüketim karşılanamaz.

Resmi yollardan haklı olabilirsiniz ama size göre sütün içine su da katmıyor değil mi bunlar: )
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resmi yollardan haklı olabilirsiniz ama size göre sütün içine su da katmıyor değil mi bunlar: )

Entegre süt üretiminde katılmaz katılamaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Entegre süt üretiminde katılmaz katılamaz.

Hiç haberlerde görmediniz veya çevrenizde büyük bir firmanın komşunuza koli koli süt taşıdığına şahit olmadınız demekki. Veya yoğurtlara yapılanları duymadınız.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç haberlerde görmediniz veya çevrenizde büyük bir firmanın komşunuza koli koli süt taşıdığına şahit olmadınız demekki. Veya yoğurtlara yapılanları duymadınız.

Yeni konumuz gıda kodeksi mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni konuyu bilmem ama asıl konuyu anladınız sanırım.

Hı hı konumuz bu 

Ağustos ayında otomotiv satışları yüzde 37,17 arttı
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hı hı konumuz bu Ağustos ayında otomotiv satışları yüzde 37,17 arttı

Siz yine asıl meseleyi anlamamışsınız. İnsanları ufak görmekten, alay eder gibi konuşmaktan, küçümsemekten ve en önemlisi beceriksiz gibi sıfatlar yakıştırmaktan vazgeçerseniz bir daha konular böyle değişmez. Asıl konu bu ve bu olmaya devam edecek.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz yine asıl meseleyi anlamamışsınız. İnsanları ufak görmekten, alay eder gibi konuşmaktan, küçümsemekten ve en önemlisi beceriksiz gibi sıfatlar yakıştırmaktan vazgeçerseniz bir daha konular böyle değişmez. Asıl konu bu ve bu olmaya devam edecek.

başlık açın oradan devam edelim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz insanlarla alay ederken yeni başlık mı açıyorsunuz:)

hayır şikayetinizi belirtmek için açacaksınız. Nerde alay etmişim merak ettim.

Birde aklınızda olsun alay edecek durum yaratmazsanız kolay kolay alay edilmez. Şu yazdıklarınızı bir okuyun bence,..

Mahalle kahvesinde yazar gibi yazıyorsunuz. En küçük bir bilgi kırıntısı dahi yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır şikayetinizi belirtmek için açacaksınız. Nerde alay etmişim merak ettim.

Birde aklınızda olsun alay edecek durum yaratmazsanız kolay kolay alay edilmez. Şu yazdıklarınızı bir okuyun bence,..

Mahalle kahvesinde yazar gibi yazıyorsunuz. En küçük bir bilgi kırıntısı dahi yok.

Bari bunu siz söylemeyin komik ötesi oluyorsunuz. Geçmişte yazdıklarınız tartıştıklarınız kaynak değil mi herşey ortada:)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...