Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Boya Sorunu (Kolay mı Çiziliyor ?)

Navim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Fotoğrafları yukledim arkadaşlar albüme isteyen olursa mail de atabilirim .

Her hangi bir albümünüz gözükmüyor. Bağlantı paylaşabilir misiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her hangi bir albümünüz gözükmüyor. Bağlantı paylaşabilir misiniz.

Fotoğraflar mail olarak gelmiş. Biraz müsait olunca yükleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış yuklemisim galiba 2-3-4 aynı foto gibi arka kapı vardı birde o yok. Biri on kaput biri arka bagaj biri park sensoru biri marsbiyel kapının kapandığı,babamın ayağının degdirdigi yer. Sağ kapımı çizmişler onu koymadim ilk nasıl bu kadar uğraştılar diye sinirlendim meğer anahtarı hafifçe sürmek bile boyayı kaldırmaya yetmiyormuş anlayınca cizene değil boyuyana kizdim :). . . . hocam burada küçük görünüyor mail varsa atayim bi daha bak . sağ kapıyı görünce boyanın ne kadar dandik olduğunu anlayacaksın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Foto marsbiyel olmalı . . ikinci foto bagaj kapağı en son foto kaput ortsdakileri bende cikaramadim :) . . . birde arka kapı altı vardı onu yükleme misin benmi unuttum yoksa

Vallahi acaba bende mi problem var diye, kendimi sorgularken. Bu şekilde cevap vermen beni acayip rahatlattı. Hem miyop hemde astigmat var. :D

Beyaz oluşu, çekilme uzaklığı ve açısından pek anlaşılmıyor. Uzaktan çekseniz de boya zedesi anlaşılmayacak.

Aracı aldığınızda ön kaputa keşke şeffaf film/folyo uygulaması yaptırmış olsaydınız. Ben 2011 yılından bu güne kaput filmi kullanıyorum, çok faydasını gördüm.

Aracınızda kaportasında komple boya ekspertizi yaptırdınız mı ? Hani şu cihazlarla boya kalınlığına vs bakıyorlar o türden.

Şimdi hem yere yakın yerler olmasından ötürü, taş sıçramasından ötürü olabilecek zedelenmeler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marsbiyel üstü taş gormez bagas kapağı tas gormez ilhan hocam anladığım kadarı ile sende mazda yok bak 6 ay geçsin metalik renngi seçenler nasıl dökülecek buraya :). . .Dediğim gibi burada küçük görünüyor uzaktan cekmek istemedim sebebi gorunmemesi değil telefon kamerası olmasından dolayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de Sedefli Mazda3 var ama önceki kasa. Bu kadar hassas bir boya sahip değil. Yılda bir kez boya koruma yaptırırım. Size de telefon numarasını vermiştim hatırlarsanız. Bu arada yıkamacıma da çok dikkat ederim.

Bazıları o tanzik işini abartıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben biraz araştırdım boya koruma aslında sadece kuş pisliği ve güneş yanığından koruyor yani çizilme taş atıklarına çözüm değil.

Ön kaput için bi koruma düşünüldüğünde şeffaf koruma filmleri yaptırılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resimlerden cok anlasimiyor. Ilk bakinca acaba yuzeye yapisan zift v.b. parcaciklar mi diye dusundum. Ama eger o siyah noktalar yuzeyin altinda ise bir sorun var kesin.  Kaput, bagaj kapagi gibi sac aksamlar da ayni sekilde siyah renk mi? Benim bildigim boya oncesi atilan astar da acik renk. Boyle siyah gorunce saca kadar inmis diye dusunuyor insan. Servise goturup sordunuz mu? Tas vurugu diyeceklerdir ancak mutlaka gidip bir tespit yaptirin eger goturmediyseniz.

Bir de kafanizi karistirmak istemem ama araci sifir mi aldiniz? Sifir degilse herhangi bir boya isleminden bahsettiler mi?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sıfır aldım

Resimlerden cok anlasimiyor. Ilk bakinca acaba yuzeye yapisan zift v.b. parcaciklar mi diye dusundum. Ama eger o siyah noktalar yuzeyin altinda ise bir sorun var kesin.  Kaput, bagaj kapagi gibi sac aksamlar da ayni sekilde siyah renk mi? Benim bildigim boya oncesi atilan astar da acik renk. Boyle siyah gorunce saca kadar inmis diye dusunuyor insan. Servise goturup sordunuz mu? Tas vurugu diyeceklerdir ancak mutlaka gidip bir tespit yaptirin eger goturmediyseniz.

Bir de kafanizi karistirmak istemem ama araci sifir mi aldiniz? Sifir degilse herhangi bir boya isleminden bahsettiler mi?

Sıfır aldım üstadım ama güven vermeyen bi müdür vardı bende şüphelenmedim değil. Servise götürdüm taş vuruğu dedliler.Bende buradan baktım görünmüyor net .merak eden arkdaşlar mail atayım isterseniz...

hocam iyice kafamı karıştırdın hiç bi yerde astar yok neredeyse direkt siyah yer çıkmış...

****Aracın çizilen sağ kapısını albüme yolladım onuda buraya alabilrmiyiz arkdaşlar baksın astar yok sanki direkt siyah yer görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman lafimi geri alayim sen kotu senaryoyu dusunme hocam.  Astar konusunda emin degilim. Belki koyu gri bir renktir. Sanayide iyi bir boya ustasina goturup goster istersen. Onlar en dogru bilgiyi verirler. Boya kalinligini da cihaz ile olcsunler. Eger orijinal boya ise en azindan o suphe ortadan kalkmis olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford aracı olan bir arkadaşım, tazyikli suyla kendi yıkarken, kir çıksın diye yakından tutunca ön tamponun boyasının 2-3 cm'lik alanını kaldırmış. Şok olduk tabii.

Yıkamacı oralara çok yakın tutmuş olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford aracı olan bir arkadaşım, tazzikli suyla kendi yıkarken, kir çıksın diye yakından tutunca ön tamponun boyasının 2-3 cm'lik alanını kaldırmış. Şok olduk tabii.

Yıkamacı oralara çok yakın tutmuş olabilir mi?

İstanbul'da Zealot'un  ( Ufuk ) başına geldi. Kaput ve tampon toplamda 3 yerden boya kalktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O sebeple bugün aracımı kendim yıkadım. Tabancayı mesafeli kullandım. Hatta yandaki adam, "çekinme gir gir" dedi. Gülümseyerek geçiştirdim, ama tırstım hani. Bu tazyik yüzünden önceki aracımın plaka boyası uçtu gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet Özdemir arkadaş bi yer önerdi seramik kaplama kafamada yattı gibi bakalım maddiyati ayarlayabilir sem düşünüyorum.Değilse bu iş arabaya hassas davranmaya olmayacak o zaman daha beter oluyor . . .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marsbiyel üstü taş gormez bagas kapağı tas gormez ilhan hocam anladığım kadarı ile sende mazda yok bak 6 ay geçsin metalik renngi seçenler nasıl dökülecek buraya :). . .Dediğim gibi burada küçük görünüyor uzaktan cekmek istemedim sebebi gorunmemesi değil telefon kamerası olmasından dolayı.

Vallahi sadece önünde ki, sağında ki, solunda ki seyir halinde ki otomobilden sıçrayan taş olarak nitelendirme. Başka bir çok çevre etken var. En basiti sarı damperli hafriyat kamyonları. Molozu alıp, üstünü adam gibi brandalamadan yola çıkıyorlar. Birde onlar hafriyat alanına girip çıktıkları için. Lastiklerinin arası mıcır-taş doluyor. Seyir halindeyken hem lastikten, hem damperinden çok taş sıçratıyor.

Park ettiğin yerde ki yaramaz çocuk faktörü var. Yine park ettiğin yerde ki tadilat, tamirat, inşat halinde ki konutlar. Benim kayınçomun başına şöyle bir şey geldi. Aynı sizin aracınızda ki gibi siyah lekeler var. Aracı turuncu Mazda 2. Serviste ki teşhis kaynak altında kalmış aracı. Bu kaynaktan akan-sıçrayan şeye ne diyorlar şimdi kıymık mı ? İşte ondan sıçramış aracına hep.

Sonra bu yol kenarlarında ki yeşil alanlarda çimleri-otları kesen işçiler var. Onların ellerinde motorlu tırpanlar vardır. Misine ile çalışıp otları kesen. Onlarda acayip taş-mıcır fırlatıyorlar. Kavacık'ta bir arkadaşımın aracının yan camı kırıldı bu şekilde.

Kışın tuzlama araçları mesela. Sürücü arkada ki dönen mekanizmayı çok hızlı çalıştırırsa, çok hızlı atıyor tuzu. O iri iri neredeyse mıcır büyüklüğünde ki tuz, yakın mesafede geldiğinde zarar verebiliyor.

Benim bu yaz Antalya Adrasan- Olympos yolunda ön kaputtaki, kaput filmim yırtıldı. Gittiğim yol mıcırlı bir yoldu. Karşı yönden hızlı gelen bir aracın fırlattığı mıcır geldi. Kaput filmim olmasaydı, kesin kaputta delik açılırdı.

Yani demem o ki o kadar çok çevre etken var ki. Sadece taşa, mıcıra, seyir haline bağlamıyorum. Kim bilir forumda ki arkadaşların başına neler neler gelmiştir.

Birde ilk başta da demiştim. Boya ekspertizi yaptırdınız mı diye. Kimsenin günahını alıp bir şeyle suçlamak istemem. Ama günümüzde bir çok şeyle karşılaşıyor, duyuyor, görüyoruz. Aracı size boyalı şekilde satmış olabilirler mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...