Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Boya Sorunu (Kolay mı Çiziliyor ?)

Navim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkdaşlar merhaba yeni mazda 3 metalik sedefli inci beyazı olan var mı aranızda. Boya sizde de çok mu narin resmen tiskindim arabadan neredeyse tırnağımla çizsem çizilecek. Özellikle servisin aracı satın alırken boya koruma yaptık diye yalan söylemesi , Boya koruma olmadığını öğrendiğim halde servisin ısrarla yaptık hocam demesi beni bitirdi..

Konyadan mazda alacak arkdaşlar boya koruma yaptırmayın sıfır araç alırken sadece yıkayıp veriyolar bilginize ....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyaz renk fiat fiorinoların boyasıda öyle, dediğiniz gibi hafifçe tırnak değince bile çiziliyor siyahlık oluyor. Mazda da böyle olmaması lazım. Ayrıca genellemek istemem ama servislerin boya koruma uygulamaları rezalet ötesi oluyor . 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Markası ne olursa olsun bayilerin yaptığı boya korumalarına güvenemem. Sırf bu işi yapan meguiars vb yerler tercih edilmeli. Ayrıca İstanbul da bir mazda bayisinde ikinci el bir skyactiv mazda 3 e baktığımda bu araçta seramik boya koruma var bayide biz yaptık dediler. İnanın benin elle yaptığım sıvı cila koruması daha kalitelidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acaba diğer arkadaşların durumu ne onlarda mi aynı. . . geçen sağ kapıyı zevkine çizmişler boya koruma olsa bu kadar derin olmayacaktı belkide . . . kapıyı boyatmak zorunda kalmayacaktım. . . Bundan sonra sıfır araç zor hele bu servisin yaptığından sonra çok zor. . .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanki ben de hissettim, beyaz boyanın fazla narin oluşunu.

Geçen hafta -dakika bir gol bir- ön tamponun sağ-alt köşesinde bir yerde siyah nokta oluşmuş. "Zift mi ne bu" diye eğilip baktım. Taş gelmiş boya kalkmış. Biraz şaırdım. O derece bir taş gelmedi otobanda, yoksa en azından sesini duyardım diye düşündüm... Garip...

Bir iki gün önce de arka koltuk bölümünden bir sehpa benzeri malzemeyi alırken, sehpanın metal köşesi hafiften marşpiyel civarı yere dokundu (kapı kapanınca araç içinde kalan kısım). Bayağı bildiğiniz nokta oluştu orada da.

Huylandım biraz. Araba sanki guaj boyayla kaplı gibi... :\

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal. Benim aracin boyasida cok kolay ciziliyor. Japon araclarinin boyasi genelde Alman araclara gore daha yumusak oluyor. Gerci 3. Nesil Mazda'nin beyaz ve kirmizi araclarinda diger renklere gore ekstradan bir kat daha boya atiyorlar diye biliyorum. Beyaz ve kirmizi arac sahipleri siz yine iyisiniz yani :)

Yumusak boyanin (daha dogrusu koruyucu seffaf tabaka) tek iyi yani cila yaparken bu tip kusurlarin kolay giderilmesi. Tabi cilayi yapan kisinin isini bilmesi lazim yoksa cizikleri gidereyim derken yakabilir de boyayi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı şikayet bende de var. ciddi sıkıntı. hadi beyaz neysede bizim koyu renklerde tırnağın bile dokunsa bembeyaz çizik çıkıyor ortaya+aracın boyası parlamıyor. böyle giderse seneye arabayı komple boyatmak zorunda kalırım (:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam sizlerin yine iyi arabayı ilk aldım arka kapınin alt tarafları boya kalkması servise sordum taş dedi :) . alakasi yok. Babam inerken ayağını sürerek iniyor bildiğin çizilmiş on kaputta kez a aynı taş vuruklari var. Geçen şarj cihazının USB yeri değdi çizildi böyle bi saçmalik olabilir mi. Alman araçlarini bi kenara kiyun Ben komple boyalı araç kullandım böyle sacmalik görmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yazılanları okuyunca hem şaşırdım hem üzüldüm,,mazda aracı hafifleteyim derken,kalitesinide hafifletmekten kaçınmamış galiba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsi geçen bayi foruma üye. Bu konuyu görürler umarım. Ve umarım bir açıklamada bulunurlar. Öyle foruma üye olup, sadece tanışma mesajıyla olmuyor bu işler.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise devamlı gidip gelen birisiyim. Boya koruma uygulamaları hakkında fikrim yok, orada hiç boya koruma falan yaptırmadım. Meguiars ürünlerini kullandıklarını biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

.Yapılmadığı aşikar bi arkadaş vardı genel mudur olarak ayrılmış onunla pazarlığı hediye edeceklerini konuşmuştuk'' Üye olan da oydu bildiğim kadar'' . Yanı neden değerini düşünüyorsun ki yapmayacaksan yapmayacam de . Diğer açıdan ilgileniyorlar özellikle serviste ki bi arkadaş epey yardımcı oluyor. Arabam cizildikten sonra neyleyeyim boya korumayı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabanın boya dökülmeye devam ediyor arkadaşlar mecbur boya koruma yaptıracak yoksa 1 yıla arabanin 3. Elden farkı kalmayacak. Konyada var mi bu işi yapan düzgün namuslu servis gibi uç kagita getirmeyecek yer ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 model ini beyazı aracımda da minik minik boya dökülmeleri vardı. özellikle bagaj kapağında ve hatta bazıları hafiften paslanmaya başlamıştı.sedefli beyazla mahsus bir durum mu bilmiyorum ama boya cidden çok ama çok hassas. Eskişehir'de baya bir gezdim sonax, wash&shine, meguiars en sonunda işi gerçekten layıkıyla yapan bir yer buldum. inanın bayram ziyaretleri sırasında 'aa senin araç beyaz değilmiş sedefliymiş' diyen çok kişi oldu. o minik minik paslanmalarla o kadar detaylı ben kendim uğraşmam doğrusu.  firma ise polytop eskişehir batıkent mevkinde. tüm bayram boyunca adamalrın yaptığı işte hata, detay aradım bulamadım. bayramdan sonra teşekkür için gidip birde çaylarını içmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabanın boya dökülmeye devam ediyor arkadaşlar mecbur boya koruma yaptıracak yoksa 1 yıla arabanin 3. Elden farkı kalmayacak. Konyada var mi bu işi yapan düzgün namuslu servis gibi uç kagita getirmeyecek yer ???

Dökülmelerin fotoğraflarını koyabilir misin ? Gerçekten merak ettim.

Ek olarak şunu söyleyeyim boya koruma arabanın çizilmesini engellemez sadece boyanın yüzeyini düzleştirir.

http://www.sonax.com.tr/bulent-basaran/boya-koruma-hurafelerine-inanmay%C4%B1n.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarın koyarim üstad okudum yazıyı daha önce . . . boya koruma olsa aracın boyası kalkmaz boya korumanın cilası çizilir diyor o yazidada. . .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de resimleri merak ettim. Burak’in belirttigi gibi boya koruma mucizevi sonuclar veren bir urun degil. Ancak 1 yillik bir aracta boyanin kalkmasi cok farkli bir olay. Eger gercekten orijinal boya soyuluyorsa bu cok buyuk bir problem olur. Boyle bir sey varsa sadece burada degil tum dunyadaki Mazda forumlarinda bomba haber olur bu… Aracin kendi boyasi degil de, boya koruma sirasinda uyguladiklari malzemenin artiklari veya bunun soyulmasi olabilir mi? 

Bir de kendi fikrimi belirtmek gerekirse ben yetkili serviste degil cila yaptirmak, aracimi yikamalarina bile izin vermiyorum. Bu yetkili servisin bilerek kotu is yaptigi anlamina gelmez ama herkesin bir uzmanlik alani var.  Onun yerine bu isi gercekten bilen, detailing isinde cok tecrubeli yerler var oralara gitmek daha dogru olur.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkdaşlar merhaba yeni mazda 3 metalik sedefli inci beyazı olan var mı aranızda. Boya sizde de çok mu narin resmen tiskindim arabadan neredeyse tırnağımla çizsem çizilecek. Özellikle servisin aracı satın alırken boya koruma yaptık diye yalan söylemesi , Boya koruma olmadığını öğrendiğim halde servisin ısrarla yaptık hocam demesi beni bitirdi..

Konyadan mazda alacak arkdaşlar boya koruma yaptırmayın sıfır araç alırken sadece yıkayıp veriyolar bilginize ....

Aynı şeyi banada söylediler boya koruma yapan arkadaşlarım vardı söylediğin gibi hiç yapılmamış yıkayıp veriyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı şeyi banada söylediler boya koruma yapan arkadaşlarım vardı söylediğin gibi hiç yapılmamış yıkayıp veriyorlar.

Senin durum ne hocam ufak tefek şeylerden boya hasar görüyor mu .Fotoğraf çekecektim araba çok kirli diye yarına bıraktım. Eğer çizik vs yoksa hemen yaptırın yoksa çok pişman olursunuz .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...