Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Boya Sorunu (Kolay mı Çiziliyor ?)

Navim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Benim aracım da sedefli inci beyazı, görüntü olarak çok beğeniyorum ancak bazı handikapları var malasef. En basiti; istenmeyen bir durumla karşılaşıp boyatmak isterseniz renk tutturulması çok zor.
Asıl konuya gelecek olursak kendi aracımda böyle bir sorun yok, boya koruma vb. bir şey yaptırmadım. Yalnız aracımı yıkatmaya asla vermem, elime bir kova su alır silerim dışını, kendim temizlediğim için de yakından inceleme fırsatım oluyor haliyle, böyle kopmalar yok daha büyük sürtmeler var bende :) . Bu konulardan anlamam ama nedense bana taş çarpması gibi gelmedi. Bi yerden kimyasal falan sıçramış olabilir mi? Bu beneklerin sayısı artıyor mu peki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford aracı olan bir arkadaşım, tazyikli suyla kendi yıkarken, kir çıksın diye yakından tutunca ön tamponun boyasının 2-3 cm'lik alanını kaldırmış. Şok olduk tabii.

Yıkamacı oralara çok yakın tutmuş olabilir mi?

Yok hocam hiç yikamaciya vermedim ben yikiyorum .Keyifli oluyor yıkaması :).
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen. Valla ilk aracım Clio'yu da +5 derecede bile kendim yıkardım. Gerçi itiraf edeyim, bir süre sonra yıkatmaya başladım, ama Mazda için söz konusu olmaz sanırım.

Öncelikle otomatik vites oluşu, HUD'a sahip oluşu ve diğer narin sistemlerden ötürü Konya'da "kime, nereye yıkatacağım" konusunda stres yapmıştım. Çünkü Konya'da Clio'mu götürdüğüm bir iki yer arabaya pek iyi davranmıyordu. El frenini düz zeminde 50 dereceye kadar çekmeler, motoru gereksiz devirlendirmeler falan... Nihayetinde bizim burada İstanbul Yolu üzerinde bir Shell istasyonunda elle yıkama bölümlerinin olduğunu duydum. Geçen perşembe gittim, gördüm ve yıkadım aracımı ve mutlu oldum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende aracı bu devirde kendisi suyla köpükle yıkayan yalnız ben varım sanırdım :) millet tazzzzyyikli su atıp devam ediyor ben okşaya okşaya yıkıyorum :) 5 bez kullanıyorum :D hanım illallah dedi bezlerden :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Beyler bende 4-5 yerde oluşan sivrisinek boyutunda taş izi için rötüş işlemi yapmak istiyorum. Siyah nokta şeklindeler, zararı yok ama içim rahat etsin diye yapayım dedim.Kendim özene bezene yapmayı düşünüyorum da :D  Araştırdım ve profesyonel set olarak şu ürünü buldum;

http://urun.n11.com/rotus-boyasi/mazda-3-icin-snowflake-pearl-25d-rotus-boya-kiti-P73985918

Sormak istediklerim;

*Sizce bu setle rengi tam tutturabilir miyim?

*Kullanan arkadaş varmı?

*Bizim sedef beyaz araçlar esasen Pearl White diye geçiyor değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilal bu ürünün boya kodu 25d. Senin boya kodunla uyuşuyor mu? Şasi numaranla servise bir sor tam öğrenmek için. Ürün kaliteli bir malzemeye benziyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilal bu ürünün boya kodu 25d. Senin boya kodunla uyuşuyor mu? Şasi numaranla servise bir sor tam öğrenmek için. Ürün kaliteli bir malzemeye benziyor

Teşekkürler Mehmet bey. Sabah arayayım 25D doğru ise sipariş vereyim ozaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ablama zamanında sıfır 2012 olmalı yanlış hatırlamıyorsam ford fiesta aldım. iki ay sonra gittim bi baktım tamponda orada burada boya atmaları var. bu ne dedim valla hep yıkamacıya veriyorum dedi oralarda yapmış olmalılar ki kendisi hiç de fark etmemiş.

şahsen şaşırmadım desem yalan olur. adamlar boyadan nasıl kaçmışlarsa artık!?? şöyle bi baktım mikron düzeyinde boya atmışlar.

kimse şimdi ağırlıktan tasarruf dalaveresiyle gelmesin, düpedüz ucuza kaçma var. ama birileri tasarruf ediyorsa o da boyadan kaçan üreticiler.

neyse efenim bunlar son dönemlerde iyice dillenmeye başlayan şeyler. umarım üreticiler bu pintilikten bi şe kilde vazgeçerler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
14.10.2015 21:26:15, Bikes44 :

Beyler bende 4-5 yerde oluşan sivrisinek boyutunda taş izi için rötüş işlemi yapmak istiyorum. Siyah nokta şeklindeler, zararı yok ama içim rahat etsin diye yapayım dedim.Kendim özene bezene yapmayı düşünüyorum da :D  Araştırdım ve profesyonel set olarak şu ürünü buldum;

http://urun.n11.com/rotus-boyasi/mazda-3-icin-snowflake-pearl-25d-rotus-boya-kiti-P73985918

Sormak istediklerim;

*Sizce bu setle rengi tam tutturabilir miyim?

*Kullanan arkadaş varmı?

*Bizim sedef beyaz araçlar esasen Pearl White diye geçiyor değil mi?

@Bikes44 kalemi alıp denediniz mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

@Bikes44 kalemi alıp denediniz mi acaba?

Hayır bu ürünün pahalı olduğunu farkettim ve almaktan vazgeçtim. Sanayide profesyonel olarak rötüş boyası hazırlayan bir yer buldum. 100ml Mazda 25D kodlu boya yaptırdım. İnce uçlu fırça yardımıyla ufacık noktalara dokunuşlar yaptım. Gayet güzel oldu. Çok dikkatli bakmazsanız hiç belli değil. Toplam İşlem maliyetim ise sadece 10TL oldu.

Ufacık rötüşları olan arkadaşlara tavsiyem böyle yapmaları.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca bahsi geçmişti diye yazayım, bizim sedefli beyazın boya kodu 25D. Organize sanayi bölgeleride profesyonel boyacılar var. Koduna göre bakıyo, pıt pıt pıt 10-15 malzemeyi karıştırıp birebir boyanızı hazırlayıp veriyor. 100gr boya 8,5 TL+İnce fırça=10TL Hiç boşa fazla para vermeyin. Küçük rötuşları kediniz herhangi bir ustadan çok daha özenerek yapabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boya pasta cila ve boya koruma konusunda www.detailturkey.com U şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar.

Orada bahsi geçen bir ürün var 3 yıl ömürlü seramik kaplama.

Oranın sağlam üyelerinden biri bahsetmişti bu seramik kaplamayı aracına uyguladıktan sonra ne kadar hor kullanırsam kaplamanın ömrünü kısaltabilirim diye resmen test etmişti. Aracını sürekli benzinliklerdeki dönen fırçalarda oradaki sanayi tipi kostikli köpük deterjanlarla yıkayıp (ki o forum üyeleri bir miktar psikopattır öyle her oto şampuanını beğenmezler sonaxtan aşağı şampuan kullanmaz benzinlik fırçalarına normal oto yıkamacılara kesinlikle gitmezler) test etmişti. Bir yılın sonunda yaptığı kaplama araç üzerinden yok olmamış sonrasında polisajla temizlemişti. Boya koruma yaptığı ürünü tarif ederken şöyle bir ifade kullanmıştı hatırladığım kadarıyla Hani Japon yapıştırıcısı elinize dökülür de sonradan böyle pul pul sökersiniz ya aynı o şekil söktüm gibi tarif etmişti.

Yani diyeceğim o ki bu işi mutlaka boyadan şikayeti olan arkadaşlar üçe beşe mesafeye bakmasın gidip yaptırsınlar ağız tadıyla binsinler. Benim bildiğim İzmir'de Dby detailing Ankara'da Tansel detay dükkanı İstanbul'da Tokyo Garaj adında yapan arkadaşlar var.

Sanayide yaptırmanızı tavsiye etmem çünkü bazı malzemeler var aşındırıcılığı çok fazla ve sanayide pasta cila boya korumayı 4/5 saatte yapıp veriyorlar ki o işler öyle hızlı olmaz. O kullandıkları malzeme boyanızı aşırı inceltir. DBY nin paylaştığı bir araç vardı Facebook sayfasında araç sahibi boya koruma pasta cila yaptırıyor. Sonrasında oluşan matlıktan dolayı DBY ye müracaat ediyordu o da işe başlamadan önce boyacıların kullandığı boya ölçen icatla araç boyasını ölçüyor çıkan değer akıllara zarar. Normalde 100 ile 140 arası kabul gören mikron değeri 59 a inmiş bir uygulamayla resmen afedersiniz boyanın ırzına geçmişler sanayide.

Kullanılan ürünün meguiars ya da sonax gibi bilindik marka olmasına kanmayın. Adam gibi iş yapan ehil kişilere müracaat edin derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, Bikes44 :

Hayır bu ürünün pahalı olduğunu farkettim ve almaktan vazgeçtim. Sanayide profesyonel olarak rötüş boyası hazırlayan bir yer buldum. 100ml Mazda 25D kodlu boya yaptırdım. İnce uçlu fırça yardımıyla ufacık noktalara dokunuşlar yaptım. Gayet güzel oldu. Çok dikkatli bakmazsanız hiç belli değil. Toplam İşlem maliyetim ise sadece 10TL oldu.

Ufacık rötüşları olan arkadaşlara tavsiyem böyle yapmaları.

Bilal hocam hemşehri kıyağı yapsak acaba kargoya verirler mi :) burda daha tam renk tutturan usta duymadım ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, EMRbrc2144 :

Bilal hocam hemşehri kıyağı yapsak acaba kargoya verirler mi :) burda daha tam renk tutturan usta duymadım ben

Dostum tam uyum konusunu bilemeyecğim. Tespit etme şansım da yok. Neticede en büyüğü mercimek kadar olan izlerden bahsediyoruz. Büyük bi alan olsa uyum hakkında net bilgi verirdim sana. Ben yaklaşık 10-12 noktaya uyguladım. Hiç belli olmuyor. Dibine girip bakarsan hafiften belli oraya fırça dokunmuş olduğu.

Kargo mevzusunu da kafaya takma, ben yaptırır paketler sana kargolarım istersen. Ama dediğim gibi ordaki boyacıdan farkı varmı bilemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın @Bikes44, peki basınçlıdan etkilenme durumu nedir bu rötuşların acaba?

20 saat önce, Bikes44 :

Ayrıca bahsi geçmişti diye yazayım, bizim sedefli beyazın boya kodu 25D. Organize sanayi bölgeleride profesyonel boyacılar var. Koduna göre bakıyo, pıt pıt pıt 10-15 malzemeyi karıştırıp birebir boyanızı hazırlayıp veriyor. 100gr boya 8,5 TL+İnce fırça=10TL Hiç boşa fazla para vermeyin. Küçük rötuşları kediniz herhangi bir ustadan çok daha özenerek yapabilirsiniz.

Çok güzel bilgi, teşekkürler!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Devrim Babacan :

Sayın @Bikes44, peki basınçlıdan etkilenme durumu nedir bu rötuşların acaba?

Ben aracımı sadece tazyikle yıkıyorum. Fırça asla sürmem. Ve bu kısa süre zarfında herhangi bi soyulma, kalkma, akma olmadı. Zamanla ne olur bilemiyorum tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamdır. Benim de boya rötuşu uygulamam kereken iki noktam var da. Teşekkürler.

Bu arada, unutmuştum, bu konuyu görünce yazayım dedim;

Hani boya ince mi, niye böyle şeklinde konuşuyoruz ya... Geçen ay idi sanırım, ilk (ama gerçekten ilk) basınçlı su ile yıkama deneyimim esnasında bir olay oldu. Durulama yapıyordum. Su tabancası biraz ağırcaydı ve basıncı çok fazla olduğu için kontrol etmek "hafiften" efor gerektiriyordu. Yıkarken, tam sol-arka kapının civarındayken birden su kesildi (1 TL.'nin süresi doldu). Tabancanın basıncını dengelemek için uyguluyor olduğum kontrol dezavantaja dönüştü ve tabancanın ucu (maalesef çıplak metal) kaportaya dokundu.

"Eyvah! Gitti boya dedim." Çünkü o derece vurmuştu ucu. Bariz görünen bir şey yoktu. Rahatladım ama uzun süre ışığa açı oluşturacak şekilde inceledim yüzeyi. Hiç bir iz bulamadım. İz olmaması mümkün değildi, bayağı bildiğiniz metal uç vurmuştu. Herhalde cama veya çıtaya falan denk geldi dedim ve acayip rahatlamıştım. Ta kaç hafta sonra, araç kirliyken gördüm vurduğum yeri. Hafif bir cila çiziği gibi bir iz. Dikkatli bakınca bile görmek zor.

Bu sebeple bu olay, boyanın çok ince oluşu hakkındaki eleştirimi tekrar gözden geçirmeme sebep oldu. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Bikes44 :

Dostum tam uyum konusunu bilemeyecğim. Tespit etme şansım da yok. Neticede en büyüğü mercimek kadar olan izlerden bahsediyoruz. Büyük bi alan olsa uyum hakkında net bilgi verirdim sana. Ben yaklaşık 10-12 noktaya uyguladım. Hiç belli olmuyor. Dibine girip bakarsan hafiften belli oraya fırça dokunmuş olduğu.

Kargo mevzusunu da kafaya takma, ben yaptırır paketler sana kargolarım istersen. Ama dediğim gibi ordaki boyacıdan farkı varmı bilemem.

Düşüncen ve ilgin için teşekkür ederim ama önce burda yaptırmaya çalışayım, çok kötü sonuç olursa belki dönerim sana :) saol dostum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Sevgili dostlar her taş fırlaması ve ufak darbe aracımda ( kırmızı power ) iz bırakıyor . Sağ taraf harita gibi oldu . Benzer bir durum yaşayan var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...