Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Boya Sorunu (Kolay mı Çiziliyor ?)

Navim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 hours ago, navim said:

Arkdaşlar ben seramik kaplama yaptırmaya karar verdim . Seramik kaplama ile ilgili bilgisi olan var mı yaptırmaya değer mi ne dersiniz.

Kesinlikle yaptırmanızı tavsiye ederim. Seramik kaplama ya da benzeri bir boya koruma. Ben yaptırmadım ve pişmanım. İnanılmaz kalitesiz ve ince bir boyası var aracın. Aşırı derecede kolay çiziliyor ve en ufak bir taş sıçramasında boya kalkıyor. Şimdiye kadar kullandığım 10 a yakın araç içerisinde en kalitesiz boya bu arabada malesef. Hele ki benim gibi temizlik konusunda titiz biri iseniz hiç düşünmeden yaptırın.

Ben böyle bir set aldım, az da olsa kapatıyor kalkan boyayı fakat orjinali gibi olmuyor asla malesef. Kozmetik görünümden çok paslanmayı önlemesi için yapıyorum rötüş işlemini çünkü dediğim gibi en ufak bir taş sıçramasında hem vernik hem boya hem de astar gidiyor. Direk metal çıkıyor ortaya.

Mkk8EQ.jpg

QQQ8A3.jpg

Xdd8vR.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, tarahumara :

Kesinlikle yaptırmanızı tavsiye ederim. Seramik kaplama ya da benzeri bir boya koruma. Ben yaptırmadım ve pişmanım. İnanılmaz kalitesiz ve ince bir boyası var aracın. Aşırı derecede kolay çiziliyor ve en ufak bir taş sıçramasında boya kalkıyor. Şimdiye kadar kullandığım 10 a yakın araç içerisinde en kalitesiz boya bu arabada malesef. Hele ki benim gibi temizlik konusunda titiz biri iseniz hiç düşünmeden yaptırın.

Ben böyle bir set aldım, az da olsa kapatıyor kalkan boyayı fakat orjinali gibi olmuyor asla malesef. Kozmetik görünümden çok paslanmayı önlemesi için yapıyorum rötüş işlemini çünkü dediğim gibi en ufak bir taş sıçramasında hem vernik hem boya hem de astar gidiyor. Direk metal çıkıyor ortaya.

Mkk8EQ.jpg

QQQ8A3.jpg

Xdd8vR.jpg

Evet dun baktim sağ tarfta yine bir çizik. Sonra baş parmağimin tirnaği ile ön tampona hafif baski yaparak çizdim o da ne hemen çizildi. Sonra dusundum de araç uzerinde oluşan taş izi çizikler vs az bile olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhabalar, 

Gri renkte mazda 3 aracımı 0 aldım. Ancak farkettim ki yaklaşık 20-25m mesafeden baktığımda arka temponun renk tonu gövde rengi arasında farklılık var. 

Servisler, araçları teslim ederken park sensörlerini kendileri takıyorlar, ancak bu sensörlerin tampon rengi boyaları kenarlardan çok kolay boya atıyor. Sizlerde de bunlar mevcut mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.09.2016 at 23:42, m_ekin81 :

Merhabalar, 

Gri renkte mazda 3 aracımı 0 aldım. Ancak farkettim ki yaklaşık 20-25m mesafeden baktığımda arka temponun renk tonu gövde rengi arasında farklılık var. 

Servisler, araçları teslim ederken park sensörlerini kendileri takıyorlar, ancak bu sensörlerin tampon rengi boyaları kenarlardan çok kolay boya atıyor. Sizlerde de bunlar mevcut mu?

Merhaba, 

Bende de kırmızı renk aynı şekilde arka tampon rengi daha koyu. Servise soracaktım unuttum. Tampon plastik olduğu için renk tonu tutmayabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Budaren :

Merhaba, 

Bende de kırmızı renk aynı şekilde arka tampon rengi daha koyu. Servise soracaktım unuttum. Tampon plastik olduğu için renk tonu tutmayabilir mi acaba?

Muhtemelen tampon plastik olduğu içindir,  ama bazen istemeden takıntı yapar oldum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 minutes ago, m_ekin81 said:

Muhtemelen tampon plastik olduğu içindir,  ama bazen istemeden takıntı yapar oldum.

Siz söyleyince bende dikkatlice baktım fakat göremedim öyle bir farklılık durumu. Boya işinden çok anlamam ama astarı attıktan sonra, plastik ya da metal olması çok fark ediyor mu ki? Bir de motion ve reflex donanımlarda, arka park sensörü fabrika çıkışlı standart geliyor diye biliyorum. Yanılıyor muyum yoksa?

Aşağıdaki fotoğraflarda ön ve arka tamponun birleşim yerlerine bakabilirsiniz. Fotoyu büyütüp bakarsanız daha kolay olur anlaması. Tabi bu durum, boyanın kalitesiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor malesef.

B2VMqg.jpg

EJ7YXA.jpg

mLVPQR.jpg

DJLMQO.jpg

PMRqjv.jpg

r9qQGB.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.09.2016 at 23:17, Mustafa Yılmaz :

Merhaba servis rütuş yapıyor fakat rutuş yapılan yer acayip belli oluyor ve ayrıca yaptıkları rütuştan hiç memnun değilim bence kendiniz yapın.

https://tr.aliexpress.com/item/Car-scratch-repair-pen-auto-paint-pen-for-Mazda-2-3-5-6-8-cx-5/32298624889.html?spm=2114.13010608.0.77.PyOu9C

Buradan almış olduğum boya araçla da birebir uyumlu çıktı. Satıcıya mesaj atarsanız boya numarasını size bildiriyor. Tavsiye ederim.

Fakat bu alanlar biraz çukur biçimde kalıyor ama yinede göze batmıyor enazından. 

Benim aracım alüminyum gri. Renk kodu sağ yolcu kapısında bulunan etikette e11 diye geçiyor. Malum sitedeki renk kalemlerinde e11 renk kodu yok. Sizin kırmızı renk kodu nedir? Kendi kodunuzda ki kalemi bulambildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım alüminyum gri. Renk kodu sağ yolcu kapısında bulunan etikette e11 diye geçiyor. Malum sitedeki renk kalemlerinde e11 renk kodu yok. Sizin kırmızı renk kodu nedir? Kendi kodunuzda ki kalemi bulambildiniz mi?

Boya kodu 41V diye geciyor. Kalem aramadim hic.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, AreY :

Selam,

Al. Grinin renk kodu 38P. Bende bu satıcıdan rötüş kalemi sipariş ettim, sipariş ederken al.gri renk kodu için satıcıya  "YM-31 (38P)" mesajını yazmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, obivan :

Selam,

Al. Grinin renk kodu 38P. Bende bu satıcıdan rötüş kalemi sipariş ettim, sipariş ederken al.gri renk kodu için satıcıya  "YM-31 (38P)" mesajını yazmak gerekiyor.

Teşekkür ederim. Bende bir sipariş vereceğim, çocuklar çizmiş sanırım yan tarafta iyi bir çizik var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boya kodları şasi numarasının da bulunduğu sağ yolcu kapısını açınca iç kısımda görünen etikette verilmiyor mu? 

Ben kodu öğrendim sizlerin sayesinde. Fakat öğrenmek isteyenler nereden bu bilgiyi edinebilirler, yardımcı olması bakımından açıklama iyi olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracın da Kapısında çok ufak bir kılcal çizik var. Bu çİziğe müdahale etmezsek paslanır mı acaba? Ne yapmak gerekiyor. Aracım metalik derin mavi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Just now, erdierdi said:

Benim aracın da Kapısında çok ufak bir kılcal çizik var. Bu çİziğe müdahale etmezsek paslanır mı acaba? Ne yapmak gerekiyor. Aracım metalik derin mavi.

Eğer çizik astara kadar inmişse paslanma ihtimali var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, tarahumara :

Eğer çizik astara kadar inmişse paslanma ihtimali var.

Beyaz renk gözüküyor. Servise mi götürmeliyiz . Yoksa siteden kalem mi alacağız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyaz renk gözüküyor. Servise mi götürmeliyiz . Yoksa siteden kalem mi alacağız?

Servise de goturebilirsiniz. Rotus ya da kalem ile bir kac kat boya da yapabilirsiniz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, erdierdi said:

linkini atarmısınız

Boya kodunuzu bilmediğim için link atamam malesef. Ama boya kodunuzu hepsiburada da aratırsanız çıkacaktır.

2 hours ago, Mutlu Tekir said:

Color n Drive dır kesin. Ben de almayı planlıyorum oradan.

Evet aynen color n drive.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...