Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Boya Sorunu (Kolay mı Çiziliyor ?)

Navim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

7 saat önce, tarahumara :

Boya kodunuzu bilmediğim için link atamam malesef. Ama boya kodunuzu hepsiburada da aratırsanız çıkacaktır.

Evet aynen color n drive.

Boya kodunu buldum. Sipariş verdim. Boya kodu Deep crystal blue 42M. Uygulanışı hakkında biraz bahsedermisiniz. Kolaymıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, erdierdi said:

Boya kodunu buldum. Sipariş verdim. Boya kodu Deep crystal blue 42M. Uygulanışı hakkında biraz bahsedermisiniz. Kolaymıdır?

Merhabalar bende aynı renk için color n drive ile rötuş yaptım yaklaşık on gün önce. Eğer taş izi veya hafiften boya kalkması olan durumlarda çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak benim tamponda ciddi bir sürtmeden dolayı işaret parmağı ucu kadar olan lokal boya kalkması mevcuttu. Buralarda çok ince atmaya çalışmak lazım. Önerim kağıt gibi ince bir malzemeyle boyanacak yer dışındakiler kapatılabilir çünkü taşma oluyor ister istemez. Şuan bir bir buçuk metreden bakınca belli olmuyor ancak yakından bakınca tabiki röyuş yapıldığı belli. Uygulama çok kolay. İnternetteki videoların aynısı. Ancak ilk defa yaptığım için ufak hatalarım oldu. Bir daha olsa aynı sıkıntılar olmaz diye düşünüyorum. Sadece önerim boya kalkan yer boyalı kısımla aynı yükseklikte ise yani pürüzsüz ise verdikleri fırça yerine örneğin maket bıçağını ucuna boya alınarak tek katman halinde ince bir kat atmak. Benim denemede prürüzsüz bir boyama yapamadım acemilikten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 

2 dakika önce, ismetoguz7 :

Merhabalar bende aynı renk için color n drive ile rötuş yaptım yaklaşık on gün önce. Eğer taş izi veya hafiften boya kalkması olan durumlarda çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak benim tamponda ciddi bir sürtmeden dolayı işaret parmağı ucu kadar olan lokal boya kalkması mevcuttu. Buralarda çok ince atmaya çalışmak lazım. Önerim kağıt gibi ince bir malzemeyle boyanacak yer dışındakiler kapatılabilir çünkü taşma oluyor ister istemez. Şuan bir bir buçuk metreden bakınca belli olmuyor ancak yakından bakınca tabiki röyuş yapıldığı belli. Uygulama çok kolay. İnternetteki videoların aynısı. Ancak ilk defa yaptığım için ufak hatalarım oldu. Bir daha olsa aynı sıkıntılar olmaz diye düşünüyorum. Sadece önerim boya kalkan yer boyalı kısımla aynı yükseklikte ise yani pürüzsüz ise verdikleri fırça yerine örneğin maket bıçağını ucuna boya alınarak tek katman halinde ince bir kat atmak. Benim denemede prürüzsüz bir boyama yapamadım acemilikten.

Benim çok çok ince bir çizik. Çok yakından bakınca görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 hours ago, erdierdi said:

Benim 

Benim çok çok ince bir çizik. Çok yakından bakınca görünüyor. 

O zaman hiç uygulamayın derim düzgün bir pasta cilada zaten hallolacaktır. Çiziğe tırnak takılıyor mu veya su dökünce çizik üzerine kayboluyor mu? Sol arka teker üzerinde benim de var dediğiniz gibi bir çizik artık kim ne yaptıysa bilmiyorum ama araç değil bir insan tabir ettiğimiz canlı yapmış ama tırnak takılma olmuyor o yüzden dokunmadım o bölgeye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 Eylül 2016 at 10:43, ismetoguz7 :

ziebarta gittim boya koruma yaptırmıştım orada. Makinayla üzerinden geçtiler, bir şey sürdüler. Ama olmaz dedi adam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On 9/27/2016 at 7:29 AM, erdierdi said:

ziebarta gittim boya koruma yaptırmıştım orada. Makinayla üzerinden geçtiler, bir şey sürdüler. Ama olmaz dedi adam.

Koyu renk arabanın sıkıntısı hocam çok fazla da takmamak lazım aslında. Tabi orada işlem yapanlar bizden daha tecrübeli ve bilgili konularda. Nazarlık olsun allah beterinden korusun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Selam.

Valla bu boya işi iyice canımı sıkmaya başladı. Geçen arabamı yıkarken, ön tamponda ve kaputun üst, ama ön yarısı dahilinde, herhalde 10-15 adet siyah nokta saydım. 9 senedir kullandığımız diğer araçta bu kadar iz yok yahu!

Artık karar verdim; Şehirler arası yollarda ve otobanda çarptığım sinek böcek sebebiyle olduğuna karar vermeye başlıyorum. Taş değil kesinlikle. Çakıl bile gelse duyarız sesini, ama bir bakıyorum siyah siyah noktalar fazlalaşıyor!

Aracıma aşığım fakat eskiden olduğu gibi hevesle yıkayamaz oldum! :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ayni durum Bende de var aractaki cizikler arttikca insanin cani skliyor. Vernik mi attirsak ne yapsak bilemedim 2 yil sonra araci dusunemiyorum o kadar hassas ki boya gecen tirnagimla tamponu cizdim iz cikti. Bence boys noktada sıkıntı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servislerin "boya koruma" veya "film kaplama" sözünü sürekli kullanmalarından tahmin etmek gerekirdi aslında.

Aracımın yattığı servisteki ustaya yakındım. Aksine boyanın bilmem-kaç kat olduğundan bahsetti ve sedef özelliğinden ötürü rötuşlanamaz olduğunu söyledi. Gerçi sohbet sonunda, yine de alttaki siyah boyanın görünmesini bir miktar giderebileceğinden bahsetti. Artık o şekilde idare edeceğim(z).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On 10/9/2016 at 2:18 PM, Devrim Babacan said:

Selam.

Valla bu boya işi iyice canımı sıkmaya başladı. Geçen arabamı yıkarken, ön tamponda ve kaputun üst, ama ön yarısı dahilinde, herhalde 10-15 adet siyah nokta saydım. 9 senedir kullandığımız diğer araçta bu kadar iz yok yahu!

Artık karar verdim; Şehirler arası yollarda ve otobanda çarptığım sinek böcek sebebiyle olduğuna karar vermeye başlıyorum. Taş değil kesinlikle. Çakıl bile gelse duyarız sesini, ama bir bakıyorum siyah siyah noktalar fazlalaşıyor!

Aracıma aşığım fakat eskiden olduğu gibi hevesle yıkayamaz oldum! :(

Siyah nokta ise boya atmasi oldugundan emin misin? Zift vb atik yapismis olabilir mi? Benim aracta da boya atmasi var bir yerde ancak astarin rengi acik krem rengi. Muhtemelen o noktalar boya yuzeyine yapisan maddeler. Onlari cikarmanin en iyi yolu kil (clay bar) ile temizlemek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 minutes ago, Canuck said:

Siyah nokta ise boya atmasi oldugundan emin misin? Zift vb atik yapismis olabilir mi? Benim aracta da boya atmasi var bir yerde ancak astarin rengi acik krem rengi. Muhtemelen o noktalar boya yuzeyine yapisan maddeler. Onlari cikarmanin en iyi yolu kil (clay bar) ile temizlemek. 

Devrim arkadaşın bahsettiği muhtemelen plastik tampondaki siyah noktalardır. Sonuçta boya ve astar kalktığında siyah plastik çıkıyor ortaya. Yoksa dediğiniz gibi metal parçalarda siyah bir kat olmaması lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yo, var. Metal yerlerde de astar boyası var. Hep kontrast renklerde olur diye biliyorum.

Kir, zift vb. bir şey değil. Oyukluk net bir şekilde belli oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...