Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Performans Değerlendirmeleriniz

xanatoliax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Slm lar hepinize yarın 1.5 skyactive otomatik power sedan aracımı teslim alıcam 2014 - 19 binde aracı daha önce bayide kısa mesafe ve düz yolda birkaç kez test ettim genel olarak bir sıkıntı görmedim önceki aracım 1.4 122 golf olduğu için tabiki turbo farkını hissedebiliyorsun benim merak ettiğim konu biz 3 kişilik bir aileyiz 2 yetişkin 1 çoçuk zaman zaman anne baba katılımıyla 4 yetişkin 1 çocuk olarak yolculuk yapıyoruz bu arac bizi rampalarda dik yokuşlarda sollamalarda çok üzermi kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam beklentiniz önemli, eğer turbolu araçlar gibi bastığım anda araç dolu iken zıplasın derseniz zıplamaz ancak ben bu hafta özel bir durumdan dolayı çok acil 7 yetişkin bindirdim düz yolda 160 gördüm ve şehir içinde ... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Ultrass34 :

Slm lar hepinize yarın 1.5 skyactive otomatik power sedan aracımı teslim alıcam 2014 - 19 binde aracı daha önce bayide kısa mesafe ve düz yolda birkaç kez test ettim genel olarak bir sıkıntı görmedim önceki aracım 1.4 122 golf olduğu için tabiki turbo farkını hissedebiliyorsun benim merak ettiğim konu biz 3 kişilik bir aileyiz 2 yetişkin 1 çoçuk zaman zaman anne baba katılımıyla 4 yetişkin 1 çocuk olarak yolculuk yapıyoruz bu arac bizi rampalarda dik yokuşlarda sollamalarda çok üzermi kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim

Öncelikle hayırlı olsun.  Bir yetersizlik yaşayacağınız kesin ama ilgili koşullarda aracın sizi çok üzeceğini düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buluşmada 3. nesille bi turladım, @alpqla sağolsun yapıştır istediğin gibi dedi, yapıştırdım ben de, özlemişim atmosferik hissi ve sesini de, manuel de olsaydı daha da bırakmazdım :)

Neyse 1.6 dizelci olarak bence gayet yeterli 1.5 skyaktiv performansı. Olay şu, atmosferik motor keyfini seviyorsanız bu araçla eğlenirsiniz. Performans arıyorsanız da acımayacaksınız, vitesi düşürüp devir çevirteceksiniz. Turbo motorlu araçlarda normal seyir devrine yakın devirlerde maksimum torka ulaştığınız için normal durumda gaza yüklendiğinizde torku ani bir şekilde hissedersiniz, yalancı bir histir, üst devirlere çıktıkça ölür zaten. Atmosferik devir ister, düşürün iki vites, yapıştırın işte.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 sizi rampada üzecek bir araç olmadığından emin olun. Şimdi tabiki bazı rakipleri kadar seri değil ama öyle gitmeyen bir araçta değil. Bu arabayı örnek veriyorum bir golf 1.4 150bg kullanan biri test ettiğinde ya çok seri değil diyecektir. Tam tersi misal eski mazda3 civic ve Corolla otomatik kullanan birine verdiğinizde gayet iyi gittiğini söyler. Arabanız sizi performans olarak üzmesini ve yavaş kalmasını istemeyen bir kullanıcı olduğunuzu var sayarsak manual vites  ile kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde yüksek devirde kalıp seri sürüş imkanı sağlayacak.  Ama yine diyorum japonlar turbo geldi mertlik bitti J Türkiye pazarında insanlar vw ve bazı markalar sayesinde turbonun tadını aldığı için bu araçlar tatminkar gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.10.2015 at 12:22, fatalhand :

Fizik kurallarından biri şu şekildedir: V.t=X. Bu şu anlama gelmektedir: Alt hızları çabuk atlatan daha çok yol kat eder. Yani 0-100 değeri 12 sn olan bir araç düşük hızları daha çabuk geçerse 100km/h a geldiği zaman 10 sn'de tamamlayan araçtan daha ileride olabilir. Grafiklerde altta kalan alanlar alınan yolu göstermektedir. 0-100 değerleri eşit olan 2 örnek aracın alttaki gibi hızlandığını düşünelim. Gördüğünüz üzere 1. grafikteki araç daha fazla yol gitmiş olacaktır. 

Dediğim gibi turbo araçlar alt hızları daha kolay geçebiliyorlar. Civic ve corolla da aynı şekilde. Bu nedenle düşük tork değeri ve görece uzun vites oranlarına sahip araçlarımız performans olarak bu araçlardan biraz daha geridedir. 

Aracın 0-100 değeri 10.3 sn bu arada. Otomatik ise 11.6 sn. 

post-8383-0-75476100-1443777506.gif

post-8383-0-30420800-1443777513.gif

0-100 değeri 12 sn olan bir araç düşük hızları daha çabuk geçerse ???

ben burayı anlayamadım..düşük hızları daha cabuk geçse 0-100 12sn olmaz,,

tam olarak anlatmak istediğinizi anlayamadım,farklı bir şekildede açıklarmısınız,bilmediğim bir konu,merak ettim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. aracın 0-40 arası hızlanmayı 4 sn 40-100 arası hızlanmayı 8 sn'de,

2. aracın 0-40 arası hızlanmasını 6 sn 40-100 arası hızlanmasını da 6 sn'de 

yaptığını düşünün.

Bu durumda V.t=X formulünden 2 aracın 0-100 zaman değerleri aynı olmasına rağmen 2. aracın daha çok yol aldığını görürsünüz. Yukarıda hız eğrilerinin altında kalan alan gidilen yolu temsil ediyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

peki 2. nesilden 3. nesil mazda 3'e geçen arkadaşlar var mı? Varsa 3. nesil mazda 3 performansı için ne derler? bende 2. nesil impresive kullanıcısıydım. En azından bi fikir verirler. Düğün nedeniyle seat leon almıştım aklım kaldı mazdada:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, emc6767 :

peki 2. nesilden 3. nesil mazda 3'e geçen arkadaşlar var mı? Varsa 3. nesil mazda 3 performansı için ne derler? bende 2. nesil impresive kullanıcısıydım. En azından bi fikir verirler. Düğün nedeniyle seat leon almıştım aklım kaldı mazdada:)

halen 2. nesil kullanıyorum. test sürüşünde edindiğim izlenimlere göre; olumlu anlamda fark var, fakat çok büyük değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Mehmet Özdemir :

halen 2. nesil kullanıyorum. test sürüşünde edindiğim izlenimlere göre; olumlu anlamda fark var, fakat çok büyük değil.

otomatik sizin aracınızda dimi? Ben 2. nesilde hic performans sıkıntısı yaşamadım. Yokuşta kalmadım hiç. Kalkışta iyi değildi ama 50-110 arası gbi hızlanmalarda gayet iyi geliyordu. Ama tabi şanzıman yeni 3. nesilde. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
02.10.2015 at 12:22, Fatalhand :

Fizik kurallarından biri şu şekildedir: V.t=X. Bu şu anlama gelmektedir: Alt hızları çabuk atlatan daha çok yol kat eder. Yani 0-100 değeri 12 sn olan bir araç düşük hızları daha çabuk geçerse 100km/h a geldiği zaman 10 sn'de tamamlayan araçtan daha ileride olabilir. Grafiklerde altta kalan alanlar alınan yolu göstermektedir. 0-100 değerleri eşit olan 2 örnek aracın alttaki gibi hızlandığını düşünelim. Gördüğünüz üzere 1. grafikteki araç daha fazla yol gitmiş olacaktır. 

Dediğim gibi turbo araçlar alt hızları daha kolay geçebiliyorlar. Civic ve corolla da aynı şekilde. Bu nedenle düşük tork değeri ve görece uzun vites oranlarına sahip araçlarımız performans olarak bu araçlardan biraz daha geridedir. 

Aracın 0-100 değeri 10.3 sn bu arada. Otomatik ise 11.6 sn. 

post-8383-0-75476100-1443777506.gif

post-8383-0-30420800-1443777513.gif

TEKNİK VERİLER 2016 İTİBARİYLE DEĞİŞTİ

Manuel 0-100= 10.1 sn

Otomatik 0-100=11.8 sn

2 SANİYEYE YAKIN (1.7 SN) FARK VAR

1.3 DEN 1.7 SN Y FARK AÇILMIŞ DURUMDA

Mazda 3 alacak olsam otomatik vitesli hayatta almam bu performansla 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, speed :

TEKNİK VERİLER 2016 İTİBARİYLE DEĞİŞTİ

Manuel 0-100= 10.1 sn

Otomatik 0-100=11.8 sn

2 SANİYEYE YAKIN (1.7 SN) FARK VAR

1.3 DEN 1.7 SN Y FARK AÇILMIŞ DURUMDA

Mazda 3 alacak olsam otomatik vitesli hayatta almam bu performansla 

Sorun şu ki teknik veriler doğru değil (otomatik için konuşuyorum). 0-100kmh ölçen Gps bazlı bir programım var, sıfır eğimde normal kronometre ile de ölçtüm tam 11sn çıkıyor hatta 10.8 dahi gördüm. Bir iki kere değil bir kaç kere denedim, benzer muhabbet 1.6 cvt Corolla-Auris'lerde de var, hem 1.5 turbo hemde atmosferik Civic'de de var, fabrika verilerden iyi sonuç veriyorlar. Tork brake yaparak da kalkmıyorum normal kalkış zaten tork brake yapınca çok sarıyor araba, 2000 devir civarı tork eğrisinde ani bir yükselme var. Başka ölçüm yapan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Leanback :

Sorun şu ki teknik veriler doğru değil (otomatik için konuşuyorum). 0-100kmh ölçen Gps bazlı bir programım var, sıfır eğimde normal kronometre ile de ölçtüm tam 11sn çıkıyor hatta 10.8 dahi gördüm. Bir iki kere değil bir kaç kere denedim, benzer muhabbet 1.6 cvt Corolla-Auris'lerde de var, hem 1.5 turbo hemde atmosferik Civic'de de var, fabrika verilerden iyi sonuç veriyorlar. Tork brake yaparak da kalkmıyorum normal kalkış zaten tork brake yapınca çok sarıyor araba, 2000 devir civarı tork eğrisinde ani bir yükselme var. Başka ölçüm yapan var mı acaba?

sizin aracınız 11.7sn

ölçüm yaparken aynı zamanda başlatmayı tutturmanız gerekir ve yolda zerre eğim olmaması gerekir

11.7sn

Verilerle aynı değeri veriyor

2016 modeli olsaydı 11.9 sn olacaktı

HİÇ BİR FİRMA ÜRÜNÜNÜ KÖTÜLEMEZ, AKSİNE TEKNİK VERİLERİ DAHA İYİ GÖSTEREBİLİR

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla civic 0-100 km hizlanmasi kitapcik degerinden daha iyi. 7.2-7.4 sn benim olcumum. Toyota auris konusunda ise haklisiniz. Ancak mazda da durum ne bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, speed :

sizin aracınız 11.7sn

ölçüm yaparken aynı zamanda başlatmayı tutturmanız gerekir ve yolda zerre eğim olmaması gerekir

11.7sn

Verilerle aynı değeri veriyor

2016 modeli olsaydı 11.9 sn olacaktı

HİÇ BİR FİRMA ÜRÜNÜNÜ KÖTÜLEMEZ, AKSİNE TEKNİK VERİLERİ DAHA İYİ GÖSTEREBİLİR

Bu araçta yolcu var. Ayrıca ben sıfır eğimli yerde, deniz seviyesinde ölçtüm ve gps ile doğruladım öyle alalede iş yapmadım yani. Gerekirse video da çeker koyarım 11sn'de çıkıyor benim araba 100kmh'ye.

Ayrıca firma kendi aracı kötülemez tabiki de belli ki Civic'in durumunu bilmiyorsunuz, Vbox ile yapılan ölçümlerde fabrika verilerini geçiyor araçlar, sebebi şu veya bu bilmiyorum, yakıt kalitesi sebebiyle konservatif bir değer vermiş olabilirler, motorun gerçek gücü olduğundan yüksek olabilir bir çok sebep olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Leanback :

Bu araçta yolcu var. Ayrıca ben sıfır eğimli yerde, deniz seviyesinde ölçtüm ve gps ile doğruladım öyle alalede iş yapmadım yani. Gerekirse video da çeker koyarım 11sn'de çıkıyor benim araba 100kmh'ye.

Ayrıca firma kendi aracı kötülemez tabiki de belli ki Civic'in durumunu bilmiyorsunuz, Vbox ile yapılan ölçümlerde fabrika verilerini geçiyor araçlar, sebebi şu veya bu bilmiyorum, yakıt kalitesi sebebiyle konservatif bir değer vermiş olabilirler, motorun gerçek gücü olduğundan yüksek olabilir bir çok sebep olabilir. 

Araçta 2 kişi olduğunu nerden çıkarttınız

Şu video ya bakınız 13.1 sn 0-100

11.6 SN YERİNE 13.1 SN

Araçta 1 yerine 3 kişiler

şöför hariç kişiler 90 kg olsa ağırlığı 2 kişi 180 kg

her 30 kg 0.1 sn performanstan törpüler

11.6 sn den 12.2 ye denk gelir

çok az eğim çıktıkları için 13.1 sn ye 0-100 ü gerçekleştiriyor

2007 den beri bu işin içindeyim, teknik veriler konusunda bilgiliyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, speed :

Araçta 2 kişi olduğunu neden çıkarttınız

Şu video ya bakınız 13.1 sn 0-100

11.6 SN YERİNE 13.1 SN

Araçta 1 yerine 3 kişiler

şöför hariç kişiler 90 kg olsa ağırlığı 2 kişi 180 kg

her 30 kg 0.1 sn performanstan törpüler

11.6 sn den 12.2 ye denk gelir

çok az eğim çıktıkları için 13.1 sn ye 0-100 ü gerçekleştiriyor

2007 den beri bu işin içindeyim, teknik veriler konusunda bilgiliyim.

Video açıklamasına bakarsanız yazıyor araçta ekstra yolcu olduğu.

Teknik veriler konusunda bilgiliyim demek ne demek anlamadım ama gönderdiğiniz videodaki araç dizel. Biz benzinli modeli konuşuyoruz. Ayrıca binecek ek yüklerin ne kadar kayıp yaratacağı araca göre değişir, 0.1sn kaybeder diye bir rakam söylenemez. Yüksek torklu motorlar yüke karşı toleranslıdır, düşük torklu olanlar yükten daha fazla etkilenir, bizim 1.5 benzinli 3'ler gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...