Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Performans Değerlendirmeleriniz

xanatoliax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

22 saat önce, speed :

Sütçü beygiri Opel (atmosferik motorlular için) gibi performansı var mazda 3 lerin  😥

1.6 Opellerden hızlı bizim araçlar, Lpg'li Astra J var arkadaşımda, gelemiyor benim arabaya düz vites olmasına rağmen. Tüpten önce de 9lt civarı tüketimi vardı. Tabi ağır bir araç onunda etkisi var.

1.6 Tdı Golf ile ve 120hp Passat ile birebir aynı yürüyor.  1.2 tsı'lar bir tık daha hızlı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

3. nesil Mazda 3 ile yaklaşık 800 km ye geldim. Özellikle sport modunda gitmediğine kesinlikle katılmıyorum. Normal modda araba gitmiyor gibi geliyor bu doğru. Normal bir şekilde gaza basıp yeterli tepkiyi alamadığınızı hissediyorsunuz. Ancak gaza yüklenip devir çevirdiğiniz anda normal modda bile güzelce gidiyorsunuz. Yakıt tüketimi buna bağlı olarak ciddi oranda artıyor o konuda haklısınız. Bundan önce 10.000 km kadar Mokka X dizel otomatik kullandım. Mazda 3 ile hem sınıf farkı hem yakıt farkı hem turbo farkı var ve karşılaştırmak çok doğru değil bunu biliyorum. Ancak en son bunu kullandığım için mecburen bununla kıyaslayacağım.

Mokka X 1.6 litre turbo dizel 136 beygir motora sahip. Alt devirlerde bile çok canlı olması ve dizelin vermiş olduğu tork nedeniyle Mazda'ya ilk oturduğumda afalladığımı söylemeliyim. Ancak arabanın karakterine alıştıkça ve gerektikçe sport tuşunu kullanarak şehir içi trafiğinde performans anlamında üzülmediğimi belirteyim. Aynı performansı almak için opelde birazcık gaza basmak yeterliyken Mazda'da ciddi anlamda gaza yüklenmek ve devir çevirmek gerekiyor. Buna alıştıktan sonra şehir içinde pek sıkıntı yaşatmıyor. Evden çıktıktan 4-5 dakika sonra bayağı dik yokuşlu ve hızlanmam gereken bir rampa var. İşte o rampada turbo dizel neredesin diye düşünüyorum. Otobanda ise bu duyguyu pek yaşamadım. İstanbulda fırsat olmuyor ama şehirler arası 130'dan 160'a çıkmak istesem sanırım turbo dizeli yine ararım. Sonuç olarak tork,beygir, 0-100 hızlanma gibi verilerde kağıt üzerinde çok büyük fark varken İstanbul şehir içinde bu kadar büyük fark hissettirmiyor. Şehirler arası yoğun kullanım olursa bu duygularım tersine dönebilir.

Mokka için fabrika tüketim verisi şehir dışı ve şehir içi sırasıyla 4.4 / 6.0 litre. Benim ortalamam 5.5 litre civarlarında oldu. Aynı güzergahta aynı kullanım tarzi ile Mazda 3 ile tüketimim 6.2 6.9 litre arsında gerçekleşti. Sanırım motor açıldıkça daha net bir değer elde etmek mümkün olacak. Sonuç olarak dikkatli kullanımda turbo dizel için fabrika verilerine ulaşmak çok kolayken atmosferik mazda ile katalog değerlerine ulaşamıyorum. 6 sene önce son kasa Honda City (1.4 litre atmosferik) aracım vardı. Onun fabrika verileri 5.3 lt / 8.3 litreydi. Onda ortalama tüketimim 7.5 civarındaydı. Mazda katalog verisi 4.5 lt / 6.5 lt olduğu için beklentim motor açılınca 6.0 litre civarına inmek. İnemezsem hayal kırıklığı yaşarım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...