Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Almayı Düşünüyorum. Fakat Bir Takım Çelişkilerim Var.

yolcu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kapı ve göğüs konusunda söylediklerine kısmen katılırım.ama benim vurgulamak istediğim şey kapının kapanırken çıkardığı sesten çok verdiği kalite ve sağlamlık hissi.ve birde ses yalıtımı tabiki.yoksa mazdanın da kapıları kitap gibi kapanır trim işçiliği onunda yüksektir.ama hem mazda hem diğer japon arabalarının genel olarak kapı,konsol ve göğüs kısmında kullanılan malzemeleri daha basit ve ucuz hissettirir insana.ses yalıtımları çoğunlukla zayıf olur,ayrıca japon arabalarının boyası ve vernik katmanları da genelde hep zayıf ve narin oluyor nedense.mesela daha önce de belirtmiştim yeni peugeot 308 in bile artık göğsünde kullanılan malzemenin kalitesi ve sağlamlığı gerçekten çok iyi fırsatınız olursa gidip bakın ve şaşıracaksınız demiştim.

ama gel görki bizim inatçı japonlar bu konuda hala eski kafa.sadece mühendislik yapıp motor,elektrik,yürüyen aksam ve şaseyi yeterince sağlam yapıp optimum değerleri kendilerince yakalıyorlar ama diğer kısımlarda eşşeği saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla üretimi tamamlıyorlar.örneğin en başta toyota.maz da da bu konuda biraz daha iyi o kadar ama bir opel audi ve mersedes,vw vs gibi değil henüz.

mesela şu yeni subaru forester a dahi defalarca baktım.muhteşem bir araç ama gel görki yakaladığım yerde ağzını burnunu kırmak istediğim o iğrenç dış tasarımcıları yüzünden vede çok yol sesi aldığı için hiçbir zaman almaya cesaret edemediğim bir marka.umarım yeni çıkan levorg da öyle değildir ama bence gene öyledir.gidip bakıcaz artık.

şu göğüs kısmı ve konsola gelecek olursak da senden ricam fırsatın olursa mazda 6 ve insignia nın yada astra ve mazda 3 ün içine binecek olursan iki markanında orta konsollarını şöyle bir sağa ve bir sola  esnet ne demek istediğimi anlarsın.aracı hafifleştirmek demek bu tip önemli ayrıntıları es geçmek şeklinde olmamalı.ha bu arada porshe cayen de mazda gibi gram teknolojisi tarzı çalışıyor kapıları kuş gibi ama gel görki işçilik kalitesi göğüs ve orta konsol hep taş gibi .bir de yeni astra da yaklaşık 200 kg hafifletildi geldiğinde hepimiz inceleriz nasılsa.

ayrıca şu malum dolu hasarı vakalarında da opelin araçları en az etkilenenler hatta çoğu zaman hiçbirşey olmuyor çünkü kaportası bile ayrı bir sağlam  :)

abi muhtemelen öle bir fırsatım olmayacak ama tecrübelerinize inanıyorum,,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuda daha önce bir mesajım var ancak takipteyim bende düşündüğüm için ama bu forumda vs yayınlanan bültenler geri bildirimler mazda 3 olacaksada en az 2016 kasa olmalı gibi geldi yani model oturana kadar tam anlamıyla beklemekte fayda var sanki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ortada şaşırılcak bir konu yok abi,opel zaten amerikan arabası dicem,kızanlar olur elbet

bizde opel insignia olan araç abd de buick markasının  regal modeli

yada bizdeki opel astra olsun,mokka olsun,gt olsun, amerikada saturn markasının modelleri,, bunları google görseller veya dediğim markaların sitesine girerek kendınızde görebilirsiniz..

<kısaltıldı>

Avustralyan otomobil markası Holden'in 2011 E Serisi sedan modeli Clubsport HSV paketi. Fakat sanki Opel Astra gibi .)

QAo41r.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi holden başka marka sanırım,,netten  baktımda içi de hiç benzemıyor,

buick regal interior yazıp arama motorunda aratın bide)))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuda daha önce bir mesajım var ancak takipteyim bende düşündüğüm için ama bu forumda vs yayınlanan bültenler geri bildirimler mazda 3 olacaksada en az 2016 kasa olmalı gibi geldi yani model oturana kadar tam anlamıyla beklemekte fayda var sanki?

hocam aractan beklentılerını belırle ona göre bir tercih yap,zira çok pişman olanda var aracına aşık olanda,sövende var övende.

turbo istiyorsanız almayın,turbo yok

aracın sesi içeri girmesin diyorsanız almayın,zira araçta headers egzoz var,bu sesin içeri girmesini istemişler sanırım,

yol sesi istemıyorsanız almayın,kullanıcılar diğer avrupa araçlara nazaran yalıtımının başarısız olduğundan muzdarip

kullanım tarzı belirliyor galiba 6lt ort.ile gezenimizde var 8in altına inemedim diyenimizde

araca sahip değilim benımde forumdan edindiğim bilgiler bu kadar,en sağlıklısı gidip test etmeniz,

tarafsız olan herkezinde aşık olacağ ve 3.7litre 450hp desen kimsenin itiraz etmeyeceği bir tasarımı var,buda şahsi fikrim O0

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet. Holden, Vauxhall, Opel hepsinin sahibi General Motors (GM). Ayni platform kullanarak farkli isimli modeller cikariyor bu sirketler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi dur 2 dkka allasen, gelcek şimdi başlıcak fakirler falan (:

çok enteresan aynı konudan şikayetçiyiz. heleki duble yolda 90'a düşeyim, heleki şehir içinde 60'la gideyim, ne kadar manyak varsa beni bulur. sayısız kaza atlatırım. eşim bile sonunda farketti. sen yavaş gittiğinde gerçekten herkes senin üzerine geliyor diyor. acaba kocaelilere has bir durummu [emoji14] verdiğim değerler ilk defa mazda kullanan bir kullanıcıdan çıkan değerler olup en acımasız değerlerdir (: ona göre değerlendirin. ancak kannımca min 90 olur. zaten power 80-85 civarında şu anda.

Kesinlikle Kocaeli'de ki durum bu! Yavaş gittiğimde yolda ne kadar bela varsa çekiyorum! Premacy ile de psikopat gibi gidilmiyor ki, efendi efendi sürmek istiyorum ama Kocaeli'de bu maalesef mümkün değil...

Öte yandan otoyolda iki gişe arası hız uygulaması başlamış haberiniz olsun...

Öte yandan @yolcu arkadaş artık otoyolda sürekli sol şeritten gitmek gibi bir durum da kalamayacak, çünkü 2 mobese kamerası ve iki gişe arası hız uygulaması çok yakında tüm il ve otoyollarda! Yani çıkıp 200'le yapıştırıp gitsen gişelerin önünde fazladan bastığın 70-80 km'lik hızın karşılığına denk gelen süreyi hesaplayıp beklemek zorunda kalabilir ya da 200km ile radara girmiş gibi trafik cezası seninle birlikte evine ulaşabilir!

Selamlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle Kocaeli'de ki durum bu! Yavaş gittiğimde yolda ne kadar bela varsa çekiyorum! Premacy ile de psikopat gibi gidilmiyor ki, efendi efendi sürmek istiyorum ama Kocaeli'de bu maalesef mümkün değil...

Öte yandan otoyolda iki gişe arası hız uygulaması başlamış haberiniz olsun...

Öte yandan @yolcu arkadaş artık otoyolda sürekli sol şeritten gitmek gibi bir durum da kalamayacak, çünkü 2 mobese kamerası ve iki gişe arası hız uygulaması çok yakında tüm il ve otoyollarda! Yani çıkıp 200'le yapıştırıp gitsen gişelerin önünde fazladan bastığın 70-80 km'lik hızın karşılığına denk gelen süreyi hesaplayıp beklemek zorunda kalabilir ya da 200km ile radara girmiş gibi trafik cezası seninle birlikte evine ulaşabilir!

Selamlar...

Peki, :) alsana 300 küsür lira ceza,  80 km de 1 saat ceza bide bu :) şok! 

-Yav abi bıraksana, abi tamam cezayı ödeyeceğim

-Vallaha olmaz, olur mu ya öyle şey:) aşk olsun , >_< bak 1 saat 20 dk olur ha ısrar edersen.

Levent Kırca skeci gibi, faydalı bilgi dikkat edeceğiz artık. Teşekkür ederim yorumun için.

Birde not ">_<" Kızgın surat ifadesidir. Similelerde kızgın yüz ifadesi eklemeyi unutmuşlar. Hayret İlhan Bey çok kullanırdı aslında. E banada lazım biraz.:) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...