Jump to content

Yurtdışından Getirilen Araçların Türkiye'de Kalma Süresinin İki Yıla Uzatılması

MFSX
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Meger bir suredir konusuluyormus ve 13 Ekim de resmi gazetede yayinlanmis. Nedir bu yurtdisindan getirilen araclarin 2 yil TR'de kalabilmesi olayinin detayi arkadaslar ? resmi belgelere ulastim ama hic aciklayici detay goremedim. Bunu burada tartisirsak sevinirim.

Resmi gazetedeki madde degisimi bu sekilde : http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/10/20151013-16.pdfhttp://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/10/20151013-16.pdf

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olay gayet net görünüyor, hatırladığım kadarıyla önceden 1 sene olan taşıt kullanma süresi 2 seneye çıkarılmış.Bu konuyla ilgili daha gecenlerde bir düşünmüştüm cunku yakında Almanya'da proje çalışması için gitme iht var ve malum orada safkan Alman araçları cok uygun fiyata tabi ki bizdeki  gibi gümrük ve ÖTV ve muhtemel distribütör payı binmediği için bir tane Mercedes aldığımı  ve onu Türkiye'ye getirip kullandığımı hayal ettim, bu yasa onunla ilgili. O şekilde araç getirince 2 sene kadar TR'de bulundurabiliyorum ve tahminen 2 sene dolmadan TR dışına çıkarmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kendim şahsen istifade edebilecek pozisyonda olmama rağmen bu yasa aslında iyi değil. Yani böyle birşey sağlanmasa ve ben istifade edemesem şikayet etmezdim. Seçim öncesi böyle bir yasanın çıkmış olması da ilginç ayrıca.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gecici ithalat suresinin uzatilmasi. Ancak bundan faydalanmak icin kisinin daimi ikametinin yurtdisinda olmasi gerek diye biliyorum ben. Yani diyelim yurtdisinda yasayan / calisan bir kisi gecici sureyle Turkiye'ye donecek bu sure zarfinda Turkiye'de kullanmak amaciyla yurtdisinda adina kayitli araci ek bir vergi odemeden buraya getirebiliyor. Ancak bu surenin sonunda aracin tekrar yurtdisina cikmasi lazim. Yani yurtdisinda surekli bir baglanti yoksa zor is. Bulgaristan pasaportlu vatandaslar bu kanunu daha yogun olarak kullaniyor sanirim. Yani yurtdisinda yerlesik gibi gorunup araci Turkiye'de kullanabiliyorlar.  Muhtemelen sure bitince araci yurtdisina cikarip yeniden basvuruyla tekrar geri getiriyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimin için çıkarıldı bu yasa, 2 sene araç kullanılması çok saçma, o zmn herkes ikametini alır dışarıya biner iki sene, zor değil.. Bundan devletim zarar görür.. Lüx otomobilleri yurtdışından getirip 2 sene kullansınlar diye pazarlayanlar çıktı meydana.. Adam soda satıyordu önceden şimdi porsche pazarlıyor.. Dışarıdan araç alıpta vergiden kaçmak vatan hainliğidir bence.. Arap için çıkarıldıysa o da gelsin bassın parasını alsın ötvli kdvli arabasını .. Arap plakalı araba doldu heryer.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir gazetede okuduğuma göre ;

1- Yurtdışında yaşadığını ve yılın en az 180 gününü yaşadığı ülkedeki oturum izni ile ispatlamak.

2- Aracı TR' ye götürmeden önceki 3 yıl içinde satın alındığını ve adına kayıtlı olduğunu ispatlamak.

3- TR'de arabayi gerekirse bırakarak kendisi uçakla yaşadığı ülkeye dönebilmek.

4- TR'de aracı sadece kan bağı olan kişilere satabilmek - kullanmasına izin verebilmek.

Bana bu son madde deki satabilmek kısmı saçma geldi.. Geçici gümrük izni ile giren araç nasıl satılır ki. Yabancıdan yabancıya satış bile kapsamaz bunu.

denildiği gibi ise Almanya'dan Rusya'ya birsürü araç gumrukleyebiliyorum ben kendi gümrük terminalimde Moskova'da. TR'ye gönderir dururum artık bu araçları..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.orgtr.org/tr/bkk-200915481-madde-1623#ek4

An itibari ile olayin sadece secim kampanyasi oldugunu anliyorum. Ustteki degisen kanun maddesinde acikca yazdigi uzere sadece EMEKLİLERi kapsiyor bu madde degisimi. Almanya'da verdigi sozu genel olarak gurbetcilere yonelik tutan ancak sadece emeklilere ayricalik uygulayarak basina da GENEL olarak bilgi vermisler. Biz de kendi kendimize ogreniyoruz iste isin dogrusunu apacik bir kaynak olmadigindan ve basinla bu sekilde paylasilmadigindan dolayi.

Zaten ayni kanuna gore araci sadece TR'ye goturen gurbetci kullanabiliyor ve yine sadece kendisi de aracta oldugu surece aile bireylerinin kullanmasina izin var. Ayrica aracin TR'de satilabilmesi vs kesinlikle soz konusu degil. Bosa heyecan yapmisim ))

Neyse, belki baska bahara artik :)

MFSX tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Konuyu biraz hortlatayım dedim :)

Gürcistan dan araba almak ne kadar mantıklı ve avantajlı bunu merak ediyorum.

Eğer mantıklı ise çok cüz-i fiyatlara arabalar var,eşime bi tane almak istiyorum (O araba da şöförlüğü kavrasın diye düşünüyorum.)

Hiç değilse bir de modelli bir arabamız olur diye düşündüm.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürcistan bu işte en uygun yer herhalde. Facebook'ta millet gürcistan'dan fotoğraf paylaşıp duruyor. Bununla ilgiliymiş demek ki :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, Ömer626 :

Konuyu biraz hortlatayım dedim :)

Gürcistan dan araba almak ne kadar mantıklı ve avantajlı bunu merak ediyorum.

Eğer mantıklı ise çok cüz-i fiyatlara arabalar var,eşime bi tane almak istiyorum (O araba da şöförlüğü kavrasın diye düşünüyorum.)

Hiç değilse bir de modelli bir arabamız olur diye düşündüm.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

batuma gidersen hemen hemen yarım Türkiye gibi orada sağlam bir vatandaşımızı bulup araç alma imkanı var varda malum Kafkaslar politik olarak ısındı ne olur ne gider orası belli değil nette araştırırsan bu işleri yapanların telefonunu bulabilirsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...