Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Motor Sesi

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

s.aleyküm arkadaşlar. belki bazılarına garip gelebilir ama ben mazda 3 ün motor sesini hiç sevmiyorum. ne sessiz çalışan bir motor, ne de sesi sportif bir hava veren bir motor değil bence. bu motordaki hışırtı tarzındaki sesi de mazdaya hiç yakıştıramıyorum. sırf bu sebepten arabayı satmayı bile düşünüyorum. bilmiyorum bu konuda belki biraz abarttığımı düşünen olabilir ama diğer araçları da çok gözlemliyorum mazdanın hem kabin içine hem de dışarı verdiği motor sesi bence doğan yada eski broadway ları andırıyor. mesela toyota çok sessiz ve sarsıntısız bi motor. hondanın sesi daha spor. hele ki lancer bence bunların en iyisi. motorun mükemmel bir vırıltısı var. ama mazda öyle değil bence. bu kpnuyu mütalaa edebiliriz. slmlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı motorun kullanıldığı, bir sonraki nesil Mazda3'ümde o kadar rahatsız edici bir motor sesi olmadığını düşünüyorum. Rölantide falan çok sessiz çalıştığını düşünüyorum. Bir iki kez aracın dışından da dinledim sesi, broadway veya doğan'la karşılaştırmışsınız, bence haksızlık olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

s.aleyküm arkadaşlar. belki bazılarına garip gelebilir ama ben mazda 3 ün motor sesini hiç sevmiyorum. ne sessiz çalışan bir motor, ne de sesi sportif bir hava veren bir motor değil bence. bu motordaki hışırtı tarzındaki sesi de mazdaya hiç yakıştıramıyorum. sırf bu sebepten arabayı satmayı bile düşünüyorum. bilmiyorum bu konuda belki biraz abarttığımı düşünen olabilir ama diğer araçları da çok gözlemliyorum mazdanın hem kabin içine hem de dışarı verdiği motor sesi bence doğan yada eski broadway ları andırıyor. mesela toyota çok sessiz ve sarsıntısız bi motor. hondanın sesi daha spor. hele ki lancer bence bunların en iyisi. motorun mükemmel bir vırıltısı var. ama mazda öyle değil bence. bu kpnuyu mütalaa edebiliriz. slmlar

size katılıyorum.benim de 2004 model mazda 3 dynamic sedan vardı araç 5 yaşındayken almıştım.motorun o çiy sesi arabanın içindeydi.soğuukken ya da sıcakken farketmezdi.yol ve rüzgar sesini zaten demiyorum o ayrı dert.bu şikayetlerden dolayı mazda 2007 nin ikinci yarısından sonra mazda 3 lerde biraz olsun bu sesleri gidermeyi başardı.yalıtımını arttırdı.özellikle ön konsol ve kaput yalıtımı yapıldı.mazda 3 alınacaksa 2007 ikinci yarısında çıkan makyajlı mazda 3 leri tavsiye ederim.aynı motor 2.nesil mazda 3 de kullanıldı ama bu kasa yalıtımı çok daha sağlam olduğu için sesi çok kesmişler.2.nesil mazda 3 de kullandım bir süre sonra 2010 mazda 6 aldım ne motor sesi var ne yol sesi.yunuşak lastik alırsanız michelin ya da goodyear ulrtra performance gibi ses daha da kesiliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu yüzden aracı satıp daha düşük model d segmentine dönmeyi planlıyorum. ya da alabilirsem 1.5 lancer lmayı istiyorum. çünkü param ancak ona yeter. geçen gün bir arkadaşta 2001model volvo s40 2.0 t4 gördüm. heveslendim. temizini bulabilirmiyim bilmiyorum ama bi niyetim var ya da avensis. aslında mazda 6 çok istiyorum ama benim paramın alacağı yani 32-33 civarlarındaki mazda 6 lar hep yüksek km. genellikle 200 bini devirmiş. bu riske girmeye değermi bilmiyorum. tavsiye edermisiniz mazda 6?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu yüzden aracı satıp daha düşük model d segmentine dönmeyi planlıyorum. ya da alabilirsem 1.5 lancer lmayı istiyorum. çünkü param ancak ona yeter. geçen gün bir arkadaşta 2001model volvo s40 2.0 t4 gördüm. heveslendim. temizini bulabilirmiyim bilmiyorum ama bi niyetim var ya da avensis. aslında mazda 6 çok istiyorum ama benim paramın alacağı yani 32-33 civarlarındaki mazda 6 lar hep yüksek km. genellikle 200 bini devirmiş. bu riske girmeye değermi bilmiyorum. tavsiye edermisiniz mazda 6?

kesinlikle mazda 6 tavsiye ederim.2006 model ve üstü olucak ama.yeni tip motor ve 5 ileri otomatik şanzıman vardır.yetkili servisde ekspertiz yaptırın onay verirlerse hemen alın.2006 -2007 modeli zaten 32 gibi ortalama bulursunuz.vergisi de azdır yıl olarak eski olduğu için.mazda 6 lar 3 lerden çok farklıdır.hızlanma ,yol tutuşu iyidir.motor sesi ve lastik rüzgar sesi daha az alırlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bülent bey teşekkür ederim aydınlatıcı fikirlerinizden ötürü. yanlız genelde 200 bin km nin üzerinde oluyor bu araçlar. bu km lerde nasıldır mazda 6 lar. tabi mazda 3 den daha dayanıklı olduğu kesin. ama kronik muhtemel sorunları hakkında ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...