Jump to content

Boya koruma ve bakımı için en iyi tercih ?

Guest Mazda Club TR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 166
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

12

• MuRDoC_111

13

• Murat b

17

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Ben aracımı teslim almadan önce Mazda Bayi ücretsiz  boya koruma yapacağını söylemişti.

Artık yapıldımı yapılmadımı bilmiyorum ama muhtemelen yapmışlardır.

Cam filmleri için dün Ziebart ile görüştüm.

5 Cam için 590 TL Fiat verdiler.

Daha sonra pazarlık neticesi 400 TL ye anlaştık.

Yaşadığım ilçe Sanayiinde 3M marka filmi (3 cam için) 200 TL ye yapacaklardı ama bu konuda eşden dosttan çok şikayet duydum.

Ziebart bu konuda gerçekten çok iyiymiş.

En önemliside herhangi bir döşeme yada koltuk sökmeden yapıyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence ne kaput filmi nede boya koruma, ilk işiniz koltuk koruma olsun, iç döşeme çok hassas ve en ufak kiri gösteriyor özeliklede siyah döşemeler.

İlginç bugün meguiars bayisi ile görüştüm "koltuk korumayı tavsiye etmem, lekelenince hemen herşeyi çıkarıyoruz, 6 ayda bir yeniletmek zorunda olduğunuz birşeye boşa para vermeyin" dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginç bugün meguiars bayisi ile görüştüm "koltuk korumayı tavsiye etmem, lekelenince hemen herşeyi çıkarıyoruz, 6 ayda bir yeniletmek zorunda olduğunuz birşeye boşa para vermeyin" dedi.

Her lekelendiğinde onlara gidecek olursak işimiz iş, adamlardaki ticari zekaya bak :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün İzmir (Gaziemir) deki Ziebart firmasına Ön cam hariç film yaptırdım.

Liste fiatı 590 Lira olan bu işi pazarlık neticesi 400 Liraya yaptılar.

Yaşadığım ilçe sanayisinde de bu işi iyi ve daha hesaplı yapanlar var ama arka koltuğun ve kapı döşemelerinin sökülerek uygulama yapılması beni endişelendirdi.

Bu işlemin Ziebart ta herhangi bir söküm yapılmadan sıcaklığı 25 derece civarında olan toz ve nemden arındırılmış özel bir odada yapılması bence bu firmanın işini gayet ciddi bir şekilde yaptığını gösteriyor.

Bir hassas konu daha varki oda  Ziebart ın yaptığı cam filmi işine ÖMÜR BOYU garanti vermesi.

Herhangi bir problemde o bölüme ait filmi yenisiyle değiştireceklerine dair taahhüdü ve garanti belgesini bir zarf içinde bana teslim ettiler.

Bu ürünün Amerikan malı ve son derece kaliteli bir film olduğunu kendilerine Ülke distrübütörü olarak İngiltere den geldiğini de muhabbet esnasında öğrenmiş oldum.

Film kaplama işi ayrı bir bölümde yapılırken yetkili arkadaş diğer hizmetlerden de bahsetti.

Benim ilgimi çeken detaylardan biride forumumuzda önemli olduğu görüşü ağırlık kazanan koltuk koruma işlemiydi.

Yetkili arkadaş bu hizmetin bedelinin 179 Lira olduğunu söyledi.

Bu işlemide pazarlık neticesi 100 Liraya yaptırdım.

Bütün koltuklar,kapı döşemeleri ve tüm kokpit e uygulama yaptılar ve herhangi bir sıvı dökülmesinde ne yapmam gerektiğini izah ettiler.

Neticede müşterisinin ricasını kırmayarak Pazar günleri kapalı olmalarına rağmen sadece benim işim için koca mekanı açan ve samimi sohbetiyle beni ağırlayan Ziebart Gaziemir den çok memnun kaldığımı söylemek istiyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu cam filmleri muayenelerde sorun oluyormu acaba?

En koyusunu seçersem sorun olacağını belirtti yetkili arkadaş.

Fakat benim seçtiğim renk te HAFİF KUSURLU deniyor ve muayeneden kesinlikle geçiyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende güvenlik için istiyorum aslında, bi görüşiyim ziebartla..

evet..

güvenlik neselesinden bahsetmeyi unuttum.

orada kırılan bir camı,kaplanan bir filmin nasıl tuttuğunuda gördüm.

Allah korusun öyle bir durumda cam kırılacak ama sizin yüzünüze gözünüze birşey olmayacak.

Buda önemli değilmi ya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben daha çok buji falan fırlatıp camı kırarak hırsızlık yapanlara önlem olarak düşünüyorum, özellikle trafikteyken kapıları kitlemek tek başına yeterli olmuyor maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sonax her MTV döneminde Garanti ile anlaşmalı %50 indirimli boya koruma yapıyor. 1 hafta daha bekleseydiniz Ocak MTV'ni Garanti Paramatik'ten öder 125 TL'ye Sonax'da boya koruma yaptırırdınız. Neyse artık, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar bugün Denizli Özgür Sonax'a uğradım.Pazarlık edip fiyat aldım.Yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemedim uygun mu sizce fiyatlar ?

-Boya koruma,parlatma (6 aylık)

-Detaylı iç temizlik ve strilazyon

-Koltuk koruma

-Ozonlama

-Klima dezenfekte

-Motor koruma

-Jant koruma

-Komple cam filmi (5 yıl garantili)

-Ön kaput filmi

Bunların hepsi için pazarlıkla 750 TL olarak noktayı koyduk ? Ne yapmalı ne etmeli ? Daha önce yaptıran varsa yaptırmalı,yaptırmamalı mı?  8:):krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonax veya benzer markaların işçiliklerini ve fiyat aralıklarını bilmediğim için uygunmudur fiyatlar piyasaya göre yada farklı bir firmaya mı yaptırmalı o yüzden bi sorayım tecrübe edenlerden fikir alayım istedim  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almış olduğun fiyat çok, çok iyi. Ben de kaput koruma ve cam filmi var. Yaptıracağım zaman 500-600 TL arası fiyat almıştım piyasadan. Sende bir dünya yapılacak uygulama var.

Fakat Sonax'ta şuna çok dikkat et. Sonax ilk açıldığı yıllarda çok iyiydi. Lakin sonradan hızlı bir şekilde franchise şubeler açılmaya başladı. Sayıları birden çok arttı. Sonrasında da hizmet kalitesinde bayağı bir düşüş ve aksamalar oldu. Çapulcu, çapulcu adamlar çalıştırıyorlar. Öyle ki Gebze şubesinde kaçak, Özbek mi Türkmen mi işçiler çalışıyordu.  Kurumsal kimlikten bana göre çok uzaklar. Bir iki olay yaşadım ve yaşadık şirket olarak. Facebook sayfalarından ulaştık, ama kaale bile alınmadık. Facebook sayfaları sadece reklam ve tanıtım amaçlı kullanıyorlar.

Bir kere fiyatta pazarlık olayını hiç anlamış değilim. Tamam bizim açımızdan güzel birşey ama. İnternette fiyatları açıklanmış olan bir uygulamayı yaptırmak istediğinizde. Şubeler size ayrı ayrı fiyatlar verebiliyor. Bu durumu çok etik bulmuyorum.

Bu konuda Ziebart'ı beğeniyorum, lakin fiyatları rakiplerine göre biraz pahalı kalıyor. Ama tam anlamıyla kurumsal bir firmalar. Hem ürünün, hem uygulamasının hemde personelinin arkasındalar. Şirketimiz araçları için Çalıştık, bu güne kadar bir sıkıntı hiç yaşamadık.

İyi düşünün, taşının derim. Uygulayacakları cam filminin ve kaput filminin markasını vs.öğrenin. Hatta ve hatta yazılı olarak alın..İşi söze bırakmayın, benden size tavsiye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almış olduğun fiyat çok, çok iyi. Ben de kaput koruma ve cam filmi var. Yaptıracağım zaman 500-600 TL arası fiyat almıştım piyasadan. Sende bir dünya yapılacak uygulama var.

Fakat Sonax'ta şuna çok dikkat et. Sonax ilk açıldığı yıllarda çok iyiydi. Lakin sonradan hızlı bir şekilde franchise şubeler açılmaya başladı. Sayıları birden çok arttı. Sonrasında da hizmet kalitesinde bayağı bir düşüş ve aksamalar oldu. Çapulcu, çapulcu adamlar çalıştırıyorlar. Öyle ki Gebze şubesinde kaçak, Özbek mi Türkmen mi işçiler çalışıyordu.  Kurumsal kimlikten bana göre çok uzaklar. Bir iki olay yaşadım ve yaşadık şirket olarak. Facebook sayfalarından ulaştık, ama kaale bile alınmadık. Facebook sayfaları sadece reklam ve tanıtım amaçlı kullanıyorlar.

Bir kere fiyatta pazarlık olayını hiç anlamış değilim. Tamam bizim açımızdan güzel birşey ama. İnternette fiyatları açıklanmış olan bir uygulamayı yaptırmak istediğinizde. Şubeler size ayrı ayrı fiyatlar verebiliyor. Bu durumu çok etik bulmuyorum.

Bu konuda Ziebart'ı beğeniyorum, lakin fiyatları rakiplerine göre biraz pahalı kalıyor. Ama tam anlamıyla kurumsal bir firmalar. Hem ürünün, hem uygulamasının hemde personelinin arkasındalar. Şirketimiz araçları için Çalıştık, bu güne kadar bir sıkıntı hiç yaşamadık.

İyi düşünün, taşının derim. Uygulayacakları cam filminin ve kaput filminin markasını vs.öğrenin. Hatta ve hatta yazılı olarak alın..İşi söze bırakmayın, benden size tavsiye.

Çok teşekkür ederim bilgilendirmen için ilhan abi.Bu firma geçen türkiye'de yılın bayisi seçilmiş.Gittiğimde sıfır mercedes cls yapıyorlardı biraz izleme fırsatım oldu.Özenli çalışıyorlar fakat dediğin gibi işi söze bırakmamakta fayda var,hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim,hörmetlerrrr :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her bayi aynıdır asla demiyorum. Örneğin evimin yakınına Sonax akedemi açıldı. Sonax bayilerinde çalışmaya başlayacak personele, burada eğitim veriliyor. Burada aynı şekilde müşteriye hizmet de veriliyor. Hizmet ve personel kalitesi çok, çok iyiler. Her ne kadar ufak tefek işleri almak istemeseler de. :)

Büyük şehirlerde ki bayilerin müşteri portföyü çok kalabalık oluyor. O yüzden bazen yetiştirme telaşına, baştan sağma olabiliyor. Küçük şehirler/semtlerde daha butik hizmet veriyorlar bence.

Senin için şimdiden hayırlısı olsun. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sahibiyle baya muhabbet etme fırsatımız oldu,hatta çocuğu da öğrencim oldu ayak üstü.Memnun kalmazsam çocuğun elimde ona göre dedim.İyi yapar heralde :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...